Dodaj do ulubionych

Jesteście inteligentne?

05.06.17, 00:37
No teraz można to sprawdzić naukowo - która emama jest inteligentna wink U mnie wiele rzeczy na plus - jestem nocnym markiem, tworzę chaos wokół siebie, znam mnostwo rozmaitych przeklenstw. Nie jestem rasistka, homofobka, jestem tolerancyjna dla innych, nie nudzę się nigdy w swoim towarzystwie i lubię poleniuchowac. A wy - w których punktach i w ilu się odnajdujecie? wink

www.opowiastka.com/10-nawykow-ktore-towarzysza-ludziom-inteligentnym-numer-9-mocno-zaskakuje/
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 00:39
      Mam też przyjaciół od lat i używam funkcji drzemki wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 11:29
      u mnie wszystko praktycznie na plus wiec... big_grin
      • niu13 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 11:39
        U mnie też wszystko na plus, ale co z tego, skoro słabo umiem z tego korzystać. Np. wrodzone lenistwo sprawiło, że moja tzw. kariera zawodowa leży i kwiczy ;-D
    • lauren6 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 11:42
      Wychodzi na to, że pod monopolowym przesiaduje największa krynica intelektu.
      • princesswhitewolf Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 23:32
        dokladnie.
    • fornitta69 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 11:53
      Staram sie nie przeklinac, reszta sie zgadza. Ale, inteligentna nie jestem- wiec to kolejny tekst z cyklu "amerykanscy naukowcy dowiedli" tongue_out
    • manon.lescaut4 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 12:11
      Ależ oczywiście i test to tylko potwierdził!smile
      Ciekawa sprawa z tymi przeklenstwami. Nie wiem, który inny język ma tak bogaty repertuar przekleństw i możliwość kreowania nowych jak nasz poczciwy polski. Często oglądając jakiś powiedzmy kultowy film z dobrym tłumaczeniem (np. Beksinskiego) polska wersja brzmi ciekawiej i zabawniej. Nawet słynna jesień średniowiecza, choć są lepsze przykłady kreatywności tłumacza w typowych przeklenstwach.
      A zauważylyscie, że do słowa "pie..c" można dodać chyba każdy możliwy przyimek i słowo istnieje, działa i nabiera nowego znaczenia?smile
      No i faktem jest, że jak się słyszy wywody z mięsem jakiegoś dresiarstwa czy innej elity, to uszy bolą wraz z głową: ciągle to samo, bez "polotu" i bez sensu właściwie.
      • vaikiria Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 18:54
        Kiedyś liczyłam i wyszło mi - teraz dokładnie nie pamiętam - że można utworzyć 16 albo 18 słów z "pier..ić" smile
        • manon.lescaut4 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 20:19
          Ja nie liczyłam, ale wyliczalamsmile
    • muchy_w_nosie Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 12:15
      Boszeeee ... wiedziałam, na wszystko odpowiedzoałam sobie twierdząco .... 😈😘😀
    • leanne_paul_piper Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 12:16
      Nie jestem niechlujna, wręcz przeciwnie, jestem ogromną fanką perfekcji i doskonałości, więc nie wiem, czy to mnie nie dyskwalifikuje. Reszta się zgadza, zwłaszcza w lenistwie przodujęwink.
    • kosheen4 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 12:30
      Wg tego rankingu inteligencją nie błyszczę. Jakoś muszę teraz z tym żyć.
    • jeziorowa Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 12:33
      Wiesz bergamotka, inteligencja i pieniądze to najsprawiedliwiej rozdzielone ludziom "dary". Wszyscy uważają, że mają bardzo dużo tego pierwszego i zbyt mało tego drugiego.😜😝
      • lucerka Re: Jesteście inteligentne? 07.06.17, 20:56
        10/10
    • tol8 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 12:46
      To cała ja! I IQ 138 do tego
      • 1st.world.problems Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 12:51
        Jeżeli " niechcacy" polubiłas spam-stronkę i (zależnie od ustawień prywatności na fb) zaspamujesz znajomych tą pop-papką (sporo nowych treści codziennie), to te rzekome 138 z testu Wechslera na niewiele Ci się zda.
    • folivora Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 18:43
      Tak, jestem przynajmniej na tyle inteligentna, by nie podniecać się takimi durnymi tekścikami.
      • bergamotka77 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 23:18
        folivora napisała:

> Tak, jestem przynajmniej na tyle inteligentna, by nie podniecać się takimi durn
        > ymi tekścikami.

Inteligentni ludzie mają dystans do siebie i nie traktują wszystkiego poważnie wink
        • folivora Re: Jesteście inteligentne? 07.06.17, 21:25
          Hmm, no nie wiem, bo znam jednego wysoce inteligentnego pana z zerowym dystansem do siebie. Jakbym się dłużej zastanowiła, pewnie by mi przyszło na myśl więcej przykładów.

A ja akurat dystansu do siebie mam aż w nadmiarze, większość (o ile nie wszystkie - już mi się nie chce klikać i nabijać wejść, by sprawdzić) punktów zaliczona, a i tak tekst uważam za głupi tongue_out
          • bergamotka77 Re: Jesteście inteligentne? 08.06.17, 00:29
            Nie inteligentny tylko posiadajacy wiedzę wink Inteligencja to coś więcej niż wysoki intelekt. To umiejętność korzystania z niego w odpowiedni sposób. Jest też inteligencja emocjonalna - wbrew pozorom równie ważna w życiu co intelektualna. Ja osoby bez poczucia humoru i bez dystansu nie uważam za inteligentne. Mądre może, a nawet przemadrzale tak, ale nie inteligentne smile
    • vaikiria Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 18:52
      11. Inteligentni ludzie nie wierzą w to, co przeczytają o inteligencji na podejrzanych portalikach smile
    • chocolatemonster Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 19:09
      1,6,7 się nie zgadza a reszta tak. Nie wiem czy inteligentni ludzie 'kupuja' takie artykuły. Ja- nie bardzo.
    • whitney85 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 19:15
      Hehe jak miło. Jestem balaganiara, lubię podejmować ryzykowne decyzje, długo zasypiam, nie lubię sportu, jestem tilerancyjna i nie czuję się lepsza od innych. Wszystko pasuje poza agresją, na drodze raczej się zloszcze.
    • memphis90 Re: Jesteście inteligentne? 05.06.17, 20:51
      Cóż, osoba, która z badań pt. "osoby inteligentne potrafią wymienić więcej wulgaryzmów" przeszła płynnie do "osoby inteligentne więcej przeklinają" sama nie jest zbyt inteligentna... Poza tym - w odniesieniu do bycia fleją- inteligencja nie jest równoznaczna z "byciem twórczym". W zasadzie do każdej "naukowej" interpretacji możnaby się przyczepić...
    • mysliciel662 Re: Jesteście inteligentne? 06.06.17, 12:22
      Każdy powie, że jest inteligentny wink
    • koza_w_rajtuzach Re: Jesteście inteligentne? 08.06.17, 08:19
      Wg tego tekstu chyba jestem inteligentna... choć i tak uważam, że nie jestem wink.
      U mnie nie zgadzają się dwie rzeczy. Nie uznaję funkcji drzemki, bo wolę mieć o te kilka minut pełniejszy sen i wyskoczyć z łóżka od razu kiedy tylko zadzwoni budzik. No i bardzo mało przeklinam, bo uważam to za słabość. Reszta się zgadza.
      • koza_w_rajtuzach Re: Jesteście inteligentne? 08.06.17, 08:23
        Aaa, no tak, nie doczytałam o co chodzi z tymi przekleństwami, tylko pobieżnie spojrzałam. Nie chciało mi się całego artykułu czytać, a lenistwo jest przecież oznaką inteligencji, a więc teoretycznie nie powinno to działać na moją niekorzyść big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka