Dodaj do ulubionych

Kolejny chory psychicznie

25.07.16, 07:35
wpolityce.pl/swiat/301996-niemiecki-koszmar-trwa-kolejny-akt-terroru-zamachowiec-samobojca-doprowadzil-do-eksplozji-w-restauracji-w-ansbach-12-osob-jest-rannych-stan-trzech-jest-powazny
a ten to wrażliwiec był. 2 próby samobójcze, świat go przytłaczał.
Obserwuj wątek
    • purchawkapuknieta Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 07:42
      parametry czasowe publikacji na gazecie: 25.07.2016 06:14

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20447763,bawaria-zamachowiec-wysadzil-sie-tuz-obok-wejscia-na-teren.html#BoxNewsImg

a główne artykuły o 7.43 to m.in. Ikonowicz, Zara, test, i kwiat intelektu- posłanka Joanna "niezła dupeczka" Scheuring-Wielgus.
    • woman_in_love chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 07:44
      wpuścili (czytaj wykluczyli hue hue). Zamierzał zdetonować ładunek na tym festiwalu, w tłumie ludzi. Tak podaje policja. Na pewno nie ma to związku z niczym big_grin.
      • kaz_nodzieja Re: chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 10:59
        Bezczelność. Przecież miał pełne prawo wysadzić się na samym festiwalu, a niedobrzy rasiści nie pozwolili mu wejść, każdy by się wkurzył na jego miejscu.
        • tiszantul Re: chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 11:28
          > Bezczelność. Przecież miał pełne prawo wysadzić się na samym festiwalu, a niedo
          > brzy rasiści nie pozwolili mu wejść, każdy by się wkurzył na jego miejscu.

pracownicy ochrony, którzy go nie wpuścili na festiwal, powinni mieć sprawę o dyskryminację rasową. Nie dziwię się poszkodowanemu, na pewno od dawna marzył o tym festiwalu, chciał się po prostu trochę rozerwać. A Niemcy go wykluczyli! Ja też byłbym w szoku, gdyby mnie Niemcy zdyskryminowali rasowo. Wystarczy po prostu wpuszczać wszystkich na festiwal i więcej takich przykrych incydentów nie będzie. Wszystko przez te krzywdzące stereotypy i ignorancję, a przecież "więcej wiedzy - mniej strachu".
          • lauren6 Re: chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 11:37
            Czekam na ruch europosłanek niemieckich Zielonych. Zachowanie ochrony było skandaliczne i doprowadziło do tego, że facet z żalu nacisnął przycisk wysadzenia się.
          • astomi25 Re: chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 12:47
            Nie wpuscili go bo biletu nie mial. Bez przesady
            • lauren6 Re: chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 14:54
              A mógł kupić. ..
            • wioskowy_glupek Re: chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 16:09
              To rasizm jest - pewnie się okaże że mu nie chcięli sprzedać big_grin
              • kaz_nodzieja Re: chciał wejść na festiwal muzyczny, ale go nie 25.07.16, 16:16
                Albo chcieli mu sprzedać, ale w cenie nie niższej niż miejscowym, a to też dyskryminacja.
    • lady-z-gaga Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 08:04
      Piszą że rok temu odmówiono mu azylu. To co on jeszcze tam robił?
      Może Niemcy się wreszcie przebudzą. Strach pomyśleć, ilu jeszcze takich biednych uchodźców wojennych goszczą na swoim terenie.
      • joa66 Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 08:28
        Piszą że rok temu odmówiono mu azylu. To co on jeszcze tam robił?
        Może Niemcy się wreszcie przebudzą

To nie tylko kwestia Niemiec. Obawiam się, że cała Europa (a pewnie nie tylko) od dawna ma niewydolny system imigracyjny, a zaostrzenie problemu po prostu pokazuje jego słabość. Na takim najbardziej podstawowym poziomie system jest niedofinansowany (za mało ludzi pracuje w stosunku do potrzeb)
        • anorektycznazdzira Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 08:34
          100% racji. Kto raz próbował wjechać (z wizą!) do USA ten wie, o czym mowa. Porównajcie to z tłumkiem rozjuszonych młodzieńców "wyglądu bliskowschodniego", którzy szturmowali ogrodzenia na jednej czy drugiej granicy po prostu wchodząc. W USA otwarto by do nich ogień.
          • kaz_nodzieja Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 11:00
            Faszyści.
          • nikki30 Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 13:56
            >Kto raz próbował wjechać (z wizą!) do USA ten wie, o czym mowa.

Przecież wiza w jakiś szczególny sposób Stanów nie zabezpiecza. Możesz wjechać z wizą, a zostać nielegalnie dłużej niż urzędnik immigracyjny Ci pozwoli (zwykle 6 mcy). Deportacja kosztuje USA bardzo dużo pieniędzy , dlatego też co jakiś czas prezydent USA podpisuje specjalny dekret, który ma chronić przed deportacją kilka milionów (obecnie coś ok. 6 mln) nielegalnych imigrantów i dać im pracę jeśli tylko zdecydują się wyjść z cienia.

W USa tylko 40 % obywateli to rdzenni amerykanie. Jeśli tak możemy w ogóle powiedziećsmile W Miami jednym z najbogatszych miast w USA częściej usłyszysz język hiszpański niż angielski?Bogactwo tego miasta też opiera się na pieniądzach przywożonych z Chin lub Ameryki Płd. Różnica pomiędzy europą a stanami jest taka że nawet jak jesteś immigrantem musisz tam pracować i to ciężko bo nikt ci nic nie da za darmo.Inaczej lądujesz na ulicy i no mercy. Społeczeństwo amerykańskie jest też bardziej otwarte ale zarazem czujne. Nigdy nie czułam się tam obco.Inaczej było np. we Francji czy Belgii, gdzie na każdym kroku na uczelni podkreślano moje obywatelstwo. Dla amerykanów nie miało to większego znaczenia. Ważne że pracowałam, płaciłam podatki,studiowałam nie popełniłam żadnego przestępstwa.
        • woman_in_love Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 08:40
          Ludzi pracuje dużo, po prostu służby które mają bronić granic, nie bronią ich, tylko same się zajmują się wyławianiem "uchodźców" a potem ich importem do UE.
      • anorektycznazdzira Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 08:31
        otóż to!
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 08:32
        Nie można deportować kogoś na teren działań wojennych.
        • kaz_nodzieja Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 11:01
          A na Alaskę?
      • lauren6 Re: Kolejny chory psychicznie 25.07.16, 11:38
        Że zacytuję: pozwolono mu pozostać z powodów humanitarnych...
    • purchawkapuknieta To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 11:20
      wpolityce.pl/spoleczenstwo/302033-w-lodzi-aresztowano-irakijczyka-pod-zarzutem-przygotowania-zamachu-terrorystycznego-mial-kontakt-z-materialami-wybuchowymi
      Wrzucam newsy z tej putinowskiej gadzinówki, bo wiem, że większość forumowiczek tam nie zagląda.

Przykro mi, ze nie biore udziału w dyskusji, ale przez tydzień nie miałam komfortowego dostępu do netu, więc nadrabiam zaleglości. A poza tym zaraz zwijam sie na dzialkę, więc znów internet bedę miała reglamentowany big_grin
      • purchawkapuknieta P.S. 25.07.16, 11:23
        A posłankę "niezłą dupeczkę" zastapił autorytet wojewódzki big_grin
      • karolcia.grzesiowa Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 11:36
        mit o chorobach psychicznych uchodźców już upadł.Ali David Sonboly, posiadający podwójne obywatelstwo Niemiec i Iraku, który w piątek zabił w Monachium 9 osób, przez rok planował atak.
        • lauren6 Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 11:41
          Jedno nie przeczy drugiemu. Przecież każdy w depresji może zamówić w internetach kałacha i przez rok planować zamach terrorystyczny. Takie rzeczy mogą stać się każdego dnia w każdym kraju, a my tylko się czepiamy imigrantów o islamskich korzeniach suspicious
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 11:45
          Mnie tylko zastanawia, gdzie wyparowało dwóch pozostałych sprawców z Monachium o których rozpisywały się media przez dobre kilka pierwszych godzin.
          • jan.kran Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 12:14
            wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> Mnie tylko zastanawia, gdzie wyparowało dwóch pozostałych sprawców z Monachium
            > o których rozpisywały się media przez dobre kilka pierwszych godzin.

-------------> Nigdy nie było innych zamachowców , świadkowie wzięli za zamachowców policjantow albo im się przywidziało ale bawarska policja potraktowała tę informacje poważnie , dopiero po kilku godzinach była pewność że zamachowiec był jeden.
            • minor.revisions Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:55
              Wzięto za zamachowców ludzi, którzy uciekali ze strachu, nie przed policją.
          • kaz_nodzieja Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 14:54
            Mnie ciekawi gdzie wyparowało 70000 zaginionych w Niemczech imigrantów?
        • jan.kran Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 12:18
          karolcia.grzesiowa napisał(a):

> mit o chorobach psychicznych uchodźców już upadł.Ali David Sonboly, posiadający
          > podwójne obywatelstwo Niemiec i Iraku, który w piątek zabił w Monachium 9 osób
          > , przez rok planował atak.

-----------> Bzdury pleciesz, Breivik przygotowywał sie kilka lat. Właśnie takie długotrwałe , przemyślane przygotowywanie sie do zabijania innych ludzi świadczy o zaburzeniach.
        • obrus_w_paski Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 14:48
          Akura wg prasy hiszpanskiej dzieciak z monachium byl przez lata szykanowany w szkole (glownie za swoje pochodzenie) i przez to leczyl sie psychiatrycznie, mial depresje. Przed akcja wlamal sie na konto fb dziewczyny ze szkoly ,w jej imieniu otworzyl wydarzenie ?spotkanie w mcd?, gdzie zaprosil znajomych hejterow ze szkoly. Facet z bloku na przeciwko go zauwazyl pdoczas strzelaniny, zaczal do dzieciaka mowic (a raczej opieprzac i rzucac butelkami). Rozmowa wstrzasajaca i bardzo surrealistyczna (chlopak co chwile mowil _ja jestem niemcem, urodzilem sie tu/ nie moglem sie przez was uczyc, itp). Przerazajace, ale wyglada to raczej na cos w stylu bowling for colombine.
          www.lavanguardia.com/internacional/20160724/403443267078/munich-atacante-hombre-balcon-tiro-cabeza.html
          - sa linki do twitts w innych jezykach
          Oczywiscie to nie usprawiedliwia ataku, cos okropnego. Odnosnie kolejnego wariata , tego z festiwalu- wyglada na to, ze ISIS zaczelo werbowac idiotow i faktycznie to chyba najlepsze (najgorsze) co moga zrobic. Wariaci nie maja nic do stracenia, latwo ich namowic, sa NIEPRZEWIDYWALNI i bardzo szkodliwi.
          StraszneL
          • triss_merigold6 Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 14:54
            Aha. I dlatego policja zatrzymała jego kolegę, nastolatka który niedawno przybył z Afganistanu.
            • obrus_w_paski Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 14:58
              Nie wiem czyj kolega? Tego z Monachium? Jeszcze nie czytałam popołudniowych newsow. Tak czy inaczej, wariaci przerażają keszcze bardziej, oni maja przeciez wszystko gdzies.
              • triss_merigold6 Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 14:59
                Tak, tego z Monachium.
                • triss_merigold6 Uff, jest wyjaśnienie 25.07.16, 15:06
                  www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/kim-byl-zamachowiec-z-monachium-kolega-opisuje-sprawce-strzelaniny,663420.html
                  Uff, jest wyjaśnienie. W szpitalu psychiatrycznym się poznali. a młody... Niemiec był fanem Breivika, a nie PI. Całe szczęście.

Naprawdę niemieckie media do tego stopnia nie mają poczucia obciachu, że usilnie próbują wcisnąć te propagandowe bzdury odbiorcom? Każdy wyjaśnienie jest znakomite, byle nie takie, że młodym to muslimom odbija.
                  Nie, skąd. Jeden zakochany nieszczęśliwie, inny nie dostał budyniu, kolejny miał gorzej w szkole, jeszcze następny cierpiał na depresję, innego porzuciła zona (tego z Nicei), ale absolutnie to nie ma nic wspólnego z wyznaniem i kręgiem kulturowym.
                  • obrus_w_paski Re: Uff, jest wyjaśnienie 25.07.16, 15:11
                    zatrzęsienie wariatów
                • kaz_nodzieja Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:08
                  Naprawdę przeciętny wariat np. z Polski może ot tak sobie załatwić kałacha, nie mówiąc o środkach do zrobienia bomby? Załóżmy (może niektóre e-matki przytakną) jestem wariatem. Nie mam bladego pojęcia gdzie i jak starać się o nielegalną broń, nie mówiąc już o środkach do skonstruowania bomby. Nawet profesor Brunon K. został namierzony przez służby, a co dopiero zwykły Kowalski świr? Wydaje mi się, że pewnego rodzaju i pochodzenia wariatom pomaga organizacja.
                  • sumire Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:17
                    Nie sądzę, żeby zorganizowanie broni było w dobie internetu problemem. Materiały do zrobienia bomby możesz kupić w najbliższym hipermarkecie. Przypominam, że gość od zamachu w Nowym Jorku parę lat temu użył gwoździ i szybkowara.
                  • snakelilith Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:17
                    kaz_nodzieja napisał(a):

> Naprawdę przeciętny wariat np. z Polski może ot tak sobie załatwić kałacha, nie
                    > mówiąc o środkach do zrobienia bomby?

Może. Na przykład w tzw. darknecie. A broń chłopka z Monachium według numeru pochodziła ze Słowacji. Kto mu ją sprzedał? Słowaccy patrioci broniący własnych granic?
                    • kaz_nodzieja Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:22
                      Może tamtejsi Romowie?
                      • snakelilith Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 16:41
                        Może Romowie. Ale teza o spokojnych wakacjach we wschodniej Europie idzie się walić, skoro na Słowacji handluje się bronią i może kupić ją tam każdy wariat.
                        • triss_merigold6 Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 16:59
                          Przecież nie kupił jej Słowak do użytku wewnętrznego tylko... no, twierdził, że jest Niemcem.
                          • snakelilith Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 17:07
                            Ta, bo ten kto sprzedawał pytał kupującego do czego mu jest potrzebna i o narodowość. I gdy kupujący przyznał się, że ma irańskie pochodzenie, to wyszehradzki handlarz zawiadomił odpowiednie władze o możliwości nieprawidłowego użycia sprzętu.
                            • triss_merigold6 Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 17:12
                              A skąd wiesz, że na Słowacji kupił? Słowacja mogła być tylko krajem tranzytowym, handlem bronią w Europie w detalu trudnią się przede wszystkim Albańczycy (muzułmanie, a jakże).
                              • snakelilith Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 17:23
                                A stąd, że każda broń ma swój numer, według którego można sprawdzić gdzie została rejestrowana. Ta też miała numer, wypiłowany, ale istnieją techniki kryminalistyczne pozwalacjące rozpoznać grawerowanie. I ta broń pochodziła jednoznacznie ze Słowacji. Broń produkcji austriackiej typu Glock, używana przez policję i w armii.
                • obrus_w_paski Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:09
                  Ok, doczytałam o tym afgańskim 16 latku aresztowanym za nie poinformowanie o planach+stworzenie wydarzenia na fb. to przeciez nie przeczy wersji o tym, ze dzieciak chciał zabić swoich kolegów z ww. Powodów a nie z powodów bliskich isis.

Ci z bowling tez byli we dwójkę.

Zreszta, trudno tu dyskutować "bo ty rasista, a ty pikające serduszko" ta tragedia akurat wydaje mi sie bardziej skomplikowana niz depresyjny ubiegający sie o azyl, ktory z bomba chce wejsc na festiwal.
                  • triss_merigold6 Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:11
                    Kompromisowo mogę przyjąć teorię, że ten irańskiego pochodzenia zaliczył efekt Wertera.
                    • obrus_w_paski Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 15:13
                      Pasuje mi. w cierpienia wertera u +20 latka nawet ja nie uwierzę, chyba ze jakis dokumenty psychol
          • olga1305 Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 22:33
            "dzieciak z monachium byl przez lata szykanowany w szkole (glownie za swoje pochodzenie) i przez to leczyl sie psychiatrycznie, mial depresje."
            Tez o tym czytalam w niemieckiej prasie. Podobno sam mowil, ze byl gnebiony przez Turkow i Arabow. Tylko czy powinnismy szukac okolicznosci lagodzacych? Czy to nie prowadzi do relatywizacji podobnych zbrodni?
            • minor.revisions Re: To nie koniec, mamy nastepnego 25.07.16, 22:36
              To nie chodzi o okolicznosci lagodzace tylko o szukanie rzeczywistych przyczyn (w celu prewencji) a nie metoda "na triss" czyli "aniemowilamzeuchodzcybedoubogacac".
    • livia.kalina lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 17:55
      psychicznie? To proszę bardzo. Choć ja takiej pasji nie rozumiem.
      www.poranny.pl/wiadomosci/bielsk-podlaski/a/bielsk-podlaski-zabojstwo-przy-jana-pawla-ii-noz-w-oku-przerwal-zycie,10443656/
      I jeszcze opinia Anny Dryjańskiej:
      "Jeśli przejmujesz się przemocą wobec Polek dopiero wtedy, kiedy sprawca jest obcokrajowiec, to znaczy, że nie chodzi ci ani o ofiary ani o Polki." Co u pisdzielców wcale mnie nie zaskakuje. W całej tej ekscytacji chodzi wyłącznie o nastawianie ludzi przeciwko ludziom, eskalacji strachu i podsycaniu nienawiści bo to pomaga pisdzielcom dzierżyć władzę.
      • livia.kalina i cały artykuł 25.07.16, 17:57
        natemat.pl/186015,siekiera-maczeta-lina-drut-dlaczego-polacy-mordujacy-polki-nie-budza-takich-emocji-jak-syryjczyk
      • triss_merigold6 Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 17:57
        Masz rację. Kanclerz Niemiec specjalnie zaprosiła "uchodźców" do Europy po to, że PiS doszedł do władzy. To spisek, po prostu spisek.
        • livia.kalina Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 18:02
          >Kanclerz Niemiec specjalnie zaprosiła "uchodźców" do Europy po to, że PiS doszedł do władzy.
          Nikt takiej tezy nie lansuje. I dobrze o tym wiesz. Tak jak dobrze wiesz, że pis wykorzystuje strach przeciwko mitycznym uchodźcom (mitycznym bo gdzież ich w Polsce uświadczysz??) żeby trzymać ludzi w garści. Tylko tobie ci uchodźcy tez są bardzo do czegoś potrzebni - pewnie po to, żeby mieć kogoś od kogo w końcu możesz poczuć się lepsza.
          • marzeka1 Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 18:16
            Mnie w tej całej sytuacji i sprowadzanie wszystkiego do argumentu, że "no to przecież chory psychicznie człowiek" po raz któryś już, uderza, iż dla ideologii buduje się teraz, z mozołem dotychczas przełamywany, lęk przed osobami chorymi psychicznie.
            • sumire Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 18:18
              Mnie by coś takiego przez głowę nie przeszło. Nie zauważyłam jakiegokolwiek celowego budowania lęku przed chorymi psychicznie dla ideologii, ale czy ja się znam...
              • marzeka1 Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 18:19
                Ale taki będzie odbiór z czasem, skoro wytłumaczeniem będzie, że "no chory psychicznie"- nie zawsze musi się to obajwiać meczetami, ciężarówkami itd. itp.
                • livia.kalina Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 18:41
                  Nie martw się marzeko- nie będzie. Bo nikomu politycznie taki obraz nie jest potrzebny więc nikt w pocie czoła nie będzie pracował nad jego budowaniem.
          • lauren6 Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 20:16
            livia masz na nazwisko Macierewicz? Tworzenie takich teorii spiskowych może być rodzinne.
            • livia.kalina Re: lubisz się ekscytować dokonaniami chorych 25.07.16, 20:25
              Serio nie wiem, jaką teorię spiskową masz na myśli?
              To, że każda dyktatura wymyśla sobie wroga, którym straszy tych, którymi chce rządzić? Żydów, imperialistów a obecnie uchodźców?
    • minor.revisions Tymczasem w Japonii... 26.07.16, 00:57
      Blond nożownik zabił 15 osób.
      www.theguardian.com/world/2016/jul/25/tokyo-knife-attack-stabbing-sagamihara?CMP=fb_us#link_time=1469484685

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka