30.06.16, 12:56
z polecenia forum przeczytalam calo Sage o fjallbace wlasnie koncze pogromce lwow.Wciagnelo mnie mimo xe nigdy nie czytalam kryminalow.Cos mozecie jeszcze polecic w tym stylu mam od wtorku 2 tyg uropu
Obserwuj wątek
    • otomanaiczipsy Re: ksiazki 30.06.16, 13:01
      Calo Sage? Lo matko i curko.
      Mnie wciongnol Hankar Nesser, polecam.
    • bluea.nne Re: ksiazki 30.06.16, 13:45
      Alex Kava, Lisa Gardner, Bonda
      Ja właśnie skończyłam Przeznaczeni (Grocholi)- warte przeczytania, ale to nie kryminał??
    • yuka12 Re: ksiazki 30.06.16, 15:28
      Liza Marklund, Lee Child, Erica Spindler, Henning Mankell, Adler-Olsen Jussi, ksiazki z Czarnej Serii i Mrocznej Serii.
      Generalnie jest tego mnostwo, rozne kraje, autorzy i gatunki, audiobooki, ebooki i papierowe, sprobuj znalezc, co Tobie pasuje.
      • zlotarybka_1 Re: ksiazki 30.06.16, 15:31
        Kochane ematki, czytajcie co ztam Wam pasuje, nie moja broszka, ale BLAGAM nie wrzucajcie do jednego wora Mankella i Lackberg....
        • yuka12 Re: ksiazki 30.06.16, 15:43
          E tam. Ja czytam ich ksiazki na przemian smile. Do tego romanse, ksiazki historyczne i wiele innych. Inaczej bym sie zanudzilasmile. Dzisiaj skonczylam "Analfabetke, ktora potrafila liczyc".
          • zlotarybka_1 Re: ksiazki 30.06.16, 15:47
            A no pewnie, ze zdarza mi sie czytac lzejsze dziela. Jednak sorry, ale musialam zareagowac. Watkodajka pyta o ksiazki w stylu sagi o Fjalbece, a Ty proponujesz Mankella. Biedak w grobie sie przewraca...
            • yuka12 Re: ksiazki 30.06.16, 16:47
              A niech sprobuje i z Mankellem smile.
    • paloma_blauwinder Re: ksiazki 30.06.16, 15:58
      Saga o Fjallbace to u mnie kategoria "marne, lecz wciągające" i należy do niej też seria o Stephanie Plum.
      • truscaveczka Re: ksiazki 30.06.16, 16:16
        Sagę czytałam głównie po to, żeby zobaczyć, jak Erice rodzicielstwo w dupsko daje big_grin
    • araceli Re: ksiazki 30.06.16, 16:05
      Zaczęłam właśnie sagę kryminalną Katarzyny Puzyńskiej i mam bardzo silne deja vu w stosunku do powieści Lackberg wink Pierwszy tom to "Motylek".
      • yuka12 Re: ksiazki 30.06.16, 16:45
        Mowisz? Bo wlasnie chcialam sie zabrac za Puzynska.
        • majeczka200 Re: ksiazki 30.06.16, 17:29
          Też polecam Puzyńską.Właśnie zaczęłam czytać Łaskuna wink Podobają mi się też książki Remigiusza Mroza "Kasacja" ,"Zaginięcie" ,"Rewizja" to bardziej kryminały prawnicze wink
      • kanna Re: ksiazki 30.06.16, 17:51
        Puzyńska jest podobna do Camilli tylko w formule: jest jakiś wiocha, tam się toczy akcja, zarysowane tło obyczajowe. Poza tym - to kompletnie inna liga. Niższa, niestety.
        Bonda po świetnym pierwszym tomie (Pochłaniacz) w drugim wprowadza wątki sci-fi, co samo w sobie nie dyskwalifikuje książki. Dyskwalifikuje ją coś innego - na koniec drugiego tomu główna bohaterka, prowadzona psychologicznie bardzo konsekwentnie, nagle zaczyna zachowywać się kompletnie od czapy. To boli.

Mróz za to pisze świetnie i bardzo odświeżająco, i Kasację (oraz dalsze z Chyłką), i komisarza Frosta polecam bardzo.
        • yuka12 Re: ksiazki 30.06.16, 22:51
          No i nie dodalas jeszcze jednego- zima, snieg i mroz, szybko zapapadajaca ciemnosc. Zupelnie jak w "Ksiezniczce z lodu" smile.
          • yuka12 Re: ksiazki 30.06.16, 22:52
            Ps. Wlasnie czytam "Motylka" smile
            • grey_delphinum Re: ksiazki 30.06.16, 22:55
              Puzyńska to kalka Lackberg, słaba kalka niestety.
            • kanna Re: ksiazki 02.07.16, 18:10
              Kolejny tom w środku lata będzie wink
    • lokitty Re: ksiazki 02.07.16, 18:14
      Patricię Cornwell sobie poczytaj, to zdecydowanie lepsze niż saga o Fjalbace wink.
      • korniz Re: ksiazki 02.07.16, 19:23
        polecam zemsta Katarzyny Michalak -dla dorosłych wciąga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka