Dodaj do ulubionych

wiosna idzie - pytanie o torby

25.03.17, 15:18
W sumie nie tyle o torby, lecz o ich jakosc.
Bo ze modele sa rozne i kazdemu sie inne podobaja, to wiem, chocby po lekturze cyklicznie sie pojawiajacych watkow o torebkach.
Pytam tu o Wasze doswiadczenie z jakoscia: chodzi o marki, ktore Was satsfakcjonuja pod tym wzgledem... tzn skora sie wyciera, nie rysuje, nie traci koloru, nie wyciaga i nie deformuje mimo braku codziennego chuchania i dmuchania.
Znacie ? Polecicie?
dzieki wielkie!
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 15:29
      Ja obecnie uzywam sobie torby jutowej. Tania dobra i mocna
    • kira02 Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 15:31
      O, też chętnie poczytam. Szukam jakiejś skórzanej na wiosnę, ale nie stać mnie na to, żeby wydać 1000zł na torbę (tak, wiem, jestem patologią bez bidetu...)
    • triss_merigold6 Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 15:33
      Ochnik, Wittchen.
    • moni_kaw Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 16:07
      Ja uwielbiam zmieniać torebki, co chwilę podoba mi się inny fason, kolor, typ; także sprawdzają się modele z sieciowek za 50-150 zł ; bo nie szkoda ma jak po 3 miesiącach odkładam do szafy
      • butch_cassidy Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 16:15
        To podobnie jak ja - mam całą gamę od drogich po taniutkie, noszę naprzemiennie. Czasem jak mnie na jakąś najdzie, to faktycznie 2-3 miesiące w niej chodzę prawie codziennie, ale raczej nie dłużej. Dlatego trudno mi ocenić jakość, bo poza jakimś wybitnym barachłem to przy takim trybie użytkowania torebki się wcale nie niszczą.
        Jedną mam taką, co jeszcze na studiach kupiłam. 240 zł kosztowała, co wówczas było raczej drogo. Mała skórzana. Z Galerii Centrum. Wg mnie nadal nie widać po niej, ile ma lat, choć swego czasu ostro ją eksploatowałam.
        • butch_cassidy Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 16:17
          A ze skórzanych to poza wspomnianą wyżej mam z Kazara i polskie proste w różnych kolorach z Allegro. I te i te się dobrze noszą. A i jedną Coccinelle - najpraktyczniejsza jest, dobrze rozwiązana pod względem użytkowym.
    • sara.korska Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 16:50
      Mam rożne torby, i tanie i droższe - póki co najlepiej sprawdza mi się skórzana Marca Jacobsa i nieskórzana z Solara. Świetne gatunkowo są tez torby Mandarina Duck. Popatrz w TK maxx, teraz jest duży wybór i można znaleźć coś fajnego.
    • mayaalex Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 18:17
      Michael Kors jest nie do zdarcia. Mam dwa rozne modele, w ogole na nich nie widac sladow uzywania - a ja torebki eksploatuje mocno i traktuje nienajlepiej. Ok, bez przeceny nie sa tanie ale obie upolowalam na soldach wiec da sie smile Longchamps tez dosc dlugo wytrzymuja.
      A najlepsza z najlepszych jest moja siedmioletnia torebka kupiona w jakims malym sklepiku we Wloszech, zupelnie no name - niezniszczalna.
    • magata.d Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 18:32
      Ja posiadam i mnie satysfakcjonują (więc polecam) torby ochnik clarcs, ryłko, Cholewiński.
    • wiosennaburza1 Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 20:45
      teraz noszę skórzaną listonoszkę z ciucholandu - za pięć złotych. tak ją polubiłam, że nawet zaakceptowałam nudny brązowy kolor.
      miewam różne torebki. a mam ich około 30 sztuk. od drogich po taniutkie. nie polecę, bo Korsa już poleciły a w szmatlandzie trzeba znaleźć.
      ale co mnie dziwi: to zmienianie torebek co chwila. szczerze tego nie znoszę. torebka ( zawsze duża) zawiera Same Potrzebne Rzeczy. a zmienianie torebki to już rytuał. wyrzuca się wszystko na podłogę, dziwi się ( o , do diabła - co to????) a potem wwala się cały majdan do kolejnej ( wyrzucając niepotrzebne paragony oraz odkładając znalezione np. kropelki na pchły dla psa które kupiłam i ... zgubiłam w torebce) . nie lubię chwili zmieniania torebek.
      a. odradzam torebki z reeserved. miała kilka - wszystkie były fatalnej jakości. ja rozumiem, że torebka za sto ileśtam złotych lat nie wytrzyma - ale mogłaby chociaż sezon.
      • moni_kaw Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 20:52
        Metodologia zmiany torebki jest zupełnie inna smile otóż ze starej wyciągasz tylko to co niezbędne i wkładasz do nowej ; starą, z resztą rzeczy wkładasz do szafy - sprzątasz ją dopiero jak będzie Ci potrzebna smile
        • wiosennaburza1 Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 21:05
          ale jak to ? wyciągam lusterko i szminki ( standard) - chowam do nowej.
          wyciągam chusteczki higieniczne - chowam do nowej
          wyciągam plik faktur - chowam do nowej
          wyciągam cukierki miętowe -chowam do nowej
          wyciągam okulary przeciwsłoneczne swoje i dziecka - chowam do nowej
          wyciągam portfel - chowam do nowej
          wyciągam etykiety róż co je mam kupić - chowam do nowej
          wyciągam tampony - chowam do nowej
          wyciągam pendrajwy ze zdjęciami - chowam do nowej
          wyciągam sekator ( bo w planach cięcie na działce a inaczej znów zapomnę) chowam do nowej
          wyciągam czapkę dziecka ( do zamiany w przedszkolu bo w piątek zapomniałam) - chowam do nowej.
          wyciągam dwie płyty cd dla bratowej - chowam do nowej.
          itd. itd.
          wyciągam garść paragonów , przeglądam i wyrzucam - czuję się świetnie.
          dziś to robiłam. nie lubię zmieniać torebek. chyba że na wyjściowe - wtedy wkładam do takiej popierdułki puderniczkę i chusteczki i luz.
          a. zagłębiam się też we wnętrze torebki jak zaczyna być za ciężka. i też się męczębig_grin
    • kouda Re: wiosna idzie - pytanie o torby 25.03.17, 20:58
      Ja lubie z venezii, chociaz zdarza sie, ze mi pasek pojdzie, ale ja jestem bezlitosna i pelne butle wody nosze, dobrze sprawuje mi sie tez betty berclay, a ostanio upolowalam w lumpiku nine west za 8 zl i tez jest super wink
    • niebopodsufitem Re: wiosna idzie - pytanie o torby 26.03.17, 09:42
      przepraszam ,że mały off był wątek na forum i ktoś linkował piękny shopper bag z plecionej skóry , tak bym chciała podpowiedzi co to za torba była ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka