Dodaj do ulubionych

Pieta o lumpeninteligencji

31.03.17, 11:25
"Jeśliby to ode mnie zależało, wyrzuciłbym tę czerwoną lumpeninteligencję na pysk!"
"ZNP to postkomunistyczna, progenderowa i prorosyjska organizacja"
Powyższe to dwa cytaty z wypowiedzi dzisiejszych mojego "ulubieńca" posła Pięty

Bez względu na to co kto myśli o reformie, o strajku dzisiejszym, o nauczycielach i o ZNP (ja też swoje zdanie mam, akurat jestem przeciw reformie całym sercem i strajk popieram, o ZNP różnie myślałam i myślę i raczej mi nie po drodze acz tu się zgadzam) to szokujące dla mnie jest, że (podobno) wybrany przedstawiciel (nie z łaski Bożej król absolutny albo pan feudalny czy właściciel niewolników albo przedsiębiorca typu połowa XIX wieku pierwsza manufaktura) społeczeństwa z taką pogardą, wręcz nienawiścią traktuje ludzi których ma reprezentować. Bo prywatnym folwarkiem pod nazwą Polska nie może zarządzać jak chce (ewentualnie w uzgodnieniu z prezesem)? Niech mówi jak najwięcej i jak najgłośniej bo on ma klasę pani Pawłowicz. Niech pokazuje tę gębę ekonoma w polu pana feudalnego!
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 11:30
      Widziałam dzisiaj rano (nie wiem jak się robi zdegustowany emotikon)
      • dziennik-niecodziennik Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:33
        <rzyg> wystarczy.
    • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 11:52
      Pan nie powinien tak mówić, ale wiele osób myśli podobnie. ZNP, to zdecydowanie komunistyczny relikt przeszłości. Twardo pilnują stołków największych miernot w tym zawodzie. Jakby zlikwidować ZNP, to wielu aktywistów straciłoby pracę. Tylko z korzyścią dla edukacji i dzieci.
      • spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:10
        Tą pokrętną drogą chciałaś powiedzieć, że myślisz to samo Pięta? "ZNP to postkomunistyczna, progenderowa i prorosyjska organizacja"?

W takim razie wszystkie epitety, które ludzie kierują do niego, należą się również Tobie.

Cytuję próbkę, żebyś nie musiała szukać:

"Jeśli na moje ramiona ktoś nasadziłby dynię zamiast głowy też byłbym zły na cały świat."
        "Mocny kandydat do zaszczytnego tytułu IDIOTY ROKU"
        "Miejcie litość! To nie jego wina, że jest idiotą! Taki się urodził!"
        • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:30
          Czy progenderowska to nie mam pojęcia i mało mnie to obchodzi.
          Ale że to relikt przeszłości - to jest pewne. Wystarczy, że nauczyciel będzie do związków zapisany ( już nie mówię o tych co są we władzach ) i jest praktycznie nie do ruszenia. Nie ważne, że toczy się przeciwko niemu proces, bo obraża uczniów, wyzywa ich i gnoi. Ale jest w związkach i będą go bronić do upadłego.
          • paskudek1 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:41
            progenderowy to akurat jest poseł pięta i cała reszta PiS. Tylko są tak durni, zaimpregnowani na wiedzę i zacietrzewieni że nie są w stanie tego ani dostrzec, ani zrozumieć ani przyjąć do wiadomości.
      • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:18
        arwena , śmiało, dawaj kolejne kategorie zawodowe - kasta sędziów, komunistyczni nauczyciele.

Kto następny? Kogo jeszcze nie lubisz? Tego kto smie krytykowac rząd? Jezeli zaraz obudza sie rolnicy to kto to będzie ?Wiejskie ćwoki nieroby?

• spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:24
          Stawiam na pielęgniarki.
          • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:34
            Albo lekarze
            • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:36
              Nie chodzę państwowo, więc z lekarzami normalnymi mam do czynienia. Jak się trafi burak, to skarga skutecznie zmienia jego nastawienie.
        • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:38
          Ale ja mam gdzieś, czy ktoś krytykuje rząd czy go wielbi. Mało mnie to obchodzi. Ma wykonywać swoją pracę jak najlepiej i tego od niego oczekuję. A jak broni miernot, to wybacz ale popierać tego nie będę.
          • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:43
            A jak broni tego, żeby "miernoty' nie zostały zastąpione gorszymi miernotami?

Czy przyklasniesz temu, żeby były jeszcze gorsze, wszak Ty i tak sobie wszystko załatwisz prywatnie?
            • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:53
              Naprawdę według ciebie nie ma żadnych możliwości oceny pracownika? Jak się okaże kiepski, to się go zwalnia.
              Jeżeli szkoła robi testy co semestr i średnia ich oscyluje w granicach 30% to o czym to świadczy? Że mają super nauczycieli?
              Wychowawca na zebraniu, uspokajał rodziców, że teraz są tak kiepskie wyniki, ale potem napisza matury rozszerzone super, zobaczcie jakie mamy wyniki. Tylko zapomniał, że chwilę wcześniej wszyscy rodzice powiedzieli, że ich dzieci już mają korki z tego przedmiotu. A na pytanie czy ma informacje, jaki procent tego "wyniku szkoły" stanowią dzieci bez korepetycji - nie odpowiedział. A myślę, że to informacja dość istotna.
              Wielu z tych nauczycieli uczyło jeszcze mnie. I nic sie w ich metodach nie zmieniło.
              • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:55
                arwena, wolisz większe miernoty?
                • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:58
                  A na jakiej podstawie zakładasz, że będą większe? Jak nie sprawdzisz to się nie dowiemy. Poza tym w baardzo wielu przypadkach byłoby to po prostu niemożliwe.
                  • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 13:00
                    Czyli jesteś przekonana, że proponowane przez PiS zmiany ( w różnych dziedzinach) są dobre dla społeczenstwa, albo przynajmniej lepsze od tego co mamy (mieliśmy) teraz?
                    • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 13:08
                      Nie ze wszystkim sie zgadzam, ale z likwidacją gimnazjów w 100%. Nie do końca może podoba mi się sposób wprowadzenia, bo pewnie lepsze byłoby wprowadzenie nowej podstawy od 4 klasy a reszta niech skończy starą.
                      Co do reformy sądownictwa - jestem w 100% za. Jedna z bardziej bezkarnych grup zawodowych. Ja bym poszła jeszcze dalej i zlikwidowała wszystkie korporacje - biorą składki i nic nie robią. Przeciw korporacjom są właściwie wszyscy znani mi prawnicy/doradcy podatkowi.
                      • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:20
                        Ja się nie pytam co byś wolała, arwena. Pytam się, czy Twoim zdaniem obecny rząd zamienia "miernoty" na fachowców.
                        • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:22
                          A o tym to się przekonamy. W szkole syna nie ma żadnych zmian - a by się z pewnością przydały.
                          • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:25

Nie trzeba czekac, żeby się przekonać - przez póltora roku było mnóstwo zmian kadrowych w różnych sektorach . Czy uważasz, że to zmiany na lepsze?
                            • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:33
                              W sektorach z którymi mam do czynienia - nie spotkałam się ze zmianami. Cały czas te same twarze jak na razie. O innych sektorach ciężko się wypowiadać, czy zmiany są dobre czy nie.
                              Daj przykład konkretnej zmiany - to się wypowiem.
                              • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:34
                                Na przykład TVP, MON ...
                                • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:59
                                  TVP, jak dla mnie jest dokładnie taka sama jak była kiedyś. Za PO popierała rząd, i za PIS popiera rząd. Ale plusem jest że nie ma LISA i spółki. Jedynki i dwójki nie oglądam. Oglądam info na zmianę z tvn i dopiero mam pełen obraz. Ale tak zawsze było.
                                  MON - Misiewicz mi się nie podoba i to bardzo, ale chyba znikną z horyzontu. Na razie nie widzę nic rażącego. Że nie chcieliśmy francuskich maszyn? Tam chyba nie do końca było wszystko idealne jak to przedstawiała poprzednia ekipa.
                                  • joa66 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:03
                                    TVP, jak dla mnie jest dokładnie taka sama jak była kiedyś

MON - Misiewicz mi się nie podoba i to bardzo, ale chyba znikną z horyzontu. Na
                                    > razie nie widzę nic rażącego

Dziękuję. Myślę , że to wystarczy.
                                  • sumire Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:10
                                    Jeżeli nie oglądasz, to na jakiej podstawie twierdzisz, że TVP jest taka sama jak kiedyś? Jeśli chodzi o TVP Info, uważasz Rachonia za rzetelnego dziennikarza?
                                    • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:16
                                      A uważasz dziennikarzy tvn za rzetelnych? Dlatego info trzeba sprawdzać.
                                      Jak zobaczysz Woronicza 17 ( chyba w soboty rano jest ) a zaraz potem jest kawa na ławę? na TVN - to masz zawsze dwie strony. Każda tv przedstawia swój punkt widzenia na to samo. Normalnie jakby o dwóch różnych sprawach mówili. A prawda leży po środku.
                                      • iwles Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:19

Mowa jest o wiadomościach, czyli przedstawianiu faktów, a nie o komentarzach do nich, bo te zawsze są subiektywne.
                                        No więc tvp w wiadomościach wydarzeniami ewidentnie manipuluje.
                                        • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 16:53
                                          Wiesz manipulację faktami tvn opanowało do perfekcji. Wystarczy pokazać fragment wywiadu zamiast całego.
                                          Vice prezes TK powiedział, że będzie współpracował z nową panią prezes, nie widzi przeszkód i dodał że przydzieliła mu gabinet daleko od siebie. Tvn pokazało tylko fragment z tym, że przydzieliła mu gabinet daleko od siebie. No najważniejsza wiadomość dnia tongue_out.
                                          Uważasz, ze to nie była manipulacja?
                                          • spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 16:56
                                            Hehe, jak się okazało TVN był proroczy. Wiceprezes TK się za bardzo z panią Przyłębską nie napracował, bo wysłała go na urlop, chociaż wcale sobie tego nie życzył.
                                            • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:12
                                              No ale zrobiła to niezgodnie z prawem? Niezgodnie z prawem to było gromadzenie tego urlopu, żeby dostać ekwiwalent. Każdy pracownik ma obowiązek wykorzystać zaległy urlop chyba do września roku następnego ( kiedyś do marca? ). A sędziowie trybunału nie musieli?
                                              • spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:17
                                                Owszem, niezgodnie, bo ta pani nie jest prezesem TK.
                                                • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:27
                                                  A na jakiej podstawie tak sądzisz?

I pomijając ten fakt - to dlaczego poprzedni ( podobno legalny ) prezes łamał prawo? Dlaczego nie wysyłał sędziów na urlopy i sam nie stosował tego prawa do siebie?
                                                  • spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:40
                                                    Na podstawie tego co sądzą na ten temat największe autorytety prawnicze w Polsce.

I na tym dyskusję na temat prawa z Tobą zakończę.
                                                  • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 18:00
                                                    A co twoje "autorytety" mówią o naciąganiu państwa na ekwiwalent za urlop? Bo prawo złamał były prezes.
                                      • sumire Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:27
                                        Uważam, że były działacz partii i rzecznik prasowy ministerstwa nie powinien brać się za prowadzenie tego typu programów. Ani przebierać się za penisa.
                                        Ale idźmy dalej, bo programy publicystyczne to tylko jedna sprawa. Czystki w TVP i Polskim Radiu na niespotykaną nigdy wcześniej skalę są okej?
                                  • anika772 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:38
                                    "Misiewicz mi się nie podoba i to bardzo, ale chyba znikną z horyzontu"

Arwena, zapamiętaj w końcu, "zniknął" . "Znikną" to czas przyszły dla trzeciej osoby liczby mnogiej.
                                    Nie lubię poprawiać, ale to już kolejny raz u ciebie i aż razi w oczy.
                                    • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 16:48
                                      No nie podkreśliło mi. Jak szybko piszę to nie sprawdzam ortografii, a z dysleksją tak to wychodzi. Jak mam więcej czasu - lepiej ogarniam. Postaram się poprawićsmile
                                  • iskierka3 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:07
                                    Arwena ale wypierasz. Cos niesamowitego. Czego to psychika nie zrobi zeby sie czlowiek sam przrd soba nie przyznal, ze nie mial racji.
                                    A nawet moja meha moherowa kolezanka - poczciwosci osoba - stwierdzila, ze jest oburzona co wladza wyprawia i ze tak sie modlila o wygrana PIS a teraz czuje sie zrobiona w balona.
                            • sumire Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:37
                              Taka na przykład Energa - pięęękny przykład zmiany na lepsze, najniższy zysk w historii i prezes z zarzutami big_grin
                          • spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:37
                            Nie rozumiem czemu jeszcze dzieci nie przepisałaś do prywatnych szkół. Mogłabyś składać skargi i wszystko chodziłoby jak w zegarku.
                            • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:01
                              Córka jest w prywatnej szkole. Syn się uparł i chciał eksperymentować. Na razie wychodzi na moje, chociaż walczy dzielnie. Warunki zna - korki dojdą do kwoty jaką bym płaciła za prywatną szkołę i zmieniamy szkołę.
                      • miriam_73 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:26
                        Doradcy podatkowi, dziecko, tez są korporacją. Nazywa się to Krajowa Izba Doradców Podatkowych. Jesteś członkiem tej lub innej korporacji zawodowej? Wiesz jak to funkcjonuje? Nie sądzę, skoro twierdzisz że "korporacje biorą składki i nic nie robią". Jestem zrzeszona w KIDP oraz w warszawskiej OIRP i jakoś mam przeciwne wrażenie. DUżo szkoleń, eventy, intensywna robota pro bono (sama biorę urzędówki, chociaż nie muszę, jest dość chętnych, ale uważam, że tak należy). Więc - na czym polega to "niecnierobienie" według ciebie???
                        • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:00
                          Dziecko doskonale wiem kim są doradcy. Płacimy składki i do KIDP i do OIRP.
                          Eventy? Masz na myśli coraz droższy Piknik i z roku na rok coraz gorszy? Pamiętam czasy, gdzie nagrody w konkursach dla dzieci były naprawdę fajne. Teraz to badziewie. Za to dorośli dostają alkohol ( a lepiej byłoby żeby dali lepsze nagrody dzieciom. A pikniki kosztują więcej niż kiedyś i do tego składki wzrosły.
                          Szkolenia często tak beznadziejne, że odhaczasz listę obecności, żeby mieć punkty i się zwijasz.
                          Co do urzędówek - musisz mieć sporo czasu. Jak masz dużo pracy - unikasz urzędówek.
              • dziennik-niecodziennik Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:58
                Nawet najlepszy nauczyciel sie za ucznia nie nauczy.
                • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 13:04
                  Nie nauczy, ale może wytłumaczyć. I zrobić to tak, aby dzieciak zrozumiał. Zwłaszcza jak ma mocno wyselekcjonowaną młodzież w klasie.
                  Wiesz co moja koleżanka usłyszała, jak poszła do nauczycielki syna od matematyki? Że w podręczniku i zbiorze zadań zadania są nudne ( sama wybrała ten zestaw ), więc na sprawdziany ona szuka w internecie ciekawych zadań, a te oczywiście muszą być trudniejsze, bo inaczej nie były by ciekawe. Na poprawę nie ma już łatwiejszych ciekawych zadań ( bo wykorzystała je w sprawdzianie ), więc oczywistością jest, że poprawy są trudniejsze. Na sugestię, że może sama by układała zadania, zamiast ściągać z netu - pani zrobiła obrażoną minę i z fochem rzuciła, że ona nie ma na to czasu.
                  A i żeby nie było - próg do tej klasy to coś ok 170 pkt?
                  • spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 13:10
                    Że też Ci się chce wypisywać te pierdoły.
          • spanish_fly Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:49
            Atakując strajkujących nauczycieli bronisz rządu PIS, a tam miernoty nad miernotami. Twój post był bezpośrednią obroną posła Pięty - króla miernot. Wniosek: nie popierasz sama siebie.
            • paskudek1 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:50
              nie wymagaj logiki i konsekwencji od arweny. Ona konsekwentnie broni jedynie własnej wygody i niczego innego
      • iwles Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 13:28
        arwena_11 napisała:

> Pan nie powinien tak mówić, ale wiele osób myśli podobnie. ZNP, to zdecydowanie
        > komunistyczny relikt przeszłości.

idź dalej: każdy związek zawodowy to relikt komunistycznej przeszłości !
        powinni zlikwidować ! a co ! niech pracownicy nie myślą, że mają jakieś prawa, mają mieć tylko obowiązki i wypelniać je tak, żeby rodzice (nawet nie uczniowie) byli usatysfakcjonowani !

Arwena, serio myślisz, że jak za coś płacisz to jest to zawsze lepsze ? i uważasz, że skoro to twoje pieniądze, to masz prawo wtrącać się i oceniać pod względem merytorycznym ? Uważasz się za osobę kompetentną, żeby zwracac uwagę każdemu nauczycielowi, lekarzowi itd ?
      • paszczakowna1 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 14:18
        >Pan nie powinien tak mówić, ale wiele osób myśli podobnie. ZNP, to zdecydowanie komunistyczny relikt przeszłości.

Wiele osób myśli różne chamskie idiotyzmy. A do ZNP należy 50% nauczycieli.

Oczywiście, dla PiS każda inteligencja to wróg najgorszy, do występienia...
        • arwena_11 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:24
          Ale to że należy 50% to ma być plus czy minus? A drugie 50% gdzie należy?
          • iwles Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:29

do innych związków zawodowych ? albo do żadnych związków zawodowych ?
          • paszczakowna1 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 18:47
            >Ale to że należy 50% to ma być plus czy minus?

To, że należy 50% nauczycieli oznacza, że pan poseł Pięta w chamski, knajacki sposób obraził właśnie ponad 300 tys osób.

>A drugie 50% gdzie należy?

Nigdzie. Lub do Solidarności.
    • an.16 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 12:08
      Tyle, ze teraz akurat protestują przeciwko haniebnej deformie wpychającej dzieci z powrotem w PRL. I dlatego całym sercem jestem "za". A że przy okazji walczą o stołki? Dlaczego miałoby mi to przeszkadzać? Tym bardziej, że pierwsi pod młotek pójdą nauczyciele najbardziej wartościowi - ci z gimnazjów.
    • miriam_73 Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 15:20
      Ej, no, ludzki Pan przeca... wink
      A tak poważnie - przemówił przedstawiciel brunatnej lumpenkomuny.
    • anorektycznazdzira Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 16:54
      Ja tylko zaznaczę, że ta wypowiedź jest bardzo typowa dla przedstawicieli jego partii.
      Rzekłabym, że utrzymał się w kanonie wypowiedzi posłów pis o jakiejkolwiek grupie społecznej, która nie wielbi ich tzw wartości i jej kacyka.
      W tym sensie nie dziwi ani trochę, nie spodziewam się po nich ani klasy, ani umiaru ani nawet poczucia rzeczywistości.
    • woman_in_love ten złodziej nie lubi nauczycieli bo pewnie chciel 31.03.17, 17:11
      -i go wychować. Całkiem możliwe że nawet linijką dostał od wychowawcy za te włamania, których dokonywał.
      Szkoda, że nauczyciel nie walił mocniej i nie w głowę.
    • vaikiria Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:14
      Najlepsze jest to, że on uważa jakąs organizację za jednocześnie prorosyjską i progenderową smile Chyba nie ma najmniejszego pojęcia o Rosji.
    • issa-a Re: Pieta o lumpeninteligencji 31.03.17, 17:53
      i bardzo dobrze, byle tak dalej.
      Im bardziej będą załazić za skorę, tym szybciej znikną.
      I mam nadzieję, że skończą z wyrokami, tym razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka