Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię....

20.08.16, 09:44
Wątek podpowiadacz.
Potrzebujesz coś kupić to pytasz, ktoś wie to daje cynk. Ja zaczynam:

Potrzebuję cieniutkiej kurtki, takiej która się zwija w kieszonkę i jest paczuszka wielkości portfela. I która jest jednocześnie przeciwdeszczowa i przeciwwiatrowa. Dostałam kiedyś taka ale nie wiem skąd była bo to dawne dzieje. Szukałam w sieciowkach i nie ma. Gdzie takie cudo może być w przystępnej cenie?

Zamarzyła mi się też czarna bluzka, z gumką na dole i z kopertowym dekoltem. Najlepiej nie z plastiku. Oblazłam całe centrum handlowe i nie ma. Generalnie nie ma w takim fasonie bluzek z długim rękawem. Gumka w dole jest już passe? Ja dopiero odkryłam ten fason i bardzo mi się spodobał...

Fajne trampki, sneakwrsy na koturnie. Stacjonarnie we Wrocławiu. Boję się kupowania butów online.

Ktoś coś wie? wink
Obserwuj wątek
    • rozaly Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 09:50
      Kurtkę kupisz w Decathlonie
      Takie bluzki widziałam w Tesco ich marka F&F
    • andaba Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 09:55
      Ja mam taką z Biedronki - spełnia absolutnie wszystkie wymienione kryteria.

Bluzki z gumką na dole były ostatnio w dużych ilościach w greenpoincie. Nie pamiętam, czy z długim rękawem, ale chyba też (a przynajmniej 3/4).
      • mid.week Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 10:43
        No patrz, zapomniałam o greenpoincie. Faktycznie widzę, że mają. Dzięki!
    • skarolina Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 09:58
      Kiedyś te zwijane kurtki były w tesco, obkupiłam całą rodzinę, nie wiem, czy teraz mają.
    • kk345 Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 10:16
      Kurtki- ja kupowałam takie:
      www.sklep-presto.pl/product-pol-47981-Kurtka-przeciwdeszczowa-Mias-Neon-Packaway-Jacket-Mac-in-a-Sac.html
    • thea19 Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 11:03
      taka kurtke kupilam w decathlonie, z bluzka nie pomoge.
    • alba27 Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 11:11
      Moja córka taką kurtkę kupiła w decathlonie, ale niestety mimo podobno 100% nieprzemakalności jej przemokła...
      • morekac Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 13:09
        Bo nie ma rzeczy nieprzemakalnych. A taka kurteczka przemaka dosyć szybko.
        • aya-breya Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 13:31
          Wystarczy wypłukać w impregnacie i będzie 100% nieprzemakalności.
          • morekac Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 23:11
            To kwestia ilości deszczu.
    • saszanasza Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 11:12
      W tkmaxie taką kupiłam i na dodatek puchówkę...i......biegnę jej szukać, bo kuźwa właśnie mi się przypomniało, że nie wiem, gdzie ją wpieprzyłam, a w szafie mam...hmmmm....bałaganikwink
    • eulalia_bardzo_przecietna Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 11:21
      Nie wiem jak bardzo "specjalistyczna" ma buc ta kurtka, ale jeśli nie bardzo, to model spełniający wszystkie twoje wymagania jest w sklepie Butik, w wielu kolorach, ma wzor w jakies wytlaczane drobne gwiazdki i cene w okolicy 30zl.
      • mid.week Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 11:30
        bardzo sympatyczne te kurteczki ale to nylon i przecieknie sad
    • crea.tura Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 12:45
      Kopertowych bluzek z gumką na zalando zatrzęsienie, także zaglądnij sobie tam smile
      • magda.tyl Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 12:56
        Kurtka regatta, nie wiem jak teraz, ale na wiosnę były po 99zł, kilka razy prałam i nie przemaka
    • e-m-a-m-a Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 13:05
      To ja się chętnie podepnę.
      Gdzie kupie spodnie dla szczuplego chłopca. Rozmiar 122 lub 128. Naprawdę szczuplego.....
      • mid.week Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 13:15
        Ja kupuje wprawdzie dla dziewczynki ale "szczupłe" spodnie są w Zarze.
      • rozaly Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 13:30
        Kappahl
      • chlodne_dlonie Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 16:15
        LEGO zawsze miało wąskie spodnie.
      • danaide Re: Gdzie kupię.... 20.08.16, 18:37
        Okaidi robi na francuskie chudziaki.
    • mika_p Szafkę... 20.08.16, 13:24
      ... o wymiarach: szerokość 80 cm, wysokość 60-70 cm, głębokość 30-40 cm.
      W kolorze drewna, jasnego lub średniego, dość ciepłego.
      Z dwojgiem drzwiczek, albo z dwojgiem drzwiczek i szufladą przez całą szerokość, albo z jednymi drzwiczkami i szufladami.
      Przejrzalam mnóstwo stron sklepów meblowych, ze zdziwieniem odkryłam, że takie cudo to komoda, ale nigdzie nie ma czegoś w tych wymiarach, w ogóle nie ma możliwości szukania po wymiarach.... sad
      A, i niedrogo ma być smile

Jak na razie, nabliżej ideału jest durna szafka na buty:
      www.abra-meble.pl/przedpokoj/komody/szafka-na-buty-4.html
      bo i wymiary, i kolor, ale jednak wolałabym trzy półki z jednymi drzwiczkami.
      O.
      Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... smile
      • aankaa Re: Szafkę... 20.08.16, 16:37
        zajrzyj na strony producentów mebli kuchennych
      • mid.week Re: Szafkę... 20.08.16, 19:29
        Kilka lat temu miała podobny problem z szafką do łazienki. Była nietypowa wnęka i chciałam ją cała wykorzystać, ale nie mogłam znaleźć nic w sklepie. W końcu mi się znudziło szukanie, zrobiłam projekt i poszłam do stolarza. Nastawiałam sie na straszny koszt, a wyszło niewiele więcej niż to co oferowały sklepy. I miałam idealnie dopasowany mebel z litego drewna.
    • turzyca Torebke 20.08.16, 13:53
      Z jak najwieksza iloscia przegrodek i kieszonek. Im wiecej zroznicowanych tym lepiej, tak z 10 by sie przydalo.
      Codzienna, wzglednie wygledna i raczej spokojna, uniwersalna kolorystycznie (wiec raczej nie w folkowe wzory), nieprzemakalna zanadto, pojemna, ale nie wygladajaca na klabzdron (powinna sie miescic w koszyku rowerowym), mieszczaca spokojnie format A4 (bo to moj komputer, kieszen na komputer mile widziana), do noszenia na ramieniu.
      Aha, i raczej nie shopper tylko torebka. Takie rzeczy istnieja, mialam dwie, ale nie moge trafic na nastepczynie.
      • mika_p Re: Torebke 20.08.16, 16:10
        Nieutulona w żalu pożegnałam Sancheza, bo tej marki kupiłam kiedyś najfajniejszą torebkę na świecie, miała dwukomorowe wnętrze z zapinana na suwak kieszenią i kieszonką, a na zewnątrz były jeszcze cztery, w tym jedna w klapie drugiej, taka mikra na kluczyki do auta.
        Na Allegro jest jeszcze jeden sprzedawca mający tę markę, ale to gorszy model:
        allegro.pl/torba-mlodziezowa-sanchez-model-2905-e-i6386381097.html

A ostatnio kupiłam sobie taką:
        allegro.pl/modna-listonoszka-dla-kazdego-w-atrakcyj-kolorach-i6413596294.html
        Trochę przyduża wink ale chciałam miec taką, co mieści A4 bez zwijania w rurkę i magii teleportacyjnej*, to mam.
        Tylko mało ma kieszonek, wolałabym w głównej komorze jeszcze ze dwie4 na suwaczek. Może polobbujemy na producencie? wink

* magia teleportacyjna jest wymagana, gdy torba co prawda miesci A4, ale przez suwak to ni-hu-hu nie przejdzie.
      • milka_milka Re: Torebke 20.08.16, 16:26
        Samsonite ma taką serię Move. Kupiłam sobie jedną z nich, genialna, przegródek chyba z 6, 2 wewnętrzne i jeszcze kieszonki. Polecam.
      • mid.week Re: Torebke 20.08.16, 19:37
        www.dobiura.com/pl/p/Torba-na-laptopa-15,6-damska-marki-I-STAY/635

pl.dawanda.com/product/92019787-torba-unisex-na-ramie-vooc-urban-rdw5

pl.dawanda.com/product/92023591-torba-aktowka-skorzana-vooc-tc9

leatherpoint.pl/torba-damska-biznesowa-i-na-laptop-lake-forest-black.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka