Dodaj do ulubionych

Egipt -smierc Polki

• angeka2 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 12:53
      A ten cały Markus ma 4 profile na fb. A post o sprzedaży wakacji udostępił u siebie na profilu, na którym nie ma znajomych, kto chcący sprzedać wycieczkę udostępnia info na profilu gdzie nie ma znajomych?
      • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 14:36
        A to nie jest tak, że to są cztery różne osoby o takich samych imionach i nazwiskach?
    • lady-z-gaga Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 15:01
      Akurat w tym wypadku - mimo tragedii w tle - faktycznie można się ubawić komentarzami. Pod ktorymś z artykułów na ten temat czytałam nawet hipotezę, że dziewczyna miała zostac porwana czy sprzedana do haremu. Na ematce też ignorancja i uprzedzenia mają pole do popisu.
      Ciekawe, co będzie, jesli zostanie ustalony rzeczywisty przebieg wydarzeń. Bo jesli okaże się, że ja napisałam głupoty, to obiecuję, że pokornie się do tego przyznam. Liczę na to samo ze strony wszystkich dyskutantek w tym wątku.
      • asmarabis Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 15:10
        Ja przeczytalzm ze to video to przestroga dla innych w to samo zamieszanych

Uuuuuuuuu
        • asmarabis Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 15:10
          W sensie ze po to nakręcone

Uuuuuuuuuu
      • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 15:46
        No bo na razie naprawde nic nie wiadomo. Nie wiadomo, czy bya sekcja, co zeznają współturyści, czy zrobiono badania toksykologiczne - tak naprawdę nie ma na razie w ogóle o co się zaczepić.
    • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 15:08
      Ty swoich leków pilnuj lepiej i zajmij się swoim jaszczurczym charakterem, judaszowska hipokrytko.
      • asmarabis Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 15:11
        Judaszowska????

Hahahahaha
        To po polsku?
        • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 15:35
          sjp.pwn.pl/szukaj/judaszowska.html
          Masz "polonistko", która nie potrafi poprawnie po polsku pisać.
    • maadzik3 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:03
      Mnie się przypomniała historia sprzed ok. 2 lat (chyba?) śmierci młodej dziewczyny w Nazaret w Izraelu (zgwałcona i zamordowana przez Beduinów). A ponieważ znam kulisy tej sprawy to napiszę jak było (i jak mogło być w tej sprawie choć na pewno nikt nie wie)
      1. Zorganizowana grupa, jak najbardziej - pielgrzymka - miała księdza pilota ale wbrew prawu nie wzięła miejscowego przewodnika (wymagane dla grup) żeby oszczędzić na kosztach. Ofiara była z ojcem
      2. Nazaret jest typowo arabskim miastem, 30-40 lat temu chrzescijańskim dziś muzułmańskim (wtedy i teraz arabskim, szift wyznaniowy to czysta demografia)
      3. Dziewczyna rano gdy grupa wychodziła z hotelu powiedziała że źle się czuje i zostaje. Zostawili ją. Tego NIE WOLNO robić i każdy zawodowy przewodnik wam powie że gdy uczestnik zorganizowanej grupy razem się przemieszczającej zgłasza że źle się czuje nie zostawia się go tylko albo bierze do lekarza/ wzywa lekarza (wszyscy są ubezpieczeni) albo idzie z grupą jak tylko marudzi
      4. Pół godziny po wyjściu grupy odpieprzona na maksa laska wyszła z hotelu z 3 Beduinami którzy przyjechali po nią czarnym SUW-em. Monitoring to nagrał. Obsługa hotelu próbowała ją przekonać żeby została i nie szła z nimi ale zatrzymać jej nie mieli prawa (była pełnoletnia) a ona nie posłuchała (to też się nagrało).
      5. Gdy nie wróciła a wrócił jej ojciec z grupą i zawiadomiono policję sprawdzono od razu monitoring i namierzono tych chłopców (3 nastolatków w jej wieku) plus sprawdzono jej facebook. Pół roku z nimi korespondowała, flirtowała i umówiła się w tym dniu w tym hotelu, po czym udała chorą
      6. Aresztowano ich tego samego dnia, wozili ją zabawiali, wzięli do restauracji a potem założyli że będzie ciąg dalszy, ona nie (to nawet nie kwestia wyznania, obsługa hotelu jej odradzała, większość ludzi w mieście jest normalna i żyje z turystyki, ale trafiła na chłopaków z obozowiska beduińskiego, ostatni z którymi młoda dziewczyna spoza tego środowiska powinna wychodzić)
      7. Oni siedzą. Ona nie żyje. Nic ich nie usprawiedliwia ale głupota tej laski była po prostu niewyobrażalna.
      • catroux Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:38
        OJP sad
        Pamiętam tę sprawę i w mediach była zupełnie inna wersja wydarzen. Z drugiej strony trudno się dziwić rodzinie, że nie chcieli upubliczniać szczegółow.
      • volta2 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:38
        pamiętam tę sprawę
        rzeczywiście dziewoja fejsbukowała z nimi aż furczało

ojca szkoda tylko...
        • kaz_nodzieja [...] 05.05.17, 08:05
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • asmarabis Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:39
        No wlasnie
        Takie rzeczy nie zdarzają sie bez powodu
        Osobom ktore jadą do Egiptu i czas spędzają w hotelu przy basenie i na wieczornych animacjach oraz na wycieczkach z rezydentem to raczej nic by sie nie dzieje (oczywiście nie licząc terrorystów )
        • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:42
          Możesz to napisać jeszcze raz, tylko po polsku?
      • regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:32
        To była chyba bardzo młoda dziewczyna? Zachowanie na zasadzie buntu, na złość rodzicom, chęci przeżycia przygody. sad
        • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:36
          27 lat, nie taka młoda.
        • antyideal Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:37
          Podawano, że 24-latka.
          • regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:38
            Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że miała 18-20 lat.
      • dotcomhaha Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 08:43
        Czytałam że została i wyszła na targ kupić owoce,mijala jakas budowę i zaczepił ją robotnik ,podrywal ect a że nie odpowiadała na jego awanse to ja udusil własną chustka czy coś w tym stylu.dwie skrajnie różne wersje.dziwne...
    • mynia_pynia Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:17
      Dlaczego nic nie słyszę o tym wydarzeniu w tv? Wczoraj zobaczyłam ten wątek na ematce, włączyłam tvn24 i cisza.
      Po w pisaniu w przeglądarkę wyskakuje kilka artykułów dosłownie na 3 stronach internetowych i nie tych typy gazeta, interia, wp?
      • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:29
        Dlatego, że nie ma faktów - a szkody dla osób z rodziny, dla pamięci ofiary, dla osób z otoczenia mogłyby być znaczące (a w wersji cynicznej - także kosztowne dla telewizji).
      • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:30
        Źle szukasz.

wiadomosci.wp.pl/tajemnicza-smierc-magdaleny-zuk-w-egipcie-nowe-fakty-6118631959787137a

wyborcza.pl/7,75248,21756877,27-letnia-magda-zginela-w-egipcie-mowila-ze-ktos-jej-czegos.html

www.wprost.pl/zycie/10053111/Zagadkowa-smierc-Polki-w-Egipcie-Siostra-zmarlej-ujawnia-nowe-fakty.html

www.se.pl/wiadomosci/polska/ktos-chcial-porwac-27-letnia-polke-z-egiptu-tajemnicze-slowa-siostry-magdy_988028.html

wroclaw.onet.pl/smierc-27-letniej-polki-w-egipcie-probowano-ja-porwac/w5thpt8

• muchy_w_nosie Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:33
          No to znalazłam, teraz jeszcze od 2h na radio zet jest.
        • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:33
          A tutaj TV

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-05-03/tajemnicza-smierc-27-letniej-polki-w-egipcie-ja-juz-stad-nie-wroce/
      • nolus Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:31
        To prawda - w internecie szum i trochę informacji raczej w lokalnych gazetach.Tv milczy...
        • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:41
          www.tvp.info/30212104/27letnia-magdalena-ze-zgorzelca-zamordowana-w-egipcie
      • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:51
        Może dlatego ze przez 12 h kilka ematek już zrekonstruowali ostatnie godziny życia dziewczyny, pisały ze jej chłopak jest fryzjerem narkomanem/dilerem i go zidentyfikowały albo były blisko.
        Takie rozkręcanie tematu jest pewnie szkodliwe dla sprawy i dla rodziny
      • ladyjane Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 08:31
        Tylko na jakimś polsatowskim programie widziałam informację, ale nie sprawdzałam jakoś namiętnie na innych
    • jemeade Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 17:55
      Jeżeli ta sprawa ma jakimś cudem jakiekolwiek podłoże kryminalne, to mielibyśmy doczynienia z jednymi z głupszych bandytów w historii.
      Ściągnąć podstępem dziewczynę do Egiptu i zamiast dyskretnie i sprytnie zrealizować cel co nie byłoby trudne, robić szopkę z filmami, gdzie zdaniem internetowych znawców wszyscy są podejrzani, mówią podejrzane rzeczy, zachowują się podejrzanie, gdzie ujawniają swoje twarze, wozić na lotnisko, ryzykować kontakt z rodziną, świadczyłoby, że są upośledzeni.
      • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:04
        Otóż to! Ale ematki są wszystkowiedzące i lepiej od śledczych wiedzą, co się wydarzyło. Żenada, jakich mało.
      • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:38
        Jak na razie mnie jest żal jej chłopaka, który już jest narkomanem, "wystawił ja", jest zimny i wyrachowany na nagraniu, nie ma jego likes na jej fb itp.
    • bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:22
      Właśnie niech pokaże siebie skoro Magda nie byla atrakcyjna. Chętnie popodziwiamy urodę ponadprzeciętną edel wg jej niemieckich standardow.
      • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:27
        Nie dalej jak dwa tyg. temu wstawialam tutaj swoje zdjeciebig_grin z reszta nie pierwszy raz.
      • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:49
        bergamotka77 napisała:

> Właśnie niech pokaże siebie skoro Magda nie byla atrakcyjna. Chętnie popodziwia
        > my urodę ponadprzeciętną edel wg jej niemieckich standardow.
        >
        W którym miejscu edel napisała, że jest ładniejsza od zmarłej? Możesz wskazać? Czy znowu szukasz zwady? suspicious
        • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:55
          Czego oczekujesz od osoby,ktora dla poparcie swojej tezy wyrzuca zdjecia chorej kobiety z wiocha .Pl?
          • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:10
            Całe forum już na niej poznało i ja również. Nikt tu nie jest tak chamski i zaczepny jak ona sama i jej przyjaciółka tris. Widać, że to ten sam poziom kultury, przepraszam, kulturki przez wielkie G.
            • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:20
              Kultura,Kultura,gorzej z glupoty, ktora przebija sie z kazdego postulu bergamoty.Nawet czytania nie opanowala.
    • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:25
      Niesamowite,ze brunetka rozni sie od blondynki,jak na to wpadlasbig_grin
      • bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:27
        Masz krótkie włosy Edek więc już z tego tytułu jakieś 80 proc. facetów Cię skreśla z kategorii atrakcyjna smile
        • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:29
          Nie zauwazylam braku zainteresowania ze strony mezczyznbig_grin najwidoczniej trafilam na te 20proc.a i tak najwazniejsze,ze moj partner nie znosi dlugich wlosow.
          • bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:33
            edelstein napisała:

> Nie zauwazylam braku zainteresowania ze strony mezczyznbig_grin najwidoczniej trafil
            > am na te 20proc.a i tak najwazniejsze,ze moj partner nie znosi dlugich wlosow.
            >
            Nic dziwnego, jest przywyczajony:
            www.wiocha.pl/971059,Niemka
            big_grin
            • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:38
              Nie ma jak podpieranie wiesniackim stronami,nawet niewidom, by zauwazyl,ze ta kobieta jest chora(pomijam juz,ze nie ma nigdzie wytatuowane,ze jest niemka).No ale bergamota takie wsiurskie strony to twoje klimaty,bo prowadzone przez tak samo blyskotliwych jak ty.
              • bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:44
                Akurat nie patrzę na stronę ale na ilustracje Twojego gustu.
                • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 18:56
                  Jak niby zdjecie wrzucone przez ciebie ilustruje moj gust?pograzasz sie
    • sumire Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:18
      Klasyka gatunku.
      Wątek o tym, że w paskudnych okolicznościach zginęła dziewczyna, zmienia się w buracką naparzankę o tym, która ematka jest najpiękniejsza w całej wsi, a która jest pasztetem i jakie ma cycki.
      Sugerowałabym części pań rozpędzić się w kierunku najbliższej ściany i mocno huknąć łbem.
      • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:27
        sumire napisała:

> Klasyka gatunku.
        > Wątek o tym, że w paskudnych okolicznościach zginęła dziewczyna, zmienia się w
        > buracką naparzankę o tym, która ematka jest najpiękniejsza w całej wsi, a która
        > jest pasztetem i jakie ma cycki.
        cycki sa passe, teraz liczy sie rozmiar tylka suspicious
      • nanuk24 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:29
        I udział w tym biorą "wyzwolone" kobiety, którym facet nie będzie dyktował jak mają się ubierać i wyglądać big_grin
        • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:36
          Jak najbardziej moj partner ma prawo wypowiadac2sie co do mojego wygladu.Natomiast jak czytam,ze zgwalcona na pewno ,bo pieeeekna. To sie zastanawiam co gdyby ona miala krotkie wlosy i 20kg nadwagi. Teorii o podtekscie seksualnym by nie bylo?
          • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:37
            daj spokoj - jeszcze gorsze sa teksty - szkoda, ze umarla, taka byla piekna. tzn ze jak brzydka to juz nie szkoda. na glupote nie poradzisz
            • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:16
              nathasha napisała:

> daj spokoj - jeszcze gorsze sa teksty - szkoda, ze umarla, taka byla piekna. tz
              > n ze jak brzydka to juz nie szkoda. na glupote nie poradzisz

Święte słowa! Emateczki przeszły same siebie, nawet potrafiły 500+ w tę całą sprawę wplątać.
          • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:44
            Tak, brawo!
            W pierwszej kolejności rozpatrywane są wątki najbardziej prawdopodobne. Gwalt na starej i brzydkiej kobiecie jest rownie prawdopodobny co porwanie dla okupu biednej osoby z ubogiej rodziny.
            W przypadku pięknosci motyw seksualny jest bardzoej prawdopodobny niż przemyt narkotykow lub nierozpoznana przez 27 lat choroba psychiczna.
            • araceli Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:48
              lauren6 napisała:
              > Gwalt na
              > a starej i brzydkiej kobiecie jest rownie prawdopodobny co porwanie dla okupu b
              > iednej osoby z ubogiej rodziny.

Jakieś statystyki na potwierdzenie czy tylko Twój seksistowskie, prawackie odchyły?
              • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:50
                Idź na policję i się zapytaj kogo i o co by podejrzewali gdybyś zaginęła bez wieści.
                • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:56
                  gdybym poszla z takim pytaniem na policje to by mnie zabili w najlepszym wypadku smiechem. w najgorszym wyslali na badania psychiatryczne, wiec moze ty sie wybierzesz i popytasz
                • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:59
                  Chcesz nam wmowic,ze gdybys pokazala zdjecie ladnej i mniej ladnej kobiety,to w pierwszym przypadku podejrzewaliby gwalt a w drugim wypadek?okm
                  • kfugktru23 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:01
                    Gwałt nie ma wiele wspólnego z seksem. Gwałt to okazanie władzy pomieszane z agresją.
                    • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:03
                      e, no co ty, nie wiesz ze gwalcone sa tylko ladne i mlode a stare i brzydkie zabijane? idz i sie zapytaj na policji - voila argumenty Lauren, to jak dyskusja z kims kto probuje podwazyc wyzszosc demokracji nad faszyzmem, no nie przekonasz.
                      • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:08
                        Nie, od motywu seksualnego bardziej prawdopodobne jest, że mloda i ładna dziewczyna była zamieszana w miedzynarodowy handel dragami lub zapadła nagle na chorobę psychiczną. Fakt, że byla piękna absolutnie nic nie znaczy.
                        • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:12
                          oczywiscie ze moze absolutnie nic nie znaczyc bo NIE WIESZ jakie sa motywy i co sie wlasciwie stalo, ergo wypowiadanie sie przed wynikami sledztwa naprawde jest mniej niz malo madre.
                        • nathasha PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 20:13
                          za gloszone poglady ze czesciej sa gwalcone piekne kobiety. Idz i poczytaj cos na ten temat a nie opieraj sie na przekazie tabloidowym.
                          • rosapulchra-0 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 21:28
                            nathasha napisała:

> za gloszone poglady ze czesciej sa gwalcone piekne kobiety. Idz i poczytaj cos
                            > na ten temat a nie opieraj sie na przekazie tabloidowym.

Nathasha, nie tłumacz. Beton to beton. Nie dotrze.
                            • nathasha Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 21:31
                              wiem. ale wciaz nie moge uwierzyc ze kobieta w XXI wieku z dostepem do internetu moze miec takie poglady sad
                              • edelstein Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 21:44
                                No wiesz,Bergamota juz wstawila zdjecia jak wg niej wyglada przecietna niemka.Wg teorii Lauren w Niemczech nie powinno byc wcale gwaltowtongue_out
                              • nathasha Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 21:53
                                a są?? nie zartuj?? czy oni wiedza ze postepuja nielogicznie! gorzki sarkazm
                                • edelstein Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 22:09
                                  No wiesz,jak byl watek o Kolonii to Lauren galdrowala,ze im "ciapatym"wszystko jedno kogo gwalca,jak jej sie teoria zmienila,teraz ci ONI maja wysublimowany gust i tylko dlugowlose blondynki,o wielkich niebieskich oczach sa targetem.
                                  • szalona-matematyczka Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 18:34
                                    Akurat w Kolonii ofiarami byly bardzo mlode dziewxzyny, duzy procent z nich to 16-18-latki. Ogladalam reportaz, gdzie niektore z nich wypowiadaly sie na temat tego co je spotkalo, czesc z nich pokazala twarze i wyobraz sobie, ze byly ladne,a niektore bardzo ladne wedlug mnie. Oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje, ja uwazalam je za ladne, ty pewnie nie.
                                    • snakelilith Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 19:01
                                      szalona-matematyczka napisała:

> Akurat w Kolonii ofiarami byly bardzo mlode dziewxzyny, duzy procent z nich to
                                      > 16-18-latki.

Ofiarami w Kolonii były kobiety, który wybrały się w noc sylwestrową na plac przed katedrą. To jest impreza, na którą przychodzą głównie nastolatki i bardzo młodzi ludzie, więc wiele dojrzalszych kobiet, czy w ogóle starszych ludzi tam po prostu nie było. Ofiary były już z tego pwoodu młodsze i zapewne bardziej atrakcyjne, młodość sama w sobie rzadko bywa naprawdę brzydka. Nie wiem też skąd się wziął mit brzydkiej Niemki, przypuszczam, że chodzi o uprzedzenia z czasów II wojny światowej, jak wiadomo deprecjonowanie kobiet wroga jest podobnie jak zbiorowe gwałty na kobietach ludności cywilnej na zdobytych terenach, jedną z metod prowadzenia wojny.
                                      • bergamotka77 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 19:32
                                        Snake wierz mi ze na Majorce widziałam nie raz stada nietrakcyjnych starszych Niemek. Pily piwsko hektolitrami i wszystkie z okropnymi krotkimi fryzurami i wytatuowane. Niemki sa ładne gdy sa młode, starsze sa okropne - tracą cały powab i przypominają facetów.
                                        • rosapulchra-0 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 19:50
                                          Niemki sa ładne gdy sa młode, starsze sa okropne
                                          Zupełnie jak Polki, Angielki, Hiszpanki, Włoszki itd., itp.
                                          Przestań już chrzanić. Starość nigdy jeszcze nikomu nie dodała urody. Bez względu na kraj pochodzenia.
                                          • bergamotka77 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 20:07
                                            Akurat Angielki też sa są dość wyzywajace i agresywne...
                                            • rosapulchra-0 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 20:13
                                              W każdej nacji znajdziesz wyzywające i agresywne kobiety. Myślisz, że w Polsce takich nie ma? Że nie robią na świecie obciachu?
                                              • bergamotka77 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 20:17
                                                Angielki a raczej Brytyjki biją na głowę wszystkie nacje - byłam w wielu krajach na kilku kontynentach i serio nikt ich nie przebije. Nikt nie leży w weekendy rozkraczony w mini brokatowej zachlany upodlony rzygajacy lub nieprzytomny. To potrafią tyko dziewczyny w UK. Smutne ale prawdziwe.
                                                • rosapulchra-0 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 21:18
                                                  No ja w Polsce takie widziałam, również na Ukrainie i w Grecji. I nie były to Angielki, więc nie generalizuj.
                                        • edelstein Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 04.05.17, 20:01
                                          Jak wiadomo polskie babcie z barankiem i moherkiem to pieknoscibig_grin
                                      • tiszantul Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 05.05.17, 00:59
                                        > Nie wiem też skąd
                                        > się wziął mit brzydkiej Niemki, przypuszczam, że chodzi o uprzedzenia z czasów
                                        > II wojny światowej, jak wiadomo deprecjonowanie kobiet wroga jest podobnie jak
                                        > zbiorowe gwałty na kobietach ludności cywilnej na zdobytych terenach, jedną z m
                                        > etod prowadzenia wojny.

Wow, światopogląd naukowy w pełnym tego słowa znaczeniu.

Rodzinie Komorowskiego podczas wojny musieli się dać we znaki Duńczycy, inaczej jego opowieści o Dunkach-kaszalotach nie da się objaśnić.
                                      • szalona-matematyczka Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 05.05.17, 01:10
                                        Na plac przed Katedra w Kolonii przychodza w noc sylwestrowa ludzie w kazdym wieku, takze panie 30+, 40+, 50+ a nawet 80+. Akurat widzialam na wlasne oczy. To nie Polska, ze ludzie dojrzali siedza w domach przed TV, bo w "pewnym wieku to nie wypada". W Niemczech na dsyskotekach zobaczysz mnostwo ludzi po 50-tce.
                                        • szalona-matematyczka Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 05.05.17, 01:11
                                          * na dyskotekach
                                        • kaz_nodzieja Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 05.05.17, 07:53
                                          W Polsce od dawna są dyskoteki dla takich osób.
                                  • kaz_nodzieja Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 05.05.17, 07:51
                                    W Kolonii podczas gwałtów było ciemno, środek nocy.
                        • snakelilith Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:20
                          lauren6 napisała:

> Nie, od motywu seksualnego bardziej prawdopodobne jest, że mloda i ładna dziewc
                          > zyna była zamieszana w miedzynarodowy handel dragami lub zapadła nagle na choro
                          > bę psychiczną. Fakt, że byla piękna absolutnie nic nie znaczy.

To młodość i uroda chronią przed chorobą psychiczną? Albo chęcią zarobienia forsy w nielegalny sposób? Jak niby?
                        • dotcomhaha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:59
                          Z całym szacunkiem dla ofiary ale nie upajaj się już lauren ta jej pieknoscia.nie była piękna,była ładna ,mocno wymalowana i zrobiona.młodziutka też nie była,dobiegala 30 tki wiec 18 letnia dziewica dla szejka też trudno ja nazwać.atrakcyjna jakich wiele na dyskotekach ,w klubach ect.I szczerze jestem ostatnia osoba która musi akurat urody zazdrościć xd więc staram się wypowiadać obiektywnie.na pewno mogła się podobać facetom,niemniej śmieszą mnie te peany na czesc urody.wyluzuj.tak czy inaczej dramat niewyobrażalny i żadna kobieta nie powinna paść ofiarą czegoś takiego.
                          • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:02
                            Zgadzam się, żadna.
                    • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:04
                      U mężczyzn gwałt na wiele wspólnego z seksem, bo osrodek odpowiadający za przemoc w męskim mózgu jest ściśle skorelowany z ośrodkiem odpowiadającym za pobudzenie seksualne.
                      Że to jakiś błąd natury, to inna sprawa.
                    • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:40
                      Niby dla większości oczywiste ale lauren obstawia przy swoim wiec wrzucam ciekawy artykuł o typologii gwałtu gdzie bardzo niewiele ma podłoże czysto seksualne (i dotyczy wtedy np dewiacji seksualnych albo uprzedniego pettingu). Reszta ma naprawdę niewiele wspólnego z erotyzmem uroda itp www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=692

. Nie mówiąc już o oczywistej oczywistości jaka jest fakt, ze jest wiele brzydkich ludzi którzy maja stałe związku i ciekawe życie seksualne, ergo są dla kogoś podniecający.
                      • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:04
                        To nie powinniśmy karać za gwałt, tylko za dominacje?
                        Czy może gwałt to czynność "nieseksualna"?
                        Jesli coś ma związek z genitaliami, orgazmem itd (pomijam sytuację medyczne) to JEST seksualne, niezależnie czy komuś się to podoba czy nie.
                        • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:07
                          Ok, nie "seksualne", a "erotyczne"? Nie trzeba byc pięknym by być zgwałconym.
                          Zreszt powtarzam- znakomita większość sparowanych kobiet jest z wyglądu przeciętna a i jest sporo brzydkich, a jednak maja życie seksualne, co oznacza ze dla kogoś są podniecające i apetyczne. Teza jakoby ładniejsza kobiety są bardziej podatne na gwałt jest nieprawdziwa. Bardziej podatne na gwałt są kobiety które miały pecha być s nieodpowiednim czasie z nieodpowiednimi ludźmi i w nieodpowiednim miejscu
                          • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:14
                            Zgadzam się w zupełności że gwałt nie zależy od urody, a raczej od pechowego bycia w złym.miejscu o złej porze.
                            Z tym, że nie trzeba być miss /misterem uniwersum, by być pazadanym erotycznie tez.
                        • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 07:10
                          Źle stawiasz pytanie.
                          Karzemy za gwałt ponieważ tak to nasi przodkowie zdefiniowali - jako czynność (która odbiera kobiecie honor,"cnotę", wartość, plami rodzinę etc. - historycznie tak to własnie niestety wyglądało), a nie jako cel/przyczynę czynności gwałciciela. W przypadku gwałtu celem jest ostateczne udeptanie ofiary, czesto -zbiorowej ofiary, a więc właśnie ostateczna dominacja.
                          Za gwałt skazany zostałby także człowiek gwałcący bez żadnej gratyfikacji seksualnej, np. z wyłącznym wykorzystaniem w tym celu przedmiotu.
                          • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 20:48
                            Gwałt to to samo co przemoc.
                            W tym przypadku konkretnie przemoc seksualna.
                            Mnie NIE INTERESUJA motywy gwałciciela !
                            Nie obchodzi mnie to, co on "ma na myśli".
                            Nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek miałby rozkminiac "czy to dominacja a może miał gratyfikacje a moze trudne dzieciństwo ".

Nie rozumiem w ogóle twojego motywu "gwałtów rytualnych" i przodkow, bo nie rozumiem co to ma do rzeczy.
                            Serio uważasz że karzemy gwałt , bo "plami honor "????
                            Mieszkasz w Afryce?
                            Ojp...
                            • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 07:46
                              Uprzejmie prosze o nienakladanie na ramy prawa (także- źrodeł historycznych prawa) swoich emocjonalnych, a tym bardziej - agresywnych reakcji. Rozumiem, że w ferworze dyskusji druga strona może budzić żywe uczucia, ale minimum rozsądku jest jednak cennym wkładem we własną pracę intelektualną. Jeżeli wspominam o źródłach karania za gwałt, to mieszanie tego zw współczesnymi normami jest - wybacz - głupie.
                              Więc od początku:
                              Tak, gwałt karzemy również dlatego, że (historycznie) plamił honor. Zresztą, co tam historycznie, jeszcze paręnaście lat temu trafiłam na sprawę, w której autentycznie rodzina gwałciciela (a był nim znajomy z podwórka) proponowała ofierze ślub w zamian za wycofanie oskrażenia. Warszawa, proszę pani....
                              O "gwaltach rytualnych??? WTF???? nie pisałam, więc nie wiem, z czym wydaje ci się, że polemizujesz. O przodkach (w sensie bardzo ogólnym, dziedziczymy prawo z różnych dawnych źródeł) pisałam w kontekście owego dziedziczenia prawa i rozumienia świata.
                              Z faktu, ze sobie czegoś nie jesteś w stanie wyobrazić nie wynika dokładnie nic. Ja na przykład nie jestem sobie w stanie wyobrazić nieskończoności - nie wynika z tego bynajmniej ani, że ona nie istnieje, ani że osoby przerastające mnie intelektualnie nie umieją sobie jej wyobrazić, a nawet- udowodnić.
                              • kaz_nodzieja Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 07:49
                                A ja jestem w stanie wyobrazić sobie pewną nieskończoność gdy czytam Twoje posty.
                                • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 07:56
                                  Brawo, to masz juz pierwszy sukces życiowy.
            • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:48
              wskazesz jakies badania ktore wprowadzaja korelacje miedzy pieknoscia a wyzszym prawdopodobienstwem gwaltu?
              • bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:51
                A ty wolałabyś zgwałcic brzydkiego czy przystojnego faceta? Na logikę dziewczyno.
                • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:54
                  gwalt i logika, swietne tlumaczenie. musze napisac do tego mordercy co to zgwalcil brzydka dziewczyne ze postepowal uwaga, nielogicznie!
                • sumire Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:57
                  Gwałt i logika mają ze sobą stosunkowo niewiele wspólnego, droga koleżanko. Od lat rozmaite organizacje pomagające ofiarom próbują wbić ludziom do głów, że gwałt to akt przemocy, a gwalcicielem kieruje nie tyle pożądanie powabnej kobiety, co potrzeba dominacji. Jak widać, jeszcze długo będą musiały to powtarzać.
                • livia.kalina Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:09
                  Na logikę, doświadczenie i znajomość moich potrzeb i motywacji to przestojowego chciałabym ewentualnie uwieść. Zgwałcić na pewno nikogo.
                  • livia.kalina Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:10
                    "przestojowego" to oczywiście autokorekta- przystojnego.
                • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:49
                  bergamotka77 napisała:

> A ty wolałabyś zgwałcic brzydkiego czy przystojnego faceta? Na logikę dziewczyn
                  > o.
                  >

Krucho z logiką u ciebie, oj, krucho..
                  • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:11
                    Pytanie roku.Kogo wolalabys zgwalcilc?OJP
            • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:53
              Powiedz to +80 letnim staruszkom gwałconym przez nastolatków- zdarza się to częściej niż myślisz i nie tylko podczas wojny.
              Spójrz na te dziewczynę, mtorej gwalciciel wydłubał oczy- piękna nie była, w ogóle spójrz ba zdjęcia ofiar. Pani od dzieci w beczkach była ładna?
              gwałcone są ładne szczupła grube stare brzydkie ładne brzydko ubrane ładnie wyszczekane ciche myszki itp.

Nie obrażaj ofiar gwaltu, bo gadając takie bzdury zwalasz winę na ofiarę.

Zreszta tutaj jak na razie nic nie wiadomo o gwałcie i cała historia się kupy nie trzyma.

lauren6 napisała:

> Tak, brawo!
              > W pierwszej kolejności rozpatrywane są wątki najbardziej prawdopodobne. Gwalt n
              > a starej i brzydkiej kobiecie jest rownie prawdopodobny co porwanie dla okupu b
              > W przypadku pięknosci motyw seksualny jest bardzoej prawdopodobny niż przemyt n
              > arkotykow lub nierozpoznana przez 27 lat choroba psychiczna.
              • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:56
                Czy ja gdzies twierdzę, że brzydkich i starych nie gwałcą? Twierdzę, że predzej ktos 80 letnią babcie zamorduje dla jej Oszczędności niż dlatego, że chce z nia współżyć. Kolejna, która przespala w szkole lekcje o prawdopodobieństwie.
                • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:00
                  Jakies badania?czy twoje gdybania
                • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:01
                  o, prosze, do logiki dolaczylas prawdopodobienstwo ale jak juz uzywasz slow skladajacych sie z wiecej niz trzech sylab to bys sprawdzila znaczenie w slowniku, bo wiesz mozesz sie osmieszyc. to chyba przypieczetowalo decyzje o wygaszeniu, thank God
                  • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:55
                    A tam "możesz", ona już dawno się ośmieszyła i nie tylko w tym temacie.
                • araceli Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:09
                  lauren6 napisała:
                  > Twierdzę, że predzej

A jakiś dowód tego 'prędzej'?
              • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:54
                obrus_w_paski napisała:

> Powiedz to +80 letnim staruszkom gwałconym przez nastolatków- zdarza się to czę
                > ściej niż myślisz i nie tylko podczas wojny.
                Poznałam kiedyś dziewczynę, która studiowała resocjalizację i miała praktyki w poprawczaku. I tam spotkała 14-tka, który zgwałcił 80-letnią babcię. Musiała być naprawdę okazem piękna, zdrowia, tężyzny fizycznej i och! ach!

>
                > Nie obrażaj ofiar gwaltu, bo gadając takie bzdury zwalasz winę na ofiarę.
                Ja już o tym w tym wątku napisałam do loren, ale ta się święcie oburzyła, że jak ja tak mogę!
                >
                > Zreszta tutaj jak na razie nic nie wiadomo o gwałcie i cała historia się kupy
                > nie trzyma.
                Dokładnie!
                >
            • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:56
              Poprosze badania,ze czesciej sa gwalcone piekne kobiety?i jak ta pieknosc jest ustalana niby?
              • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:03
                nie pros bo urazisz Edel i biedaczka bedzie musiala cie wygasic suspicious
                • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:04
                  *Lauren oczywiscie. urazisz, Edel, Lauren.
            • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:20
              lauren6 napisała:

> Tak, brawo!
              > W pierwszej kolejności rozpatrywane są wątki najbardziej prawdopodobne. Gwalt n
              Specjalistka się odezwała big_grin

> W przypadku pięknosci motyw seksualny jest bardzoej prawdopodobny niż przemyt n
              > arkotykow lub nierozpoznana przez 27 lat choroba psychiczna.
              W Pacanowie się kształciłaś? Guru detektywistyczne? http://emots.yetihehe.com/1/glupek.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/glupek.gifhttp://emots.yetihehe.com/1/glupek.gif
      • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:39
        Kolejny watek na ematce, który zakończył się wielkim offtopem. Witamy nową koleżankę na forum!
        • sumire Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:42
          Są offtopy i jest szambo.
      • araceli Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:46
        sumire napisała:
        > Wątek o tym, że w paskudnych okolicznościach zginęła dziewczyna, zmienia się w
        > buracką naparzankę o tym, która ematka jest najpiękniejsza w całej wsi, a która

No niestety - dla niektórych pań 'uroda' denatki jest koronnym (jedynym i wystarczającym) dowodem w sprawie - 'ładna to NA PEWNO ją zgwałcili i zamordowali'.
        • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:49
          no i prosze jak nam sie odpowiedzi dla Lauren zgraly wink
          • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:53
            Zgadza się, obu z was o logiczne myślenie nie podejrzewam.
            Poczytaj sobie trochę o różnych sprawach morderstw, kiedy i dlaczego teza o motywie seksualnym jest brana pod uwagę, a kiedy nie. A potem idź do sledczych ze świetym oburzeniem, że sa prawakami, którzy dyskryminuja kobiety w pewnym wieku o trudnej urodzie.
            • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:55
              no to wskaz te zrodla czytan. bo o ile to nie sa kryminaly z watkiem harlequinowskim to potwornie sie osmieszasz i kompromitujesz.
            • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:04
              Pierwsze slysze,by policja dzialala jednotorowo, poza opisami z kiepskich Kriminalow. Zawsze jest brana pod uwage,bo co ci wszyscy probuja przekazac,gwalcone nie sa tylko mlode i piekne.
            • araceli Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:11
              lauren6 napisała:
              > Poczytaj sobie trochę o różnych sprawach morderstw, kiedy i dlaczego teza o mot
              > ywie seksualnym jest brana pod uwagę, a kiedy nie.

Błahahahahaha big_grin Policjantów moja droga to ja mam sporo dookoła - zdziwiłabyś się co mają do powiedzenia. Jak się wiedzę opiera na brukowcach, dla których ofiara jest medialna tylko jak ładna (patrz Ewa Tylman czy Iwona Wieczorek) to potem takie 'logiki' się wyciąga.
            • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:28
              Ośmieszasz się i obrażasz ofiary gwałtu zwalając winę na ich wygląd.
              Ale jak już chcesz rozprawiać o prawdopodobieństwie to zastanów się, czy jest prawdopodobne, ze chociażby połowa z tych kobiet była ładna. Najczęściej po prostu były "dostępne":
              "Agnieszka Grzybek przekonywała, że skala zjawiska jest ogromna. - Wyniki naszych badań są przygnębiające. 87 proc. kobiet w Polsce odkąd skończyło 15 lat padło ofiarą molestowania seksualnego, w tym ok. 20 proc. próby gwałtu czy sam gwałt - mówiła przedstawicielka Fundacji na rzecz Równości i Emancypacji."

Gwałt to agresja i przedmiotowe traktowanie kobiety jako narzędzia do spuszczenia się. Najczęściej po prostu ofiara jest w nieodpowiednim miejscu i momencie.
              • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:32
                Zwalam winę na ofiarę, bo piszę by jej nie szkalować oskarżeniami o to, że brała udział w szmuglowaniu narkotykow? Ojp, z kim mi przyszło dyskutować na tym forum...
                • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:38
                  sorry ale nie wykrecaj kota ogonem. w tym podwatku wyraznie twierdzilas ze ladna dziewczyna ma wieksze szanse na zgwalcenie niz ta nieladna, bez zadnego zwiazku ze szmuglowaniem narkotykow. dobrze ze nie napisalas ze w krotkiej spodniczce sama sie o gwalt prosila, choc mam powazne watpliwosci ze tak myslisz. Jaka trzeba byc kobieta zeby takie opinie promowac ?!
                  • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:59
                    Wiesz, na prawdę nie wiem co trzeba mieć nie tak z głową by od stwierdzenia "to byla piekna dziewczyna, mogla pasć ofiarą przemocy seksualnej" dojsć do "sama sie prosila o gwalt, bo jest za ładna".
                    • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:04
                      no i czytanie ze zrozumieniem tez ci nie wychodzi. nie przekrecaj swoich stwierdzen i nie probuj sie teraz wybielac - prosze, oto co napisalas "W pierwszej kolejności rozpatrywane są wątki najbardziej prawdopodobne. Gwalt na starej i brzydkiej kobiecie jest rownie prawdopodobny co porwanie dla okupu biednej osoby z ubogiej rodziny. " nie pisalas o "moze" tylko o bardzo duzym prawdopodobienstwie zgwalcenia osoby tylko dlatego ze jest ladna. proponuje swoje wypowiedzi tez czytac przed wyslaniem.
                      • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:09
                        Nie kłam. Nigdzie nie pisałam, że dziewczyna jest winna tragedii, która ją dotknęła.
                        Napisałam coś innego: że to brzydkie kobiety, które zazdroszczą jej urody starają się na nia przerzucić winę. I tu cie zabolało. Trafiony, zatopiony nataszko.
                        • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:13
                          ech, lauren lauren, zamiast tyle czasu na forum poswiecilabys go troche na przeczytanie jakiejs ksiazki, innej niz Harlequin. Nie dosc ze wlasnych wypowiedzi nie rozumiesz, nie rozumiesz takze odpowiedzi na nie.
                        • sumire Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:17
                          lauren6 napisała:

> Napisałam coś innego: że to brzydkie kobiety, które zazdroszczą jej urody stara
                          > ją się na nia przerzucić winę. I tu cie zabolało. Trafiony, zatopiony nataszko.

O jprdl. Jakież to jest kosmicznie żenujące.
                        • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:18
                          W jaki to sposob te brzydkie kobiety przerzucily na nia wine?cytaty poprosze
                • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:44
                  Od początku pisałam, ze historia szmuglowania dragow, chłopaka narkomana "bo przecież jest fryzjerem" się kupy nie trzyma.

Mam tez inne linki jak ci pani grzybek nie pasuje, możesz tez sama poszukać, dziewczyny przez kilka postów cis proszą o cos co popiera twoje tezy
                  • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:54
                    A ja od początku pisałam, że dziewczynie przydarzylo się nieszczescie. I co z tego? Wyskoczyla inteligentna inaczej, która twierdzi, że obwiniam ją za gwałt.

I kto tu siebie ośmieszyl?
                    • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:56
                      nadal ty twierdzac ze skoro byla ladna to jest duze prawdopodobienstwo ze ja zgwalcono.
                    • snakelilith Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:12
                      lauren6 napisała:

> A ja od początku pisałam, że dziewczynie przydarzylo się nieszczescie. I co z t
                      > ego?

Wszyscy chyba uważamy, że dziewczynie przydarzyło się nieszczęście. No chyba, że mówimy o zbokach, którzy ludziom, którym zdarzył się dramat, na przykład stracili życie, albo życie stracił ktoś im bliski, jak np. tym z pontonów na Morzu Śródziemnym, odmawiają wszelkiej ludzkiej empatii. Śmierć to zawsze tragedia i mało kto na nią zasłużył. Tyle tylko, że nie wiemy, jak do tej tragedii w tym przypadku doszło. I jak na razie każda teoria jest równopuprawniona. Może została zgwłacona, a może była kurierką narkotyków. Może miała atak psychozy, może jakiś brexitowy Anglik dosypał jej czegoś do drinka, bo ma uraz do Polaków, a może zatruła się groźną bakterią z egipskiej kanalizacji. Może, może, może. A może po prostu wykorzystujesz tragedię tej dziewczyny, by obsmarować po raz kolejny Arabów.
              • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:37
                PS za to ty wcale się nie ośmieszasz wklejajac Agnieszke Grzybek. Odszukaj sobie wątek na temat tej szkodliwej pseudo ankiety, w której dowcipy o blondynkach zostaly potraktowane na równi z brutalnymi kwałtami. To jest dopiero szacunek do ofiar gwaltów, porownywać ich tragedie i traumę do wysłuchania nieśmiesznego dowcipu.
                • araceli Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:38
                  lauren6 napisała:
                  > PS za to ty wcale się nie ośmieszasz wklejajac Agnieszke Grzybek. Odszukaj sobi
                  > e wątek na temat tej szkodliwej pseudo ankiety, w której dowcipy o blondynkach
                  > zostaly potraktowane na równi z brutalnymi kwałtami.

No przecież Ty każdą zaczepkę sprzedawcy kwalifikujesz jako atak seksualny więc widać - po jednych pieniądzach z panią Grzybek jesteście big_grin
                  • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:52
                    Oj araceli argumenty się skonczyly, skoro klamie w sprawie tego co rzekomo mialam napisać.
                    • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:53
                      wiesz, nadal czekamy na zrodla tych twoich "rewelacji"
                    • araceli Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:22
                      lauren6 napisała:
                      > Oj araceli argumenty się skonczyly, skoro klamie w sprawie tego co rzekomo mial
                      > am napisać.

Przecież napisałaś, że byłaś zaczepiana co parę kroków. Wypierasz się własnych słów?
                • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:38
                  wklej swoje statystyki i zrodla "czytan"
      • regina-phalange Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 19:48

Masz rację, kajam się. sad
      • baba_za_kolkiem Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:26
        Poziom tych dyskusji żenujący, co jedna to lepsza, masakra. Przedszkole.
    • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:08
      Spójrz na siebie, jak ty przeginasz.
    • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:12
      Tu jest link do tłumaczenia z arabskiego (nie wiem czy ktoś podawał wcześniej)
      www.facebook.com/groups/124998058051471/permalink/125020514715892/
      • lauren6 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:22
        Link nie działa
        • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:08
          Działa.
      • bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 20:22
        Link ne działa
        • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:11
          No to nie wiem co jest.
          Mi działa normalnie.
          • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:14
            a tu?
            • konsta-is-me Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:29
              No tak, trzeba być zalogowanym do fb.

Nie wkleje, bo nie umiem w komórce.
              W każdym razie arabski tekst jest taki,
              Egipcjanin mówi , że czeka aż ona się uspokoi, jej chłopak ma jutro przyjechać, uspokoić ja i sądzi że ona nie będzie już teraz (znowu?) próbować coś robić .
              Potem przez telefon mówi "ok,szefie (kapitanie?)".
              Przypadkowe fragmenty rozmów z tła.
              Ten sam mężczyzna mówi "Boże, pomóż z takimi klientami, ona powinna dostać kut...są, by się zamknac, mówię ci w koncu dam je kut...sa."
              Znów tło, potem drugi mężczyzna mówi coś o nieoddawania rzeczy i dawaniu numeru PIN.
              Tło(rozmawia z kimś o torbie-"połóż tu torbę",pozdrowienia).
              Mezczyzna odbiera telefon i mówi że ma (coś) i jest gotowe.

To jest opis skrótowy, pierwotnie zdaje się było to tłumaczone z angielskiego, nie chce mi się teraz szukać tej wersji.
              • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 11:28
                Dzisiaj Gazeta Wyborcza opublikowala inne tlumaczenie rozmow Arabow.
                • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 11:30
                  Arabowie mowili o (rzekomo) malym penisie chlopaka Magda, a nie o swoich penisach
                • hanka78 Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 11:56
                  Tata chłopaka pracuje w wyborczej... więc można sobie ją odpuścić jako wiarygodne źródło info
                  • chocolate-cakes Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 12:01
                    Otóż nie. To nie jest jego ojciec.
                    • hanka78 Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 12:06
                      Możliwe że większość tych wymysłów to radosna twórczość internetu...
                      • araceli Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 13:06
                        hanka78 napisała:
                        > Możliwe że większość tych wymysłów to radosna twórczość internetu...

W tym Twoja. Nie wstyd Ci?
                  • baltycki Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 12:17
                    > Tata chłopaka pracuje w wyborczej...

www.facebook.com/profile.php?id=100004132537311&hc_ref=SEARCH&fref=nf
                  • araceli Re: Egipt -smierc Polki 13.05.17, 13:04
                    hanka78 napisała:
                    > Tata chłopaka pracuje w wyborczej... więc można sobie ją odpuścić jako wiarygod
                    > ne źródło info

Szczerze - za szerzenie takich kłamstw powinnaś beknać. Wolność słowa nie oznacza braku odpowiedzialności za nie.

To jest właśnie świetny przykład obrzydliwej tłuszczy w amoku. powtarzanie kłamstw, oskarżanie, bełkot. Szarganie reputacji ludziom, którzy choćby mają takie samo nazwisko bo tłuszcza wychowana na 'Trudnych sprawach' bawi się w detektywów.

Nie wstyd wam?
    • lucerka Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:03
      Czesc z Was ma na pewno kontakty z osobami znajacymi j.arabski. Dobrze by bylo rozszyfrowac, co ci ludzie mowia w tle podczas rozmowy Markusa z dziewczyna...
      • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:05
        nie ma jednego mowionego jezyka arabskiego.
        • lucerka Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:11
          Moi arabscy studenci, choc z roznych regionow, porozumiewaja sie jednak po Arabsku. Oczywiscie, ze nie ma jednego jezyka - ale mimo wszystko, komus, kto zna arabski, bedzie latwiej zrozumiec glosy w tle niz nam - Polakom.
          • nathasha Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:14
            ale to tak jakby twierdzic ze Polak rozumie rosyjski. owszem, cos zrozumie, ale glosy w tle i to jeszcze nie wiadomo w jakim dialekcie - mocno watpliwe.
      • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:40
        Na tym nagraniu podobno jest ten rezydent z Egiptu.
    • audrey81 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:47
      natemat.pl/207279,mloda-polka-zmarla-w-egipcie-po-publikacji-ostatniej-rozmowy-internet-snuje-teorie Ktoś w komentarzu pisze, że w 6.50 minucie nagrania słychać: "Nie wyciągaj od niej za dużo, bo ja cały czas nagrywam". Słyszycie to?
      • nolus Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 21:58
        Tak, masz rację. Zatrzymałam we wskazanym czasie i faktycznie mozna usłyszeć coś takiego. z tym że ja akurat zdążyłam usłyszeć tylko "Nie wyciągaj od niej za dużo", reszty juz nie...
      • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:13
        Coś mówi osoba, z którą był Markus (jego kolega). Jakoś "nie wyciągaj od niej ..." ale później nie wiem.
        Ja bym się nie doszukiwała w tym niczego.
        • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:15
          Może to ten Maciek, który po nią poleciał.
        • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:20
          Może na zasadzie nie wyciągaj od niej, bo jak powie to jeszcze coś jej się stanie itp.
          • audrey81 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:28
            Ja tez rozumiem tylko początek, dlatego zapytałam. W drugiej części zdania może być wszystko, zarówno Twoja wersja, jak i słowa potwierdzające teorię Snake. Wyjątkowo mnie poruszyła ta sprawa, dlatego szukam...
            • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:45
              Dla mnie jej chłopak jest niewinny.
    • rosapulchra-0 Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 22:22
      ONR ze swoimi hasłami to przy niej może się schować.
    • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:34
      wroclaw.tvp.pl/30220914/tajemnicza-smierc-w-egipcie

Dziewczyna wystraszyła się kroplówki i wystraszyła z okna. Może myślała, że będą ją czymś faszerować ...
      • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 22:35
        * wyskoczyła z okna
        • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:01
          I to jest afera: osoba w takim stanie psychicznym powinna byc w szpitalu pilnowana by sobie cos nie zrobila. Szpital powinien za to odpowiedziec karnie.
          • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:07
            *czegos
          • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:24
            Szpital nie ma prawa przetrzymywac ani wykonywac procedur medycznych wbrew woli pacjenta.Pacjent moze wyskoczyc przez okno.
            • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:46
              Edel, szpital ma czasami prawo wykonywac procedury medyczne wbrew woli pacjenta, takze szpitale w Niemczech. Dopytaj sie swojego adwokata. Szpital ma obowiazek zadbania o bezpieczenstwo pacjenta, jesli krztusi sie to musi mu pomoc a nie pozwolic sie udusic, jesli pacjent jest wsreaznie w zlym stanie psychicznym musi mu zapewnic bezpieczenstwo, by na przyklad nie wyskoczyl oknem. Taka kest sytuacja prawna w Europie. Az dziwne ze nic o tym nie wiesz. Jak jest w Egipcie to nie wiem
              • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 03.05.17, 23:47
                *wyraznie, * jest
              • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 00:26
                Co ma do tego adwokat? Udzielenie pomocy w sytuacji zagrozenia zycia nie oznacza mozliwosci przywiazania pacjenta do lozka.Ile razy juz poloznice wyskakiwaly przez okna,maja swiete prawo,jedyne trzeba bolec,ze nikt nie zdolal rozpoznac zagrozenia.Kto niby ma zostac ukarany i za co twoim zdaniem?
                • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:32
                  Adwokat ma ci zrobic wyklad na ten temat, bo mi sie nie chce. W Niemczech wszyscy od klasy sredniej wzwyz maja swojego adwokata, wiec ty jako waska niemiecka specjalistka ze wspaniala kariera na pewno tez.
                  • edelstein Re: Egipt -smierc Polki 10.05.17, 17:20
                    Maja swojego adwokata?Na co komus kto nie ma problemow natury prawnej,adwokat?
                    • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 23:22
                      Jakoś po wypowiedziach tej pani jestem coraz bardziej przekonana, że mieszka ona gdzieś w polskiej wsi przy granicy z Niemcami.
                      • zuzi.1 Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 23:52
                        niezlomni.com/agencja-detektywistyczna-badajaca-miejscu-okolicznosci-smierci-polki-poinformowala-o-rezultatach-sledztwa-zaczelo-sie-magda-zostala-zwabiona-mezczyzne/?utm_medium=postFb&utm_source=facebook&utm_campaign=patologiapolska&utm_content=postfityc6df3
                        • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 12.05.17, 00:10
                          Jedna z najbardziej wiarygodnych stron w necie?
                          A ta agencja to z czyjego polecenia tam pojechała badać sprawę?
                • nangaparbat3 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:47
                  W Polsce przywiazują do lóżka.
              • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 07:48
                Tak, lekarze miewają prawo do ograniczenia wolności pacjenta, o ile są spełnione rozmaite przesłanki. Wśród których na pierwszym miejscu jest WIEDZA lekarza, np. o zagrożeniu życia. Która to wiedza była, lub nie.
                O ile ta sprawa tak się własnie ma - dziewczyna z jakichś powodów postrzegała świat jako zagrazający i zmuszający do rozpaczliwej ucieczki - to lekarza można się czepiać tylko o ile nie zauważył oczywistych zjawisk, nie wyciągnął oczywistych wniosków. O czym oczywiście nie masz pojęcia jadąc po lekarzach i szpitalu, tak samo, jak pozbawione pojęcia o faktach forumki jada tu na Egipcjan in toto ze szczególnym uwzlędnieniem muzułmanów, na chłopaka, na hotel, na samą dziewczynę, na biuro podrózy i tak dalej.
                Ciekawa jestem, czy kiedy sprawa zostanie wyjaśniona wszystkie te panie, ktore pisały tu pełne nienawiści bzdury (a wiekszość pisała, bo wersja ostateczna będzie jedna) zdobęda sie choć na moment krytycznej autorefleksji. Oczywiście o publicznym odszczekaniu zarzutów nie będzie mowy, na to się nasi forumowicze nie zdobędą, wiem.
                • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:14
                  Oleno, ale zdajesz sobie sprawe, ze jest mnostwo spraw, ktore nie zostaly do konca wyjasnione? Szczegolnie w krajach trzeciego swiata. Zreszta w Polsce mielismy tez kilka spraw niewyjasnionych, albo gdzie wyjasnienie bylo pojmowane jako mocno naciagane. Mysle, ze im wiecej sie o tej sprawie mowi, robi naciski na dyplomaxce polska tym mniejsza szansa, ze sprawa przycichnie. Do tego dobrze jest naglosnic sprawe bezpieczenstwa w Egipcie. Urlopy niedlugo. Na stronie MSZ jest notka, ze kraj nie jest bezpieczny, a ludzie jezdza, bo tanio. Jezdza tez samotne koibiety, biura podrozy roznie dbaja o ich behpiexzenstwowo (byl tu link do innej sprawy jak Polka skonczyla molestowana w mieszkaniu Arabow, ktorzy mieli ja przewiezc z lotniska do hotelu, rezydentka z nie nie pojechala, wyslala turystke sama z 2 Arabami). Moze takie naglosnienie sprawy spowoduje, ze inne osoby nie beda mialy takich przezyc, bo nie pojada na urlop do niebezpiecznego kraju, bo tanio, tylko nad ten Baltyk, Mazury.
                  • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:16
                    *dyplomacja, *bezpieczenstwo, * z nia
                  • sumire Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:20
                    Jest jeszcze coś takiego jak uczucia rodziny, pani spragniona szczegółów.
                    • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:51
                      A jest. Ale piszący tu mają to centralnie wiadomo gdzie.
                  • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:23
                    Dziewczyno, u nas wracasz na piechotę do domu, znikasz, rozpływasz się w powietrzu i nie wiadomo co się z tobą stało przez 7 lat. Nie trzeba kraju Trzeciego Świata, wystarczy być w Polsce.
                    • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:25
                      A, zapomniałam dodać. Miasto - Sopot. Miejscowość, do której latem zjeżdża pół Polski. To a propos wakacyjnych wyjazdów.
                    • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:29
                      Oczywiscie, ze w Polsce tez zdarzaja sie niewyjasnione sprawy. Tym niemniej rzadziej niz w krajach trzeciego swiata. Przed wyjazdem do Egiptu zreszta ostrzegaja i to MSZ roznych krajow (!),wystarczy poczytac. Przed wyjazdem do Polski zaden MSZ nie ostrzega.
                      • lady-z-gaga Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:34
                        przed wyjazdem do Egiptu ostrzegają z powodu zagrożenia terrorystycznego, a nie zagrożenia tabletkami gwałtu czy sprzedawaniem do haremów
                        • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:46
                          Przeczytaj sobie ostrzezenia na temat sytuacji kobiet w Egipcie (sa takie!) oraz wspomnienia niektorych turystek z Polski, Niemiec, Anglii, USA..... Zreszta a propos zagrozenia terroystyctnego - Wiesz jaka grupa organizuje ten terror i jaki ta grupa ma stosunek do kobiet, zwlaszcza kobiet z Europy, USA? Czekam na odpowiedz. Myslenie nie boli, odwagi!
                          • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:49
                            A oto co mówi polskie MSZ, kłamczucho:

W związku z wprowadzonym 10 kwietnia 2017 r. stanem wyjątkowym na terytorium całego kraju oraz utrzymującym się zagrożeniem zamachami terrorystycznymi, które mogą być kierowane także przeciwko turystom, Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże do Egiptu – z wyłączeniem wyjazdów grupowych do miejscowości turystycznych położonych po stronie afrykańskiej nad Morzem Czerwonym (Hurghada, El-Gouna, Safaga, Marsa Alam) oraz Sharm el-Sheikh na Półwyspie Synaj.
                            • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:57
                              Skoro stan wyjatkowy jest w calym kraju, to rzutuje to negatywnie i na enklawy turystyczne. Wiec pewnie nIedlugo MSZ zrobi aktualizacje. Ja bym nie pojechala do takiej enklawy posrodku kraju niestabilnego politycznie. Lobby biur turystycznych dziala, ale nieco zdrowego rozsadku nie zaszkodzi.
                              • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 11:04
                                Nie rzutuje to negatywnie na enklawy turystyczne, bo jeśli turyści przestaną przyjeżdżać do Egiptu, to mieszkańcy tych enklaw zdechną z głodu. Już rozpaczają po zakazie, który wprowadził Putin.

A to ostrzeżenie - z wyłączeniem wyjazdów grupowych do miejscowości turystycznych - jest od lat.
                          • lady-z-gaga Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:56
                            >a propos zagrozenia terroystyctnego - Wiesz jaka grupa organizuje ten terror i jaki ta grupa ma stosunek do kobiet, zwlaszcza kobiet z Europy, USA?

krynico mądrości, czyżbys snuła śmiałą tezę, że zamachy terrorystyczne islamistow wymierzone sa specjalnie w kobiety, a reszta ginie niechcący? big_grin

>Przeczytaj sobie ostrzezenia na temat sytuacji kobiet w Egipcie (sa takie!) oraz wspomnienia niektorych turystek z Polski,

zdecyduj się, co mam czytać - ostrzeżenia MSZ czy wspomnienia turystek? o czym piszemy? podobno myślenie nie boli, więc zaryzykuj
                            • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:59
                              Ja mowie o zagrozeniach dla turystow, miedzy innymi kobiet, ale nie tylko.
                              • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 11:21
                                I gdzie jest to zagrożenie? W egipskich enklawach turystycznych? big_grin
                                • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 20:12
                                  Niemiecki MSZ ostrzega wprost samotnie podrozujace kobiety, ze istnieje zagrozenie molestowania seksualnego. Dotyczy to calego Egiptu (takze enklawy). Wskazuje, ze w Egipcie religia panujaca jest islam i zwiazana odpowiednia z tym moralnosc.
                              • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 11:30
                                Słuchaj, z tegorocznych wyjazdów w Polsce parę tysięcy osób przywiezie boreliozę, paręnaście? odkleszczowe zapalenie opon mózgowych. Kilkadziesiąt nie wróci, bo się utopią, kilkaset zginie/zostanie poszkodowanych w wypadkach drogowych.
                                "Czemu to o tym pisać nie chcecie, panowie" - że polece wieszczem....
                                Innymi słowy: racjonalne ważenie zagrożeń jest wskazane. Nie tylko w odniesieniu do Egiptu, nie tylko w odniesieniu do wakacji i nie tylko w odniesieniu do ciebie.

• dotcomhaha Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 08:52
                                  Mój Boże ależ ty bredzisz..jak ktoś się zaczepił to nie zachoruje.dotyczy zwłaszcza dzieci bo ja całe życie na kleszcze nie szczepiona,beztrosko biegajaca po lasach i łąkach jakoś nie uswiadczylam smileani nikt kogo znam.retoryka podobna do twojej Olena.po drugie jak rozumiem w egzotycznych krajach wszelkie robactwo oraz możliwość ukąszenia nie występuje.zabić się na drodze autem ,można tylko w Polsce smile A w ogóle to w Jeleniej Górze o zmroku jest o wiele bardziej niebezpiecznie niż w Egipciebig_grin przecież tyle kobiecin z forum było i przeżyło i jeszcze się super bawiło.prowincjusze ogarnieci zbiorowa psychoza absolutnie nie ogarniaja tematu XD wtf...
                                  • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 09:05
                                    Korekta, moja droga. Na boreliozę nie ma szczepionki.
                                    Ponadto - statystyki są statystyką.
                                    • dotcomhaha Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 09:27
                                      Na boreliozę nie moja droga,podobnie jak na jad wielu egzotycznych paskudztw których do wyboru do koloru masz w egzotycznych miejscach.na odkleszczowe zapalenie już tak smile poza tym nie rozbawiaj mnie statystykami ,rozmawiamy o realnym życiu.A to w państwach w których szaleje dzicz,zamachy nie są niczym szczegolnym a kobieta czy dziecko są warte tyle co nic ,musi być z pewnością cudne xd ach ta zasciankowa Polska,kraina ciemnoty,z pięknymi górami i lasami..właśnie wróciłam z majówki w Czechach oraz Polsce,domek z basenem i spa,poranna kawa na tarasie z widokiem na góry skapane w słońcu,pyszne jedzenie i życzliwi ludzie.relaks spokój .pozdrowienia dla smierdzacych przepełnionych kurortów z tanim drinkiem w cenie ,które kosztują mniej niż mój wyjazd,za to są w "Egypcie" bądź innej Tunezji LOL.I dla ludzi cierpiących na mechanizm wyparcia,Olena...
                                      • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 09:51
                                        W realnym życiu, słodka interlokutorko, powinnas brac pod uwagę prawdopodobieństwa takie, jakie one de facto zachodzą, a nie takie, jakie sobie pleciesz na podstawie co bardziej sensacyjnych tabloidów. A jeżeli ich nie bierzesz - jak (w tej rozmowie) matematyczka - to wyraźnie wskazuje to na szwankowanie logicznego myślenia.
                                        I taraz ciekawym zagadnieniem jest DLACZEGO ktoś ma skłonność do podliczania jednej strony bilansu, a opuszczania drugiej? Jaki rodzaj myślenia popycha go w tę - przyznasz, nieroztropną - stronę?
                                        W ogóle mam wrażenie, ze takie wzmożenie emocjonalne, jakie wykazujesz w ostatnim poście (dlaczego miałoby mnie interesować, ile wydałaś na wyazd? Skąd twoja idea, że interesuje mnie z jakiegoś powodu ile osób pojedzie do kurortów a ile w inne miejsca???) jest obrazem smutnych konsekwencji upadku zdolności do rozumowania.
                            • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 19:49
                              Niemiecki MSZ na swoich stronach pisze wprost, ze kobiety podrozujace samotnie sa w Egipcie (wszedzie w Egipcie!!! Takze w enklawach!!!) narazone na molestowanie seksualne: "Bei allein reisenden Frauen besteht die Gefahr sexueller Belästigungen". Podkreslone jest, ze w Egipcie panuje islam i nalezy zachowywac sie oraz ubierac uwzgledniajac ten fakt. Poza tym niemiecki MSZ wskazuje,ze sytuacja w Egipcie jest na tyle niestabilna, ze istnieje niebezpieczenstwo naglej zmiany sytuacji.
                              • sumire Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 19:54
                                "Podkreślone jest, że w Egipcie panuje islam" - to chyba dość oczywista wiedza?...
                                • kaz_nodzieja Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 19:57
                                  Skoro dla całej rzeszy uchodźców nie jest oczywistą wiedzą, że w krajach do których jadą nie panują normy "islamskie", to i rzesza turystów może nie wiedzieć o tym, że w Egipcie panuje islam, prawda? Zwykle różne rzeczy działają w dwie strony.
                                  • sumire Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 20:01
                                    Sądziłam, że taką wiedzę wynosi się z liceum.
                                • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 20:01
                                  Widocznie nie dla wszystkich turystow (podrozuja tez "inteligentni inaczej"), dlatego niemiecki MSZ pisze wprost zeby uwzglednic ten fakt bedac w Egipcie.
                                  • kaz_nodzieja Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 20:06
                                    Może niektórzy podróżujący wychodzą z naiwnego przekonania, że skoro w ich kraju panuje tolerancja wobec cudzej religii i cudzego stylu życia mogą liczyć na wzajemność.
                      • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:43
                        A o zagrożeniu terrorystycznym słyszałaś?

Patrząc na to, jak pracuje polska policja i prokuratura, to mam wątpliwości, czy nie jest to kraj Trzeciego Świata.
                    • zielonagreen3 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:41
                      thank_you napisała:

>. Nie trzeba kraju Trzeciego Ś
                      > wiata, wystarczy być w Polsce.

Oczywiscie, ze wszedzie moze sie to zdarzyc (i o kazdej porze dnia, nie trzeba ciemnej nocy i kraju trzeciego swiata).
                      Jednak kultura kraju muzulmanskiego niejako przyzwala na znacznie wiecej, w stosunku do kobiet podrozujacych samotnie, anizeli np. w Europie.
                      I nie trzeba byc niebieskooka, eteryczna blondynka aby byc narazona na niebezpieczenstwo idac zwykla ulica, bez towarzystwa mezczyzny.

• thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:45
                        Jakoś nie słyszałam o zbyt wielu tragediach, które wydarzyły się w turystycznych, muzułmańskich enklawach; za to o tuszowaniu kilkudziesięciu gwałtów nad polskim morzem - owszem...
                      • lady-z-gaga Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 11:54
                        >Jednak kultura kraju muzulmanskiego niejako przyzwala na znacznie wiecej, w stosunku do kobiet podrozujacych samotnie, anizeli np. w Europie.
                        I nie trzeba byc niebieskooka, eteryczna blondynka aby byc narazona na niebezpieczenstwo idac zwykla ulica, bez towarzystwa mezczyzny.

...o czym wypada pamiętać, kiedy się do tej kultury muzułmańskiej jedzie
                        Tak samo, jak o tym, gdzie nie wolno pić nieprzegotowanej wody, gdzie uważać na kradzieże itp
                        Jak się o tym pamięta, to prawdopodobieństwo niemiłych przygód zmniejsza się stukrotnie.
                        • kaz_nodzieja Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 08:15
                          Szkoda, że oni nie pamiętają, że w drugą stronę (uszanowanie naszej kultury) też to powinno działać. O ile mniej wtedy byłoby niechęci do wyznawców Allaha.
                  • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:45
                    Bzdura.
                    I to bzdura slużąca wycofaniu się raczkiem z niesmacznego faktu pisania na tym forum licznych tekstów godzących w dobre imię wszystkich jakkolwiek otartych o tę sprawę. Co mnie nie dziwi, acz smuci.
                    Zaś co do wskazówek tych, którzy mają więcej informacji, to na przykład UK sugeruje tak (zielone - sprawdź czy sie nie zmieniło i jedź, żółte - nie jedź, jak nie musisz, czerwone - nie jedź):

https://assets.publishing.service.gov.uk/media/55cf24e840f0b61371000021/150812_Egypt_jpeg.jpg

USA informuje zaś tak

Gdyby piszący tu mieli na celu informację, to wystarczy zalinkowac - nie trzeba obsarowywać na całą Polskę rodziny, przyjaciół, lekarzy, ofiary, pracowników biura i hotelu, i wreszcie Egipcjan in toto.
                    • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 10:49
                      Przeciez ostrzegaja przed wyjazdem. Prowadzisz jakies biuro podrozy, oleno?
                      • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 11:13
                        Jak ja nie ubię takich niskich zagrań. Mogłabym cię zapytać, czy sprzedajesz wczasy w Mrągowie, ale tego nie robię. Zgadniesz czemu?
                        • nangaparbat3 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 11:53
                          "Uważasz się za lepszą"
                          • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 12:01
                            Nie podpowiadaj, daj szansę matematyczce.
                            • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 12:50
                              olena.s napisała:

> Nie podpowiadaj, daj szansę matematyczce.

big_grin big_grin big_grin
                              • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 18:44
                                Gdybym sprzedawala wczasy w Mragowie to bym byla na tyle uczciwa, ze bym nie wciskala ludziom, ze nie ma tam komarow, nikt nie pije piwa, a wokol spaceruja sami mlodzi, szczupli, kulturalni panowie, zas samochodu i domu nie trzeba zamykac, bo wszedzie sa tam uczciwi ludzie. Natomiast ty tworzysz obraz Egiptu jak w ksiazeczkach moich dzieci o rozowych jednorozcach zyjwcych w krolestwie teczy z milymi kroliczkami, koteczkami i wrozkami spelniajacymi wszystkie zyczenia.
                                • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 18:45
                                  *zyjacych
                                • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 18:55
                                  Proponuję, żebyś zrobia sobie melisy, przeczytala caluteńki wątek i dokonała rzetelnej, wspartej cytatami analizy tego, co pisalam tu Egipcie.
                                  A potem - żebys uprzejmie mnie przeprosiła.
      • muchy_w_nosie Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 00:05
        I pewnie dlatego jest cisza po tv, bo dziewczyna zapewne jest/była chora. Pojechała, wpadła w jakieś stany lękowe, była sama, wszędzie obcy i tragedia.
    • edelstein Re: PS. jako kobieta Lauren powinnas sie wstydzic 03.05.17, 22:58
      big_grin
    • antyideal Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 12:38
      Medialna sprawa, więc Krzychu wkracza do akcji, będzie się działo
      m.se.pl/wiadomosci/polska/smierc-magdaleny-z-sprawe-bedzie-wyjasnial-detektyw-rutkowski_988518.html

• rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 12:52
        A doczytałaś to zdanie: Rodzina tragicznie zmarłej w Egipcie Magdaleny Ż. poprosiła o pomoc w wyjaśnieniu śmierci znanego detektywa Krzysztofa Rutkowskiego.?
        • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 12:55
          Ha ha ha, to trafili idealnie. big_grinDD Już nie mogę się doczekać jego konferencji prasowych big_grin
        • antyideal Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 13:03
          Doczytalam i nie wiem co cię dziwi, przecież to prywatny detektyw, więc jest do wynajęcia. Sam wybiera sprawy, którymi chce się zająć. Tej oczywiście nie mógł przepuścić wink
          • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 13:13
            On nie jest prywatnym detektywem. smile))
            • antyideal Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 13:19
              Skrót myślowy wink po prostu jest do wynajęcia. Choć przypuszczam, że w tak głośnych sprawach sam prosi o zlecenie, żeby pobrylowac w mediach wink
              • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 13:28
                Często robi to "charytatywnie" - czyli nie bierze kasy, ale ma darmowy czas antenowy wart setki tys zł.
      • baba_za_kolkiem Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 13:50
        Właśnie mówili w TVP Info, że postępowanie w sprawie wszczyna prokuratura w Jeleniej Górze.
        • jemeade Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 16:06
          To będzie pierwszy w historii przypadek, gdzie przestępcy próbowali ratować swoją ofiarę prosząc, jeszcze za jej życia, konsula o pomoc.
          Ta sprawa idealnie obnażyła wszystko co w naszym społeczeństwie najgorsze.
          Stereotypy, stereotypy, stereotypy.
          Jeżeli śledztwo wykaże, że nie było żadnej zbrodni, a różni ludzie starali się pomóc kobiecie to i tak internet uzna, że śledztwo było źle prowadzone, a informacje ukryte.
          Źli Arabowie zgwałcili ładną, ale niemądrą, bo kto jeździ sam na wakacje, Polkę, a potem wypchnęli ją z okna.
          • lady-z-gaga Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 16:32
            >Ta sprawa idealnie obnażyła wszystko co w naszym społeczeństwie najgorsze

Ja tylko przez kilka minut przeglądałam komentarze na jakims lokalnym profilu i miałam ciarki na grzbiecie - takie pokłady rasizmu i bezgranicznej głupoty wylewały się z ekranu. Ludzie piszą nieprawdopodobne bzdury, a inni ludzie w to wierzą.
            Jesli prawda o tej śmierci zostanie ujawniona, a nie będzie pasowała do teorii o zdziczałych, lubieżnych Arabach, to i tak gawiedź w tę prawdę nie uwierzy - będzie miała swoją.
            • snakelilith Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 16:55
              lady-z-gaga napisała:

> Jesli prawda o tej śmierci zostanie ujawniona, a nie będzie pasowała do teorii
              > o zdziczałych, lubieżnych Arabach, to i tak gawiedź w tę prawdę nie uwierzy - b
              > ędzie miała swoją.

Przekonanych, nic nie przekona, albo jak pisał Mark Twain - „Łatwiej jest ogłupiać ludzi niż przekonać, że zostali ogłupieni”.

• olena.s Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 16:58
              Oczywiście.
              Kiedy zginęła tamta dziewczyna we wspomnianej już sprawie w Izraelu z for wylał sie potok tak dzikiego antysemityzmu, że istotnie przerażenie ogarniało. I założę sie, że gdyby nawet każdemu z tamtych piszących podetkac pod tepe oczy wszystkie materiały ze śledztwa, to i tak nie zmieniliby opinii.
        • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 16:19
          baba_za_kolkiem napisała:

> Właśnie mówili w TVP Info, że postępowanie w sprawie wszczyna prokuratura w Jel
          > eniej Górze.

Szybko..
    • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 21:01
      wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Rutkowski-dla-Radia-ZET-o-smierci-Magdaleny-Zuk.-Polka-udusila-sie

Sprawę śmierci Magdaleny Żuk zaczęła również badać Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze. Śledztwo prokuratura prowadzi w kierunku zabójstwa, a nie samobójstwa, jak sugerował kilka godzin wcześniej rzecznik biura podróży, z którym leciała 27-latka.
      • baba_za_kolkiem Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 21:11
        Biuro bedzie usilnie forsowac chorobe psychiczna i samobojstwo oczywiscie.
        • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 21:35
          Nie wiadomo co będzie chciał usilnie forsować. Nie ma co wróżyć z fusów.
          • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 21:55
            Prokuratura wie pewnie lepiej co mogło się stać niż wiedzą internet czy media, w których panuje olbrzymi chaos informacyjny. Stąd też taki kierunek sprawy.
            • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:11
              Spójrz na "śledztwa" przeprowadzone przez pewne forumki w tym wątku. One też wiedzą lepiej od prokuratury i już mają winnych i już wyroki wydały.
            • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:18
              Mnie w tej sprawie wiele rzeczy zastanawia. Np. dlaczego Magda nie mogła porozmawiać ze swoim chłopakiem przez telefon na osobności? Może wtedy rozmowa wyglądałaby inaczej? Co się stało z jej telefonem? Dlaczego boi się mówić, a jej wypowiedzi to jakieś krótkie hasła?
              Myślę, że wielu osobom niestety trudno uwierzyć w chorobę psychiczną, która się ujawniła po 27 latach. Trudno zrozumieć, że dziewczyna która podobno nie upijała się do nieprzytomności, leży na korytarzy w hotelu kompletnie bezwładna.
              • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:25
                forum.gazeta.pl/forum/w,567,163847566,163847566,Egipt_smierc_Polki.html?p=163859472
                • agnieszka77_11 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:33
                  Informacje, które się pojawiają czytam z przymrużeniem oka, ponieważ w mediach panuje olbrzymi chaos informacyjny dotyczący przebiegu akcji. Raz czytam, że rezydent zawiózł ją do szpitala była agresywna, a raz że trafiła tam nieprzytomna z uszkodzeniami ciała.

www.bogatynia.info.pl/newsy/wiadomosci/6677-ludzie-pomozcie-mi-odzyskac-siostre

Czekam na wyjaśnienie sprawy i mam nadzieję, że nie zamiotą jej pod dywan. Tam musiało się stać coś niedobrego.

• rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:52
                    Czekam na wyjaśnienie sprawy i mam nadzieję, że nie zamiotą jej pod dywan. Tam musiało się stać coś niedobrego.
                    I to jest rozsądne.
    • 3motka Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 21:26
      wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,21765908,smierc-magdy-czyli-jak-internet-zywi-sie-tragedia-co-jest.html
      • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 21:46
        Bardzo dobre podsumowanie takich lorenek, bargamot i innych poszukujących spiskowych teorii, tam gdzie ich nie ma.
        Pozwolę sobie wkleić komentarze spod tego artykułu:
        margolcia2 godziny temu
        @cab2987
        masz rację, Polska to jednak dziki kraj
        Odpowiedz
        shoshke2 godziny temu
        @margolcia
        Kraj, gdzie bardzo łatwo spotkać można : zazdrość, zawiść, bezrefleksyjną i często krzywdzącą ocenę innej osoby, zwykłą bezmyślność, brak wychowania. A wszystko to doprawione zawiesistym sosem religianctwa. Idealny materiał dla polityka posiadającego umiejętność manipulacji i wykorzystującego socjotechniczne chwyty.
        Odpowiedz
        slaraffenlandpół godziny temu
        @cab2987
        Z Ewą Tylman było dokładnie tak samo. Każdy wiedział najlepiej co się stało i komu należy się kara śmierci (oczywiście). No a potem, że jak się tak chla to się ma i w tym stylu. A co do mamusiek - tatusiowie też tak mają. Szukając jednego gościa ze środowiska, które jest mi niezbyt znane przewaliłam na Facebooku sporo profili ludzi około trzydziestki, rodziców małych dzieci. Nawet nie pytam na kogo oni te dzieci wychowają bo wiadomo. Zgroza!
        Odpowiedz
        drbibituspół godziny temu
        @cab2987
        100 lat i nas tu, na tych ziemiach nie bedzie, demografia i glupota zrobi swoje
        • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:01
          Rosa, nie trolluj.
          • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:13
            Gdzie tu widzisz trollowanie? Jak na razie to ty w nim przodujesz.
    • liberica1 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 21:55
      >Jeżeli ta sprawa ma jakimś cudem jakiekolwiek podłoże kryminalne, to mielibyśmy doczynienia z jednymi z głupszych bandytów w historii.

Serio? Raczej kutym na 4 nogi. Najlepszy sposób to zrobić z potencjalnej ofiary wariatkę. Zgwałć, zastraszyć, naćpanej od pigułek gwałtu zrobić parę fotek, pojechać na nieskalanej opinii rezydenta (vide wpisy na Rainbow nt zachowania i podejścia rezydenta). Mieć świadków w postaci przypadkowych gości pt. patrzcie jaka pijana lub naćpana. No przecież chcę jej pomóc czyt. jestem dobrą duszyczką, która nawet pozwoli jej zadzwonić do swojego chłopaka wcześniej zastraszając ją. Wezwę policję, a w nosie z tym że to mogą być kolesie skorumpowani. Ba, nawet zawiozę laskę do szpitala, gdzie ziomale stwierdzą, że naćpana i pijana. Szczerze? Najpiękniejsze alibi w imię baaaa prawa! Najłatwiej uwierzyć w wariatkę,a zrobić z kogoś to żaden problem w takim kraju jak Egipt. Wszak wszystkie takie rzekomo psychotyczne lub depresyjne albo nerwicowe stany mają to do siebie, że tak naprawdę nie można empirycznie stwierdzić ich.

>jesli to prawda, nikt jej siłą nie przetrzymywał

Masz na to twarde dowody? Widziałaś filmik?! Ludzie poćwiartowali go i słuchałam fragmentu, w którym na słuchawkach można z całą pewnością stwierdzić, ze dziewczyna mówi "zgwałcili mnie". No patrz nikt siłą nie przetrzymywał parę dni temu wspominanej żony posła PiS. A kobieta była jednak zastraszona. Jej nie zarzucasz nic? Nie została wpuszczona bo w stanie w jakim była (szok po gwałcie najprawdopodobniej, zastraszaniu) stwierdzono, że nie wpuszczą jej. Już tam powinna interweniować policja. Cwany oprawca. Taki kochany, alibi jak ta lala. Nawet ją zawiózł na lotnisko wiedząc, że jej nie wpuszczą na pokład w takim stanie.

Ogólnie cała sytuacja sprytnie i WCALE nie głupio przemyślana. Pomyślcie przez chwilę. Jak opchnąć dziewczyną zbirom? Ptroste jak drut jak się okazuje. Podać narkotyki, spić, zgwałcić, zastraszyć. Laska będzie w takim stanie, że sama na siebie ukręci przed otoczeniem bicz swoim dziwnym ( no ba!!!) zachowaniem. W geście rzekomej dobrej woli wezwę lekarza, nagram filimik dla rodzinki z zaznaczeniem moich dobrych chęci. Kumple pewnie wtajemniczeni z jednej szajki przyklepią. Szczerze? Proste i mało skomplikowane. Wszyscy łykną. Gó... udowodnią. Samobójstwo? E tam, przecież sama spadła..., a że z małą pomocą. A kto to udowodni?
      • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:13
        Kolejna detektywka z Bożej łaski.. sciana
      • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 23:00
        I ta cała akcja po to, aby poruch...?
        • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:16
          Rutkowski apeluje na swojej stronie aby skontaktowaly sie z nim Polki, ktore kiedys w Hurghadzie byly odurzone jakimis substancjami/narkotykami. Czyli ten trop (podanie narkotykow, substancji odurzajacej) jest uwzgledniany przez specjalistow za mozliwy, w kazdym badz razie do sprawdzenia.
          • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:24
            Prawdopodobnie każdy trop jest brany pod uwagę, na zasadzie eliminacji, detektywko.
          • thank_you Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 08:29
            Kto? Specjaliści? Nazywasz specjalista Rutkowskiego? Chyba cos ci sie zdrowo pozajączkowało.
          • babcia.stefa Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 12:59
            Z Rutkowskiego jest taki specjalista, jak ze mnie Kim Kardashian.
            • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 16:36
              Rutkowski ma kilkudziesiecioletnie doswiadczenie w wyjasnianiu spraw kryminalnych, w przeciwienstwie do was nawiasem mowiac. Mozna Rutkowskiego nie lubic, mozna smiac sie z jego fryzury, ale nie mozna nie zauwazyc, ze wiele spraw rozwiazal, takze spraw miedzynarodowych. Kilkudziesiecioletnie doswiadczenie jako miliciant/policjant, detektyw, potem pracownik i szef biura detektywistycznego bez licencji a krytykuje go taka trwale bezrobootna rosa.
              • szalona-matematyczka Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 16:36
                *milicjant
              • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 16:43
                Ogarnij się. W którym miejscu skrytykowałam Rutkowskiego? Linka poproszę do jakiejkolwiek mojej krytycznej wypowiedzi na temat Rutkowskiego, kołtunko. Masz naprawdę chorą głowę i obsesję na moim punkcie. Poza tym ja nie jestem bezrobotna, bezmózga istoto. Nie masz żadnych argumentów, to się personalnie przy..lasz?
              • tt-tka Re: Egipt -smierc Polki 11.05.17, 01:44
                szalona-matematyczka napisała:

> Rutkowski ma kilkudziesiecioletnie doswiadczenie w wyjasnianiu spraw kryminalny
                > ch

Powaznie ?

>ale nie mozna nie zauwazyc, ze wiele spraw rozwiaz
                > al, takze spraw miedzynarodowych.

Poprosze o przyklady

> Kilkudziesiecioletnie doswiadczenie jako mili
                > ciant/policjant,

Rutkowski byl kiedykolwiek policjantem ? Byl w MO, i nie jako sledczy bynajmniej, i nie dluzej niz 10 lat. raczej krocej.

>detektyw

Nigdy nie byl detektywem, nigdy nie zrobil uprawnien i nie ma licencji

, potem pracownik i szef biura detektywistycznego bez
                > licencji

TYLKO wlasciciel agencji.
        • nangaparbat3 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 06:36
          No. Jak czytam ten wątek, mam chwilami wrażenie, że niektóre bardzo chcą, żeby okazało, ze została zgwałcona.
          • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 08:25
            Oczywiście. I to w określonej formule, przez konkretnych ludzi, z współudziałem konkretnych instutucji.
            Jak mawiała panna Marple "Human nature being what it is".
          • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 09:31
            Dokładnie! Mam takie samo wrażenie.
            A już bergametowa teoria o ISIS mnie normalnie powaliła big_grin
          • echtom Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 13:26
            > mam chwilami wrażenie, że niektóre bardzo chcą, żeby okazało, ze została zgwałcona.

A Ty czego byś chciała - żeby się okazało, że była przestępczynią czy wariatką?
            • sumire Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 14:14
              Co się okaże, to się okaże. Na razie rodzina poprosiła o powstrzymanie się od snucia domysłów.
            • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 14:38
              Myślę, że chciałaby, żeby śledztwo było szybkie, fachowe i skuteczne, tak by winni - o ile są - zostali schwytani jak najprędzej, niewinni (indywiduni i instytucjonalni) by nie zostali pokrzywdzeni, a osieroceni mogli w spokoju opłakiwać stratę.
      • olena.s Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 08:35
        >>Serio? Raczej kutym na 4 nogi. Najleps<<
        Brzytwa Ockhama.
    • liberica1 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:41
      Mam tylko nadzieję, że odszczekasz wszystko po wyjaśnieniu sprawy jeżeli potwierdzi się przypuszczenie, że została zgwałcona. Z bożej łaski? Od tak dawna czytam ematkę i twoje wypociny, że ciebie pierwszą można posądzić o wszelkie zaburzenia.
      • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:56
        A co mam odszczekiwać, kiedy w ogóle w tym się nie odzywałam? Śmieszą te wasze "śledztwa" i domniemania, oskarżenia i wydane wyroki. Świadczy to tylko o bardzo malutkich móżdżkach osób wypowiadających się w tym temacie. A ty odszczekasz, gdy się okaże, że jednak nie została zgwałcona? Podejrzewam, że prędzej zmienisz nicka, niż przyznasz się do błędu i swoich oszczerstw.
        • kkalipso Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 23:41
          Oj jaka Ty rosa poprawna, co robisz w takim razie w tym wątku? Swoje już powiedziałaś, dlaczego zabraniasz innym. Chłopak zapodał nagranie publicznie, dla wszystkich mamy prawo komentować/spekulować, i a nóż im głośniej o sprawie coś/ktoś pomoże rodzinie w drodze do uzyskania prawdy co tam się stało .....
          • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 23:56
            Ja nikomu niczego nie zabraniam! Nie imputuj mi, proszę, czegoś, czego nie robię. Napisałam wyraźnie, szczególnie po lekturze tego wątku i komentarzy pod artykułami na ten temat, że śmieszą mnie i żenują, bo do tej jeszcze nic nie wyjaśniono, a już wiele osób wie, co się tam wydarzyło. Poszła fala rasizmu, mowy nienawiści, niepotrzebnych oskarżeń, zarówno pod adresem poszkodowanej, jak i jej chłopaka, jej rodziny i miejscowego rezydenta. Nie widzisz, że to jest po prostu chore?
            • kkalipso Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:11
              No poszła tak było tak będzie...
              Przypomniała mi się Uwaga z ostatnich dni. Mąż zamordował żonę i ciało zakopał bodajże w piwnicy córce i sąsiadom opowiedział że żona wyjechała za granicę i słuch o niej zaginął. Po dwudziestu latach prawda wychodzi na jaw. Może gdyby ludzie nie bali się spekulować tak jak dziś, bez strachu, bez cenzury może dziecko nie czekałoby na matkę 20 lat. Dlaczego uważasz że to wstyd rozmawiać na ten temat?
              • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:22
                Może o czasem utrudnia śledztwo? Przy sprawke Iwony wieczorek zarówno policja jak i matka narzekały na domorosłych detektywów internetowych, którzy ponoć szkodzili.
                Tak samo w przypadku kilka lat temu zaginionego profesora uw- na początku grupy zbierały się zeby organizować poszukiwania ale potem tylko drążyły rany, których rodzina nie chciała publicznie roztrząsać
                • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:24
                  inyernauci tez niemal zlinczowali kolegę Ewy tylnan, dopiero po jakimś czasie pojawiały się odwrotne komentarze (oskarżające prokuraturę o bezpodstawny areszt)
                • kkalipso Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:32
                  Nie sądzę żeby policja sugerowała się tym co piszą ludzie w internecie, jeśli już to wyłapią co jest godne uwagi i tyle a może aż tyle, bo jeśli odezwie się choćby jedna dziewczyna której stała się podoba krzywda to już dużo. Ważniejsze jest nagłośnienie tematu żeby kobiety były ostrożne, dbały o siebie, bezpieczeństwo itd. może następna przemyśli podróżowanie solo.
                  • obrus_w_paski Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:40
                    Nie chodzi o to ze policja się sugeruje, tylko ze może się zasugerować tysiące innych ludzi i tym samym po prostu zaszkodzić sprawie. Pamiętaj za n ematke wychodzi codziennie tysiące forumowiczów.
                    Taki hałas wokół sprawy może przeszkadzac
                  • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:19
                    Tu nie dochodzi do nagłośnienia sprawy, tylko zbiorowego linczu na ludziach, którzy prawdopodobnie w niczym nie zawinili.
              • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:14
                kkalipso napisała:
                Dlaczego uważasz że to wstyd rozmawiać na ten
                > temat?
                >
                Gdzie napisałam, że to wstyd rozmawiać na ten temat?
            • bergamotka77 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:28
              Niezależnie jak sprawa się zakończy i co wykaże śledztwo - wyjazd samotnej kobiety zwłaszcza młodej i atrakcyjnej do Egiptu to głupota.
              • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:19
                bergamotka77 napisała:

> Niezależnie jak sprawa się zakończy i co wykaże śledztwo - wyjazd samotnej kob
                > iety zwłaszcza młodej i atrakcyjnej do Egiptu to głupota.
                >
                Powiedz to zmarłej.
              • kaz_nodzieja Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 07:56
                Wyjazd każdej nowoczesnej kobiety w takie miejsce to głupota i popieranie kultury w której kobieta znaczy mniej niż krowa lub stadko kóz. Z tego powodu nigdy po dobroci nie pojadę do takich krajów.
          • sumire Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:28
            Serio sądzisz, że rodzina tuż po takim wydarzeniu marzy o tym, żeby internety spekulowały?
            • kkalipso Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:40
              A myślisz że rodzina zdaje sobie sprawę co się w internecie dzieje i czytają wszystkie komentarze? Ważne że mówią o tym.
              Oni przeżywają tragedię. Może w pewien sposób "raźniej" im kiedy wiedzą jak bardzo ludźmi wstrząsnęła ta zagadkowa śmierć.
              • sumire Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 00:54
                Tak, na pewno im raźniej, gdy czytają dywagacje ludzi nie mających pojęcia o sprawie - czy ładna, czy brzydka, czy zgwałcili, czy poszła w tango, czy beżowi, czy Polacy, czy zaburzona, czy odurzona, a w ogóle głupia, że pojechała sama. Niektórymi ta śmierć nie tyle wstrząsnęła, co pozwoliła sobie ulać. Niestety wielką wadą internetu jest to, że jego użytkownicy często zapominają, że czasami lepiej zamknąć dziób.
                • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 01:23
                  100/100! Nie rozumiem, dlaczego do niektórych nie dociera, że rodzina może sobie nie życzyć jakichkolwiek komentarzy na temat okoliczności śmierci tej dziewczyny, nie życzy sobie oceniania jej i chorych domysłów na temat jej zachowania.
                  A już teksty typu, że została zgwałcona, bo była ładna, to tylko o kołtunerii autora tychże słów.
    • rosapulchra-0 Re: Egipt -smierc Polki 04.05.17, 22:54
      Ja w nic nie wierzę. Zwyczajnie czekam na rozwiązanie sprawy. A wyzywanie mnie od debilek tylko o tobie źle świadczy. Okiełznaj swoje nerwy, bo ci urodę zniszczą.
    • lady-z-gaga Zmiana frontu 05.05.17, 08:35
      Jeżeli o mnie chodzi, to wycofuję się z tego, co pisałam. Wspomniałam zresztą, że jeśli moje poglądy i domysły okażą się bzdurą, to się pokajam. Na razie nic się nie okazało i nikt nic nie wie, ale ja przypadkowo porozmawiałam sobie z osobą z kręgu znajomych ofiary, w dodatku znającą egipskie realia (te z czołowych kurortów). Twierdzi, że wersja o wyjeździe -niespodziance i nieważnym paszporcie jest prawdziwa. Że dziewczyna była normalna, spokojna i musiała paść ofiarą przestępstwa tam, na miejscu.
      Póki co, uwierzyłam. Jedyna moja wątpliwość dotyczy zachowania osób zamieszanych w to, co się stało - dziwne wydają mi się próby wysyłania do domu, albo do szpitala ofiary, ktora była przecież niewygodnym świadkiem.
      Tam się coś bardzo dziwnego działo, może incydentalny brak ostrożności u dziewczyny, może okazane niewłaściwej osobie zaufanie i wydarzenia wymknęły się spod kontroli w pewnym momencie, stąd tragiczny finał.
      • olena.s Re: Zmiana frontu 05.05.17, 08:41
        Moim zdaniem nie ma w ogóle czego sie teraz domyślać, a tym bardziej swoich domysłów upubliczniać - nie odbyły się przesłuchania, z pewnościa nie ma raportów toksykologicznych, masę informacji mamy z niepotwierdzonych źródeł, więc każda z nich może być świadomie lub nie podaną nieprawdą. Jest multum możliwych wersji, które śledztwo powinno kolejno wykluczać na postawie ustalanych faktów.
      • echtom Miałam się nie wpisywać w tym żenującym wątku, ale 05.05.17, 10:11
        > Twierdzi, że wersja o wyjeździe -niespodziance i nieważnym paszporcie jest prawdziwa.

Potwierdzam z innego źródła, że jest prawdziwa. Nie wiadomo jeszcze, co się stało tam na miejscu, ale domysły znajomej to najbardziej prawdopodobna wersja.
      • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 10:54
        > Twierdzi, że wersja o wyjeździe -niespodziance i nieważnym paszporcie jest prawdziwa.

Zapytam ponownie.
        Dlaczego MSWiA nie ulatwi zycia obywatelom i nie wprowadzi ekspresowej (3 dni) sciezki wyrobienia paszportu za zwiekszona oplata?
        Panstwa to nic nie kosztowaloby, zwiekszone koszty wyrobienia "ekspresu" ponosilby obywatel.
        Moze ktos zna posla, ktory moglby zadac "zapytanie poselskie" ew. interpelacje?
        Gdyby nie bylo takiej mozliwosci w germanii, nie odwiedzilbym corki w USA.
        • thank_you Re: Zmiana frontu 05.05.17, 10:59
          Oni pewnie nie pomyśleli - w Polsce można wyrobić paszport w kilka dni, potrzebna wizyta u naczelnika urzędu i pokazanie np. kupionych biletów czy wycieczki.
          • thank_you Re: Zmiana frontu 05.05.17, 11:31
            I tryb przyspieszony
          • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 11:41
            thank_you napisała:

> Oni pewnie nie pomyśleli - w Polsce można wyrobić paszport w kilka dni, potrzeb
            > na wizyta u naczelnika urzędu i pokazanie np. kupionych biletów czy wycieczki.
            >
            Kto o tym wie?
            Jest na stronie ministerstwa?
            • thank_you Re: Zmiana frontu 05.05.17, 12:04
              Nie masz internetu? Sprawdz.

Ja wiem o tym od lat i korzystałam z tej opcji, znajomi także.
              • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 12:12
                "Jest na stronie ministerstwa?"
                Jest?
                Nie ma?
                • thank_you Re: Zmiana frontu 05.05.17, 12:16
                  Poszukaj, ja nie mam takiej potrzeby, bo wiem, ze jest taki tryb. Nie musze w celu weryfikacji swojej informacji udawać sie na stronę polskiego MSZ.
                  • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 12:24
                    Cos tam twierdzisz,
                    zadaje Ci pytania,
                    odpowiadasz... poszukaj, sprawdz..
                    • ginger.ale Re: Zmiana frontu 06.05.17, 10:56
                      Jest tryb przyspieszony, koleżanka z pokoju wyrabiala paszport w kilka dni, gdy wypadła nam pilna podróż służbowa poza terytorium UE.
                      • ginger.ale Re: Zmiana frontu 06.05.17, 10:58
                        obywatel.gov.pl/wyjazd-za-granice/paszport-tymczasowy-jak-wyrobic
                        Oczywiście niewiele to zmienia w tym żenującym (z każdej strony) wątku.
                        • echtom Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:08
                          Było linkowane - nie obejmuje przypadku z wątku. Ktoś tu oczywiście twierdził, że wyrobił na poczekaniu paszport z jeszcze bardziej błahego powodu, ale podejrzewam, że większość nawet nie wie o takiej możliwości. Najprostsze rozwiązanie - raz na 10 lat wyskoczyć z tych dwóch stówek i trzymać paszport w szufladzie, bo różne rzeczy mogą się zdarzyć, a cały świat nie leży w strefie Schengen.
                          • baltycki Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:45
                            > Ktoś tu oczywiście twierdził, że wyrobił na poczekaniu paszport
                            > z jeszcze bardziej błahego powodu,

Moze i prawde napisal, tylko zapomnial dodac, ze:
                            - mialo to miejsce przed 30 laty,
                            - naczelnik byl znajomy,
                            - okazana wdziecznosc skrywala sie w kopercie.
                            • thank_you Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:50
                              Jaaaasne, nie mam co robic tylko blatowac urzędnika 😂
                            • ichi51e Re: Zmiana frontu 06.05.17, 12:59
                              No dokladnie. Oczywiscie zalezy na kogo sie trafi ale zasady sa takie ze tryb eksprezowy jest. Aprawde tylko w razie niespodziewanych okolicznosci ( czytaj pogrzeb albo wypadek). W trybie zwyklym tez zdarza sie ze zrobia ekspresowo - niby ustawowo 30dni a zdarza sie ze jet w 10...
                        • jemeade Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:12
                          Przeczytaj w jakiej sytuacji można ubiegać się o paszport tymczasowy. Nagły wyjazd służbowy jest wśród powodów, wyjazd na urlop nie.
                          • thank_you Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:18
                            To idź i sprawdz a zobaczysz, ze aci wyrobią 🙂
                            • jemeade Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:28
                              Nawet ściemnianie nie pomaga, bo wszystko trzeba udowodnić. Sama byłam z kimś w urzędzie i prosiliśmy o przyspieszenie do dwóch tygodni i nic się nie dało zrobić.
                              Jedyny znany mi przypadek przyspieszenia bez powodu to bardzo dobry znajomy na stanowisku decyzyjnym i to też było ładnych parę lat temu.
                              • thank_you Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:53
                                Ale jakie ściemnianie? W zeszłym roku wyrobiłam dowód z paszportem w 10 dni.

A cóż to za Krynica mądrości pisała o wyjeździe do Egiptu na dowód? Chyba na pontonie, ale wtedy to w sumie żaden dowód tożsamości nie jest potrzebny.
                                • thank_you Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:56
                                  Policzyłam sobie - 7 dni na dowód i 3 na paszport. Tak było. Byc moze zalezy od tego kto siedzi po drugiej strony biurka. Ale z drugiej strony - znam co najmniej kilka osób, które miały wyrobione paszporty błyskawicznie.
                                  • magic.marker Re: Zmiana frontu 06.05.17, 12:59
                                    >>Byc moze zalezy od tego kto siedzi po drugiej strony biurka.
                                    Nie być może. Zależy.
                                    Decyzję czy pchnąć ekspresem podejmuje urzędnik w oparciu o przepisy.
                                    Ale decyzja jest urzędnika.
                                    • thank_you Re: Zmiana frontu 06.05.17, 13:08
                                      Chodzilo mi o nastawienie osoby po drugiej stronie biurka. Od petenta i jego zachowania zapewne tez. Tylko błagam - nie wyjeżdzajcie na mnie, ze mi sie udało a komuś innemu nie.
                                      • magic.marker Re: Zmiana frontu 06.05.17, 13:12
                                        Ale przecież to, że Tobie zrobili a komuś nie to znaczy jedynie, że wszystkie czynniki w Twoim konkretnym przypadku zagrały smile
                                        Tak jak mówisz: i urzędnik, i petent, i przepisy, i pewnie ciśnienie atmosferyczne ma znaczenie.
                                        Skoro jasno w przepisach nie ma trybu 48H za pierdylion pieniędzy to pozostaje mieć nadzieję, że czynniki zagrają smile
                                • szalona-matematyczka Re: Zmiana frontu 06.05.17, 17:37
                                  Niemcy moga jechac do Egiptu na dowod. Tak napisane jest na stronie niemieckiego MSZ. Wize dostaja wtedy podobno jako osobna karteczke. Niemcy sa w UE, jak Polska, ale kompletnie nie wiem czy takie rozwiazanie obowiazuje tez Polske?
                            • jemeade Re: Zmiana frontu 06.05.17, 11:30
                              W tym wątku czytałam już nawet, że paszport był nie potrzebny, bo do Egiptu to się na dowód jeździ
                              • szalona-matematyczka Re: Zmiana frontu 06.05.17, 17:38
                                Jemeade, napisalam o dowodzie do Egiptu powyzej.
          • lady-z-gaga Re: Zmiana frontu 05.05.17, 11:50
            Byc moze taki był plan i dlatego dziewczyna pojechała sama, a facet miał do niej doleciec? Niespodzianka była ujawniona tak poźno, że nawet tryb ekspressowy by nie pomógł.
            • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 11:59
              > Niespodzianka była ujawniona tak poźno, że nawet tryb ekspressowy by nie pomógł.
              Owszem, ale ilu obywatelom pomoglby.
            • thank_you Re: Zmiana frontu 05.05.17, 12:06
              Nie wiem, moze. Nieszczęścia - niestety - chodzą po ludziach.
        • mozambique Re: Zmiana frontu 05.05.17, 13:23
          alez jest opcja "na cito" , kosztuej wiecej i ywmaga osobistej wizyty, chyba u naczelnika wydzialu ale jest mozliwa
          • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 14:02
            mozambique napisała:

> alez jest opcja "na cito" , kosztuej wiecej i ywmaga osobistej wizyty, chyba
            > u naczelnika wydzialu ale jest mozliwa
            >

Pokaz mi taka opcje na stronie ministerstwa.
            Opcje "szeptane", za lapowke?
            • zawsze-w-drodze Re: Zmiana frontu 05.05.17, 14:10
              obywatel.gov.pl/wyjazd-za-granice/paszport-tymczasowy-jak-wyrobic
              no i coś sie tak uparł baltycki?
              • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 14:31
                zawsze-w-drodze napisała:

> no i coś sie tak uparł baltycki?
                Czytalas co linkujesz?

W jakich sytuacjach możesz otrzymać paszport tymczasowy

Ja mowie o "normalnym" paszporcie, bo przegapilem date.
              • echtom Przeczytałam 05.05.17, 14:31
                Jest wymienionych 6 sytuacji i żadna nie dotyczy zagapienia się przy planowaniu wyjazdu turystycznego.
                • thank_you Re: Przeczytałam 05.05.17, 14:39
                  Normalny paszport miałam wyrobiony w 3 dni - w trybie przyspieszonym. W ogóle wyrobienie dowodu i paszportu zajęło mi bodajże 10 dni.
                • zawsze-w-drodze Re: Przeczytałam 05.05.17, 14:44
                  Wszystko zależy od determinacji gapowatego, uprzejmości urzędnika i uzasadnienia prośby. W przypadku samego wyjazdu mogli rozpatrzeć pozytywnie albo odrzucić - w przypadku ewakuacji tej dziewczyny i konieczności po nią wyjazdu (chłopaka, siostry, matki) - musieli wydać. Tyle.
                  I masz na stronach. Tyle, że ani MSWiA ani MSZ. Brak znajomości prawa szkodzi.
                  • thank_you Re: Przeczytałam 05.05.17, 14:59
                    Moja prośba była umotywowana czymś jeszcze bardziej banalnym niż opłacona wycieczka 😉
                    • ichi51e Re: Przeczytałam 06.05.17, 13:04
                      No i serio uwazasz ze w sumie to kazdemu by sie tak udalo czy ze mialas szczescie trafic na sympatycznego urzednika a inni to frajerzy? 10 dni to nirmalny czas wyrabiania paszportu gdy nie maja duzo podac ekspres to jest 1-2 dni
                      • thank_you Re: Przeczytałam 06.05.17, 13:06
                        Wyrabiałam na przełomie stycznia/lutego.

O jakich frajerach mówisz?
                        • baltycki Re: Przeczytałam 06.05.17, 13:20
                          > Wyrabiałam na przełomie stycznia/lutego.
                          W 3 dni paszport czy paszport tymczasowy?
              • kaz_nodzieja [...] 05.05.17, 14:34
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • mozambique Re: Zmiana frontu 05.05.17, 14:10
              nie nie szeptanie, kilkakrotnie tak zalatwialam - raz paszport szefowej , gdy na tydzien przed wyjazdem do MOskwy sie zorientowala ze jzu po ptokach z datami , w dodatku zalatwialam w urzedzie wojewódzkim z innego miasta niz szefowa zameldowana, potrezbne bylo pismo z instytucji + kopia kupionego biletu lotniczego

drugi raz zalatwialam sobei - tez na szybki wyjazd sluzbowy , pomagalo zaswiadczenie od pracodawcy ze MUSZE jechac za 5 dni,

nie mam zadnych doswiadczen z łapówkami w urzędach ale moze mnie podszkolisz ?
              • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 14:46
                mozambique napisała:

> nie nie szeptanie, kilkakrotnie tak zalatwialam - raz paszport szefowej.....

Czy Ty zrozumiesz, ze mowie o sciezce ekspresowej dostepnej dla kazdego obywatela?
                I bez rozmowy z naczelnikiem?
                I zaznaczasz na wniosku "ekspres", i placisz wiecej, i nic nikomu nie wyjasniasz, i z nikim sie nie spotykasz... a za 3 dni odbierasz?
                Rozumiesz?
                • zawsze-w-drodze Re: Zmiana frontu 05.05.17, 14:54
                  A czy Ty rozumiesz, że paszport biometryczny państwa członkowskiego UE (nie tymczasowy) to druk ścisłego zarachowania, podlega określonym procedurom produkcyjnym, na dostarczanych zdjęciach i całej stronie zawierającej dane (w tym zaszyfrowywane w kodzie kreskowym na dole i ciągu alfanumerycznym) nanosi sie znaki utrudniające ich podrabianie, robi się to w określonej technologii, w wytwórni papierów wartościowych i to trwa? I nikt pustych druków pod biurkiem nie trzyma? Czy jesteś mentalnie z czasów, gdy panie w MO czy UB maszynowo wypisywały dane i wklejały zdjęcia?
                  • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 15:12

> A czy Ty rozumiesz,

"robi się to w określonej technologii, w wytwórni papierów wartościowych i to trwa?"
                    1 dzien - transport do wytworni (netem 3 sekundy)
                    2 dzien - druk
                    3 dzien - transport do miejsca odbioru.

> I nikt pustych druków pod biurkiem nie trzyma?
                    Ze tez cos takiego przyszlo Ci do glowy..

> Czy jesteś mentalnie z czasów, gdy panie w MO czy UB maszynowo wypisywały dane
                    > i wklejały zdjęcia?
                    Jestem na biezaco, do wytworni wnioski z fotkami, danymi bio.. wysyla sie zaszyfrowanym netem. Transport gotowego paszportu trwa 1000000000000 x dluzej.
                    • zawsze-w-drodze Re: Zmiana frontu 05.05.17, 15:19
                      A w wytwórni siedzi smutny pan i sie nudzi. I czeka, ąz ktoś to wyśle. Nie, czekaj, tam mają dodatkowy wydział nudzących się i czekających. Bo reszta druków też ma terminy (nawet jeśli miesięczne), a drukują nie tylko paszporty i muszą jednak pamiętać o wyniku ekonomicznym (efektywność, koszty, zatrudnienie itd).
                      • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 15:37

> A w wytwórni siedzi smutny pan i sie nudzi. I czeka, ąz ktoś to wyśle.

A w innych krajach uregulowano to nie zwracajac uwagi na kaprysy smutnego pana.
                        I fotka jest, i bio.... i kraj bardziej rozlegly..
                        Daja rade.

"Wird der Express-Reisepass bis 11 Uhr beantragt und termingerecht an die Bundesdruckerei übermittelt, liegt die Bearbeitungszeit in der Regel bei 72 Stunden oder 3 Arbeitstagen."
                        • kaz_nodzieja Re: Zmiana frontu 05.05.17, 15:39
                          Widać jak dają radę. 10000 osób (fakt, innego niż niemieckie pochodzenia) im umyka codziennie wśród formularzy.
                        • baltycki Re: Zmiana frontu 05.05.17, 16:21
                          Dodam.
                          Paszport express kosztuje 150% ceny normalnego, co pozwala
                          "pamiętać o wyniku ekonomicznym (efektywność, koszty, zatrudnienie itd)."
                • kaz_nodzieja Re: Zmiana frontu 05.05.17, 14:55
                  Ach, te niemiecka, przyjazna biurokracja.
                  Nic nikomu nie wyjaśniasz. Po prostu mówisz, że jesteś z Syrii i już masz komplet dokumentów oraz świadczeń. Nawet mając 30 lat możesz robić za nieletniego.
                  Zaznacza na wniosku "uchodźca" i hej. Nawet opłaty nie musisz uiszczać.
                  • panterarei Re: Zmiana frontu 05.05.17, 15:09
                    Nie powinno mnie to dziwić, ale dlaczego akurat w TYM wątku, większość forum pierdzieli jak potłuczona? Uchodźcy, hera, wzajemne animozje, szariat..emigracja. Wszystkie wasze fobie wylazły? W związku z Egiptem do którego 5 lat temu waliło 40 5 Polaków na wakacje?
                    • kaz_nodzieja Re: Zmiana frontu 05.05.17, 15:19
                      A w jakim innym wątku należałoby się z tym wpisać? O nauczycielach czy wyprzedaży Lidla?
      • agnieszka77_11 Re: Zmiana frontu 05.05.17, 21:50
        Lady, ja takie myśli miałam od samego początku tylko niestety jeżeli nawet to jest prawda tego nigdy nie udowodnią. Niestety. Wszystko się rozmyje, bo ciężko będzie zebrać dowody obciążające sprawców.
    • iwles Przyklejone przez moderatora - kfugktru23 05.05.17, 08:41
      Sprawa M.Żuk - raport medyczny

kfugktru23 05.05.17, 08:36
      Dotarliśmy do raportu medycznego, jaki powstał w Egipcie. Wynika z niego, że w ciele Magdaleny Żuk doszło do niewydolności nerek oraz zatoru płucnego, który był efektem wypadnięcia z okna z drugiego piętra szpitala w Hurghadzie i koniec plotek!

wiadomosci.wp.pl/smierc-polki-w-egipcie-rutkowski-zdradza-szczegoly-raportu-medycznego-6119266429622401a
      • mozambique Re: Przyklejone przez moderatora - kfugktru23 05.05.17, 11:52
        niewydolnsoc nerek po upadku z okna?
        a nie połamanie czaszki? obrzek mózgu ? pękniecie narzadów wewn.?
        • rosapulchra-0 Re: Przyklejone przez moderatora - kfugktru23 05.05.17, 12:26
          Krynico mądrości, tak może dojść do niewydolności nerek, gdy np. chory ma zator płucny. Doucz się, wiedza nie boli.
      • karmelowa_bombonierka Re: Przyklejone przez moderatora - kfugktru23 05.05.17, 17:51
        Równie dobrze niewydolność nerek mogła być najpierw. Ona przez dłuższy czas może być bezobjawowa a objawy gdy się pojawiają mogą jak najbardziej najpierw dotyczyć psychiki (choroba mogła nasilić się po locie - takie zmiany ciśnień są bardzo obciążające dla ludzi z niewydolnymi nerkami) - obejmują urojenia - w tym trucia (de facto nie bez podstaw, organizm jest zatruty, tyle że truje się sam), silne napady lęku, objawy podobne do upojenia alkoholowego, zaburzenia depresyjne, zataczanie się, bełkotanie. Z racji wykonywanego zawodu zdarza mi się widzieć wpływ somatyki na psychikę. Dlatego póki sekcja nie wykaże obecności w organizmie dziewczyny narkotyków - daleka byłabym od teorii spiskowych. Wszystko zdarzyć się mogło. Ale jeśli dziewczyna miała niewydolność nerek, szczególnie nie zdiagnozowaną - to wyjaśnienie tego całego koszmaru jest zapewne o wiele mniej sensacyjne sad
        O zaburzeniach psychicznych przy niewydolności nerek wiele napisano - można sobie podrążyć temat.
        • nangaparbat3 Re: Przyklejone przez moderatora - kfugktru23 12.05.17, 00:10
          Mój kolega, poważnie chory na nerki (wymagał dializy, ale w tamtych czasach były z tym problemy), wyskoczył z okna szpitala.
    • black.sally Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 10:00
      aha... widzę, że Rutek wziął sprawy w swoje ręce...
      • mozambique Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 13:19
        zyli mozemy byc pewni ze nic nie wyjasni
        • antyideal Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 13:30
          Ale co się polansuje to jego. Dziś pierwsza konferencja, hueh.
          • kfugktru23 Re: Egipt -smierc Polki 05.05.17, 15:20
            Mam nadzieję że zmieni choć fryzurę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka