Dodaj do ulubionych

Biedronkowy multicooker

05.01.17, 06:09
Przkleiłam swój post z innego forum.Tu,zdecydowanie ruch największy i większe szanse na odpowiedź.

Właśnie zostałam nim "obdarowana" Tyle tylko, że nie było w nim książki z przepisami.
O co mi chodzi?

Czy któraś ma taki multicooker Hoffen z książką?
Chodzi mi o przykładowy przepis np na użycie szybkowara, wolnowara czy też zupy.

W sieci jest sporo przepisów do innych takich urządzeń - czy mogę je stosować do tego akurat? Znalazłam o podobnych parametrach - moc, pojemność misy itp, ale o większej liczbie programów. Czy te przepisy będą ok?
Szukam kompatybilnego sprzętu z tym Biedronkowym - wystarczy nazwa - wtedy sobie wyszukam przepisy. Zwłaszcza do pierwszego użycia danej funkcji.

Bo w zasadzie pozbywać się tego nie chcę. Mogłabym reklamować jako niekompletne, ale w okolicznych Biedronkach wszystkie egzemplarze książek nie mają. A urządzenie ma być wożone na działkę - na której nie można nic cennego zostawiać, bo niestety kradną wszystko....I to by było tak dobre
Obserwuj wątek
    • senin1 Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 06:34
      ja mam, cos, co sie nazywa "multichef" firmy "Brevill" - o taki:
      www.jbhifi.com.au/whitegoods-appliances/kitchen-appliances/breville/breville-the-multi-chef-multi-cooker/84638/

jestem bardzo zadowolona

ma funkcje gotowania ryzu/risotto 'steaming', wolne gotowanie (4 lub 8 godzin0 i 'sear'

najczesciej uzywam do gotowania ryzu (glownie po to kupilam), ale jest tez swietny do przyrzadzania wszelkich "curries" , gulaszy itp. zupy tez sie doskonale udaja

• lidek0 Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 07:26
        Ale ona nie potrzebuje reklamy Twojego sprzętu tylko przepisów z wykorzystaniem tego co ma smile Sądzę, że przepisy z internetu na tego typu urządzenia powinny się sprawdzić
        • senin1 Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 07:58
          >Szukam kompatybilnego sprzętu z tym Biedronkowym - wystarczy nazwa - wtedy sobie wyszukam przepisy. Zwłaszcza do pierwszego użycia danej funkcji<

no tak napisala, czyz nie? = moj jest kompatybilny, podalam link, zeby porownala funkcje, bo chyba wlasnie o to chodzilo

• senin1 Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 08:07
      co do przepisow: gotuj normalnie, tak jakbys gotowana inne potrawy "garnkowe"

ja do podsmazania cebuli, czy warzyw powinnam uzywac funkcji 'sear" ale nie da sie ustawic temperatury, to znaczy jej zmieniac I czasami jest po prostu za niska na dobre skarmelizowanie cebuli na przyklad. Wole wiec najpierw smazyc na patelni a potem przerzucic do gara. Ale to taka uroda mojego cookera. Jesli Twoj ma funkcje szybkowara to pewnie I podsmazanie bedzie mialo wiecej mocy.
      • kochamruskieileniwe Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 09:44
        Dzięki Senin.
        Mój ma większą moc. Może obędzie się bez patelni smile

No nic to popróbuję... Trochę tego szybkowara sie boję, bo to jakoś szczelne szczególnie nie jestsuspicious
        • senin1 Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 09:48
          ja mam szbkowar jako osobne ustrojstwo, ale prawie go nie uzywam, wole slow cooker, potrawy sa IMHO smaczniejsze smile polecam!
          • kochamruskieileniwe Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 09:54
            Wiesz - to ma być na wakacyjne gotowanie, czyli raczej szybko i bezstresowo, z małym wkładem pracy wink
            No wakacje!
            big_grin

Tzn, wiem, że są ludzie, którzy na wakacjach lubią sie w kuchnię bawić. Ja robię to cały rok i w wakacje chcę odpocząć. A niestety, na restauracje/bary nie mam co liczyć, bo mam dzieciaka z restrykcyjną dietą. Chociaż, muszę sie przyznać, że na polu gastronomii zorganizowanej - poprawia się. Ale jeszcze nie na zadup...u.
    • myszka_1976 Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 18:59
      Ja mam ten multicookera i książkę. Mogę porobić zdjęcia jeśli chcesz.
      • myszka_1976 Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 19:00
        Multicooker miało być oczywiście smile
        • kochamruskieileniwe Re: Biedronkowy multicooker 05.01.17, 20:00
          Ojojoj!!!! - chętnie. Bardzo smile Chodzi mi głównie o szybkowar i wolnowar. Ew. Ciasto
          Takie przykładowe.
          Byłabym ogromnie wdzięczna.

Dzisiaj próbowałam gulasz - wg własnego przepisu,posiłkując się przepisem z multicookera Tefala. Fajnie to wychodzi, zwłaszcza, że przy okazji można ugotować ziemniaki na parze. Ew pyzy/pampuchy.

Jak na działkę - super urządzenie...
        • ewelinag1985 Re: Biedronkowy multicooker 07.01.17, 18:34
          Ja tez bylabym bardzo wdzieczna jakby mogla mi Pani przeslac jakies zdjecia z tej ksiazki na emaila ewelinas1985@o2.pl Tez zakupilam dzisiaj ten multicooker hoffen i nie bylo w nim ksiazki.
      • hajk1 Re: Biedronkowy multicooker 02.07.19, 22:37
        Ma Pani może zdjęcia do multicookera?
    • anka_187 Re: Biedronkowy multicooker 24.01.17, 15:12
      Ja mam multicooker Redmonda i tam dołączają do każdego sprzętu książkę przepisów.
      Ale mają też przepisy na stronie tylko wybiera się model.
      Proszę sobie zerknąć może jest tam model z pasującymi parametrami.
      multicooker.pl/przepisy/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka