Dodaj do ulubionych

Złamany plec

14.02.17, 20:35
U stopy,miał ktoś? bo mam pytanie
--
Jeśli nie wiesz komu przekazać 1% podatku- może zechcesz przekazać go mojemu synkowi?
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: Złamany plec 14.02.17, 20:55
      Mialam, duzy.
    • milka_milka Re: Złamany plec 14.02.17, 21:08
      Moje dziecko miało, chyba ze trzy razy.
    • estragonka Re: Złamany plec 14.02.17, 21:36
      yap. jeden nawet krzywo się zrósł.
      • laruara Re: Złamany plec 14.02.17, 22:27
        Miałam.
    • martishia7 Re: Złamany plec 14.02.17, 22:30
      Najmniejszy. Brawo ja.
    • hedna Re: Złamany plec 14.02.17, 22:39
      Uderzyłam rano o coś stopą (w domu,boso),zabolało mocno,później nie zwracałam uwagi. Pod wieczór zaczęło boleć bardziej,palec trochę spuchł,nie dam rady go zgiąć. Zastanawiam się,czy tylko mocno stłukłam czy coś więcej się podziało
      • thea19 Re: Złamany plec 14.02.17, 22:59
        rtg warto zrobic
        • laruara Re: Złamany plec 14.02.17, 23:00
          Jest prosty czy się wykrzywił ?
          • laruara Re: Złamany plec 14.02.17, 23:03
            Miałam złamany dwa razy. Nigdy nie miałam gipsu, raz chcieli drutować, nie pozwoliłam. Jeśli jest wykrzywiony, trzeba go przykleić taśmą do palca obok, zrośnie się. Jak prosty, oszczędzać. Rtg nie zawadzi.
            • hedna Re: Złamany plec 14.02.17, 23:13
              Nie jest skrzywiony,ale trochę spuchnięty i boli, powoduje dyskomfort w czasie chodzenia. Drugi od końca.
              • laruara Re: Złamany plec 14.02.17, 23:18
                No to miałam to samo. Jako, że były wakacje, " rozchodziłam". Z mojego doświadczenia, palce u nóg dochodzą do siebie szybko, zrastają same, o ile złamanie jest proste. Potem bolą na zmianę pogody smile. Oszczędzaj nogę. Będzie dobrze.
                • laruara Re: Złamany plec 14.02.17, 23:23
                  Może też potem być siny.
                • sfornarina Re: Złamany plec 15.02.17, 10:05
                  > Z mojego doświadczenia, palce u nóg dochodzą do siebie szybko, zrastają same, o ile złamanie jest proste.

Oj oj. Palce u stop zrastaja najwolniej ze wszystkich kosci, bo sa slabo ukrwione.

Moja ortopedka zawyrokowala, ze moj duzy palec u nogi bedzie sie zrastal 3 miesiace oraz dostalam kule i but ortopedyczny.
                  Opuchlizna schodzila rok. Zlamalam palca w pazdzierniku: 2 miesiace w bucie ortopedycznym bo nic innego nie wchodzilo mi na stope, potem przekulalam zime w kozako-kaloszach, cala wiosne przechodzilam w adidasach bo nawet miekkie tramki nie wchodzily mi na stope. A nawet jak weszly, to wylam z bolu, gdy probowalam w nich chodzic. Latem z radoscia powitalam sandaly i w trampki weszlam dopiero we wrzesniu.

Zlamanie bolalo tak strasznie, ze z miejsca dostalam dreszczy i szczekalam zebami smile Bylo "proste", ale kosc sie nieco zgruchotala, niestety. Po zrosnieciu mam tam zgrubienie i palec jest lekko zadarty do gory - kopciuszkiem w pieknym pantofelkach juz nie zostane ;P
              • bergamotka77 Re: Złamany plec 14.02.17, 23:27
                Jedź na SOR jeśli nie minie do jutra a zsinieje. Ja tak miałam i okazał się byc złamany. Ten sam.
                • laruara Re: Złamany plec 14.02.17, 23:29
                  I co Ci, Bergamotka, zrobili ze złamanym...?
                  • kfugktru23 Re: Złamany plec 14.02.17, 23:43
                    Ucięli?
                    • laruara Re: Złamany plec 14.02.17, 23:51
                      kfugktru23 napisał:

> Ucięli?

Żart wieczoru...
                      • kfugktru23 Re: Złamany plec 15.02.17, 00:14
                        Wiem, dziękuję.
                  • bergamotka77 Re: Złamany plec 15.02.17, 00:28
                    Dostalam lek przeciwzakrzepowy i p-bolowy oraz taki przeciwko opuchnieciom, popularny nie będę reklamowac. Zaplastrowali mi palec z dwoma sasiednimi, ktore robily za temblak. No i przez miesiąc nie moglam używać przedniej czesci stopy, nosić normalnego buta. O kulach poruszalam sie bo tylko na pięcie mogłam stawiać stopę, potem mnie ta pieta bolala a stopa sztywniala od nienaturalnej pozycji . Masakra, umeczylam się. Dobrze, że to latem było...
    • konsta-is-me Re: Złamany plec 14.02.17, 23:34
      Miałam tak z małym palcem.
      Zignorowałam, dopóki ktoś mi nie powiedział że inaczej chodzę.
      Lekarz tylko po spojrzenia na stopę stwierdził złamanie (była szara, nie tyle siniak, co wyglądala jak brudna)
      Nie dało się ruszać palcem.
      Złamanie rozczlonkowane, ale mi się mały palec podczas uderzenia wygial o 180 stopni prawie.
      Warto RTG.
    • liisa.valo Re: Złamany plec 14.02.17, 23:35
      Ja smile Mam taką wnękę w zabudowie wanny i lazłam na bosaka i przydzwoniłam. Najgłupszy sposób ever.
    • zurekgirl Re: Złamany plec 15.02.17, 00:28
      Moja corka ma obecnie zlamane dwa palce, trzeci i czwarty. Walnela stopa w stol, skrzywila sie, nie zaplakala nawet. Marudzila dwa dni, ze boli jak chodzi, wiec w koncu pojechalismy do szpitala. RTG pokazalo zlamanie (ale trzy osoby musialy sie przygladac, dwie pierwsze nie znalazly zlamania, pomimo, ze zdjecie w powiekszeniu. Dostala taki specjalny sandalek, ktory miala nosic trzy tygodnie. Po tygodniu olala chodzenie w sandalku, ale uwaza na stope. Chodzi o to, zeby usztywnione byly palce plus podbicie stopy, wtedy sie najladniej leczy podobno.
      • aqua48 Re: Złamany plec 15.02.17, 09:15
        Jedź na SOR, zrób RTG. Pewnie złamany lub zwichnięty, i trzeba unieruchomić, żebyś nie miała później problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka