Dodaj do ulubionych

Zazdrość matki

25.06.17, 22:38
Czy Wasze mamy są zazdrosne o to, ze spędzacie czas z rodziną Waszego męża , o dobre kontakty z tesciową ?

Moja jest trochę zazdrosna o to, ze teściowa mnie lubi i , ze często mnie zaprasza .
Fakt, teściowa traktuje mnie jak córkę i moze o to chodzi
A jak jest u Was ?
Obserwuj wątek
    • feliz_madre Re: Zazdrość matki 25.06.17, 22:59
      Nikt o nic nie jest zazdrosny. Ani o wizyty weekendowe, ani o święta, ani o wnuki...
      Ani moi rodzice o to, że siedzimy u teściów, ani teściowie, że ich syn siedzi u moich rodziców.
    • princesswhitewolf Re: Zazdrość matki 25.06.17, 23:19
      nikt o nic nie jest zazdrosny. Cudakow nie ma w rodzinie
    • iwoniaw Re: Zazdrość matki 25.06.17, 23:44
      Matka, która jest zazdrosna, że córka ma normalne relacje z rodziną męża, niewątpliwie ma coś z głową. Na szczęście moja tak nie ma.
    • tontonik Re: Zazdrość matki 26.06.17, 13:55
      Mama i teściowa nie są o nic zazdrosne. Lubimy się wszyscy wink
    • aguar Re: Zazdrość matki 26.06.17, 14:01
      Moja matka to jest chyba zazdrosna o wszystko, co mam wg niej lepsze od niej. Ale akurat na moich kontaktach z teściową się nie koncentruje.
    • mamablue Re: Zazdrość matki 26.06.17, 18:44
      Mama nie,za to teściowa skrupulatnie wylicza ilość wizyt "u nich".... eh.. i jakoś trzeba z tym żyć, choć czasem daje w kośćwink
    • koza_w_rajtuzach Re: Zazdrość matki 26.06.17, 18:57
      Moja mama mnie nie kocha, wnuków też nie wink.
      Serio to mówię. Nie zależy jej wcale jakoś na kontaktach ani ze mną ani z moim rodzeństwem, nawet nie przeszkadza jej to, że nasz brat odwiedza ją mniej więcej raz na 5 lat, czasem rzadziej. Taka już jest. Zazdrosna nie jest. Czasem zadzwonię do niej, czy tam ją odwiedzę, jej generalnie nie interesują moje relacje z teściową, bo nawet się o to nie pyta wink). Wie, że teściów odwiedzam częściej, ale nie jest to dla niej problem.
      • lucyjkama Re: Zazdrość matki 26.06.17, 19:19
        Kozo, smutne to jest 🙁
        • koza_w_rajtuzach Re: Zazdrość matki 26.06.17, 20:36
          Ona taka jest i nie ma czym się przejmować.
          Ludzie mają gorsze matki. Ostatnio z siostrą zastanawiałyśmy się nad tym i doszłyśmy do wniosku, że może mieć zespół Aspergera albo coś w tym stylu. Nigdy nie lubiła się przytulać, wg nas nie potrafi kochać, ale w sumie przynajmniej nas nie biła ani nic w tym stylu. Wiem, że całe dzieciństwo rodzice prowadzali ją do psychologów (co w tamtym czasie nie było przecież popularne), zażywała jakieś leki na uspokojenie, ale ciężko od niej wyciągnąć z jakiego powodu, wg siebie samej była idealnym dzieckiem, ale ona ogólnie ma swój świat, w który święcie wierzy, nawet jeśli mocno odbiega od rzeczywistości.
          Jak byłam dzieckiem to nie rozumiałam czemu nie interesują jej moje problemy, czemu nie mówi, że mnie kocha, ale wtedy myślałam, że jest całkiem normalną mamą. Teraz inaczej na to patrzę. Żal mi jej, bo z wiekiem widzę, że ma coraz więcej problemów i doprowadza się do autodestrukcji.
    • moni_kaw Re: Zazdrość matki 26.06.17, 19:03
      Moja teściowa prezentuje takie zachowanie w stosunku do swojej córki - strasznie jej się rozchodzi ile razy córka była u swojej teściowej, ile razy dzwoniła a nawet robiła dochodzenie która z nich dowiedziała się pierwsza! ze wnuk się już urodził ;
      • koza_w_rajtuzach Re: Zazdrość matki 26.06.17, 19:09
        W takim razie powinnaś się cieszyć, że jesteś synową, a nie rodzoną córką big_grin.
        • moni_kaw Re: Zazdrość matki 26.06.17, 20:08
          To zasługa mojego męża ze postawił twardą granice, inaczej dokazywalaby również na moim przykładzie smile
    • whitney85 Re: Zazdrość matki 26.06.17, 19:24
      U mnie tak, mam dobre kontakty z tesciami i słyszę wciąż z przekasem "ci lepsi rodzice " ale to akurat nic takiego biorąc pod uwagę inne rzeczy, które mogę od niej usłyszeć.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Zazdrość matki 26.06.17, 19:48
      Moja teściowa ma problem, że mój mąż woli spędzać czas z moją rodziną big_grin no cóż. Sami sobie na to przez lata zapracowali a teraz zbierają plony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka