Dodaj do ulubionych

Kobiece oświadczyny

18.03.17, 14:17
tata.gazeta.pl/dove/7,155611,21496758,jak-chcialbym-sie-dowiedziec-od-partnerki-o-ciazy.html a jak wy zrzuciłyście tą wiadomość na nasieniodawcę? I jak zareagował?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 14:45
      Normalnie. Wróciłam z łazienki z testem i razem czekaliśmy na dwie kreski.
      • cosmetic.wipes Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 14:57
        To samo u nas.
        Oboje dzieci planowane, więc nasieniodawca nie był zaskoczony.
        • milva24 Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 15:55
          My w ogóle nie jesteśmy romantyczni. Oświadczyn też nie było tylko doszliśmy do wniosku, że jesteśmy ze sobą już tak długo (4 lata), studia skończyliśmy to pora na ślub. Pojechaliśmy razem do jubilera, wybrałam co tam mi się podobało w rozsądnej cenie (budżet też od dawna wspólny mieliśmy) i tyle.
    • vaikiria Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 15:05
      Wymusił na mnie zrobienie testu mimo jęków "ale po co, i tak na pewno jak zwykle nic", wypatrzył tam cień drugiej kreski, której ja nie widziałam, następnego dnia zrobiłam drugi test, dwie kreski były widoczne. I tyle.
    • milka_milka Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 15:07
      Biedny autor tekstu czuje się chyba zaniedbany i niedokochany.
      • kfugktru23 Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 15:50
        To zaniedbanie zahacza nawet o przemoc domową.
        • milka_milka Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 16:35
          ???
        • zielonagreen3 Re: Kobiece oświadczyny 19.03.17, 18:32
          kfugktru23 napisał:
          > To zaniedbanie zahacza nawet o przemoc domową.

A co masz na mysli?
          Czy ktos Cie pierze? Czy (gorzej) Ty kogos ?
          • dziennik-niecodziennik Re: Kobiece oświadczyny 20.03.17, 11:46
            żadna z nim w ciążę zajść nie chce...
    • gama2003 Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 15:14
      Z bananem na twarzy leciał do apteki, unosząc się nad ziemią. Był przekonany, że testy wyjdą pozytywnie, bardziej niż ja.
      Płeć też od początku obstawił bezbłędnie.
      Gotowe noworodki najszybciej jak pozwalano przytulał i oddawał niechętnie.
    • memphis90 Re: Kobiece oświadczyny 18.03.17, 22:35
      Od lekarza...? W jakim świecie mężczyzna dowiaduje się o ciąży partnerki od lekarza...??? Autor chyba pozostał na etapie XVIII wieku "pani Tomaszowa, nie miała pani kobiecej przyoadłości od trzech miesięcy, suknie stały się zbyt ciasne w talii, a zapach cygar męża powoduje u pani mdłości -to niechybny znak, że jest pani przy nadziei!".

Olaboga, kolejny biedny dziubdziuś, który jojczy, że należy mu się feta na "dzień mężczyzny", choć tak naprawdę nie wyszedł mentalnie poza "dzień chłopca"... uncertain
    • anorektycznazdzira Re: Kobiece oświadczyny 19.03.17, 07:39
      Dość przejęta byłam, więc w tonie raczej podniosłym został poinformowanysmile
      Cieszył się.
    • mdro Re: Kobiece oświadczyny 19.03.17, 11:31
      Jak rany, co za tłuk... Jest w stałym związku z kobietą i nie wie, czy ona może być w ciąży? Reklam się naoglądał i spodziewa się paczuszki z małymi bucikami? I nawet "u lekarza" (WTF?) chyba oboje dowiadują się jednocześnie?

No chyba że to opcja przypadkowej ciąży z przypadkową osobą...
      • yvona73pol Re: Kobiece oświadczyny 19.03.17, 12:34
        Normalnie, pokazalam test. Nie zdziwil sie, przeciwnie. No i ucieszyl.
    • 18lipcowa3 Re: Kobiece oświadczyny 19.03.17, 12:39
      pokazałam test po prostu
      prezenty w postaci bucików to totalna wiocha
    • undoo Re: Kobiece oświadczyny 19.03.17, 18:59
      Autor jest idiota do bardzo wysokiej potegi. Co za patriarchalny kretyn.
    • gggg_gg Re: Kobiece oświadczyny 20.03.17, 10:46
      Za pierwszym razem dałam test zapakowany w pudełko jak prezent bo akurat zrobiłam w jego urodziny. Przy zapakowanym dziwił się co mu takiego małego kupiłam, jak odpakował był zaskoczony i wzruszony. Za drugim razem dostał zapakowaną książkę o ojcostwie - to już był prezent niespodzianka, czasem sobie takie robimy więc nie podejrzewał niczego i również był zaskoczony i wzruszony.
    • triss_merigold6 Re: Kobiece oświadczyny 20.03.17, 11:06
      Co za dekiel.
      • zielonagreen3 Re: Kobiece oświadczyny 20.03.17, 11:17
        Ojjj , troche wspolczucia smile
        Autor napisal,ze jest zaniedbany i jeszcze w jego domu panuje przemoc...
    • dziennik-niecodziennik Re: Kobiece oświadczyny 20.03.17, 11:48
      normalnie, powiedziałam że mi sie wydaje że chyba juz, nasikałam na co trzeba i razem czekaliśmy na wynik. zero romantyzmu.
      • semihora Re: Kobiece oświadczyny 20.03.17, 12:05
        U mnie też zero romantyzmu. Mąż kupił test, bo mi przeczucie mówiło, że ten dzień opóźnienia w miesiączkowaniu to ciąża jak bum cyk cyk, nasiusiałam, wyszłam z łazienki już z dwiema kreskami i rzekłam: "Wiedziałam".

Kompletnie sobie nie wyobrażam robienia prezenciku z bucików, to nie w moim stylu, no i jednak nie wyobrażam sobie, że trzymam ciążę przed współautorem w tajemnicy przez choćby jeden dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka