loola_kr Re: Suchy chleb 02.05.17, 17:16 z chleba grzanki, z bułek bułkę tartą. No i koniom, mamy tuz obok. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Suchy chleb 02.05.17, 20:07 Staram się nie wyrzucac. W Katarze namiętnie piekłam własny żytni na zakwasie, a także doskonałe białe bajgle - jedno i drugie dobrze się mrozi i rozmraza, (acz bajgle lepiej tostować przed spożyciem). Mozna pokroić na kromki albo na połówki, w trobę do mrożenia na suwak i wio. Moze te narzekające na rozmrażany chleb powinny spróbować właśnie wersji żytniej? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Suchy chleb 02.05.17, 21:34 Rzadko jem chleb wiec nie na co wyrzucać. Jak kupuje bochenek to najczęściej już pokrojony- zamrażam i wyciągam tyle kromek ile nam potrzeba. Jest nas tylko swoje, jemy po 1-2 kromek do sobotniego śniadania, wiec taki bochenek spokojnie nam starcza na miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Suchy chleb 02.05.17, 23:18 Wrzucam do pojemnika na bio. Tylko, że u mnie zazwyczaj braki. Ostatnio mąż się mnie pyta: zrobić ci kanapkę? Przyznam, że byłam w lekkim szoku i odpowiadam: Tak! Na co on: to wybierz sobie kromkę. Idę, patrzę, a tam: piętka i dwie skrajne kromeczki 😀 ... tak czułam, że chce mi coś przekazać tą propozycją 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Suchy chleb 03.05.17, 01:06 Lubie to!!! Maz mądry hehe załatwił dyplomatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia ;) 03.05.17, 00:02 Podoba mi się, że z suchego CHLEBA robicie tartą BUŁKĘ Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: ;) 03.05.17, 09:39 Jezus zamieniał wodę w wino, forumki chleb w bułkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Suchy chleb 03.05.17, 18:03 rzadko się zdarza ale chleb to taki narkotyk, bez którego nie dam rady i nawet lekko czerstwy mi smakuje a wyschnięty na kamień zalałabym ciepłym mlekiem do tego cukier i jest wdrabianka albo moczyła w wodzie i do piekarnika - taki sposób na odświeżanie lub też utarła na panierkę Odpowiedz Link Zgłoś