Dodaj do ulubionych

Misio zwolniony z MON

06.02.17, 09:13
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21337942,rmf-bartlomiej-misiewicz-zwolniony-z-mon.html#MT
Info niepotwierdzone. Ciekawe gdzie Misio znajdzie teraz pracę?
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Raczej zwolniła się inna posadka 06.02.17, 09:15
      gdzieś na uboczu, gdzie będzie mniej rzucał się w oczy. Zmieni się statut tej czy innej spółki i posadka przy kakałku będzie.
    • triss_merigold6 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:16
      Jak to gdzie? W jakiejś spółce Skarbu Państwa.
      • sara.korska Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:21
        To oczywiste. Pytanie tylko w której i jak bardzo nagną statut żeby Misia przytulić 😉
        • triss_merigold6 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:28
          W zarządzie, bo żeby być członkiem rady nadzorczej trzeba mieć kurs i zdane egzaminy, są wymogi formalne. W której? Pewnie w jakiejś związanej z zamówieniami na rzecz wojska.
        • martishia7 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 10:49
          Obojętne, byle w zarządzie, bo wymóg kursu i egzaminu dotyczy tylko członków rad nadzorczych. Z resztą, można też wykreować stanowisko dyrektora do spraw przekładania spinaczy- to atrakcyjniejsze, bo nie masz limitow wynagrodzenia wynikających z tzw. ustawy kominowej (czy to nowej, czy to starej, zależy na jakim dana spółka jest już etapie).
          • dyzurny_troll_forum Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 10:51
            martishia7 napisała:

> Obojętne, byle w zarządzie, bo wymóg kursu i egzaminu dotyczy tylko członków ra
            > d nadzorczych. Z resztą, można też wykreować stanowisko dyrektora do spraw prze
            > kładania spinaczy

albo kierownikiem do spraw mało ważnych po angielsku non important cases manager
            • gaga-sie Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:35
              Playstation mu kupią i przeczeka szum gdzieś na zapleczu. Z kakałkiem.
    • ladyjane Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:17
      No przecież działa w jakichś zarządach. Któraś ze spółek skarbu państwa się przewijała.
    • lauren6 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:29
      Nic tak nie boli jak zdrada. Zdrada, z kobietą.
      • antypomidorowa Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:43
        Misia trzeba pilnować, albo się nie denerwować wink
        • martishia7 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 10:50
          Nic tak nie pachnie jak wódka, wódka w Białymstoku.

• spanish_fly Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 10:41
        To Misio jest tu pokrzywdzony. Posunął się w lata i pewnie przyszedł czas, żeby wymienić go na młodszy model.
    • gaga-sie Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:30
      Resortowy bobas zwolniony? Ee, ktoś go na pewno przytuli.
    • kolibeer2 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:35
      jakoś mi go nie szkoda wcale
      • tt-tka Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:38
        Doczytalam, ze zwolniony ze stanowiska rzecznika. Nie powiedziano, ze w ogole z MON. Pewnie go przygarna gdzies na zapleczu (jako analityka na przyklad) i bedzie jak w aptece w Lomiankach, gdzie pracowal na zasadzie "panie Bartku, niech pan to pudlo przeniesie" - do klientow i do kasy go nie dopuszczano smile
    • antypomidorowa Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 09:40
      Zatem Misiowi dedykujemy dziś piosenkę Hanny Banaszak "Żegnaj kotku", a zwłaszcza fragmenty:

Żegnaj, Misiu, niech wycisnę Ci na pysiu pożegnalny, czuły cmok.
      O, Boże! co za radość, gdy się czegoś tak już ma dość,
      zrobić wreszcie ten cudowny krok, więc żegnaj!

No i jeszcze daj mi mordki: nigdy tak nie będziesz słodki,
      jak z walizką w każdej z twych kochanych łap,
      w każdej z twych kochanych łap.
    • fragile_f Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 10:23
      Niestety, MON juz zdementował - Misiu jest tylko na urlopie.
    • danaide Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 12:23
      Ronimy niedźwiedzie łzy...
      • lady-z-gaga Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:17
        niedźwiedzie, bo o Misiewicza chodzi?
    • fragile_f Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:01
      akcja się zagęszcza:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21338892,dziennikarze-pytaja-o-misiewicza-a-macierewicz-podjalem-decyzje.html#MT

"Antoni Macierewicz był pytany o losy rzecznika MON, Bartłomieja Misiewicza. O jego zwolnieniu poinformowało dziś radio RMF FM. Szef MON stwierdził, że Misiewicz nadal pracuje w resorcie. Podał, że zawiadomi prokuraturę o "prowokacji"."
      • raczek47 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:07
        Zaraz wszyscy z tego wątku trafią do prokuratury za podtrzymywanie i propagowanie fałszywych informacji.Antoni już podjął odpowiednie kroki.
        • antyideal Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:23
          Cała Polska mówi o jakimś pryszczatym pulpecie, paranoja.

No i idę siedzieć z Wami wink
          • taki-sobie-nick Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 21:58
            antyideal napisała:

> Cała Polska mówi o jakimś pryszczatym pulpecie, paranoja.
            >
            > No i idę siedzieć z Wami wink

Ja się wyłamię i poproszę o nadzór elektroniczny i możliwość odbywania kary w domu.
    • antypomidorowa Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:13
      Zdaje się, że jest coś na rzeczy w tym co Romek Giertych tweetuje:
      "Dlaczego Misiewicz jest niezatapialny? Bo może zatopić AM. A czemu AM jest niezatapialny? Bo może zatopić JK. To się nazywa hak ciągniony."

Ciekawe czy tu ciągniony jest tylko hak wink Chociaż dla powagi naszego państwa wolałabym, żeby te haki dotyczyły czegoś poważnego, a nie tylko tego kto komu "ciągnie haka".
      • nathasha Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:15
        w ogole Giertych ma fajne pioro i spojrzenie - tzn teraz, bo jak byl wicepremierem to wiadomo wink ale nie wiem czy akurat w tym przypadku ma racje, moim zdaniem misiek ma straszne plecy u rydzyka, macierewicz tez - a rydzyk z zasady nie ustapi, nie bedzie mu przeciez zadna opinia publiczna mowila czy jego protegowany sie nadaje czy nie.
        • fragile_f Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:22
          Tym lepiej. Im więcej Misiewicz narobi wiochy, tym łatwiej będzie ich zdjąć ze stanowiska. Razem z Macierewiczem i spółką.
          • iwles Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:25

niestety, chyba tak to nie zadziała, Musi mieć dużą słabość Antoni do Bartłomieja uncertain
            • nathasha Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:28
              ja to jednak nie wierze w to ze A jest homoseksualny, tzn moze jest ale moim zdaniem to przede wszystkim wariat, taki najczystszej wody. Lubi mlodych chlopakow bo a. jest mizoginem i gardzi kobietami, jak prezes, b. buduje go to jaki moze miec u nich posluch, bo ktoremu ze starszych Antoni moze zaimponowac. No i przez Rydzyka raczka raczke myje.
              • iwles Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:31

mi się Antonio kojarzy z Satyrem, takim z lubieżnym spojrzeniem w stronę chłopców wink
            • fragile_f Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:28
              Tym lepiej - będzie łatwiej upolować jakieś fotki in in flagranti tongue_out
          • nathasha Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:27
            w sensie spoleczenstwo przejrzy na oczy...? nie wiem, sceptyczna ostatnio jestem, jak widze jak ludzie reaguja na najmniejsza uwage o uchodzcach to mam wrazenie ze to ich tylko zbliza do nacjonalistycznej postawy KK jako jedynej ostoi polskosci w tym swiecie pelnym zagrozen. a KK zrobi wszystko zeby PiS pozostal przy wladzy wiec PiS zrobi wszystko dla KK i kolo sie zamyka
        • antypomidorowa Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:33
          > w ogole Giertych ma fajne pioro i spojrzenie - tzn teraz, bo jak byl wicepremierem to wiadomo

Ja się wtedy non stop zatanawiałam czy on jest głupi czy tylko cyniczny. Jednak cyniczny smile

A najlepsze jest jak sobie na twitterze śmieszkują z Radkiem Sikorskim, np. przy awarii sygnału z TVP Info:

Roman Giertych ‏@GiertychRoman 18 Dec 2016
          @sikorskiradek Czy pan Minister mógłby zaprzestać ataków na TVP Info i polecić Amerykanom przywrócenie łączności Władzy z Narodem?

Radosław Sikorski ‏@sikorskiradek
          .@GiertychRoman Nie mogę. Moje instrukcje od nowojorskich rabinów, Putina i MI6 są jasne: rozsiewać stonkę I blokować patriotyczny sygnał.
          • nathasha Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:08
            Tak, te wymiany sa boskie, tak jak facebookowe listy giertycha do wladzy
      • ginger.ale Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:19
        big_grin
    • beata985 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:21
      Wasza radość chyba przedwczesna była
      wiadomosci.onet.pl/kraj/antoni-macierewicz-dementuje-doniesienia-nt-bartlomieja-misiewicza/j7rt9bk
      • marcelina4 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:31
        widać, że Antoniemu byłoby trudno rozstać się z Misiem, raz juz próbował i nie wyszło, musi być to silne uczucie...
        • fragile_f Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 13:37
          Taka miłość zdarza się raz w życiu, co się dziwisz?
    • mamma_2012 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:18
      To co oni mają na siebie, tzn. Antek na Jarka i Misiek na Antka musi być mocne. Problem w tym, że oprócz nich wie o tym niejeden wywiad i wykorzystuje to dowolnie często.
    • triss_merigold6 Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:21
      Pal diabli osobiste preferencje posła ministra, mnie straszliwie brzydzi, że oficerowie salutują jakiejś parówie.
    • lady-z-gaga A gdzie nasze pisiaki forumowe? 06.02.17, 14:23
      ... bo ja bym chciała poczytać jakąś słuszną interpretację wydarzeń, mam mętlik w głowie
      niech mnie ktoś uświadomi, plisss smile
      • tt-tka Re: A gdzie nasze pisiaki forumowe? 06.02.17, 14:29
        Po co ? Znaczy, po co sie tlumaczyc temu motlochowi, czyli nam, przypadkowemu spoleczenstwu ?
        Wladza wie lepiej, ale nie jest to wiedza dostepna kazdemu i perel przed wieprze rzucac sie nie bedzie, milady.
      • anetapzn Re: A gdzie nasze pisiaki forumowe? 06.02.17, 14:44
        lady-z-gaga napisała:

> ... bo ja bym chciała poczytać jakąś słuszną interpretację wydarzeń, mam mętlik
        > w głowie
        > niech mnie ktoś uświadomi, plisss smile
        >
        Czekaj, przekazu dnia z Nowogrodzkiej jeszcze nie dostały.
    • magic.marker Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 14:39
      E tam, pojechał na urlop.
      Może na wczasy odchudzające? suspicious
    • iwles przyklejone przez moderatora. Autor anetapzn 06.02.17, 17:00

Antoni & Bartłomiej

anetapzn 06.02.17, 16:53

Sorry, ale nie mogłam się oprzeć. Chodzi o Macierewicza i Misiewicza.
      Nie wiem, czy bardziej chce mi się śmiać na tę całą sytuację, czy jestem przerażona, tym co robi Antoś.
      Szczególnie w kontekście tych wydarzeń.
      Zastanawiam się, co Antoś ma na Jarusia,że ten toleruje technika farmacji. No na rany. Chyba nawet Kaczyński zdaje sobie sprawę, jak to wygląda.
      To nawet nie jest chore. No już sama nie wiem, jak to określić.
      Ciekawe czy pisowskie trole dostały już przekaz z Nowogrodzkiej jak reagować w tej sprawie big_grin

• przeciwcialo Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 17:53
      Jestem ciekaw co Misiewicz ma w sejfie. To nie jest normalne aby z zaplecza apteki ladować w ministerstwie.
      • sumire Re: Misio zwolniony z MON 06.02.17, 18:20
        Wylądować to jeszcze - różne nominacje świat widział - ale siedzieć tam i uprawiać Bizancjum, będąc przy tym nie do ruszenia, to jest dopiero niepokojące. Albo on istotnie coś na kogoś ma, albo władzuchna wykorzystuje go jako coś w rodzaju świecy dymnej, mającej siać ferment i odwracać uwagę.

Chłopaczek uroczo się zapluwał dziś na Twitterze, jak to złe media znowu podają fałszywe informacje na jego temat. Niestety odpowiada tylko swoim poplecznikom (ku mojemu zdziwieniu nadal ma fanów, choć jest ich mniejszość) - pozostałych banuje big_grin
    • taki-sobie-nick To on jest rzecznikiem? 06.02.17, 21:29

Myślałam, że asystentem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka