menodo Re: Zygmunt Bauman 09.01.17, 17:42 Pięknego wieku dożył i ciekawe życie miał ! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Zygmunt Bauman 09.01.17, 18:08 Ojej. Własnie parę dni temu wyrywalysmy sobie z corka jedną z jego książek - kazda chciala ją miec u sebie na stale. Myślę, że jak Noe, umierał "lat swych syt" - ale co z tego, bardzo szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Zygmunt Bauman 09.01.17, 18:25 No wlasnie, szkoda ogromna. Kolejny polski autorytet odszedl... uwielbialam go czytac, nieslychanie madry czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw przeklejone: autor - lodomeria 09.01.17, 23:28 Zostaliśmy bez Baumana lodomeria 09.01.17, 23:19 Strasznie mi będzie brakować jego komentarzy. Zwłaszcza po takich wydarzeniach jak Brexit czy wybór Trumpa ceniłam to, że mogę przeczytać, co 90latek, który z niejednego pieca chleb jadł, który bez wytchnienia i do ostatnich dni próbował zrozumieć i opisać rzeczywistość ma do powiedzenia, przed czym przestrzega, gdzie widzi szansę na coś dobrego. Bardzo żałuję, że nie powstanie już żadna nowa jego książka. Książka, która czyta się jak najlepsze czytadło a jednocześnie nie jest wykalkulowana na zysk, granie na najniższych instynktach, ale jej autor naprawdę chce się ze mną porozumieć i podzielić swoim wypracowanym latami mozolnego wysiłku intelektualnego, ale niezamkniętego w wieży z kości słoniowej, wglądem w to, jak się sprawy mają. A tak po ludzku: cieszę się, że akurat na niego trafiło szczęście długiego, w jasności umysłu, w kontakcie z nowinkami technicznymi do samego końca życia. Mam nadzieję, że śmierć była mu lekką. Temu, kto jeszcze nic Baumana nie czytał, serdecznie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Zygmunt Bauman 09.01.17, 23:34 To jest prawdziwa strata - dla świata i dla Polski. Przenikliwy umysł, obdarzony lekkim piórem, zrównoważony, mądry. Wielka szkoda, wydawał się w jakiś sposób wieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Zygmunt Bauman 10.01.17, 08:55 O 11:40 jeden z ostatnich wywiadów w Tok FM. Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: Zygmunt Bauman 10.01.17, 09:59 Wielka strata. Właśnie czytam jego ostatni wywiad dla GW. Odpowiedz Link Zgłoś