Dodaj do ulubionych

dziecko-kolczyk w nosie

13.05.16, 14:34
Dziś w pracy ,,odwiedziła ,,mnie kobieta z ok. roczną lub półtoraroczną dziewczynką i ta dziewczynka miała kolczyk w nosie!! taki malutki -cyrkonia czy inne świecidełko...powiedzcie mi czy są kosmetyczki które takim małym dzieciom przebijają nosy?czy ta matka zrobiła to sama? mnie zamurowało..
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: dziecko-kolczyk w nosie 13.05.16, 14:41
      moze to przyklejone bylo? wink
      • kobitkafeministka Re: dziecko-kolczyk w nosie 13.05.16, 14:56
        nie bo zapytałam...chyba że tak powiedziała tylko sama nie wiem
    • aurinko Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 00:18
      Jesoo a co Ci do tego...
    • jola-kotka Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 00:30
      a dlaczego cie zamurowalo? to nie twoje dziecko bylo.
      • karmelowa_bombonierka Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 18:31
        Ale jest to dziecko któremu ktoś zadał ból, jakby nie było - okaleczył ciało - dla własnej przyjemności. Bo przecież nic absolutnie z dobrem dziecka nie ma wspólnego takie działanie.
        To mama chce mieć jeszcze ładniejszą maskoteczkę. Ładne ubranie to już za mało żeby się dowartościować śliczną córeczką. Trzeba jej przebić nos.

Sam kolczyk to jedno. Dziecka szkoda.
        Drugie to - co z jego mamą (bo zwykle jest to decyzja matki) jest nie tak że musi coś takiego robić swojemu dziecku. I w związku z tym - ponownie szkoda dziecka.

Nie musi być moje by mnie taki widok poruszał.
        Sama mam tatuaż, miałam masę kolczyków. Ale to były zawsze moje i tylko moje decyzje.
        Nie akceptuję robienia dziur w dziecku by uczynić je atrakcyjniejszym. Dla kogo? Dla mnie? Bez tego za mało mi sie podoba? Czy dla innych? Mam krzywdzić dziecko żeby dla innych było ładniejsze?
        Nie rozumiem.
    • aankaa Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 00:32
      a koczyki w uszach u jeszcze młodszych cię nie dziwią ?
    • ludborka Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 08:32
      Dla mnie to też abstrakcja
    • mikams75 Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 10:54
      a mama tez miala?
      mimo wszystko tez by mnie zszokowalo ale i tych w uszach tez nie toleruje u dzieci.
      A czy kosmetyczka przebija dzieciom nosy? Pewnie kwestia kasy, klient placi, klient wymaga. Ewentualnie mama albo ktos z rodziny sie tym zajmuje. Nie sadze, zeby robia to domowym sposobem. Choc nie wiem jak mozna fizycznie przebic nos dziecku, ktore sie rusza i zazwyczaj nie lubi jak sie mu twarzy dotyka.
      • ola766 Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 20:42
        > Choc nie wiem jak mozna fizycznie przebic nos dziecku, ktore sie rusza i zazwyczaj nie lubi jak sie mu twarzy dotyka<

I dlatego mysle, że to było naklejka a tamta matka tylko powiedziała, że to prawdziwy kolczyk. Nie wiem, dla żartu, prowokacji?
        Technicznie musiałoby dziecko w tym wieku głowę w imadle trzymać.
    • eve-lynn Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 20:50
      A co za różnica czy w uszach czy w nosie? (Powiedziałam to ja - wielbicielka piercingu i tatuaży, która swoim dziewczynom nigdy na to nie pozwoli - zrobią sobie jak będą na tyle duże ze obejda się bez mojej zgody)
    • aquella Re: dziecko-kolczyk w nosie 15.05.16, 20:57
      Hinduska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka