agusiah Re: śpiewacie? 18.05.16, 23:34 Przed każdymi wakacjami robimy sobie płytę do wycia w aucie według indywidualnych upodobań. Były lata z "jadą, jadą misie", elektryczne gitary cieszyły się wzięciem. Klasyka rocka z lat 80. W tym roku zrobię sobie płytę z waszymi propozycjami dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: śpiewacie? 19.05.16, 00:55 do wycia w aucie mam bardzo specjalną składankę. czego tam nie ma! East of Eden, Red Box, Eurythmics, America, Slade, Tanita Tikaram i chyba z milion innych cudów. wyję, że aż miło. synko na razie nie protestuje, przy innych pasażerach milczę z godnością... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: śpiewacie? 19.05.16, 08:03 Samochód to bardzo dobre miejsce dla śpiewających. Jak jechaliśmy kiedyś do Chorwacji, w czasie, gdy córka miała dwa albo trzy lata, to chciała, żeby mama śpiewała. Śpiewałam "Lubię podróże", to można w kółko, a córka nie miała dość. Gardło zdarłam. Raz zaczęłam jej śpiewać "Nie płacz kiedy odjadę", bardzo jej się podobało, też były bisy, ale po pewnym czasie jak się odwróciłam, to zobaczyłam, że dziecko zalane łzami. Pomyślałam, że tak pięknie śpiewam, że się wzruszyła, ale mąż stwierdził, że zwyczajnie się boi, że matka się gdzieś wybiera i powiedział, żeby jednak śpiewać coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
zjadaczbigosu Re: śpiewacie? 19.05.16, 08:13 jowita771 napisał: Pomyślałam, że tak pięknie śpiewam, że się wzruszyła Najgorsze są śpiewaczki (i śpiewacy) przekonane o swoim nadzwyczajnym talencie, wyjące tym głośniej im wiara w talent większa Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: śpiewacie? 19.05.16, 09:06 Kiedyś ktoś powiedział: "jak nie umiesz śpiewać ładnie, śpiewaj głośno". I tego się trzymam, a głos mam naprawdę mocny, jest czym śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: śpiewacie? 19.05.16, 00:36 Śpiewam w aucie, jak jadę sama albo z dziećmi (mąż ma niezły słuch i nie trawi mojego wycia, zaraz próbuje zagłuszyć mnie radiem; dzieci też mają niezły słuch, ale siedzą z tyłu i nie sięgają do gałki). Najczęściej Kaczmarskiego albo Kelusa. Mój starszy syn miał parę lat temu taką fazę, że przez parę miesięcy codziennie wieczorem kazał mi śpiewać sobie na dobranoc Pieśń Konfederatów Barskich (tę Słowackiego, "Nigdy z królami..."). Potem mu przeszło. Teraz sam sobie śpiewa. Fragmenty kantat Bacha w jakimś wymyślonym języku (nie zna niemieckiego, więc przekręca to co usłyszał). Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: śpiewacie? 19.05.16, 00:57 zabawne, ci konfederaci już tu nam drugi raz wyskakują. dla syna gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: śpiewacie? 19.05.16, 01:12 Moje dziecko ukochało pszczółkę maję, może być na okrągło Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: śpiewacie? 19.05.16, 07:27 Jak mogłam zapomnieć - A GRECHUTA ? Uwielbiam od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zottarella Re: śpiewacie? 19.05.16, 08:37 Śpiewam w samochodzie. Z kościelnych "Barkę", "Była cicha i piękna jak wiosna", "Czarna Madonno" poza tym A. Majewską, E. Geppert, Hey, A. Winehouse, ONA, Akcent i wieleeeele innych Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: śpiewacie? 19.05.16, 08:43 śpiewam, kiedy dzieci były młodsze śpiewałam więcej, teraz już nie ma takiego zapotrzebowania, a szkoda. było wszystko, i Miś i Margolcia, i faza piosenek ludowych, i pastorałki, i kolędy, i turystyczne, i szanty, kościelnych też trochę. ostatnia faza na śpiewanie to była "Kraina Lodu", i nie ukrywam, że miałam z tego tyle samo frajdy, co dzieci. a kiedy chcemy zachęcić do śpiewania naszą psicę, śpiewamy po prostu "la la la" tak wysoko, jak potrafimy. jak dobrze z młodszą pociągniemy, psica też się dołącza Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: śpiewacie? 20.05.16, 07:40 a nie, sznaucerka olbrzymka. na ogół cicha i spokojna, tym większą mamy radość, kiedy robi auuuuuu. malamuta czy innego husky mają sąsiedzi, dźwięki, które to zwierzę wydaje, są żywcem wyjęte z horroru. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: śpiewacie? 19.05.16, 08:59 Tak, śpiewam. Ale moje dzieci nie lubią jak śpiewam, zwłaszcza córka, która ma świetny słuch muzyczny. A śpiewam głównie po polsku, jakieś smutne piosenki ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: śpiewacie? 19.05.16, 10:04 ja śpiewam i śpiewam w pracy - ale mam samodzielny pokój Odpowiedz Link Zgłoś
corka.bossa Re: śpiewacie? 19.05.16, 11:25 Ba,pewno że śpiewam,choć wcale nie umiem,fałszuję strasznie,kiedyś nagrałam te swoje śpiewanie-i skasowałam bo słuchać się nie dało ! Patriotyczne najczęściej,wojskowe i powstańcze. www.youtube.com/watch?v=KymgJPVQphk www.youtube.com/watch?v=6du1KlkAeWM i moja ulubiona : www.youtube.com/watch?v=lJNXYLgo-nA Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Chcialbym, ale brak mi ladnego wysokiego rejestru 19.05.16, 17:34 Tzw. srednicy zreszta tez. Albo dudnie nisko albo wchodze w nedzny falset. A chcialbym miec mocny wysoki rejestr, jak Rob Halford i Bruce Dickinson w najlepszych czasach i pelna srednice jak Dio oraz Mercury. Rasowym tenorem to ja nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Chcialbym, ale brak mi ladnego wysokiego reje 19.05.16, 17:38 może to kwestia ćwiczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.steel Re: Chcialbym, ale brak mi ladnego wysokiego reje 19.05.16, 21:13 No, ale jak ktoś jest basem, to tenora się z niego zrobi. Inna sprawa, że co do wokalistów jestem wymagający i nieprzypadkowo mam słabość do głosów o ogromnych możliwościach, a sam raczej do nich nie należę, bo ktoś by to już zapewne odkrył Niestety kobieco brzmiących krzyków "Child in Time" bym raczej nie wyśpiewał nawet po lekcjach śpiewu Odpowiedz Link Zgłoś