Dodaj do ulubionych

psychotropy i waga

12.09.16, 16:12
Borykam się od kilku lat z nerwicą, problem zaczął się zaraz po studiach. Pierwsza ciąża przerwała branie psychotropów, po drugiej ciąży musiałam wrócić do leków. I mam problem z wagą, nie jestem gruba ale chciałabym schudnąć te pięć kilo. Próbuje odstawiać to dziadostwo ale to nie jest prosta sprawa bo myśle że w tym tkwi problem. NA[pady głodu zwłaszcza wieczorami, słodycze, podjadanie między posiłkami. Ćwiczę, nie zalegam przed tv, jestem dość aktywna "życiowo" ale waga ani drgnie. Po fitnessie widzę poprawę: mniejszy cellulit, podwyższone pośladki ale w centymetrach ani drgnęło. Może któraś coś doradzi?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: psychotropy i waga 12.09.16, 16:13
      Ale co ze amfetamine albo efedryne? Jak masz spadki nastroju to lepiej nie.
    • yadrall Re: psychotropy i waga 12.09.16, 16:34
      Moze warto pogadac z lekarzem i zastanowic sie nad zmiana lekow? Jezeli jedno ma zwiazek z drugim oczywiscie.
    • shell.erka Re: psychotropy i waga 12.09.16, 17:03
      Wellbutrin
    • a.va Re: psychotropy i waga 12.09.16, 19:51
      Ale stosujesz jakąś dietę? Bo od samych ćwiczeń to ja nigdy w źyciu nie schudłam.
      • miomamamia Re: psychotropy i waga 13.09.16, 08:20
        Myślałam że na ematce więcej osób jest na psychotropachbig_grin Zmiana leku to nie taka prosta sprawa, organizm jest przyzwyczajony i każda zmiana okupiona jest co najmniej marnym samopoczuciem przez dwa tyg. Nie każdy lek też się przyjmie. Jeśli chodzi o dietę, tak jak pisałam przy tego typu lekach są takie napadowe ataki głodu z którymi czasem nie ma siły walczyć.
        • ichi51e Re: psychotropy i waga 13.09.16, 08:24
          Pomaluj sobie wtedy paznokcie
    • aandzia43 Re: psychotropy i waga 13.09.16, 08:40

"Psychotropy" czyli co konkretnie? Z jakiej grupy leki? Przybliż nam kwestię, bo nazwy psychotropy ludzie radośnie używają na określenie zarówno leków przeciwpsychotycznych jak i poczciwych SSRI. A nawet i barbituran potrafi się w tym zacnym gronie znaleźć wink Różne leki w życiu na nerwice i depresje zażywałam i nigdy po nich nie tylam (no, raz po podanym na wyrost licie). To akurat ja i po swoich lekach. Z lekarzem poważnie pogadać trzeba. Jak nie masz ciężkiej psychozy to spektrum leków oddziałujących na twoje przypadłości umożliwi pewnie zamianę jednego leku na drugi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka