Dodaj do ulubionych

Mdlosci noca

10.05.16, 09:21
Od kilku nocy hudza mnie masakryczne mdlosci, totalny slinotok, nie nadazam sliny polykac, nie zdazam do lazienki. Pobudka jest nagla, bez zadnych wczesniejszych objawow. Pierwszej nocy przyszedl mi do glowy jakis wirus badz niestrawnosc, ale pomijajac ten jeden epizod wiecej mnie nie meczylo. Ostatnie dwa wieczory juz nic nie jadlam ani nie pilam, a nie pomoglo. W ciazy nie jestem. Rano wszystko jest ok, moze mam obolaly brzuch, jakby mi w niego ktos przywalil ale czuje glod. Tylko jedna taka pobudke mam noca, trwa to kilkanascie minut i sie uspokaja, gorzej ze ja po takim sponiewieraniu zasnac nie moge i chodze niewyspana. O co moze chodzic?
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: Mdlosci noca 10.05.16, 09:35
      Ja tak mam jak wezmę polopirynę na noc, pierwszy raz po 5 latach spróbowałam i znow było to samo jak u ciebie.
      Nie wiem moze jesz cos cos ci szkodzi.
    • nika222 Re: Mdlosci noca 10.05.16, 09:58
      Moja mama tak miała, okazało się, że ma wrzody na dwunastnicy i tak to sie objawiało.
      • lianis Re: Mdlosci noca 10.05.16, 19:27
        Sprobuje lyknac jakis lek-prazol i zobacze czy pomoze. Zaczynam miec opory przed jedzeniem. Jak nie pomoze to chyba lekarz mnie czeka
        • kaz_nodzieja Re: Mdlosci noca 10.05.16, 19:31
          Łykaj go rano na czczo.
        • snakelilith Re: Mdlosci noca 10.05.16, 21:17
          Nie łykaj, a idź do lekarza. Wrzody można leczyć też innymi sposobami, na przykład antybiotykiem, jeżeli przyczyną jest helicobacter. Powinnaś wykluczyć też inne choroby A podwyższanie ph żołądka lekami bez wskazania nie jst idealnym wyjściem i może być samo w sobie przyczyną zdrowotnych kłopotów. U pacjentów stosujących dłuższy czas te środki wzrasta ryzyko infekcji przez niebezpieczne bakterie takie jak clostridium difficile, ale także bakterie z rodziny campylobacter, salmonellę i listerie.
          • kaz_nodzieja Re: Mdlosci noca 11.05.16, 08:52
            Faktycznie, wycofuję się, nie łykaj. Osoba, która łyka, mimo że lek bez recepty wcześniej przeszła badania (na HP i gastroskopię), idź do gastrologa, wizyta niezbyt przyjemna, ale krótka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka