13.01.18, 14:48
To była raczej kwestia czasu, facet w moim wieku a wyglądał na co najmniej 10 lat starszego, na okrągło palił i tankował. Tam jest jeszcze kilku kandydatów do przedwczesnej śmierci. Kto niby miał im pomóc jeśli oni sami sobie nie chcą pomóc ? Jeden z drugim myśli, że kobieta go odmieni ale która będzie chciała takiego nałogowca, co nie garnie się do roboty a jak coś zarobi to przepije i wypali. Niestety, to są przegrani ludzie. Dopóki nie zmieni się ich mentalność i sami się nie ogarną, to nikt im nie pomoże.
mam mieszane uczucia. Po pierwsze program pokazuje mężczyzn jako pijaków, brzydali, leni, bez przyszłości. Tworzy pewien negatywny stereotyp. Lepiej gdyby ich wyciągano z tegbo środowiska. Ostrzyżono, ubrano w garnitur i krawat. Pokazano że mogą coś osiągnąć starając się. Po drugie - nałogi które go zabiły. A co ten facet z życia miał? Jakie przyjemności? Mówią że pracować mu się nie chciało. Ale nawet gdyby zarobił to na jakie przyjemności by je wydał? Na kobietę nie bo "był gorszy". Na kino i teatr? Pozostała wóda i papierosy. Jedyne jego przyjemności. No to która pierwsza kamieniem rzuci?
Obserwuj wątek
    • romans_petitem Re: Napoleon 13.01.18, 14:55
      Ostrzyżenie i ubranie do programu tv z nikogo nie zrobi wilka z wall street. Normalnie ludzie na życie pracują, a nie na przyjemności.
      • tanebo2.0 Re: Napoleon 13.01.18, 15:00
        Na kobiecych wersjach to działa...
        • romans_petitem Re: Napoleon 14.01.18, 09:25
          A faceci to co, podludzie?
    • cosmetic.wipes Re: Napoleon 13.01.18, 15:03
      Ojej, krytyka widza, który napędzał oglądalność temu programowi jest wzruszająca big_grin
    • danaide Re: Napoleon 13.01.18, 15:05
      Oglądasz takie programy? Bo ja dopiero wczoraj dowiedziałam się i o istnieniu człowieka - a raczej o końcu tego istnienia - i o istnieniu programu.
      • tanebo2.0 Re: Napoleon 13.01.18, 15:14
        Nie oglądam. Głównie z w/w powodów. Ale o sprawie jest głośno.
    • amb_hs_ob Re: Napoleon 13.01.18, 15:42
      Oni robią nie po to program, żeby im pomóc, tylko na nich zarobić. Ten kto ogląda Chłopaków, ten pewnie pamięta bezdomnego z Pabianic, który stracił rodzine i wszystko co miał, przez alkohol. Spał w aucie gdzieś tam między blokami. Oglądający ten program, byli oburzeni. Pytali, czemu temu człowiekowi nikt nie pomoże, tylko robi z nim program i jeszcze na tym zarabia. Ludzie z Pabianic chcieli go odnaleźc i mu pomóc. I nagle w kolejnych odcinkach, facet znalazł się w ośrodku dla bezdomnych a jego auto zaczęło sąsiadom "przeszkadzać ( wcześniej nie przeszkadzało) i zostało zezłomowane. Tam w ogóle takie ewenementy pokazują, że czasami ręce opadają. Często to sa osoby w jakimś tam stopniu upośledzone.
    • aerra Re: Napoleon 13.01.18, 17:59
      A czemu nie na kino i teatr? Jakiś zakaz miał? I jeszcze na książki mógł, też zakazu nie ma.
      • tanebo2.0 Re: Napoleon 13.01.18, 18:22
        Znajdź księgarnię i teatr na wsi.
        • lellapolella Re: Napoleon 13.01.18, 18:28
          Jaja sobie robisz z tą wsią? Myślisz, że na wsi nikt nie czyta? I, żeby cię dobić, powiem jeszcze, że są organizowane wyjazdy grupowe do teatru i kina, w dodatku częściowo refundowane.
        • aerra Re: Napoleon 13.01.18, 18:31
          Ale co, on zasieki ma i zakaz wyjazdu z tej wsi? Bo wiesz, jak ja chcę do teatru to też muszę ruszyć tyłek. Bo u mnie na osiedlu też teatru brak.
          • amb_hs_ob Re: Napoleon 13.01.18, 18:37
            A za co z tej wsi ma wyjechac ktos, kto nie ma ani grosza przy duszy? Przecież tego chłopaka żadna robota sie nie trzymała. poniewaz tracił ją za każdym razem, przez alkohol. Popracował może z tydzień i to wszystko. Fakt, że na fajki to on miał.
            • aerra Re: Napoleon 13.01.18, 22:28
              Ale pytanie brzmiało: "Ale nawet gdyby zarobił to na jakie przyjemności by je wydał?"
            • bablara Re: Napoleon 14.01.18, 19:48
              No i na panie lekkich obyczajów tez miał.
    • bistian Re: Napoleon 13.01.18, 18:35
      Telewizja, Polsat, Chłopaki do wzięcia, Napoleon,...
      za dużo niewiadomych, ja pas! big_grin

A chłopaka szkoda, małolat jeszcze, mógł pożyć jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka