Dodaj do ulubionych

Chusteczki wyłapujące kolor

25.07.16, 21:45
Kupiłam i prałam już parę razy jednak białego bałam się wsadzić z czarnym,aż do dzisiaj. Nic się nie zafarbowało.wsadzam dla pewności 2 sztuki do pralki. Rewelacja,koniec z segregacją ciuchów i rachunki za prąd i wodę pewnie będą mniejsze. Która używa? Czy biel z czasem się nie robi szara?
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 21:50
      Ja od dawnasmile Czekam właśnie aż znowu będą w Biedronce. Ostatni zapas się skończył i musiałam kupować po 10 zł ( promocja z 20 ). A w Biedroce kosztowały 3,5 smile - kupiłam chyba ze 30 paczek.

Są jeszcze takie do wybielania - świetnie odświeżają biały kolor
    • anika772 Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 21:52
      Używam (dr Beckmann), ale nie odważyłam się dotąd prać czarnego z białym.
      • arwena_11 Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 21:53
        spokojniesmile sprawdziłamsmile
        • anika772 Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 22:01
          Seeeerioo?
          Jak się moja moja mać dowie, to mnie wydziedziczywink
      • asia-loi Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 21:56
        anika772 napisała:

> Używam (dr Beckmann), ale nie odważyłam się dotąd prać czarnego z białym.

Też ich używam i są super, ale też białego z czarnym się nie odważyłam prać razem.
        Czasami jest na nie promocja w Rossmanie.
    • bulzemba Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 21:53
      mam na tyle prania, że nie zdarza mi się prać białego z czarnym. Jednak chusteczki zaskoczyły mnie w jeszcze jeden sposób. Z ciekawości wrzuciłam do pralki z firankami. Firanki wyszły czyste a chusteczka... szara.
      • asia-loi Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 21:58
        bulzemba napisała:

Z ciekawości wrzuciłam do pralki z firankami. Firanki wyszły czyste a chusteczka... szara.

Kupiłam też chusteczki do białego, ale na białym nie widzę różnicy, nie widzę, żeby białe rzeczy były bielsze.
        • olewka100procent Re: Chusteczki wyłapujące kolor 25.07.16, 22:16
          Bo one podobno wyłapują też brud
    • viridiana73 Re: Chusteczki wyłapujące kolor 26.07.16, 22:40
      Dziewczyny, a gdzie się najbardziej opłaca je kupić? Tylko żeby były w ciągłej sprzedaży, bo potrzebuję na już.
      • asia-loi Re: Chusteczki wyłapujące kolor 26.07.16, 22:42
        viridiana73 napisał(a):

> Dziewczyny, a gdzie się najbardziej opłaca je kupić? Tylko żeby były w ciągłej sprzedaży, bo potrzebuję na już.

Ja kupuję w Rossmannie, tylko nie zawsze są w promocji. Ale w sprzedaży są zawsze.
        • viridiana73 Re: Chusteczki wyłapujące kolor 26.07.16, 22:44
          Dzięki!
    • chicarica Re: Chusteczki wyłapujące kolor 26.07.16, 22:43
      Polecam do prania czarnych ciuchów z białymi elementami albo pasiastych. Zawsze miałam z tym problem bo mam takie np. sukienki z karczkiem w paski czarno białe czy coś, albo bluzeczki takie niby dwuwarstwowe, i zawsze mi szarzały te białe części - teraz są bielutkie, rewelka.
    • misoune Re: Chusteczki wyłapujące kolor 26.07.16, 22:57
      używam, ale nie piorę z białym bo ja do białego używam po prostu innych proszków i płynów niż do czerni i kolorów
      chusteczek używam róznych, gdzie taniej i promocja po prostu
      wrzucam je, gdy mam jakąś nową rzecz do prania w intensywnym kolorze, wtedy nie ryzykuję plamienia
      lub gdy stale piorę coś o czym wiem ze puszcza farbę
    • milka_milka Re: Chusteczki wyłapujące kolor 26.07.16, 23:10
      Używam rossmanowych, Domol. Są bardzo dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka