Dodaj do ulubionych

minizmywarka

18.05.16, 22:27
Dobry wieczór wink
Może któraś z szanownych emam posiada takie cudo jak zmywarka o wymiarach mniej więcej 50x45x50 cm?
Taki oto cud techniki mieści się w szafce pod zlewozmywakiem a nawet na blacie. Moja kuchnia niestety nie da rady wchłonąć zmywarki o normalnym rozmiarze. Nawet 45-tki.
Kupić czy zainwastować w podwójny zlewozmywak wink ???

Z góry dziękuję za wskazówki i uwagi użytkowniczek tego cuda na 6 kompletów big_grin
Obserwuj wątek
    • dzikafoka Re: minizmywarka 18.05.16, 22:31
      Aaaa. Zapomniałam dodać. Zmywarka na 2 osoby w tym jedna mocno niepełnoletnia.
    • iwoniaw Re: minizmywarka 18.05.16, 22:38
      Zdecydowanie kupić. Ba, na dwie osoby to ona z pewnością wystarczy, przynajmniej garów nie będziesz musiała 3 dni zbierać, żeby pełny wsad puścić.
      • dzikafoka Re: minizmywarka 18.05.16, 22:44
        A tak. Na to nie wpadłam że zmywarkę trzeba by zapełnić przed włączeniem. Słuszna uwaga. Bo ja dotychczas przyjaźniłam się ze zlewozmywakiem, ale to zdecydowanie jednostronna przyjaźń i mam jej dość. Dzięki za podpowiedź. Jeszcze dwie "za" i kupuję.
        To kto jeszcze za?
        • gama2003 Re: minizmywarka 18.05.16, 22:48
          Koniecznie. Nieumyte gary jakiś lepiej wyglądają w zmywarce, oczekując na kąpiel, niż w zlewozmywaku. Zmywarka to zbawienie dla mnie. Bo brudne naczynia mi chyba pączkowały i ciągle było coś do mycia, albo leżakowania w zlewie...miałam wrażenie, że ciągle zmywam.
        • cauliflowerpl Re: minizmywarka 19.05.16, 12:24
          ZA!
          Nigdy wiecej zycia bez zmywarki.
          Ja - singiel lubiacy gotowac i brudzic przy tym mase naczyn, zmywarka standardowa, zapelniam raz na dwa dni.
    • srebrnarybka Re: minizmywarka 18.05.16, 22:47
      Mam taką zmywarkę, chyba na 4 komplety. Polecam. Odkąd mam, płacę mniej za zużycie wody, bo przedtem zmywałam wszystko pod bieżącą wodą, a i za prąd też. Warto tylko pamiętać, że nie wszystko da się myć w zmywarce: nie można porcelany ze złoceniami, niektórych rzeczy malowanych, srebrnych i platerowanych sztućców. Szklanki zwykłe myje spokojnie, kieliszki takoż, talerze na co dzień mam z porcelitu (zawsze takie miałam, także przed zakupem zmywarki), do picia herbaty - szklanko-kubki z duralexu. Garnki myje też spokojnie. Aha, po załadowaniu należy ręcznie przejechać śmigłem, żeby sprawdzić, czy z kosza nie wystaje jakaś część, która by zawadzała i blokowała śmigło. Generalnie polecam. "Dobra zmiana" w życiu.
      • dzikafoka Re: minizmywarka 18.05.16, 22:51
        7-8l wody takie cudo zużywa. Toż to w 7 litrach w życiu 6ciu kompletów nie ogarnę.
        No to prawie zamawiam smile
    • landora Re: minizmywarka 18.05.16, 22:51
      Ja mam mini zmywarkę. Polecam. Zazwyczaj chodzi raz - dwa razy dziennie (przy dwóch dorosłych osobach). Tylko największe garnki się nie mieszczą. Spokojnie wchodzą kubki, talerze i normalne garnki. Mam Hyundaia.
      • dzikafoka Re: minizmywarka 18.05.16, 22:54
        Wątek zakończony. Cudo techniki z rana zamawiam.
        Dzięki!
        • anel_ma Re: minizmywarka 19.05.16, 08:36
          dasz linka to tej zmywarki jakiegoś? albo nazwę chociaż modelu?
    • mama.nygusa Re: minizmywarka 19.05.16, 08:33
      Gdzie takiego cuda szukac?
      • melancho_lia Re: minizmywarka 19.05.16, 08:41
        W każdym sklepie agd. My do wynajmowanego lokum kupowaliśmy w euro.
        • allatatevi1 Re: minizmywarka 19.05.16, 09:46
          Jak takie coś podłącza się do wody? Trzeba jakoś doczepić do rur przy zlewozywaku?
          • iwoniaw Re: minizmywarka 19.05.16, 09:59
            Jak każdą inną - jak najbardziej musisz zamontować wężyk z dopływem wody i rurkę odpływową do odpływu.
            • allatatevi1 Re: minizmywarka 19.05.16, 10:36
              Dzięki
      • zjadaczbigosu Re: minizmywarka 19.05.16, 08:48
        mama.nygusa napisał(a):
        > Gdzie takiego cuda szukac?

To cudo się fachowo nazywa "zmywarka kompaktowa".
        www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=zmywarka+kompaktowa
      • nini6 Re: minizmywarka 19.05.16, 09:38
        Tutaj np:

kurde, nie moge wstawić linka, "wykryto spam".
        To wpisz w gugle: Candy CDCP 6/E-S
    • biala_ladecka Re: minizmywarka 19.05.16, 09:56
      To ja mam głupie pytanie, czy to 6 litrów wody, które zużywa taka zmywarka jest w stanie dokładnie wypłukać normalną porcję środków czyszczących?
      • heca7 Re: minizmywarka 19.05.16, 10:55
        Mam co prawda większą ale ekonomiczną jeśli chodzi o wodę wink Wypłukuje dokładnie.
    • kiddy Re: minizmywarka 19.05.16, 11:34
      Mam, to Electrolux Daily4Two. Jest super, chucham i dmucham na nią, bo na razie nie mam miejsca na większą, a obecnie chodzi po 3-4 razy dziennie. Na razie nic jej nie jest, dbam o nią. Nie wyobrażam sobie ręcznego mycia, w życiu nie zrezygnowałabym ze zmywarki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka