mildenhurst 20.05.17, 18:08 Przystępującej do komunii. Nikt chyba nie zaopomuje, źe matkę pogięło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniani7 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 18:12 Nie się sama bawi w fryzjera, tylko dziecka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 18:27 Jak dla mnie samo przystępowanie już wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 18:56 No tak, ja ostatnio usłyszałam, że znajoma idzie z córka do fryzjera na 6 rano w niedzielę. Komunię mamy na 10, jeszcze nie zwariowałam, żeby z córki robić pannę młodą. Sama jej umyję włosy rano i ułożę, żeby były jak najmniej napuszone i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:18 naturella napisała: > No tak, ja ostatnio usłyszałam, że znajoma idzie z córka do fryzjera na 6 rano > w niedzielę. Komunię mamy na 10, jeszcze nie zwariowałam, żeby z córki robić pa > nnę młodą. Sama jej umyję włosy rano i ułożę, żeby były jak najmniej napuszone > i tyle. I czym to sie różni od pani ktora zrobi to samo tylko w zakładzie fryzjerskim? U nas Komunia była o 7 rano , i dzieci musiały wstać o 5 zeby sie wyszykować. W domu uczesać cos zjesc ubrać sie i dojechac. Ksiądz nie pytał czy będą dzieci niewyspane. Jak sie ma młodsze dzieci do tego szykowanie siebie tez bym dziecko oddała w czyjeś rece. Zupełnie nie mam drygu do czesania. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:23 Dlaczego tak wcześnie? Nieludzka pora... Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:23 Dlaczego tak wcześnie? Nieludzka pora... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:31 Skoro ksiądz nie pytał czy dzieci będą niewyspane to może rodzice powinni mu uswiadomic?? Nie ogarniam ☹ Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:37 Tym się różni, że nie wstanie o 5, że nie mam ciśnienia na koki i inne lokówkowe cuda, że córka będzie wyglądała jak mała dziewczynka, jaką jest, a nie ufryzowana lolitka - nie wierzę, że ktoś, kto umawia fryzjera na 5 rano robi to po to, żeby córka miała naturalne, tylko bardziej zadbane niż zwykle włosy Ja mam gości nocujących u mnie w domu w ten dzień, muszę zrobić śniadanie, sama się ogarnąć, a do tego zarządzić cateringiem, który przyjedzie rano, żeby nakrywać stoły, organizować bufety i rozstawiać jedzenie. Zdążę Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:00 Pewnie później już nie było, bo wszystkie miejsca zajęte przez inne komunistki. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:06 A ty zawsze masz problem- jak sie znajomi dziecmi nie opiekuja i nie wysylaja na oboz to zle, jak chca dobrze sie zajac i ida do fryzjera to jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:29 fryzjera też... Odpowiedz Link Zgłoś
onnomatopeja Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:39 Jakże jestem szczęśliwa, że ominie mnie ten cyrk..... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:46 życia nie znacie x lat temu moja klasowa koleżanka przed komunią praktycznie nie spała. miała wałki na głowie, żeby nie spadły to mama zrobiła jej coś w rodzaju stelażu pod głowę. a ona była z tych kręcących się podczas snu. z dwojga złego wolałaby pewnie wstać o piątej do fryzjera niż spać w tym ustrojstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 21:40 Ja też spałam na walkach, zakręconych wieczorem. Moi rodzice wynajmowali mieszkanie, pani była fryzjerka. Jako, że mieszkali u nas kilka lat, byliśmy zzyci. Wiec naturalna koleją rzeczy było świadczenie sobie uprzejmości. W ramach tychże ja, moja mama i ciotki przyjezdne, zostalysmy wyposażone we fryzury. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 13:12 Też spałam na wałkach, metalowych . Pamiętam radochę, że będę miała LOKI. Koniecznie takie, jak u lalek, długie spiralki. No i miałam, usztywnione piwem z cukrem , druga frajda to oglądanie jak podskakują w czasie ruchu. Komunia była o 8.00, czyli pewnie upiększano mnie o jakiejś zbójeckiej godzinie. Wszystkie dziewczynki chciały loki, kilka miało fryzurę na pazia, współczułyśmy im bardzo, że brzydko wyglądają. Takie byłyśmy głupiutkie Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:52 Ale dlaczego tak rano? Nic złego w tym że dziecko ktoś profesjonalnie uczesze nie widzę. Przed ostatnim weselem fryzjerka czesała mnie i córkę, zawsze jedno dla matki z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 21:42 Moja komunia była jakiś czas temu. O 8.30. Przyszła uczesac mnie kuzynka. Średnio mi się podobało. Marzyłam żeby mieć piękne loki a takie potrafiła zrobić fryzjerka tylko (nie było talentu w rodxinie). Wstalabym o 4 żeby je miec. A nie miałam. Tzn miałam ale nie piękne; -) Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 21:44 No, troche pogięło Jak to ładnie ze strony fryzjera że zgodził się wykonać usługę o takiej porze, pewnie na wieeelką prośbę klientki, która spóźniła się z rezerwacją. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 13:18 Bo to "wczesna komunia " jest. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 15:24 akurat dla fryzjerów teraz jest czas żniw wiec nie sądzę, że był to jakiś problem dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
jemeade Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 14:46 Gdyby to była sesja do katalogu BP o wschodzie słońca byłoby dobrze? Matkę pogięło, bo wysyła dziecko do komunii, a nie dlatego, że chce, żeby ładnie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 14:57 Naprawde? Jestem pewna, ze jakby to dziecko mialo wstac o 5 z jakiegos innego powodu to nikogo by to nie oburzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 15:14 W tym temacie nic mnie nie zdziwi, przechodziłam dziś przed 7 rano obok fryzjera i właśnie wychodziła zrobiona komunistka z mama a w kolejce czekały następne dziewczynki, gdy wracałem ok 10 zakład już był zamknięty, wiec to chyba normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 15:18 mnie już nic nie zdziwi po tym jak znajoma wzięła opiekę żeby... zrobić sobie oraz córce -komunistce paznokcie u manikiurzystki. fryzjer dla obu pań oczywiście zamówiony, podobno makijażu ma jej oszczędzić (sama pacykuje się 10x dziennie, nakładając kolejną warstwę na poprzednią). Odpowiedz Link Zgłoś