Dodaj do ulubionych

Suchy chleb

• loola_kr Re: Suchy chleb 02.05.17, 17:16
      z chleba grzanki, z bułek bułkę tartą. No i koniom, mamy tuz obok.
      • kaz_nodzieja Re: Suchy chleb 03.05.17, 18:20
        Olsza.
    • olena.s Re: Suchy chleb 02.05.17, 20:07
      Staram się nie wyrzucac. W Katarze namiętnie piekłam własny żytni na zakwasie, a także doskonałe białe bajgle - jedno i drugie dobrze się mrozi i rozmraza, (acz bajgle lepiej tostować przed spożyciem). Mozna pokroić na kromki albo na połówki, w trobę do mrożenia na suwak i wio.
      Moze te narzekające na rozmrażany chleb powinny spróbować właśnie wersji żytniej?
    • obrus_w_paski Re: Suchy chleb 02.05.17, 21:34
      Rzadko jem chleb wiec nie na co wyrzucać. Jak kupuje bochenek to najczęściej już pokrojony- zamrażam i wyciągam tyle kromek ile nam potrzeba. Jest nas tylko swoje, jemy po 1-2 kromek do sobotniego śniadania, wiec taki bochenek spokojnie nam starcza na miesiąc
    • muchy_w_nosie Re: Suchy chleb 02.05.17, 23:18
      Wrzucam do pojemnika na bio. Tylko, że u mnie zazwyczaj braki. Ostatnio mąż się mnie pyta: zrobić ci kanapkę? Przyznam, że byłam w lekkim szoku i odpowiadam: Tak! Na co on: to wybierz sobie kromkę. Idę, patrzę, a tam: piętka i dwie skrajne kromeczki 😀 ... tak czułam, że chce mi coś przekazać tą propozycją 😈
      • 3-mamuska Re: Suchy chleb 03.05.17, 01:06
        Lubie to!!!smile
        Maz mądry hehe załatwił dyplomatyczniewink
    • mamalgosia ;) 03.05.17, 00:02
      Podoba mi się, że z suchego CHLEBA robicie tartą BUŁKĘ smile
      • kaz_nodzieja Re: ;) 03.05.17, 09:39
        Jezus zamieniał wodę w wino, forumki chleb w bułkę.
    • aquella Re: Suchy chleb 03.05.17, 18:03
      rzadko się zdarza ale chleb to taki narkotyk, bez którego nie dam rady i nawet lekko czerstwy mi smakuje a wyschnięty na kamień zalałabym ciepłym mlekiem do tego cukier i jest wdrabianka albo moczyła w wodzie i do piekarnika - taki sposób na odświeżanie lub też utarła na panierkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka