hedna 11.06.17, 17:42 Boli jak cholera i pojawia się jakaś jasna wydzielina.Co to może być? Co robić? Trzeci dzień boli mnie głowa z przodu (czoło i skronie),katar się chyba zaczyna.Męczy mnie to oko,poradzicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Oko :( 11.06.17, 17:49 Bez okulisty się nie obejdzie. Ja miałam raz ropne zapalenie spojówek- wygląda się koszmarnie, boli, oczy skleja ropa. Fuj. A kiedyś zrostowe zapalenie tęczówki. Ale tutaj nie ma wydzieliny tylko ból i ograniczenie widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Oko :( 11.06.17, 17:54 Tu Ci roznicuja silny ból oka , jesli towarzyszy silnemu bolowi głowy, odsylają pilnie do lekarza. Na już przemylabym herbatą, zawsze to robie jak coś z oczami się dzieje i pomaga - na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: Oko :( 11.06.17, 23:24 Mi okulista powiedzial, ze on mnie blaga zebym nigdy przenigdy nie przemywala oczu ziolami, rumiankami czy herbatami. Nie ma co sie meczyc i bawic - okulista , odp specyfik i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Oko :( 12.06.17, 00:06 Potwierdzam od kompresów,z rumianku położonych na zmęczonych powiekach miałam pi 15 min oczy jak mops. Wpadłam w spazmy, miałam białka czerwone wypukle i galaretowte, na szczęście żeby otrząsnąc się z szoku położyłam się na chwile do łóżka i zasnęłam na 6h, po obudzeniu oczy były normalne, natomiast ten sen był wyjątkowy, moim zdaniem to był jakiś wstrząs, bo ani zmęczona nie byłam przed ani nigdy w dzień nie śpie. Było to z 12 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Oko :( 12.06.17, 00:13 Mam alergię na rumianek kontaktowo ( pić mogę do upojenia ) więc w ramach profilaktyki oczu i twarzy nie potraktuję żadnym ziołem ( kontaktowo 😉) . Jak masz jakieś krople to to i okulista w najbliższym możliwym terminie - nawet jakby trzeba było jechać na nocną opiekę medyczną .. sor bym odpuściła Odpowiedz Link Zgłoś
gladys_g Re: Oko :( 11.06.17, 17:57 przemyj solą fizjologiczną i idź do okulisty, dostaniesz kropelki i pewnie po tygodniu Ci przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Oko :( 11.06.17, 23:31 Miałam kilka razy zap.rogówki i ból jest koszmarny. Jakby ktoś wyspałem trociny do oka i jeszcze je wciskał. Ja mam w domu zawsze świeży Tobrex, ten ratuje mi życie. Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Oko :( 12.06.17, 00:15 Jedynie lekarz okulista wskazany. Domowe sposoby moga jedynie pogorszyc sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś