nisar 25.10.17, 19:18 dziewięciolatkowi, którego "bierze" katar i nawet jak go czymś rozgrzeję, to za kwadrans znowu mu zimno. Temperatury nie ma. Poradźcie coś, bo jestem bliska wpakowania w niego łyżki nalewki malinowej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koronka2012 Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:25 No to wpakuj, skoro nie masz soku tylko uprzedź go, że będzie miał objawy jak przy klimakterium. A nie masz czegoś musującego? i pod koc/kołdrę. Jak byłam mała, to babcia nacierała mnie spirytusem kamforowym, choć nie wiem czy jeszcze robią takie rzeczy. Może być jakaś maść rozgrzewająca, sama ostatnio się tak kurowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:26 Imbir w herbacie z miodem przełknie? Termofor/pies/kot pod kołdrę też robią cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:36 Herbata z miodem i malinami, woda z miodem i imbirem, rosół. Pierzyna, termofor, kot. Nogi do gorącej wody, potem grube skarpetki i do wyra. Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:41 pół kubka gorącego mleka zagotowanego z pokrojonym czosnkiem (ze 2 ząbki) i dużą łyżką miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:42 natrzeć mu plecy/klatkę/skronie amolem Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:45 W życiu! Alkohol to się stosuje na obniżenie temperatury, nie na zimno, zwłaszcza że amol zawiera mentol, który chłodzi jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:47 e? stosują u siebie, zawsze na początku jest uczucie chłodu a później właśnie grzeje jak diabli, a dodatkowo inhaluje bo ma olejki eteryczne Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:46 gdzieś koło łóżka nawilżacz aromatyzujący albo na chusteczce higienicznej kilka kropli np olejku tymiankowego albo z drzewa herbacianego amol można też nakapać na podgrzaną na kaloryferze chustkę i owinąć mu szyję Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:48 jeśli to wirusowe to groprinosin Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 19:53 Mam swój sok malinowy, chyba zaparzę lipę i posłodzę tym sokiem. Na razie siedzi w wannie. Chwilowo twierdzi, że mu ciepło Natrę wickiem. Coś czuję, że potem będę przebierać z totalnie mokrej piżamy. Nie mam kota, psa ani świeżego imbiru. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 20:09 Herbata z miodem i cytryną z tym że dodatki dopierp jak herbata będzie miala około 50 st. C i do łóżka i kocyk i komóreczkę w lapcie i niech leży. Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 20:13 Ja w takich sytuacjach parzę kwiat czarnego bzu z majerankiem. I daję rozgnieciony czosnek do szybkiego połknięcia, a potem miód. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 22:00 Jeszcze może być termofor a jak nie to butelkę z gorącą wodą . Herbata że startym imbirem i cytryną i miodem Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 22:35 Sok malinowy (ale domowy, z malin a nie E) z gorącą herbatą. A do tego coś przeciwwirusowego. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 23:11 Paracetamol Rutinoscorbinum inhalacje sola morska albo jakims sprayem z sola morska Duzo pic w tym herbatka " szczypta kurkumy, plasterek imbiru, plasterek cytryny, sok malinowy, miod (wmieszac jak bedzie chlodniejsza)" Nasmarowac stopy mascia rozgrzewajaca ( masaz zrobic) Klatke piersiowa tez nasmarowac mascia rozgrzewajaca. wsadzic skarpetki welniane ( typ goralski ale z prawdziwej beee owcy) Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Co mogę zrobić / podać 26.10.17, 11:40 W Twojego zestawu usunęłabym rutinoscorbin, bo i po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Co mogę zrobić / podać 26.10.17, 13:19 zapobiegawczo wit C no i uszczelnia, sciaga naczynia krwionosne w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Co mogę zrobić / podać 26.10.17, 13:41 W herbatce będzie jej wystarczająco Odpowiedz Link Zgłoś
werdipurke Re: Co mogę zrobić / podać 25.10.17, 23:30 ja bym podala groprinosin plys cos na czarnym bzie typu sambucol-u mnie sie swiernie sprawdza i pod koc. albo najpierw kapiel a potem pod koc. jakby mial sile to bym zabrala na basen z nastawieniem na relaks czyli poplywac rekreacyjnie i do cieplego baseu rekreacyjnego oraz do jaccuzi zeby sie wygrzal. oczywisvie przy zachowaniu dbalosci o cieplo czyli basen z garazem podzuemnym, ciepla czapka itp Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Co mogę zrobić / podać 26.10.17, 13:42 Moje dostawały końską dawkę, czyli łyżkę echinacei najtańszej z apteki, potem marsz do łazienki i gorąca kąpiel z solą, po kąpieli łóżko, nacieranie vaporubem, plecy, klatka i stopy. Stopy w skarpety i wypoczywać. Do tego kilka kropel olejku tymiankowego lub rozmarynowego lub lawendowego, co tam miałam, na poduszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co mogę zrobić / podać 26.10.17, 16:54 Miód, cytryna, imbir, cynamon na ciepło. Rosół. Vics na tułów i stopy. Ciepła kąpiel. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Co mogę zrobić / podać 26.10.17, 17:07 Herbata malinowa Herbata lipowa Vic vapo rub i pod kocyk Odpowiedz Link Zgłoś