Dodaj do ulubionych

A może do kina ?

17.10.17, 18:30
Na razie co prawda ciepło a mi się sala kinowa kojarzy z jesienią zimą tak mam dziwnie.
Tylko na co ???
Coś z zapowiedzi warte wydania kasy i.spędzenia 2 godzin w sali z innymi obcymi ludźmi.
Coś zeby mi się chciało wyjść z domu.
Chyba że nie warto i wrócę do netflixa skoro na spółkę z teściową płacę a i tak od 2 mcy nic nie oglądałam.
No i żebym w kinie nie patrzyła co 15 minut na zegarek.
Tak dawno nie byłam w kinie na dobrym filmie.
Takim co rozsmieszy, poruszy ...
Gusta są różne.
Ostatni film na którym byliśmy cała rodzinka i nawet nam się podobał to Za niebieskimi drzwiami.

Chodzicie do.kina ??
Obserwuj wątek
    • dzikka Re: A może do kina ? 17.10.17, 18:37
      Chadzam, ostatnio byłam na "Ach śpij kochanie ". Dość dobry. W weekend chyba wybiorę się na Botox, bo obiecałam koleżance. Jednak tak naprawdę ostatnio wyjątkowo kiepski repertuar. ..
    • lusitania2 Re: A może do kina ? 17.10.17, 18:58
      chodzę regularnie, uprzejmie donoszę, że ostatnio byłam na "Powierniku królowej".
      Ale nie doradze, na co iść teraz, co by być do przoduwink z wydatkami nad teściową, bo z własną dzielić się nimi ani konkurować nie muszę.
    • 1234wxyz Re: A może do kina ? 17.10.17, 19:01
      Twój Vincent.
      • aerra Re: A może do kina ? 17.10.17, 19:36
        Twój Vincent to raczej nie rozśmieszy.
        • hermenegilda_zenia Re: A może do kina ? 17.10.17, 20:04
          Ale z pewnością poruszy. Byłam na nim dwukrotnie - i na wersji z napisami i z dubbingiem. Na każdym seansie ludzie nie ruszyli sie z miejsc, siedzieli jak zaczarowani aż do samiutenkiego konca napisów. Nie pamietam na jakim filmie cos takiego mi sie ostatnio zdarzyło.
    • maadzik3 Re: A może do kina ? 17.10.17, 19:42
      "Zgoda". Bardzo niskobudżetowy (cały film miał budżet niższy niż teledysk Vegi; przypomina trochę stare produkcje Zanussiego), 22 dni zdjęciowe. Parę wpadek (debiut reżyserski). Ale mocny i dobry film o czymś czego pono nie było, o jednym z polskich obozów koncentracyjnych, tytułowej Zgodzie. Ale dla mnie również ponadczasowy film o ludziach przetrąconych wojną, z których niemal każde jest i ofiarą i katem
      • maadzik3 Re: A może do kina ? 17.10.17, 20:01
        aaa, nie doczytałam w pośpiechu. No, Zgoda na pewno nie rozśmieszy. Film opowiada o obozie. Ale i tak polecam choć to ciężkie kino
    • aerra Re: A może do kina ? 17.10.17, 19:48
      Chodzę, mam Unlimited w Cinema i chodzę tak ze 2 razy w tygodniu wink
      Ale ten tydzień jest wyjątkowo słaby, oprócz Blade Runnera, a to specyficzne raczej i nie komedia zdecydowanie.
      Z komedii Wszyscy moi mężczyźni nie jest złe, ale jak się nastawisz, że to takie typowe amerykańskie kino - bajeczka dla dorosłych. Optymistyczne, cukierkowe i nierealne jak diabli wink
      A, jeszcze Kingsman i Twój Vincent, ale żaden nie jest komedią (ok, ten pierwszy ma sporo momentów komediowych, ale to film akcji)
      • nolus Re: A może do kina ? 17.10.17, 20:14
        Ech, ja się zastanawiałam nad Unlimited, ale potem doszłam do wniosku, ze chyba raczej nie będę w każdym tyg. lądować w kinie ☺ Ale z czasem mnie nachodzi ta myśl żeby jednak, bo oferta - zwłaszcza przy stale rosnących cenach biletów - jest naprawdę korzystna.

Ja bym jednak poszła na ten "Botoks", haha.
        • aerra Re: A może do kina ? 17.10.17, 21:54
          Na Botoks nie idę, bo uważam, że Vedze się już całkiem odjechało wink Sceny różne mnie mam w nosie, ale ogólny przekaz mi się nie podoba.
          A z Unlimited jestem bardzo zadowolona wink
          • nowaczek1 Re: A może do kina ? 18.10.17, 14:02
            Z ciekawości: ile płacisz miesięcznie za ten Unlimited?
            • nolus Re: A może do kina ? 18.10.17, 14:06
              nowaczek1 napisał:

> Z ciekawości: ile płacisz miesięcznie za ten Unlimited?

W Wawie z tego co pamiętam ok.50 zl, reszta Polski parę złotych taniej - cena miesięczna.
      • morgen_stern Re: A może do kina ? 18.10.17, 14:07
        Mój ma Unlimited, ja też teraz sobie dokupiłam i już się ciesze na weekendowe maratony filmowe smile
    • lauren6 Re: A może do kina ? 17.10.17, 20:14
      Chodzimy do kina, ale ostatnio był taki okres gdy autentycznie nie mieliśmy na co pójść. Posucha powoli się kończy. Byliśmy na Blade Runnerze, ale trudno powiedzieć czy by Ci się spodobał.
      Czekam na listopad, nowego Thora i Listy do M 3.
    • leanne_paul_piper Re: A może do kina ? 17.10.17, 20:18
      Polecam maraton horrorów w Multikinie na halloween.
      U mnie to już coroczna tradycja. A jak ktoś jest twardy to dwa maratony zaliczy, w piątek i sobotęwink.
    • memphis90 Re: A może do kina ? 17.10.17, 20:40
      Nowy Thor...?
      • gingers73 Re: A może do kina ? 17.10.17, 20:50
        Kiedyś chodziliśmy z mężem na Woody Allena
        Ale od jakiegoś czasu już nie wszystkie jego ostatnie filmy nam sie podobały

Listy do M. mogłabym obejrzeć przed świętami
        Kiedyś podobał mi się Wielki Błękit, lekkie typu Pod Słońcem Toskanii ...
        Nie lubię typu naj komedia, naj horror i tak co miesiąc coś reklamują
        • nolus Re: A może do kina ? 18.10.17, 14:17
          Na pewno chciałabym zobaczyć "Ach śpij kochanie" - uwielbiam tematykę kryminalną z psychologicznym portretem mordercy, uwielbiam Chyre jako aktora i wierzę, ze nagromadzenie tak dużej liczby dobrych nazwisk aktorskich zaowocuje dobrym filmem - no mamy tutaj Linde, Grabowskiego, Figurę. I ciekawa jestem również postaci granej przez Warnke oraz Ireneusza Czopa, szkoda że tak rzadko widać go w kinie, a lubię tego aktora oglądać.To jest moje "must see" na ten miesiąc, a może i na 2 😀
          A poza to jeszcze ewentualnie:
          -"Pierwszy snieg" czy jakoś tak z Fassbenderem - chociaż zbiera dość słabe recenzje, to z ciekawości chciałabym zobaczyć i wyrobić sobie własną opinię
          - "Zgoda" - zainteresowała mnie poprzeczytaniu wywiadu z Jakubem Gierszalem,chyba dość niszowe dzieło

Ostatnio bylam w kinie na "Botoksie" i generalnie nie żałuję, ze poszłam. Żałuję, ze nie udało mi się obejrzeć na ekranie kin nowego filmu Copolli "Na pokuszenie".Różnie są oceniane jej filmy, ale ja zawsze jestem ich ciekawa.
    • rosapulchra-0 Re: A może do kina ? 18.10.17, 14:24
      W ostatnią sobotę byłam w kinie na "Botoksie". Nawet mi się spodobał. Ktoś tu napisał, że dialogi przypominają wpisy niektórych ematek - w pełni się zgadzam.
    • kosheen4 Re: A może do kina ? 18.10.17, 14:46
      Chadzamy regularnie. Zrobilismy sobie prezent na zeszłoroczne święta i sprawiliśmy karty limitless. W cenie niecałych 2 biletów na miesiąc możemy oglądać filmy w sieci Odeon do upadu. Bywa że w tygodniu zaliczamy 4 wizyty w zależności od repertuaru.

Pośmiejesz się na "The death of Stalin".
    • volta2 Re: A może do kina ? 18.10.17, 16:57
      byłam w tym tygodniu na botoksie

rozśmieszy o ile się lubi czarny humor
      poruszy, bo dotyka wszystkich gorących tematów ostatnich lat jednocześnie nie czyniąc z nich kina moralnego niepokoju
      no i dziewczyny zagrały bardzo ale to bardzo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka