Dodaj do ulubionych

Farbowanie

15.10.16, 16:08
Jestem posiadaczka paskudnej spodniczki z poliestru w kolorze brazowymi w niebieskie kwiatki,chce by byla czarna.Sa jakies barwniki do sztucznych tkanin albo da sie inaczej ja na czarno przemalowac?np sprayem czarnym?bedzie sie trzymalo?czy musze leciec akrylem?zamecze sie
Obserwuj wątek
    • bei Re: Farbowanie 15.10.16, 16:14
      Istnieja farby do takich tkanin, tylko czy warto?smile
      Wpierw farbowanie, pozniej trzeba liczyc sie, ze trzeba taki "tiuning" powtarzac- farba moze spierac sie. Ba, moze w praniu przykolorowac inne ubranie.
      • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 16:20
        Spodniczka jest potrzebna na raz,potem raczej ja wywale.
    • asmarabis Re: Farbowanie 15.10.16, 16:32
      Swat wsię Kończy Edel zamiast udać się jak zwykle do salonu Michaela Korsa i zakupić kreację na wyjście grzebie w szafie i jak podczas stanu wojennego próbuję coś kombinować ze starymi ubraniami......
      • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 16:42
        Dokladnie tak.I co w zwiazku z tym?
        • asmarabis Re: Farbowanie 15.10.16, 16:55
          No ze Niemcy w tak szybkim tempie podupadają, i ludzie zachowują sie jakby był stan wojenny, zapasy żywnościowe robią i stare ciuchy do życia przywracają szok
          • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 17:00
            Wspolczuje ograniczonych horyzontow.
    • snakelilith Re: Farbowanie 15.10.16, 16:39
      Czarną spódniczkę z poliestru dostaniesz w H&M, albo innym Primarku za 5 euro. Dobra farba (która te kwiatki prykryje, albo i nie) np. Simplicol (www.simplicol.de) plus czas, plus energia (farbowanie w pralce) kosztuje więcej. Poza tym sztuczne tworzywa źle się farbują na ciemne kolory. Czarny nie wyjdzie, co najwyżej brudny.
      • aankaa Re: Farbowanie 15.10.16, 16:44
        i, najprawdopodobniej, kwiatki będą "inaczej czarne" niż reszta kiecki
        • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 16:46
          To nie przeszkadza,bo chodzi o tlo w czerni.
      • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 16:45
        Takiej jakiej potrzebuje nie bylo ani w H&M,ani w Primarku,Chetnie oszczedzilabym sobie przemaliwywania na czarno.Simplicol nie zadzialal wcale,nie chwycilo ani troche.
        • snakelilith Re: Farbowanie 15.10.16, 17:09
          Matko, to idź do innej sieciówki. Podobno mieszkasz w Düsseldorfie, tam przecież sklepów w cholerę. Jak potrzebuję czego mega taniego to zaglądam czasem do KIKa, Woolwortha czy innej dziadówki, albo po prostu kupuję kawałek podszewki i szyję, bo co trudnego w spódniczce na jeden raz. Pewnie potrzebujesz coś tandetnego na Halloween. Jeżeli Simplicol do tworzywa (bo są różne) nie zadział, to każda inne wyjście będzie droższe i się nie opłaca. Możesz kupić jeszcze butelkę czarnej farby w sprayu, ale tkanina stanie się przez to sztywna i nie wiem, czy to będzie trwałe w noszeniu, znaczy czy nie będzie odpryskiwać.
          • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 17:39
            Idz sobie ulewac jadu gdzie indziej.Gdybym znalazla gdzie indziej to nie pytalabym sie na forum o farbowanie.Tak,bylam w wszystkich tych sklepach,ktore wymienilas i jeszcze w paru innych.
            • snakelilith Re: Farbowanie 15.10.16, 19:53
              Dlatego podałam ci sposób ze sprayem. Ale dziękować nie musisz, uprzjemości po tobie się nie spodziewam.
              • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 20:30
                A akrylowa farba sie utrzyma?
    • lauren6 Re: Farbowanie 15.10.16, 17:19
      W pierwszym lepszym szmateksie czy sieciówce dostaniecz czarną szmatkę. Nie wiem komu w dzisiejszych czasach chce się bawić w farbowanie poliestrowych ciuchów.
      • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 17:41
        Nastepna.Pytalam o farbowanie.F-A-R-B-O-W-A-N-I-E.
        Ty nawet nie wiesz czego potrzebuje,ale wiesz,ze znajde to w sieciowce. Szmateksow nie odwiedzam i nawet nie wiem czy jakies istnieja.
        • asmarabis Re: Farbowanie 15.10.16, 18:00
          Ale czemu taka e i a Edel nie zaniesie materiału do pralni czy tam gdzieś gdzie świadczą takie usługi jak farbowanie , tylko sie szarpie metodami gospodarczymi jak matka 12 dzieci z jakiejś koziej wolki.....
          • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 18:20
            Zeby glupi mial zagadke.
          • snakelilith Re: Farbowanie 15.10.16, 19:58
            Ja ci wytłumaczę. Dlatego. że ludzie głupi i rozrzutni rzadko (albo bardzo krótko) bywają zamożni. Więc jak coś nie jest warte swojej ceny, jak na przykład farbowanie starego poliestrowego ciucha wartego 50 eurocentów w punkcie gdzie świadczą takie usługi i życzą sobie za to co najmniej 10-20 euro jest idiotyzmem i nikt zamożny na taki pomysł nie wpadnie.
    • albertynaa Re: Farbowanie 15.10.16, 20:33
      Farba będzie droższa niż spódniczka big_grin
      • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 20:37
        Farby mam na stanie,ty nie?tongue_out
        • albertynaa Re: Farbowanie 15.10.16, 20:40
          Nie musiałam nigdy farbować poliestru wink
          • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 20:51
            Nigdy nie robilas kostiumu?
            • asmarabis Re: Farbowanie 15.10.16, 20:54
              Alr ty masz podobno syna, co to za kostium dla chłopca ze spódniczka ?
              • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 20:58
                A kto powiedzial,ze to kostium dla syna?big_grin
                • asmarabis Re: Farbowanie 15.10.16, 21:10
                  Nie załamuj mnie i nie pisz ze będąc panią w średnim wieku kręcą cie przebieranki
                  • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 21:15
                    Pomijajac,ze nie jestem w srednim wieku,u nas przebieraja sie wszyscy.
                    • asmarabis Re: Farbowanie 15.10.16, 22:35
                      No ale nie ma jakiegoś godnego stroju żeby sie ładnie zaprezentować tylko kuse, tanie spódniczki?
                      Nie ryzykowała bym w tym kraju
                      • edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 00:38
                        Godny strojbig_grin lol
                        To nie ryzykuj,kto ci kaze.
    • rosapulchra-0 Re: Farbowanie 15.10.16, 20:47
      A nie lepiej oddać do jakiegoś punktu, który profesjonalnie zajmuje się farbowaniem? Osobiście, gdy coś mi się z moich ciuchów przestaje podobać, to zwyczajnie oddaję do charity shopu i nie bawię się w żadne przeróbki czy farbowanie. Może bardziej warto jest po prostu kupić nową spódniczkę?
      • edelstein Re: Farbowanie 15.10.16, 20:54
        Ale ja nie chce nowej spodniczki,ja ta spodniczke specjalnie po to wynalazlam by z niej zrobic czesc kostiumu,pech chcial,ze niestety nie bylo takowych w czerni.Osobiscie nie wiem kto takie nosi na codzien,bo ma tiul cos ala petticoat,ale najwyrazniej sa tacy.
        • rosapulchra-0 Re: Farbowanie 15.10.16, 21:11
          To zmienia postać rzeczy. Ale nie pomogę, bo jak napisałam wyżej - ja się tym nie zajmuję.
        • snakelilith Re: Farbowanie 15.10.16, 22:05
          Czarny sztywny tiul sobie kupisz tanio w rolkach w sklepach z gadżetami do dekoracji. Kupowałam za jakieś 1 euro za rolkę w Woolworthcie.

https://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mLohzxITVzqhUSBYB91Xyjw.jpg

Materiał wystarczy zmarszczyć, ściągnąć na gumce albo tasiemce i można założyć na albo pod dowolną spódnicę, masz spódnicę z tiulem. Superłatwe do zrobienia.

https://m3.paperblog.com/i/90/909922/tullrock-nahen-so-einfach-und-so-schon-L-NHb8ia.jpeg
          • edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 00:30
            Ja kiedys posiadam spodnic wcale,wiec mnie to niespecjalnie ratuje.
    • jolinka102 Re: Farbowanie 15.10.16, 21:55
      www.amazon.de/iDye-Poly-Black-Polyester-Fabrics/dp/B008RWF6P2
      Niby nadaje sie ta farba do poliestru, ale sama nie testowalam.
    • princesswhitewolf Re: Farbowanie 16.10.16, 00:06
      kup nowa. Ta daj do charity dla uchodzcow. stac cie

dziwie ci sie ze masz czas na takie papranie sie jak farbowanie, a przeciez biedna nie jestes ani nie artystka hobbystka co to farbuje ciuchy
      • edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 00:20
        Gdybym mogla kupic taka nowa i w czerni nie pytalabym o farbowanie
        • princesswhitewolf Re: Farbowanie 16.10.16, 09:42
          ale co to za problem isc do krawcowej?
          • edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 10:50
            Jeszcze mi tak nie odwalilo,by spodniczke na jeden raz szyc u krawcowej.
            • asmarabis Re: Farbowanie 16.10.16, 11:16
              Hahahahaha
              moim zdaniem odwalilo ci, idz na spacer, wroc i przeczytaj swoj watek z lekkim dystansem smile
              • edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 11:25
                Poszukaj sobie kogos kto sie na twoje tanie ataki poleci.Jestes pod zlym adresem.
                • asmarabis Re: Farbowanie 16.10.16, 11:29
                  E tam, widze ze na twoj mega tani trolling polecialo mnostwo dziewczyn ktore udzielimy ci sensownych rad, wiec adres nie jest taki zly smile
                  Tylko na drugi raz daj konkretnoejszy tytul np lista wymowek dlaczego nie nie skorzysam z rad ematek przy farbowaniu ahahahhahahahaa

• edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 11:31
                    Z czytaniem tez masz Problemsad
                    • rosapulchra-0 Re: Farbowanie 16.10.16, 11:33
                      Daj sobie spokój. Troll to troll.
                      • asmarabis Re: Farbowanie 16.10.16, 11:35
                        Ale smiesznie pisze i watek jest w sumie wesoly, wiec jaki problem ?
                    • asmarabis Re: Farbowanie 16.10.16, 11:34
                      ahahhahahahaa
                      jedyna ktora problem ma tu jestes ty, i to jaki - giga problem ze stara szmata ahahahhahaha
                      wygralas internety, ubawilam sie mega
    • goodnightmoon Re: Farbowanie 16.10.16, 01:07
      Ja bym poszukała probesjonalnej "farbiarni". Nie będzie to, z pewnością, opłacalne, ale przynajmniej zrobią to porządnie i nie upaprasz łazienki czy tam pralni. Ewentualnie skonsultować z nimi, czy się w ogóle da.
      • edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 10:52
        Nie jest oplacalne,nie wydam kupy kasy na farbowanie (w farbiarni ktora znalazlam nie recza;ze sie zafarbuje).
        • asmarabis Re: Farbowanie 16.10.16, 11:15
          edelstein napisała:

> Nie jest oplacalne,nie wydam kupy kasy na farbowanie (w farbiarni ktora znalaz
          > lam nie recza;ze sie zafarbuje).

>

ahahahhahahahahahha
          umarlam

njlepszy watek z problemem z sufitu i wykretnymi wymowkami

to ja jeszcze poradze:

- poszukaj profesjonalnej farbiarni - te z dzielnic muzulmanskich moga miec przestarzale technologie, niemieckie moze nie

- kup na aliexpres, tam jest zszystko

- popros kolezanke/ ciocie zeby ci pozyczyla

- idz do wypozyczalni kostiumow zeby znalezc kostium ladny a nie szmaciany

ahahahahhaha
          czekam na fajne wymowki dlaczego to co radze nie jest mozliwe

ahahahhahahaha
          • edelstein Re: Farbowanie 16.10.16, 11:26
            Zieeew.
    • goodnightmoon Re: Farbowanie 16.10.16, 01:10
      Możesz ewentualnie lecieć grubym markerem tongue_out
      Też się zamęczysz, ale możesz posadzić do tego dziecko, przy okazji czymś się zajmie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka