grey.heart
15.05.17, 12:57
...zwłaszcza do tych, którzy znają moją sytuację:
1. W nazwie firmy męża, w której pracowałam realnie od 2009 jest jego nazwisko, takie samo jak moje. Co na to przyszły pracodawca? Od 2012 de facto współprowadziłam tę firmę. Co mogę odpowiedzieć na pytanie, dlaczego chcę teraz na etat - tak, żeby nie poruszać kwestii prywatnych?
2. Mimo, że moje wykształcenie i praca to dość egzotyczna dziedzina (wykonywaliśmy usługi dla firm, uniwersytetów, gmin itd.), to zdobyłam doświadczenie ogólnie np. w: organizowaniu i koordynowaniu prac grupy ludzi przy wielu projektach (których sama dobierałam i przyuczałam), prowadzeniu dokumentacji, kontaktach z klientami, prowadzeniu dokumentacji, pism, raportów, (współ)napisałam, dostałam i zrealizowałam 2 granty (gdzie też koordynowaliśmy grupę ludzi z różnych krajów, presja czasu, terminy, problemy), jestem współautorką publikacji naukowych. Na jakie stanowisko mogę realnie próbować aplikować z takim doświadczeniem (w humanistycznej dziedzinie i tylko jednym miejscu pracy od studiów)? Dodam dla niezorientowanych, że jestem w początkowej fazie odbudowywania poczucia własnej wartości. Mam w pobliżu duże miasto. Jestem 30+.
Znalazłam ogłoszenie o pracy w księgarni (na książkach się znam), ale pomyślałam, że może jeszcze gdzieś bym się nadawała?