sacea 07.02.18, 12:43 Czy jest jakaś seria dla dziecka uczącego się czytać? Bez sz, cz, ch i tym podobnych? Udało mi się kupić jedną książeczkę, ale zna już na pamięć. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jatojagodnik Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 13:02 Skoczylas - Elementarz - czytanie metodą sylabową, do nauki idealne. Nauczycielka od nauczania początkowego u nas bardzo polecała i sprawdziło się. Odpowiedz Link Zgłoś
sacea Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 13:07 dziękuję, jutro się wybieram z córką do empiku to może dostaniemy Odpowiedz Link Zgłoś
jatojagodnik Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 13:17 Nie wiem czy to jest w Empiku. Zamawiałam przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
grajfrutt Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 13:56 Seria "czytam sobie" wydawnixtwo Egmont. Poziom 1 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 14:09 Wygoogluj "poczytam ci mamo" - genialny elementarz. Odpowiedz Link Zgłoś
fifka02 Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 15:38 U mnie seria "czytam sobie" sprawdziła się super. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 17:18 Sa takie fajne ksiazeczki McDonalda dla małych czytelnikow. 3 poziomy trudnosci. Kupowalam uzywki na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.n-82 Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 18:00 Jest seria "czytam sobie", właśnie bez dwuznaków i polskich liter. Ale za to pojawiają się długie i trudne (w sensie: nieznane dzieciom) słowa, przez co dziecku na początku ciężko się czyta. Z tej serii z poziomu pierwszego polecam książkę "Basia i kask" - śmieszna historia, proste słowa, przyjemnie się czyta. Jeszcze kilka książek z tej serii syn przeczytał (a niektóre przemęczył), ale z pozostałych żadna nie była na tyle dobra żeby ją polecać. Lepsza jest już seria "Zwierzęta Oli", chociaż ma polskie znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
sacea Re: Proste pierwsze czytanki 07.02.18, 23:25 Dziękuję, wiedziałam, że coś mi podpowiecie Odpowiedz Link Zgłoś
barefoot_duck Re: Proste pierwsze czytanki 08.02.18, 11:24 Po kolei serie "Kocham czytać" Jagody Cieszyńskiej, od pierwszej uczącej sylabizowania, poprzez 2 kolejne z podróżami Jagody i Janka po Europie i po Polsce. Naprawdę genialne. Odpowiedz Link Zgłoś