Dodaj do ulubionych

Mąż niedoskonały

17.10.17, 15:40
Czy któraś z was się do posiadania takiego przyznaje? Na duży odzew nie liczę, bo wiadomo, że meżowie ematek to chodzące ideały: czynni biznesmeni, o błyskotliwych umysłach i wyrafinowanym smaku (żadne tam Janusze biznesu) oraz wyrzeźbionych codziennymi treningami ciałach. smile
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 15:43
      Nie zauważyłam tu masowych deklaracji o idealnych pod każdym względem mężach.
    • butch_cassidy Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 15:43
      A niech tam! Mój 😃 Ma prawie równie duże wady jak zalety, na szczęście prawie 😉
    • beataj1 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 15:46
      Mój nie jest mężem i jest niedoskonały.
      Mało tego, z dużym lękiem wraz z starzeniem się widzę w nim coraz więcej cech jego matki. A tej kobiety naprawdę serio nie lubię.
      Jest pedantyczny, bywa nadmiernie krytyczny, czepia się o drobiazgi i te drobiazgi urastają czasem u niego do rangi wielkiego problemu. Przy czym tak się skupia na drobiazgach, że nie zauważa większych i ważniejszych spraw.

Na szczęście ma poczucie humoru i potrafi się z siebie śmiać.
      A i jeszcze - ma tendencje do przegrzewania dzieci. Serio, teraz na jesieni muszę przed niem chować ciepłe/zimowe kurtki i czapki bo by mi ugotował dzieci.
      • lucyjkama Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 15:51
        Mój ma tendencję do wyziębiania dzieci. Jemu zawsze ciepło i przy 5 stopniach puszczałby dzieci w krótkich rękawkach, klapkach i z mokrą głową😀 Moje mamrotanie o to ma w nosie. Wrrrr... A jeden mój kolega to ideał. Założy na dziecko wszystko co żona naszykowala. Nawet jeśli od rana do południa temperatura wzrosła o 20stopni😉 Zazdroszczę jego żonie 😜
        • claudel6 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 22:28
          >Założy na dziecko wszystko co żona naszykowala.

big_grin u mnie tak jest, ale jednak bez tego zdania: "Nawet jeśli od rana do południa temperatura wzrosła o 20stopni"
        • jowita771 Re: Mąż niedoskonały 20.10.17, 06:45
          > Założy na dziecko wsz
          > ystko co żona naszykowala. Nawet jeśli od rana do południa temperatura wzrosła
          > o 20stopni

Nie wytrzymałabym z takim idiotą.
      • conena Re: Mąż niedoskonały 20.10.17, 11:56
        beata, jestem Twoim mężem-niemężem, a mój ojciec jest Twoją teściową-nieteściową big_grin
    • lucyjkama Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 15:46
      Mój jest bardzo niedoskonały bo nie jest biznesmenem😝
      • bardoszka Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 15:48
        No to może chociaż dyrektorem albo prezesem? smile
        • lucyjkama Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 15:52
          Hmmm... bo ja wiem... trochę jest dyrektorem ale biznesmen to biznesmen 😠
    • 7katipo Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:00
      Mój jest do bani. Kompleksowo i pod <prawie> każdym względem crying
      • laruara Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:07
        Mój mąż miał wady, ale uważał że nie ma. Za to oczekiwał idealnej, w jego mniemaniu, żony. Dlatego nie jest już moim mężem.
    • bergamotka77 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:04
      To się zdziwisz wink Ideały nie istnieją, ale mój jest dostatecznie dobry jak na moje wymagania i potrzeby big_grin
    • cauliflowerpl Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:06
      Nie mąż to wprawdzie, ale mojego faceta ematki sklasyfikowałyby jako odpad atomowy. Zresztą ja też uważam, że jest dziwny.
      Ale jeździ wyczynowo na rowerze, ma piękne ciało, dwa koty i mieszka o 25 km ode mnie wink zwłaszcza to kompensuje wszystkie jego wady big_grin
      • 7katipo Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:09
        i mieszka o 25 km od
        > e mnie wink zwłaszcza to kompensuje wszystkie jego wady big_grin
        O, ja też tak chcę!!!!!!
    • heca7 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:08
      Mój jest wg standardów ematkowych niedoskonaly. Bo ma pas startowy przez środek głowy wink
      Poza tym jest czynnym biznesmenem , chyba bo nadal nie wiem jak wygląda nieczynny suspicious
      • bazia8 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:52
        Podkładacie się koleżanki, oj, podkladacie!
        Mój był niedoskonały, ale odkąd zrzucił 25 kilogramów i ma maleńki bandzioch, to już złego słowa na niego powiedzieć nie mogę.
        Niestety nie zarabia fortuny, mimo, że jest wąską specjalistką big_grin
        • heca7 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 16:58
          Mój jest szczupły. Nie ma i nigdy nie miał ani grama zbędnego tłuszczu. Aż mu zazdroszczę wink
    • lusitania2 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 17:21
      męża mam z wyboru, a nie z urzędowego przydziału czy z łapanki, więc czemu miałabym się zadowolić innym, niż "doskonały"?
    • jem.gluten.i.cukier Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 17:21
      Mój po pierwsze nie jest mężem, co już go dyskwalifikuje.
      Jest ode mnie kilkanaście lat starszy.
      Jest po rozwodzie i to nie jednym, a dwóch.
      Ma dzieci
      Nie jest bogaty
      Ma poniżej 170 cm wzrostu.

Wedle ematkowych kryterium zajmuje pewnie pierwsze miejsce w kategorii najgorszy partner życiowy.
      • cosmetic.wipes Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 17:30
        To prawdziwy dramat wink
      • nickbezznaczenia Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 21:05
        smile
      • kaka-llina Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 15:33
        jem.gluten.i.cukier napisał(a):

> Mój po pierwsze nie jest mężem, co już go dyskwalifikuje.
        > Jest ode mnie kilkanaście lat starszy.
        > Jest po rozwodzie i to nie jednym, a dwóch.
        > Ma dzieci
        > Nie jest bogaty
        > Ma poniżej 170 cm wzrostu.
        >
        > Wedle ematkowych kryterium zajmuje pewnie pierwsze miejsce w kategorii najgorsz
        > y partner życiowy.
        >
        >
        ha! prawie to samo mam (nie mąż, rozwód-jeden tylko, dzieci już dorosłe, pieniędzy nie ma, 179 wzrostu wink)
        • kaka-llina Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 15:34
          a zapomniałam.. kilkanaście lat starszy również.. wink
        • jem.gluten.i.cukier Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 15:34
          Twój jest pół-odpadem zatem, a mój całkowitym smile
          • kaka-llina Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 15:54
            Nie chcę cie martwić ale oboje są odpadami całkowitymi.. E matka na nic bez kupy kasy, 195 wzrostu, oczywiście kawalera bez dzieci by nawet nie spojrzała..
            • kota_marcowa Re: Mąż niedoskonały 20.10.17, 08:39
              Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Pomiędzy dwumetrowym, milionerem z kaloryferem na brzuchu, a starym, biednym kurduplem, po 2 rozwodach ( oczywiście na pewno na same złe kobiety trafiał), z dziećmi na karku jest jeszcze coś po środku. Zastanawiam się, czy pani ma jakiś widoczny defekt, że się z kimś takim związała.
      • rosapulchra-0 Re: Mąż niedoskonały 20.10.17, 10:12
        To prawie jak mój. Osiem lat starszy, łysy, po rozwodzie, dzieci ma tylko ze mną, nie jest bogaty i również jest nikczemnego wzrostu.
    • tt-tka Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 17:32
      Moj chlop jest niedoskonaly pod kazdym wzgledem. Podobnie jak ja. Moze dlatego dobrze nam razem smile
    • bei Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 17:41
      Mój jest doskonały, ale jestem nieobiektywna, bo wciąż jestem w nim zabójczo zakochana, i bardzo lubię jego towarzystwo Sama nie wiem dlaczego z tak wysokiego poziomu endorfin nie dostałam zawału lub udaru🙃😂.
      Chociaż tak myśle...ze to jego usportowienie i sylwetka fit to miecz nad moja głową- muszę pilnować się, by drastycznie nie odstawać . Wyłączność na niedoskonałość w naszym związku to mam ja.
    • barbibarbi Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 17:49
      Mój jest niedoskonały, lubi zrzędzić, gadać, maglować każdy problem. Ma zapędy na kaznodzieję, albo polityka - wygłasza przemowy, nawet z córką chciałyśmy mu kupić na urodziny ambonę czy mównicę na podwyższeniu, żeby mógł sobie spokojnie robić kazania. Sporo ma głupich wad. Jak coś się zepsuje - to na pewno ty, z całą pewnością NIE on. jak coś się naprawi czy udoskonali, to na pewno nie ty, z całą pewnością to ON. Ma selektywną pamięć, zapamiętuje to co mu pasuje do koncepcji, np dyskusja jakie to teraz drogie mieszkania, oj drogie i słyszy, że ktoś zapłacił np 250 tys za mieszkanie (ja słyszę i pamiętam podaną liczbę). Z dwa dni będzie się ze mną kłócił, że to mieszkanie kosztowało 350! Na sto procent, on pamięta. No bo taka drożyzna przecież. Jakoś to znoszę, bo kto nie ma wad?
      • cauliflowerpl Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 07:14
        Ambona big_grin
        Popłakałam się big_grin
    • bi_scotti Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 18:12
      Nie ma sie co oszukiwac: moj jest perfect big_grin Szczegolnie teraz gdy (znow) jest czesciowo na moim utrzymaniu wiec "mam power" tongue_out Jak sie moge skarzyc skoro sama go sobie z wlasnej woli za reke wzielam i tak sie juz wodzimy dekada za dekada ... Gdybym zaczela narzekac to jakby to o mnie swiadczylo jako o wyborcy? tongue_out Cheers.
      • rosapulchra-0 Re: Mąż niedoskonały 20.10.17, 11:36
        Jak długo jesteście ze sobą?
    • chocolatemonster Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 20:52
      Ja mam. Sama jestem bardzo niedoskonała wiec jest ok.
      • bywalec.hoteli Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 20:58
        Kolejny fajny wątek smile
    • wiosennaburza1 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 20:58
      mój jest doskonale niedoskonały. uparty jak osioł i chimeryczny. bałaganiarz. zgubiej. w towarzystwie swojego dziecka zachowuje się jak trzylatk ( dziecko starsze). wybredny kulinarnie ( białego sera ze śmietaną, rzodkiewkami, szczypiorkiem i solą nie lubi, dziwak)
      ale ogół uważa, że to id eał męża.
      i kiedyś , dawno temu myślał że żona to taki ogólnie szanowany sprzęt kuchenno-sprzątający.
    • lauren6 Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 21:02
      Mój jest niedoskonały. Stwierdził, żebym nigdy w życiu mu nie kupowała breloka LV sad
    • klamkas Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 21:43
      Mój jest idealnie idealny, a ja wręcz przeciwnie, dlatego ta jego nieskazitelność wkurza mnie w stopniu, którego nie da się opisać. Myślę, że moglibyśmy być parą idealnie szczęśliwą, gdybyśmy, jak napisała cauliflower, mieszkali osobno, na tyle blisko, żeby być dostępnym prawie zawsze, a na tyle daleko, żebyśmy nie patrzyli sobie non stop na ręce wink.
    • kkalipso Re: Mąż niedoskonały 17.10.17, 22:43
      A istnieje mąż doskonały?!
      Mój jest niedoskonały, bo doskonały to takiej złośnicy jak ja by nie kochał.

--https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/38/52/23/012b6d09cf.jpg
    • maadzik3 Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 07:15
      a są idealni? mój na pewno nie jest. ja też idealna nie jestem
      • undoo Re: Mąż niedoskonały 20.10.17, 04:35
        moj sie Ciebie boi, wiec jest idealny smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 07:56
      Ja takiego mam. Ale doskonalego nigdy nie szukalam wink
    • bebi_nowa Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 11:45
      mój co prawda ma błyskotliwy umysł i wyrzeźbione ciało, ale też mnóstwo innych wad. aktualnie mam na niego wq..wa więc sobie poużywam. wszystko wie lepiej, zawsze musi udowodnić swoją wyższość w niemal każdym temacie, ja mam szansę tylko w tym, czym się zawodowo zajmuję i gotowaniu. jest okropnym pedantem. ma kij w d..., nie pije alkoholu więc nawet nie ma tego kija czym zmiękczyć. słucha tylko muzyki klasycznej. nie znosi imprez i w ogóle większość ludzi ledwo toleruje. nie zorganizował żadnych wakacji odkąd jesteśmy razem. napisałabym więcej ale nawet na anonimowym forum wydaje mi się to nielojalnością.
      • sanrio Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 12:09
        a ja bym dała dużo, żeby mój prezentował te cechy, które określiłaś jako wady wink no może oprócz tego udowodniania wyższości, to moja działka big_grin
        • kaka-llina Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 15:40
          kij w tyłku to nie wada? i to zero wakacji?i wywyższanie się itd.. (zero imprez, zero towarzystwa) ja bym się bała..
    • sanrio Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 12:05
      miałam zakładać taki wątek...tak mnie drażni ten mój mąż ostatnio, mam wrażenie, że jego wady się uwypuklają z wiekiem. Niestety, gdybym teraz miała wybierać męża, zwracałbym na zupełnie inne rzeczy uwagę sad Na szczęście chociaż wizualnie nadrabia.
    • green_agula Re: Mąż niedoskonały 18.10.17, 16:04
      Ja mam niedoskonałego męża ale to nic bo sama jestem niedoskonałą żoną, więc jakoś to musimy obydwoje przeżyć wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka