Dodaj do ulubionych

zwróciłybyście uwagę

22.07.16, 14:24
wakacyjne klimaty, basen, ludzie nagminnie wchodzą do wody z piciem, a zdarza się, ze i talerzyk na brzegu basenu kołysze się na wodzie.

Zwykle są nawet tablice, które pismem obrazkowym tłumaczą, czego nie powinno się robić w basenie. Czy zwracacie uwagę w takiej sytuacji, kiedy ktoś obok popija drinka, czy są wakacje i wolno więcej.
Obserwuj wątek
    • liliawodna222 Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 14:57
      A obsługa nie reaguje?
      • laruara Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 15:10
        Niech sobie jedzą i piją, tylko chlewu po sobie nie zostawiają.
        Obsługa w hotelu 4 gwiazdki nie reagowała, a mnie pływające kubeczki po napojach w basenie denerwowały.
        Generalnie picie alkoholu ( !!! ) na basenie to... brak mi słów. Na basenie, czy w ogóle nad wodą, jak jeszcze pod opieką dzieci. Debilizm, kretynizm i chyba norma. Ojciec z piwem, matka z drinkiem i papierosem, a w wózku niemowlak... Starsze dziecko biega po pomoście...
        • peonka Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 15:55
          A jak ktoś nie ma dzieci pod opieką, to może?
          Na Wegrzech na terenie kąpielisk termalnych wszędzie sprzedawane jest wino, z założeniem, że ktoś, kto siedzi na basenie cały dzień, na pewno wypije i wejdzie do wody. Ani Węgrzy, ani turyści jakoś nie toną masowo.
          Naprawdę, nie każdy, kto pije piwo nad wodą to od razu patologia...
          • liliawodna222 Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 16:01
            Nikt nie mówi o patologii, ale pływające talerzyki w basenie to chyba nie jest norma? wink
          • laruara Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 16:39
            Nie mówię o patologii.
            Mam znajomą ratowniczkę nad jeziorem i niejedno słyszałam o amatorach alkoholu nad wodą. Ryzykują nie tylko swoim życiem.
            • jola-kotka Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 17:09
              jezioro a basen to roznica
              • laruara Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 17:22
                Nie.
                Moja córka topiła się na strzeżonym kąpielisku pod nosem ratownika. Nie zauważył, a kąpielisko niewielkie. Gdyby nie to, że nie spuściłam jej z oka,tobym nie miała dziecka.
                Hotelowy kompleks basenowy to tłumy ludzi i weź toto upilnuj...
                Nie mówię o małym basenie i kilku ratownikach.
                A debile skaczący do zimnej wody po plażowaniu...?
                A młodzież podtapiająca się wzajemnie, bo to takie zabawne...?
                A popychanie kogos do wody dla żartu...?
                • memphis90 Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 20:47
                  >Nie. Moja córka topiła się na strzeżonym kąpielisku pod nosem ratownika. Nie zauważył, a >kąpielisko niewielkie.
                  Moje doświadczenia- pilnowałam młodszego szkraba, a córka bawiła się kawałek dalej pływając w kółku. I, oczywiście, fiknęła do góry nogami. Rzuciłam się na pomoc, jakiś facet też szybko podszedł i pomógł spionizować. Natomiast ratownik- nie uniósł wzroku znad komórki uncertain

W zeszłym roku znajomi zabrali nas na kąpielisko- okazało się, że to glinianka, woda mętna, olbrzymi spadek - dwa kroki od brzegu już było wody po pas, kawałeczek dalej woda zakrywała głowy dzieci. Ratownicy (sztuk dwa) siedzieli na górce kilka metrów od wodu zajmując się: aktualizowaniem foci na FB, sprzątaniem bagażnika samochodu oraz wymienianiem czułości i pocałunków. Przez 2h nie spojrzeli na wodę uncertain

Jednak wolę baseny, woda jest chociaż przejrzysta.
    • jola-kotka Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 15:33
      Nie.
    • fifiriffi Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 16:41
      zawszze zwracam uwagę.Jak ktos udaje że nie widzi jak mu uciekła paczka po chipsach tez zwracam uwagę.
    • facetidealny Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 17:07
      lieu napisała:
      Czy zwracacie uwagę w takiej sytuacji, kiedy ktoś obok popij
      > a drinka

Zależy czy to jest dwumetrowy kark, czy kobieta metr sześćdziesiąt big_grin
    • mynia_pynia Re: zwróciłybyście uwagę 22.07.16, 20:52
      Nie, wyrosłam z takich akcji. Każdy robi to co uważa za słuszne. Jest wiele innych rzeczy na które reaguje a które są ważne, np. dziecko biegnące w kierunku ulicy, człowiek płaczący na przystanku, leżący na chodniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka