Dodaj do ulubionych

A mój syn

06.05.17, 22:23
Bardzo dobrze piecze. Ciasta, rzecz jasna. Nie wiem skąd mu się to wzięło, ale są naprawdę dobre. I po pieczeniu jeszcze posprząta po sobie. Na jutro mamy tartę z owocami i z bezą. Chwałę się wam i przy okazji żalę, bo jak pochwalę się w realu komuś to 8 na 10 osób wyrazi troskę o jego orientację płciowa albo zasugeruje mi zapisanie na jakieś męskie zajęcia. To tyle wink
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: A mój syn 06.05.17, 22:26
      Dziwnych ludzi masz wokół siebie w realu. Przecież większość wybitnych kucharzy to jednak faceci. Nie wydaje mi się, żeby wszyscy byli gejami.
      • stacie_o Re: A mój syn 06.05.17, 22:29
        Też się dziwie, dlatego też przestałam się tym chwalić.
        • cosmetic.wipes Re: A mój syn 06.05.17, 22:30
          Gupiaś wink
          Chwal się, bo jest czym.
      • ichi51e Re: A mój syn 06.05.17, 22:44
        Jamie Oliver np - 3 dzieci czy wiecej?
        • berdebul Re: A mój syn 06.05.17, 23:43
          Jakby posiadanie dzieci było potwierdzeniem heteroseksualności...
    • zona_mi Re: A mój syn 06.05.17, 22:27
      > I po pieczeniu jeszcze posprząta po sobie.

Przyznam, że to robi na mnie największe wrażenie, bo z moimi po gotowaniu/pieczeniu różnie bywa smile
      Podobno najlepsi kucharze to mężczyźni, więc z tą orientacją, to nie bardzo trafiony "zarzut".
      • stacie_o Re: A mój syn 06.05.17, 22:29
        Albowiem układanie garów w zmywarce ma coś z tetrisa, mamo. Tak twierdzi.
        • jaulfa Re: A mój syn 06.05.17, 22:31
          Tetris? Ile syn ma lat?
          • ichi51e Re: A mój syn 06.05.17, 22:45
            A ile lat mial wynalazca tatrisa?
        • cosmetic.wipes Re: A mój syn 06.05.17, 22:31
          big_grin
    • jaulfa Re: A mój syn 06.05.17, 22:30
      Chyba powinnaś się zastanowić nad zmianą znajomych.
      • stacie_o Re: A mój syn 06.05.17, 22:33
        Dlatego chwałę się na ematce. Ostatnio byłam na warsztatach dla rodzin dyslektycznych i trzeba było coś powiedzieć o dzieciach, co robią nieszablonowego. Większość programuje, tak tak, sporo gra w piłkę, a ja że potrafi upiec brownie jak marzenie i głucha cisza. Prowadząca potem dyskretnie pyta czy ma wzorzec męski w domu...
        • cosmetic.wipes Re: A mój syn 06.05.17, 22:36
          Daj spokój, u nas wzorzec męski prasuje moje ciuchy, bo ja organicznie nie cierpię tego rodzaju czynnościbig_grin
          • jaulfa Re: A mój syn 06.05.17, 22:39
            U nas wzorzec męski fantastycznie gotuje potrawy skomplikowane, bo ja nie umiem
            • capa_negra Re: A mój syn 06.05.17, 23:12
              Gdyby u nas wzorzec męski nie ugotował to nie byłoby obiadu od poniedziałku do piątku. Do tego robi świetne kopytka i ciasto drożdżowe oraz ryby, których ja się nie tykam. Natomiast mój tato piecze najlepszy sernik na świecie i lepi pierogi.
        • nenia1 Re: A mój syn 07.05.17, 14:28
          Może cisza, bo ludzie się zastanawiali co to jest to brownie? smile
          • kaz_nodzieja Re: A mój syn 07.05.17, 16:09
            Za moich czasów było to nazywane murzynkiem, ale teraz podobno to rasizm. Trzeba więc po zachodniemu - brownie.
            • iwi.k1 Re: A mój syn 07.05.17, 16:11
              Brownie różni się od murzynka.
              • kaz_nodzieja Re: A mój syn 07.05.17, 16:14
                To ciasto kakaowe i to ciasto kakaowe.
                • stacie_o Re: A mój syn 07.05.17, 16:26
                  To tak jakby powiedzieć, że sernik i fondu to to samo, bo to ser i to ser.
                • e-kasia27 Re: A mój syn 07.05.17, 21:04
                  Pewnie, jak się nie umie piec, to każdy murzynek czarny i tyle.
                  No i smakuje tak samo, jak każdy zakalec.
        • e-kasia27 Re: A mój syn 07.05.17, 21:01
          stacie_o napisała:

> Prowadząca potem dyskretnie pyta czy ma wzorzec męski
          > w domu...
          >

O matko!
          Udławię się przez ciebie, o mało nie zalałam laptopa colą...ze śmiechu!

I co jej odpowiedziałaś?
          • stacie_o Re: A mój syn 07.05.17, 21:10
            Że nie, bo kocury wykastrowane.
            • e-kasia27 Re: A mój syn 07.05.17, 21:12
              Brawo!
    • nickbezznaczenia Re: A mój syn 06.05.17, 22:36
      Masz dziwnych znajomych. sad
      Mój Tato był najlepszym piekarzem na świecie.
    • konwalka Re: A mój syn 06.05.17, 22:39
      A mój drugorodny nue dość, ze latał na kółko kucharskie, to jeszcze zapisał się do chóru kościelnego. O podśpiewuje sobie po łacinie w wannie. W pokoju powiesił sobie na ścianie lawendowe anioły i uczy się grać na okarynie. No Wiec widzisz- ja to mam powody do nerwow
      • zona_mi Re: A mój syn 06.05.17, 22:44
        Konwalko big_grin
        • konwalka Re: A mój syn 06.05.17, 22:47
          Ano... mój chłop na początku kręcił się jak karzeł w pralce i nerwowo mnie pytał, co z tym zrobimy. Teraz jest raczej zrezygnowany ale w stronę afirmacji
          • zona_mi Re: A mój syn 06.05.17, 22:49
            Dobrze, że nie zwalcza.
            • konwalka Re: A mój syn 06.05.17, 22:52
              Podejmował próby na początku trudnej drogi rodzicielskiej. Jesteśmy w sklepie z zabawkami, Mikołaj pędzi w stronę różowych kuchenek, pralek i stoliczków, a jego ojciec łapie go w locie i dalej na stoisko z potworami i takimi tam. Młody z powrotem na zabawkowe kuchenki i ze on to cie. Boże. Ale w końcu tatuś poległ.
              • zona_mi Re: A mój syn 06.05.17, 23:11
                Fajnie, że udało mu się to zaakceptować lub przynajmniej tolerować.
                • kiddy Re: A mój syn 07.05.17, 21:09
                  Śliczne big_grin .
                  Moj syn dzisiaj w Decathlonie pracowicie objeżdżał rowerki. Najlepiej wypadał zawsze taki różowy z jednorożcem smile . W IKEA kuchenki w strefie dziecięcej cieszyły się wybitym powodzeniem u chłopców, mój syn z nowo poznanymi kolegami na zmianę piekli, gotowali, zmywali. Pomijam już fakt, że u nas na odcinku bajkowym rządzą Elsa i Merida big_grin .
                  • konwalka Re: A mój syn 07.05.17, 21:11
                    My tez pasjami Elzę i tego przyglupa olafa kochamy big_grin
    • obrus_w_paski Re: A mój syn 06.05.17, 22:41
      Ale bym sobie torcik bezowy zjadła....
      Zmień znajomych. Jak już chcą lecieć przez życie szablonami to można in przypomnieć, ze znakomita większość szefów kuchni to mężczyźni
    • issa-a Re: A mój syn 06.05.17, 22:43
      wziąwszy pod uwagę, że ja nie piekę praktycznie w ogóle (no tylko te najlatwiejsze i najmniej pracochlonne np. muffinki) to gratulacje. Dla syna, rzecz jasna.
      ps. może w poprzednim wcieleniu był cukiernikiem jakims?
      • bi_scotti Re: A mój syn 06.05.17, 22:54
        Maz mojej corki, ziec znaczy sie, uklada (jako hobby) artystyczne bukiety z kwiatow. Jako nastolatek mieszkal z rodzicami w jednym z miast europejskich kolo jakiegos slynnego floral shop i w ramach lekcji szkolnych poznawania zawodow czy czegos w tym rodzaju z lenistwa (blisko domu) odwiedzil ten przybytek. No i go wciagnelo wink Panie florists byly zachwycone, ze je dzielnie o wszystko wypytywal, zaczely mu pokazywac, on sie zaczal uczyc i tak mu zostalo. Poniewaz praca jego taty wymagala przyjmowania waznych/roznych gosci w roznych czesciach swiata, mial wiele okazji zeby swoje hobby eksponowac i practice z bardzo roznymi kwiatami, roslinami. Zawod ma kompletnie z tym hobby niezwiazany ale twierdzi, ze skills potrzebne do pracy z kwiatami przydaja sie i w innych dziedzinach zycia smile Czy to jest niemeskie? Sama nie wiem, jego rodzice i moja corka "chwala" sie tymi jego dzialaniami kiedy tylko jest okazja wink Cheers.
    • gama2003 Re: A mój syn 07.05.17, 00:15
      Nie wiem co powiedzieć.
      Bo z jednej strony, też bym tak chciała smile. Oddelegować dziecię płci dowolnej do kuchni a ono mi tam torcik bezowy wykonuje. Problem w tym, że w krótkim czasie musiałabym wymieniać drzwi w domu na dwuskrzydłowe.
      Kompletnie nie rozumiem niepokoju znajomych, zazdroszczą i tyle !
      • azja001 Re: A mój syn 07.05.17, 05:55
        Super umiejętność, praktyczna i dla wielu kobiet sexy. A reakcje ludzi pokazują jak straszne stereotypy nami rządzą i ile krzywdy potrafią zrobić
    • bei Re: A mój syn 07.05.17, 14:20
      smile Super!!!
      • mama.nygusa Re: A mój syn 07.05.17, 14:36
        Zazdroszcze smile
    • edelstein Re: A mój syn 07.05.17, 15:23
      Zmien otoczenie.Znani mi geje nie potrafia gotowacbig_grin
    • zlababa35 Re: A mój syn 07.05.17, 16:02
      Super, zazdroszczę, zwłaszcza tej bezy wink. My z młodą raczej słabe w wypiekach, poza muffinkami i prostym ciastem z owocami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka