Dodaj do ulubionych

5 rano fryzjer dla dziewczynki

20.05.17, 18:08
Przystępującej do komunii. Nikt chyba nie zaopomuje, źe matkę pogięło.
Obserwuj wątek
    • aniani7 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 18:12
      Nie się sama bawi w fryzjera, tylko dziecka szkoda.
    • mid.week Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 18:27
      Jak dla mnie samo przystępowanie już wystarczy...
      • naturella Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 18:56
        No tak, ja ostatnio usłyszałam, że znajoma idzie z córka do fryzjera na 6 rano w niedzielę. Komunię mamy na 10, jeszcze nie zwariowałam, żeby z córki robić pannę młodą. Sama jej umyję włosy rano i ułożę, żeby były jak najmniej napuszone i tyle.
        • 3-mamuska Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:18
          naturella napisała:

> No tak, ja ostatnio usłyszałam, że znajoma idzie z córka do fryzjera na 6 rano
          > w niedzielę. Komunię mamy na 10, jeszcze nie zwariowałam, żeby z córki robić pa
          > nnę młodą. Sama jej umyję włosy rano i ułożę, żeby były jak najmniej napuszone
          > i tyle.

I czym to sie różni od pani ktora zrobi to samo tylko w zakładzie fryzjerskim?
          U nas Komunia była o 7 rano , i dzieci musiały wstać o 5 zeby sie wyszykować.
          W domu uczesać cos zjesc ubrać sie i dojechac.
          Ksiądz nie pytał czy będą dzieci niewyspane.
          Jak sie ma młodsze dzieci do tego szykowanie siebie tez bym dziecko oddała w czyjeś rece.
          Zupełnie nie mam drygu do czesania.
          • zlababa35 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:23
            Dlaczego tak wcześnie? Nieludzka pora...
          • zlababa35 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:23
            Dlaczego tak wcześnie? Nieludzka pora...
          • d.o.s.i.a Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:31
            Skoro ksiądz nie pytał czy dzieci będą niewyspane to może rodzice powinni mu uswiadomic?? Nie ogarniam ☹
          • naturella Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:37
            Tym się różni, że nie wstanie o 5, że nie mam ciśnienia na koki i inne lokówkowe cuda, że córka będzie wyglądała jak mała dziewczynka, jaką jest, a nie ufryzowana lolitka - nie wierzę, że ktoś, kto umawia fryzjera na 5 rano robi to po to, żeby córka miała naturalne, tylko bardziej zadbane niż zwykle włosy smile Ja mam gości nocujących u mnie w domu w ten dzień, muszę zrobić śniadanie, sama się ogarnąć, a do tego zarządzić cateringiem, który przyjedzie rano, żeby nakrywać stoły, organizować bufety i rozstawiać jedzenie. Zdążę smile
    • e-kasia27 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:00
      Pewnie później już nie było, bo wszystkie miejsca zajęte przez inne komunistki.
    • asmarabis Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:06
      A ty zawsze masz problem- jak sie znajomi dziecmi nie opiekuja i nie wysylaja na oboz to zle, jak chca dobrze sie zajac i ida do fryzjera to jeszcze gorzej
      • mildenhurst Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 19:11
        Masz rację.
    • stephanie.plum Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:29
      fryzjera też...
    • onnomatopeja Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:39
      Jakże jestem szczęśliwa, że ominie mnie ten cyrk.....
    • i_ja_tez Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:41
      O rany.....
    • wiosennaburza1 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:46
      życia nie znacietongue_out x lat temu moja klasowa koleżanka przed komunią praktycznie nie spała. miała wałki na głowie, żeby nie spadły to mama zrobiła jej coś w rodzaju stelażu pod głowę. a ona była z tych kręcących się podczas snu. z dwojga złego wolałaby pewnie wstać o piątej do fryzjera niż spać w tym ustrojstwie.
      • em_em71 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 21:40
        Ja też spałam na walkach, zakręconych wieczorem. Moi rodzice wynajmowali mieszkanie, pani była fryzjerka. Jako, że mieszkali u nas kilka lat, byliśmy zzyci. Wiec naturalna koleją rzeczy było świadczenie sobie uprzejmości. W ramach tychże ja, moja mama i ciotki przyjezdne, zostalysmy wyposażone we fryzury.
      • gama2003 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 13:12
        Też spałam na wałkach, metalowych smile. Pamiętam radochę, że będę miała LOKI. Koniecznie takie, jak u lalek, długie spiralki. No i miałam, usztywnione piwem z cukrem smile, druga frajda to oglądanie jak podskakują w czasie ruchu. Komunia była o 8.00, czyli pewnie upiększano mnie o jakiejś zbójeckiej godzinie.
        Wszystkie dziewczynki chciały loki, kilka miało fryzurę na pazia, współczułyśmy im bardzo, że brzydko wyglądają. Takie byłyśmy głupiutkie smile
    • kkalipso Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 20:52
      Ale dlaczego tak rano? Nic złego w tym że dziecko ktoś profesjonalnie uczesze nie widzę. Przed ostatnim weselem fryzjerka czesała mnie i córkę, zawsze jedno dla matki z głowysmile
    • kornelia_sowa Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 21:42
      Moja komunia była jakiś czas temu. O 8.30.

Przyszła uczesac mnie kuzynka.
      Średnio mi się podobało.

Marzyłam żeby mieć piękne loki a takie potrafiła zrobić fryzjerka tylko (nie było talentu w rodxinie).
      Wstalabym o 4 żeby je miec.
      A nie miałam. Tzn miałam ale nie piękne; -)
    • fomica Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 20.05.17, 21:44
      No, troche pogięło smile
      Jak to ładnie ze strony fryzjera że zgodził się wykonać usługę o takiej porze, pewnie na wieeelką prośbę klientki, która spóźniła się z rezerwacją.
      • damartyn Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 13:18
        Bo to "wczesna komunia " jest.
      • beata985 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 15:24
        akurat dla fryzjerów teraz jest czas żniw wiec nie sądzę, że był to jakiś problem dla niej.
    • jemeade Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 14:46
      Gdyby to była sesja do katalogu BP o wschodzie słońca byłoby dobrze?
      Matkę pogięło, bo wysyła dziecko do komunii, a nie dlatego, że chce, żeby ładnie wyglądało.
    • budyniowatowe Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 14:57
      Naprawde? Jestem pewna, ze jakby to dziecko mialo wstac o 5 z jakiegos innego powodu to nikogo by to nie oburzalo.
    • pani_libusza Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 15:14
      W tym temacie nic mnie nie zdziwi, przechodziłam dziś przed 7 rano obok fryzjera i właśnie wychodziła zrobiona komunistka z mama a w kolejce czekały następne dziewczynki, gdy wracałem ok 10 zakład już był zamknięty, wiec to chyba normalne.
    • swiezynka77 Re: 5 rano fryzjer dla dziewczynki 21.05.17, 15:18
      mnie już nic nie zdziwi po tym jak znajoma wzięła opiekę żeby... zrobić sobie oraz córce -komunistce paznokcie u manikiurzystki. fryzjer dla obu pań oczywiście zamówiony, podobno makijażu ma jej oszczędzić (sama pacykuje się 10x dziennie, nakładając kolejną warstwę na poprzednią).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka