Dodaj do ulubionych

Majty wyszczuplające

28.12.16, 15:14
Powiedzcie czy jest efekt? Czy da radę wytrzymać w nich 8h w pracy na siedząco?
Obserwuj wątek
    • 1234wxyz Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 15:18
      Da rade ale po co? Na specjalne okazje jeszcze rozumiem, ale do pracy? A efekt... No cos tam wygladza, ale bez efektu wow
      • agnieszka77_11 Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 15:24
        1234wxyz napisał(a):

> ale do pracy?

np żeby można czasem założyć bardziej obcisłą bluzkę, wkładaną w spodnie, bez widocznej oponki (głównie jak siedzę).
        • madzioreck Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 13:47
          To w takim celu to tylko gorset na fiszbinach się sprawdzi (nie piszę złośliwie, żeby nie było). Ewentualnie bardzo ściśle dobrana "tuba" ze sztywnej, grubej dzianiny, ale nie mam pewności.
          • magata.d Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 14:29
            Dokładnie.
            • black.sally Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 14:34
              w porzadne majty wyszczuplające nie chciało by mi sie wciskac codziennie do pracy smile
          • madzioreck Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 17:29
            Albo gacie wysokie pod biust, ale z fiszbinami - może by dały radę powstrzymać oponkę na siedząco.
    • vivyan Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 16:01
      Pewnie, że da radę. Tylko :
      1. Po co ?? smile
      2. Pamiętaj, że majty wyszczuplające się pod spodniami odznaczają, jeśli kończą się na takiej wysokości, jak zwykłe majtki. Chyba że wybierzesz model typu "kolarzówki", no ale w takim czymś w spodniach oszalejesz z gorąca. Osobiście takie majty noszę wyłącznie pod sukienki/spódnice.
      3. Majty wyszczuplające często są śliskie i będzie ci się ta włożona w spodnie bluzka kręcić i podjeżdżać w górę. smile
      • aqua48 Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 16:52
        Majtki wyszczuplające są rozmaite, jeśli włożysz pod spodnie takie cieńsze, oddychające i niezbyt wysokie to spokojnie wytrzymasz w nich cały dzień, nawet na siedząco. Ale musisz dobrać odpowiednie, żeby trzymały w ryzach. Jak mądrze piszą wyżej - bluzka będzie się na takiej bieliźnie ślizgała.
        • magata.d Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 14:32
          Niezbyt wysokie to jej oponkę na pół podzielą wink To co wyszczupli w majtach, wyleje się nad nimi wink
          • aqua48 Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 15:00
            magata.d napisała:

> Niezbyt wysokie to jej oponkę na pół podzielą wink To co wyszczupli w majtach, wy
            > leje się nad nimi wink

Niezbyt wysokie czyli takie lekko ponad talię, w odróżnieniu od wysokich pod sam biust.
            • magata.d Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 15:26
              Zrobi się wałek między majtami a biustem, szczególnie jak będzie siedziała. Sens wyszczuplający mają właśnie te pod sam biust.
    • solejrolia Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 17:08
      Dobrze dobrane majtki dają dobry efekt.
      Spokojnie mozna wytrzymać w takiej bieliźnie i 8 godzin.
      Nie widzę sensu ubierania takiej bielizny do pracy, w dodatku do pracy siedzącej. Ubieramy to na specjalne okazje, tzw wyjścia, i raczej pod sukienkę.
    • mary_lu Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 17:23
      Bielizny wyszczuplającej jest mnóstwo i nikt Ci nie powie, czy to, co akurat sobie kupisz, będzie fajne. To jakbyś pytała, czy stanik to jest dobry wynalazek - dobry, ale w dobrym rozmiarze, dopasowany do potrzeb, ale jeśli nigdy nie nosiłaś to i tak będzie Cię gryzł.

Mam całą szufladę bielizny wyszczuplającej, większość z czasów gdy ważyłam 20 kilogramów więcej, wtedy naprawdę efekt był widoczny i w każdym tłuszczu dało się wymodelować piękną talię, teraz odpuściłam sobie i nie przejmuję się niewielkimi niedoskonałościami sylwetki, a niech tam mam małe wałki widoczne w jasnych obcisłych kieckach.

Mam modelujące rajstopy, różnej długości majty, pasy, gorsety, koszulki, halki, body i jeszcze wynalazki, których nawet nazw nie znam wink można łączyć kilka sztuk takiej bielizny, wtedy łatwiej ukryć granice i nie robią się wałki nad majtami, a efekt wyszczuplająco-modelujący moźna uzyskać potężny. Lekko modelująca bielizna z zasady jest wygodniejsza, ta bardzo mocno modelująca to tylko sztuka dla naprawdę zdeterminowanych.

I zawsze może się trafić nieudany egzemplarz. Miałam kilka sztuk, których nie nosiłam - bo gdzieś się wpijały, rolowały, albo robiły efekt maksymalnie napakowanego serdelka zamiast klepsydry.
      • julita165 Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 17:27
        mary_lu napisała:

> Mam modelujące rajstopy, różnej długości majty, pasy, gorsety, koszulki, halki,
        > body i jeszcze wynalazki, których nawet nazw nie znam wink można łączyć kilka sz
        > tuk takiej bielizny

Ło matko, jak dawąlaś radę wytrzymać w takim pancerzu. Ja raz w życiu zakupiłam sobie pas wyszczuplający. To było po ciąży. Miałam to ustrojstwo na sobie dwa razy - pierwszy i ostatni.
        • mary_lu Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 17:34
          Toż piszę, że to cała sztuka - dobrania modelu i chęci wytrzymania w nim. big_grin

Ale i bez przesady, kiedyś kobiety całe dnie nosiły gorsety zmieniające kształt żeber i przesuwające narządy wewnętrzne, tańczyły w nich, jeździły konno, a nawet wytrzymywały do zaawansowanej ciąźy tongue_out Dlaczego ja miałabym nie wytrzymać w czymś wyglądającym jak wzmocnione rajstopy, jeśli dzięki temu mogłam się mniej przejmować swoją nadwagą.
    • aankaa Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 17:51
      jeśli do portek i wsuniętej w nie bluzki - pomyśl o koszulce modelującej (może zniweluje oponkę nad spodniami, bo majty raczej nie)
    • molnarka Re: Majty wyszczuplające 28.12.16, 18:25
      Gorsety sa fajne. I spoko da rade w nich wytrzymac caly dzien.
      Wpisz w wyszukiwarke Just Beck i wyskoczy strona.
    • black.sally Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 14:42
      moja mama ma cos takiego...wiele wypróbowała, ale to od lat sie sprawdza. Niestety w stacjonarnym sklepie nie widziałąm.
      www.bodyfan.pl/media/products/226d49341195660c142518dea8dac09a/images/thumbnail/big_gorset_wyszczuplajacy_SUPER_TALIA_z.JPG?lm=1454680908
    • milva24 Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 17:33
      Nie wiem jaka ta oponka duża ale chyba lepsze niż majty byłoby body modelujące. Nie będzie się odznaczać pod ubraniem. Albo majty pod biust. Koszulki przeważnie rolują się na biodrach a niższe majty odznaczają.
    • bei Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 21:32
      Mojej szwagierce, ktora ma podobny problem kupilam body wyszczuplajace- mimo, ze w dotyku nie jest bardzo pancerne ( jest delikatnie miesiste) to swietnie modeluje sylwetke.
      www.telimena.pl/product-pol-13140-Body-modelujace-Enchanted-Magic-Boost-BSMWHU-246.html?gclid=CPrgzrmemtECFQctGQod_jsIyA
      Pod bluzki, ktore przeswituja najlepiej zakladac na siebie bielizne w kolorze cielistym.
      • quelquechose Re: Majty wyszczuplające 02.02.17, 11:47
        A da sie w tym skorzystac z toalety? smile
        • aankaa Re: Majty wyszczuplające 02.02.17, 15:29
          pewnie w kroku ma haftki
    • mynia_pynia Re: Majty wyszczuplające 29.12.16, 21:41
      Ja kupiłam majty wyższe stanem zakończone koronką, bo nic mnie bardziej nie denerwowało niż robiąca się fałda tuż pod pępkiem, problem się rozwiązał. Natomiast ja wytrzymuje często 9h w rajstopach korygujących czy uciskowych więc co tam majty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka