01.03.17, 11:46
Kupilam sobie laser IPL pewnej firmy na litere r, taki z przeznaczeniem usuwania owlosienia. Wyprobowalam toto na nogach uprzednio ogolonych zeby nie smierdzialo opalanym kurczakiem i nie wiem czy zrobilam to niedokladnie ale tak okolo 50% wloskow rosnie radosnie jak rosla. Czy to jest tak ze powinnam to powtazac co 2 dni? I drugie pytanie, poniewaz rok wczesniej bylam na zabiegu ipl na cala twarz, usuwanie teleangiektazji i ten ipl w salonie wygladal podobnie jak ten moj. Czy ktoras forumka orientuje sie czy tych dostepnych ipl mozna uzywac do twarzy?
Obserwuj wątek
    • loola_kr Re: Laser IPL 01.03.17, 12:49
      ja mam depilator IPL (innej firmy) i do twarzy mam specjalna nakładkę (nie wszystkie modele maja), przed zabiegiem trzeba się ogolić (czy w inny sposób usunąć owłosienie). ja robię to około raz w tygodniu, sprawdź w instrukcji jak często trzeba tym Twoim.
      Po 2 miesiącach praktycznie nie mam włosów na nogach i bikini, może trochę pod pachą.
    • starobrno Re: Laser IPL 01.03.17, 16:15
      Kolezanka mi mowila, ze urządzenie IPL działa na włosy w fazie aktywnego wzrostu, nie wszystkie wlosy sa w tej samej fazie.
      • akseinga75 Re: Laser IPL 01.03.17, 16:56
        Ja przez pierwsze ok 3 m-ce zabiegi robilam raz w tyg. Potem zadziej . Teraz zaczynam nogi , ale na pewno po jednym zabiegu wlosy nie znikaja. Ja mam ten z firmy na F
        • jasnoklarowna Re: Laser IPL 01.03.17, 18:06
          dziewczyny dajcie nazwy swoich i ceny
          szukam depilacji trwałej choć trochę czegoś i zbieram opinie
          jak nie chcecie na forum to na priva może być.
          Po jakim czasie zaczęły odrastać?
          • jasnoklarowna Re: Laser IPL 01.03.17, 18:08
            sorry, to "czegoś" nie wiem jakim cudem się dodało

• ult.ramaryna Re: Laser IPL 01.03.17, 18:19
              ja mam remington ipl6250, ceny sprawdzisz sobie w necie, ja kupiłam za ponad 600 w euroagd był najtańszy
              • akseinga75 Re: Laser IPL 01.03.17, 18:56
                Ja mam philpsa kosztowal 1500
                W depilatorach teho typu wazna jest ilosc blyskow bo wymiana lampy to prawie wartosc nowego depilatora. To nie jest depilacja trwala. Trzeba powtarzac. Mnie zalezalo najbardziej ma bikini bo tam po goleniu maszynka mialam masakre. Teraz mam luz to co odrasta jest slabsze i duuuzo mniej.
                • jasnoklarowna Re: Laser IPL 01.03.17, 21:56
                  duuużo to tak ok. połowy?
                  Mam jeszcze pytanie, czy są jaśniejsze/cieńsze?
                  od jak dawna używasz i teraz co ile dni/tygodni używasz?
                  • ult.ramaryna Re: Laser IPL 04.03.17, 11:02
                    u mnie na nogach te które odrastają po drugim naświetleniu są cieńsze i jest ich mniej, coś jak połowa. Przy ostatnim razie odważyłam się spróbować na linii bikini i te które odrastają też są cieńsze i tak nie kłują odrastając a to zawsze było moją bolączką. A możecie napisać dziewczyny czy używacie jakichś specjalnych okularów? Bo w instrukcji jest że nie ma potrzeby ale ten błysk jest jednak dość mocny...
          • loola_kr Re: Laser IPL 01.03.17, 18:53
            ja mam Philips Lumea Advanced.
          • jusytka Re: Laser IPL 01.03.17, 20:15
            Jak szukasz trwałej to trzeba do kosmetyczki na prawdziwy laser np. Vectus, bo IPL trwale włosów nie usuwa...
            • jasnoklarowna Re: Laser IPL 01.03.17, 21:54
              nawet ciemnych?
              ostatnio kosmetyczka próbowała mnie przekonać, że ciemne trwale znikną już po ipl.
              mówiła też, że jest to bolesne przy ciemnych włosach. Mniej niż diodowym ale jednak
              i nie wiem co myśleć
              • akseinga75 Re: Laser IPL 01.03.17, 22:04
                Odrastaja miejscami ale mniej niz polowa na pewno. Ipl jest tylko do ciemnych wlosow i im jasniejsza karnacja tym lepiej. Na jasne nie dziala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka