Dodaj do ulubionych

Jechac, nie jechac? C.d

17.08.17, 14:35
Po 6 dobach antybiotyku poszlismy do naszej pediatry na kontrol corka przestala goraczkowac nad morzem miala wilgotny kaszel odrywajacy sie po powrocie powrocil silniejszy i z przewaga suchego. Pediatra obsluchala powiedziala ze zmiany osluchowe sa dalej takie jak byly z podejrzeniem przejscia na pluca. Albo drugi antybiotyk albo szpital. Jestesmy wiec w szpitalu pobrano jej badania nawet niewiem jakie bo lekarz tajemnicza twierdzi ze da znac jak cos wyjdzie z nich dostala kolejny antybiotyk w tabletce teraz z innej grupy. Inhalacje z pulmicortu i atroventu.
Obserwuj wątek
    • ania_kryszcz Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 14:41
      Przeraza mnie to bo to juz 5 antybiotyk w ciagu 3 miesiecy. Corka ponad 1,5 roku temu miala mononukleoze. Bylismy tez w szpitalu bardzo slugo goraczkiwala bez zadnych innnych objawow.
      • aj.riszka Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 14:52
        Jest pod dobrą opieką, spokojnie.. najważniejsze aby zdiagnozować co jest powodem gorączki.
        Trzymam kciuki.
    • mae224 Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 15:23
      Współczuję stresu, ale tak z dzieciakami jest.
      • aguar Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 15:30
        Też współczuję, ale mam zastrzeżenia, co do wprowadzenia kolejnego antybiotyku nie gorączkującemu dziecku przed uzyskaniem wyników badań. A rtg klatki miała?
        • ania_kryszcz Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 15:51
          Rtg miala opisu jeszcze nie mem. Tez mam watpliwosci bo ja na ta chwile nim dostana wyniki i kinkretnie cis wyjdzie zostawilabym ja na inhalacjach z pulmicortu i atroventu ale to sa lekarze i chyba wiedza co robia.
          • aguar Re: Jechac, nie jechac? C.d 18.08.17, 15:31
            Może były jakieś przesłanki, żeby podać, o których nie wiemy...
    • marminia Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 15:37
      Dobrze, że zrobią badania, bo taki stan może mieć multum przyczyn - od infekcji, poprzez alergie (moja córka tak miała zanim wyszło jej uczulenie na roztocza), aż po gorączkę jako skutek uboczny antybiotyku. Pocieszające jest to, że u dzieci przyczyny najczęściej są infekcyjne i niegroźne. Przypuszczam, że już jesteś tym wszystkim zmęczona, ale trzymaj się, będzie dobrze!
    • hermenegilda_zenia Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 21:48
      Czy tylko ja jestem tutaj na posterunku? Kobieto, czy pochodzisz z dalekiej prowincji i naukę skończyłaś na podstawówce? Nie sądziłam, ze ktoś w XXI wieku napisze "kontrol" - był tu kiedyś wątek o koszmarach językowych. To jest wlasnie taki przypadek.
      • kornelia_sowa Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 22:30
        Dziewczyna się denerwuje, nie wiadomo co dziecku jest,siedzą w szpitalu a Zenia się będzie nad kontrolą doktoryzowac. Brawo, brawo za czujność. Lepiej?
    • sunheart Re: Jechac, nie jechac? C.d 17.08.17, 22:36
      Prawdopodobnie pobrali badania w kier. krztuśca.
      U nas było identycznie.
      Dopiero jak nic nie wyszło to lekarz nas poinformował.
      Nie wiem czemu tak...
      • ania_kryszcz Re: Jechac, nie jechac? C.d 18.08.17, 15:59
        Badanie pobrano w kierunku bakteri mucoplasma. Na zdjeciu rtg wyszedl pod lewym plucem naciek, zmiana. Dostaje frumilid w tabletce, wziewy pulmicort i atrovent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka