Dodaj do ulubionych

odziez made in Turkey

10.06.16, 19:08
jakie macie doswiadczenia z tą odziezą? Wchodzicie do tych sklepow kupujecie czy omijacie z daleka z powodu jakosci?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Wolisz made in Bangladesh 10.06.16, 19:21
      China i podobne?
    • myfaith Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 19:42
      Akurat tureckie sa całkiem niezłe i o wiele lepsze niz reserved, crop town, house czy inne . Czasami dla młodszego syna dżinsy, spodnie dresowe i wytrzymują tyle czasu ( w niezmienionym fasonie i bez przetarć) az z nich nie wyrośnie.
    • shell.erka Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 19:58
      A co to za sklepy?
      • korniz Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 21:32
        w naszym miescie majaubrania z firmy awsarre.Zna ktos taką?
        • za_mszowe Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 21:45
          Pierwszy raz w zyciu o tym slysze,ale wygooglalam - polska marka tandetnie wygladajacej (vide zdjecia tych panterek lub oczo.ebnych koszulek z fb) odziezy, byc moze szytej w Turcji
          m.facebook.com/Awsarre-121892311270345/
          • korniz Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 22:09
            czyli to szmaty z materialow nie oddychajacych.Weszlam i od razu ten zapach...
        • chocolate_cake Re: odziez made in Turkey 11.06.16, 12:19
          Pierwsze słyszę
    • za_mszowe Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 20:01
      Polska marka jeansow Cross szyje w Turcji.
      Niektore rzeczy z H&M, niezle jakosciowo, maja na wszywkach "made in Turkey"
    • misoune Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 21:27
      LC waikiki -to turecka marka , takie nasze reserved
      bardzo dobra jakość
      polecam zajść do tego sklepu na wakacjach

dodatkowo jeśli mówimy o ich ręcznikach które można kupić na tych ichnich bazarach - ja jestem baaardzo zadowolona, chcę jeszcze, choć nie wiem kiedy będę w turcji teraz

kupiłam też parę tych obrusików po 1 euro w kratkę - fajne są

podróbki zaś - no to już różnie bywa
      buty lacosta i hilfiger - kupiłam sobie po parze trampek, ujdą w tłumie, lekkie, wygodne
      • hugo43 Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 21:31
        Lc waikiki jest juz u nas.w m1 w markach mają sklep, są też na Śląsku
        • karme-lowa Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 21:50
          W Katowicach ponad 2 lata temu kupowałam dziecku ubrania w Waikiki. Jakość słaba. Nigdy więcej tam nie kupiłam.
          • chocolate_cake Re: odziez made in Turkey 11.06.16, 12:22
            Kiedyś będąc na wakacjach w Turcji kupiłam córce strój kąpielowy tej firmy i nawet fajny był. Potem byłam jeszcze w Turcji dwa razy i widziałam ten sklep ale nic fajnego mi się w oczy nie rzuciło.
    • za_mszowe Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 21:42
      W sieciowce "English Home" (trochę lepsza wersja "home&you")mają ręczniki made in Turkey.
      • mayaalex Re: odziez made in Turkey 11.06.16, 10:38
        Powinni miec wiekszosc made in Turkey bo to jest turecka sieciowka wink
    • za_mszowe Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 22:20
      O, jeszcze oni szyją w Turcji - Cipo&Baxx (nie wiem czy nie maja czegos wspolnego z Węgrami sadzac po 1szym członie nazwy)
      www.cipobaxx.com.au/cipo-baxx-mens-jeans-c-0572-black/
      (Mąż mi sie kiedyś podsmiewał w CH, ze to "dla męskich c.p i za grube baksy"- że niby nazwa adekwatna, portki w sklepie byly jeszcze bardziej a la np. Jacyków niz te ze zdj)
    • olewka100procent Re: odziez made in Turkey 10.06.16, 22:21
      Na pewno lepsze niż chińszczyzna. U mnie w mieście na bazarze 90 % ciuchów to właśnie made in turkey,jakościowo lepsze od reserved,c&a,h&m i tych podobnych
    • kamunyak Re: odziez made in Turkey 11.06.16, 01:44
      a to sa sklepy z "turecką odzieża"?
      Tam, gdzie ja kupuje, jest odzież rożnego pochodzenia (miejsca produkcji), także z Turcji.
      Natomiast firmowana jest zwykle przez marki zachodnioeuropejskie. Mam nadzieję, że to właśnie te marki biora odpowiedzialnosc za jakość.
      W każdym razie, ja problemu z tym nie mam.
    • mayaalex Re: odziez made in Turkey 11.06.16, 10:44
      Tureckie ciuchy sa bardzo zroznicowane - od taniutkich, glownie szytych w TR dla duzych marek typu H&M az po dosc drogie ale wtedy bardzo dobrej jakosci firmy (nie wiem, co jest do dostania w PL ale np Sarar ma swietne garnitury i koszule). Z takiej sredniej polki fajne jest mavi, maja jeansy, tshirty, sukienki, z tanich dobre jest LC Waikiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka