dotcomhaha Re: wózek dla pierwszego dziecka 13.05.17, 08:49 Wózek w cenie samochodu?XD nie chce wiedzieć co to za auto.mój najdroższy kosztował około 4 tyś ,miałam kilka m in emmaljunga która chyba najbardziej sobie chwale.stokke fajnie wygląda ale jest oklepany do bólu i jak dla mnie bardziej dizajnerski niż komfortowy dla dziecka.stawialabym na emme. Odpowiedz Link Zgłoś
anna26-only Re: wózek dla pierwszego dziecka 13.05.17, 09:04 ja zastanawiam się nad joolz day2 i cybex priam 2 -joollz cudowna gondola a cybex ma rozkładaną na płasko spacerówkę.Ostatecznej decyzji nie podjęłam ale raczej będzie to joolz.Za tydzień jadę na targi do Wrocławia i liczę,że zobaczę wózki "na żywo".Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: wózek dla pierwszego dziecka 13.05.17, 10:05 Ktoś kto projektował te wózki bardzo nie lubi dzieci. W pierwszym nie rozkłada się spacerówka, tylko ją opuszczasz do tyłu. Dziecko jedzie w takim kubełku i nawet nie ma jak się wyciągnąć. Gondola mała i płaska Drugi ma większą (w sensie głębszą gondolę ) ale spacerówka na płasko nadal się nie rozkłada. I nogi są wyżej niż pupa. www.mothercare.com/chassis-seats-and-components/cybex-priam-2-in-1-carrycot-and-seat-unit/LD2218.html Naprawdę chcesz dać ok 5000 za coś takiego? Ja rozumiem modę i lans. Ale gdzie tu wygoda dziecka? Jak będziesz patrzyła na wózki na tych targach, poszukaj emmaljungi. Zobacz tam co to znaczy spacerówka rozkładana na płasko i duża. Podwozia są różne teraz jak patrzyłam. 17 lat temu było jedno, a samych wózków niewielka ilość, bo były bardzo drogie ( ok 700-1000 droższy od najmodniejszego wtedy bebe comfort czy peg-perego ). Ale to był mercedes wśród wózków. Kilka lat temu moja siostra cioteczna dla wnuka kupiła też emmaljungę. Szukali wózka i konsultowali się z nami. Jak pojechali do sklepu - obejrzeli wszystko co było i padło na emme. I z tego co wiem, wszyscy zachwyceni. Brat cioteczny dla wnuka też kupił emmę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaweronka Re: wózek dla pierwszego dziecka 13.05.17, 20:04 Jeżeli chodzi o to na jakie elementy zwrócić uwagę, to przede wszystkim kwestia zwrotności i amortyzacji, do tego koła, im większe tym lepsze, gondola powinna być przestronna, w spacerówce dobrze żeby zapięcie (pas) miało regulacje żeby dziecko się nie zsuwało, regulowana rączka się przydaje jak jest między Tobą a mężem duża różnica wzrostu bo wózek się wtedy wygodniej prowadzi- to takie pierwsze sprawy, które przychodzą do głowy, ja mam akurat z adamexu wózek i bardzo jestem z niego zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
aniloraq Re: wózek dla pierwszego dziecka 13.05.17, 22:51 Ważne żeby nie był zbyt szeroki - zwłaszcza jeśli chcesz jeździć z nim czasem do sklepu. Jak widać tutaj: rozkminytiny.pl/wozkiem-nie-wejdziesz/ nie zawsze jest to takie łatwe. Ja miałam Baby Merc - wielkiego szału nie ma z jakością, ale bardzo wygodny i jak na tę cenę, akurat Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: wózek dla pierwszego dziecka 13.05.17, 23:25 jesli cena nie jest przeszkoda, to bugaboo donkey, bez dwoch zdan. poczatkowo mozna go uzywac w wersji mono (normalna szerokosc), a po urodzeniu sie rodzenstwa poszerzyc. warte swojej ceny, moim zdaniem. bardzo zwrotny, nawet przy pelnym obciazeniu, do tego gwarancja 2 lata, a po zarejestrowaniu produktu wydluza sie do 3. sama mam obecnie buffalo i bee, bo nie potrzebuje juz donkey. jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: wózek dla pierwszego dziecka 03.12.17, 15:57 Nie spamuj,az tak wam sprzedaz kiepsko idzie,ze musicie wykopywac stare watki? Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: wózek dla pierwszego dziecka 03.12.17, 16:22 Mieszkam w domku jednorodzinnym w mieście, właśnie zmieniam auto na większe, więc chyba sam ciężar czy wielkość wózka nie jest tak bardzo istotna Bardzo, bardzo się mylisz. Jako posiadaczka bardzo dużego samochodu i mieszkanka okolicy, w której jeżdżą niskopodłogowce powiadam ci - wielkość, wielkość po złożeniu, ciężar i łatwość składania wózka jest niezmiernie istotna. I to sprawdzone własnoręcznie, nie wyczytane w deklaracjach producenta. Ważny jest też miesiąc urodzenia dziecka, inny wózek kupisz przecież dla dziecka urodzonego w październiku, a inny dla urodzonego w kwietniu. Dziecko leży w wózku przez pierwsze 5-6 miesięcy cały czas, a potem czasem w nim leży, bo śpi, a czasem siedzi - dobry wózek na 5+miesięcy musi te pozycje uwzględniać. No i ważna jest też okolica - czy twoje osiedle domów jednorodzinnych to bardziej beton i kostka brukowa czy jednak okresowo błoto, żużel i żwir. I bardzo ważna rzecz - nigdy, przenigdy nie kupuj niczego, co nie ma skrętnych kół. Wózek ma się wygodnie prowadzić jedną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
maxiqueen [...] 22.03.18, 20:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: wózek dla pierwszego dziecka 22.03.18, 20:56 Adamex??? serio??? jesteście zadowoleni???? cóż. pozazdrościć{-P Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: wózek dla pierwszego dziecka 22.03.18, 20:59 zanim jakaś matka weźmie sobie do serca opienię mxiqueen - poczytajcie opinie o tych wózkach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorsmok Re: wózek dla pierwszego dziecka 21.04.18, 14:05 Jestem akurat na etapie zakupu wózku i czytając opinie internetowe widzę kilka osób negatywnie wypowiadające się o firmie Adamex, ale gro jednak jest za ich wózkami. Więc raczej tutaj Twoja opinia może nie być na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: wózek dla pierwszego dziecka 22.03.18, 21:16 smiac sie teraz czy za chwile? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: wózek dla pierwszego dziecka 22.03.18, 21:23 Wyposrodkowane rozwiazanie Odpowiedz Link Zgłoś
sterka03 Re: wózek dla pierwszego dziecka 02.06.18, 07:42 Euro Cart Passo - polecam! wózek 3 w 1, mega stabilny, porządnie wykonany i niedrogi Duże pompowane koła, obszerna gondola z regulowanym zagłówkiem i materacykiem w zestawie. To co u nas sprawdziło się super to fakt, że godnola ma opcję bujania.Mega duży kosz na zakupy. Spacerówki jeszcze nie używaliśmy ale też zapowiada się fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stolikowa Re: wózek dla pierwszego dziecka 02.06.18, 08:36 Tylko cybex, alton 5, coś wspaniałego! ,Za gondolę, bazę, nosidełko, spacerówkę 2600 PLN i jest super lekki i sprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: wózek dla pierwszego dziecka 02.06.18, 12:04 cybex aton 5 to fotelik a nie wozek Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: wózek dla pierwszego dziecka 02.06.18, 11:55 Myśmy kupili x-landera, który wtedy wcale tani nie był - i patrząc wstecz, chyba hormony ciążowe musiały się i mi i mężowi na głowę rzucić. Użyłam wózka 3 razy, (ok, maż pewnie trochę więcej, i parę razy dziadkowie, ale to przecież rzadko, bo mąż wrócił do pracy, dziadkowie dziecko odwiedzali, a nie zajmowali się na stałe), bo milion razy bardziej i ja i dziecko woleliśmy chustę Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: wózek dla pierwszego dziecka 02.06.18, 12:47 Cokolwiek nie weźmiesz, życie i tak ten wybór zweryfikuje. Nie ma wózka idealnego i dobrego dla wszystkich, a jeszcze dziecko może się trafić niewózkowe i wtedy cała kasa psu w buty. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: wózek dla pierwszego dziecka 02.06.18, 12:49 Ojej, to stary wątek... Nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
yotsukaido Re: wózek dla pierwszego dziecka 02.06.18, 15:22 Wątek rzeczywiście stary, moje maleństwo niedługo będzie miało rok Dziękuję wszystkim za porady. Ostatecznie wybrałam się do warszawy, do sklepów o których pisałyście obejrzałam rozmaite modele wózków, przetestowałam na żywo. Moje wcześniejsze typy stokke i mima rozczarowały mnie. Podobał mi się natomiast joolz day 2 - myślę, że byłby bardzo wygodnym wózkiem dla dziecka, i wygodnym do prowadzenia przez rodziców. Natomiast, zupełnie nieoczekiwanie, zdecydowałam się na cybex priam. Wcześniej wcale nie brałam go pod uwagę - nie podobał mi się wizualnie i uważałam, że jest strasznie nachalnie lansowany przez gwiazdy, gwiazdeczki i wszelkiej maści celebrytów. To co przeważyło o tym, że zmieniłam zdanie to bajecznie szybkie i proste składanie. Wózek składam jedną ręką. Jest poręczny do noszenia. Był też odczuwalnie lżejszy od joolz day2. Prowadzi się go bardzo wygodnie, jest mega zwrotny, ciasne przejścia sklepowe i manewrowanie na małych przestrzeniach nie są dla nas problemem. Nie będę pisała o wielkości np. gondoli, bo moja córeczka jest drobnym niemowlakiem. Według mnie jest to wózek 'miastowy', najlepiej sprawdza się na płaskich powierzchniach. Na nierównościach, wertepach daje radę, ale nie stwierdziłabym że ma super amortyzację - a takie opinie o nim czytałam. Akurat w naszym przypadku nie jest to wada - moja córeczka lubi jak wózek nieco się telepie. No i zazwyczaj spacerujemy po równych, gładkich ścieżkach i chodnikach. Ma bardzo pojemny kosz, można w nim naprawdę dużo upchnąć. Budka jest fajna, obszerna. Ja wybrałam wersję z kubełkowym siedziskiem i nie żałuję. Mojemu maluszkowi jest wygodnie w takiej pozycji podczas jazdy, kiedy spacerówka jest ustawiona w pionie lub półleżąco. Kiedy śpi, ustawiam pozycję poziomą. I myślę że również jest ok. Zwłaszcza że dziecko często podczas karmienia zadziera nóżki do góry - dokładnie tak jak ma je w wózku. I żeby nie było, taką pozycję preferowało zanim zaczęło korzystać ze spacerówki. Jestem zadowolona z wyboru, ale najważniejsze żeby określić swoje oczekiwania i potrzeby, dobrać do nich wózek i zobaczyć na żywo, żeby przekonać się jak się ma obraz wirtualny do rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś