Dodaj do ulubionych

"Zapach" butów

12.08.16, 12:28
Na urlopie na lokalnym bazarku dałam się skusić na zakup dwóch par szpilek po 60 zł.....
Buty są ładne, nawet wygodne, ale mają niestety jedna, dyskwalifikującą je wadę: śmierdzą okropnie takim klejem, jakby butaprenem, albo czymś. Dramat. Nie wiem czy wiecie o co chodzi, ale tak śmierdzą również te tańsze buty z ccc.

Czy jest jakakolwiek szansa na pozbycie się tego zapachu? Szpilki nosze tylko w biurze, gdzie jest wykładzina, nie jestem zwolennikiem takich tanich butów, ale jak już dałam się namówić to chciałabym je jakoś wykorzysta c. Zapach mi przeszkadza, nie będę w nich siedzieć w biurze.
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: "Zapach" butów 12.08.16, 12:31
      To może być niebezpieczne dla zdrowia. Poczytaj o chińskim obuwiu.
    • alsk9 Re: "Zapach" butów 12.08.16, 12:32
      Wiemy o co chodzi, raz jeden jedyny się skusiłam na ładne niby szpilki z bazarku - tak śmierdziały przy używaniu, że po tygodniu je wywaliłam.
    • alsk9 Re: "Zapach" butów 12.08.16, 12:34
      możesz próbować wyjąc/wyrwać sztuczną wkładkę i zastąpić skórzaną. Może trochę mniej będą śmierdzieć Ale nie wiem czy to jest w stanie całkowicie zniwelowac ten zapach.
      • i_ja_tez Re: "Zapach" butów 12.08.16, 12:39
        Ale one chyba śmierdzą całe.
        • alsk9 Re: "Zapach" butów 12.08.16, 12:41
          Generalnie na miejscu autorki bym się przeszła do szewca dopytać czy jest szansa na to żeby nie śmierdziały. Szewc jako fachowiec powinien wiedzieć.
    • b-b1 Re: "Zapach" butów 12.08.16, 12:55
      Próbuj-nic nie tracisz-do woreczka z kawą mieloną na kilka godzin, albo do woreczka i do zamrażalki.
    • gama2003 Re: "Zapach" butów 12.08.16, 13:11
      Mnie kiedyś tak okropecznie smierdziała torebka- chlebak. Też z bazarku, śliczna, porządnie odszyta, ale zapach wstrętny.
      Wisiała 2 m-ce na balkonie, w cieniu. Pomogło.
      ( wcześniej pranie, cuda wianki nic nie zdziałały )
    • mikams75 Re: "Zapach" butów 12.08.16, 13:22
      nic z tym nie zrobisz, mialam jedne takie buty i z czasem bylo tylko gorzej, absolutnie nie dalo sie w nich posiedziec w pomieszczeniu, bo zapach po nagrzaniu butow rozchodzil sie na cale pomieszczenie. Z czasem zapach butaprenu przeszedl w zapach starej ryby.
    • bei Re: "Zapach" butów 12.08.16, 18:13
      Syp sode do wnetrza butow na noc, za kazdym razem zmieniaj- moze zaabsorbuje zapach..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka