Dodaj do ulubionych

Bol oka , twarzy?

13.02.18, 14:04
Co to za dziadostwo sie przyczepilo?boli mnie pol twarzy mam taka tkliwa skore, i jakby skorcz miesni glowy i szyi. Zatkana prawa dziurke w nosie. Oko w kaciku zewnetrznym. Stawy . Do lekarza nie ide bo mam to od wczoraj wiec bez paniki moze nie umre.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:17
      nie przewiało cię?
      • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:43
        Raczej nie.
        • alpepe Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:55
          w każdym razie to wygląda na to, co napisała mozambique.
    • jowa80 Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:36
      To może być półpasiec. Proponowałabym jednak konsultację z lekarzem.
      • alpepe Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:42
        Bez bolesnej wysypki?
        • janja11 Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:43
          Wysypka pojawia się na końcu.
          • janja11 Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:45
            Po 2-3 dniach na skórze w bolesnej okolicy pojawia się pęcherzykowa wysypka z odczynem zapalnym skóry (tak dzieje się najczęściej, ale półpasiec, chociaż bardzo rzadko, może też przebiegać bez wysypki).

• alpepe Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:56
            miałam ja, miała moja mama, miał mój brat. Był ból i od razu wysypka, więc jakoś inaczej.
    • mozambique Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:47
      neauralgia nerwu twarzowego , którejś tam gałązki , podobnie wygląda ( miewam regualrnie)
      leczy sie albo srodkami p/zapalnymi albo sterydami ,
      lekarz rodzinny lub neurolog szybciutko
      • jematkajakichmalo Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 15:00
        Tet o tym pomyslalam.
      • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 15:01
        A to przechodzi po lekach przeciwbolowych bo polknelam dwa apapy i lepiej ?
        • asia-loi Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 16:50
          jola-kotka napisała:

> A to przechodzi po lekach przeciwbolowych bo polknelam dwa apapy i lepiej ?

Może to być jak ktoś napisał neuralgia nerwu trójdzielnego.
          Mnie na podobne bóle neurolog polecił smarować twarz w tych bolących miejscach voltarenem max w żelu. W aptece bez recepty. Mnie pomaga ten voltaren, bo u mnie też albo neuralgia, albo zatoki szczękowe + stawy skroniowo-żuchwowe.
    • conena Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:56
      > Do lekarza nie ide bo mam to od wczoraj

ta logika miażdży.
      • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 14:59
        Ja nauczylam sie nie panikowac jak trzy dni boli to wtedy do lekarza.
        • asia_i_p Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 16:22
          No pewnie, bo po co ma boleć dzień, jak może trzy dni wink
          Idź dzisiaj do lekarza. Wieczorem nie będzie ciekło, bolało ani się kurczyło. A na Walentynki będziesz jak młoda bogini.
        • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 19:14
          Jak trzy dni boli zropialy wyrostek, to rzeczywiście nie ma po co iść do lekarza, trzeba prosto na cmentarz.
          • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:22
            No jednak jest roznica miedzy wyrostkiem a czyms takim.
            • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:31
              Jasne że jest. Jak boli głowa, to raczej nie jest objaw zapalenia otrzewnej. Za to może oznaczać tętniaka.
              • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:34
                Ok smile moze ale bez przesady z kazdym bolem glowy lecisz do lekarza bo to moze byc tetniak? Hipochondrii jeszcze na szczescie nie mam.
                • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:55
                  Nie lecę, ale też nie zakładam wątków na ematce tongue_out
                  • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:58
                    Ale ze tak cie ten watek boli?
                    • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 16:48
                      Nie boli kotuniu, tylko smieszy, jak cała twoja twórczośćbig_grin
                      • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 22:41
                        Ty to jakas nieszczesliwa jestes serio
                        • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 22:45
                          Jolu, nie oceniaj mnie przez pryzmat swojego z lekka zwichrowanego życia.
                          Ja wychowałam się w normalnej rodzinie, miałam wspierajacą matkę i nie mam zrytego beretu, ortoreksji i 8 kilogramów tworzyw sztucznych w ciele.
                          • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 22:57
                            A jesli ktos sie nie wychowal w normalnej rodzinie. Nie ma wspierajacej matki itd. Ma "zryty beret" i anoreksje pewnie na wlasne zyczenie stalam po nia w kolejce to jest to obiekt dla ciebie do wysmiewania. Chyba jednak ta wspierajaca matka nie do konca cie dobrze wychowala i to nie ja ciebie oceniam a ty mnie. O czym nawet swiadczy chamski wpis na ktory odpowiadam.
      • bergamotka77 Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 19:39
        conena napisała:

> > Do lekarza nie ide bo mam to od wczoraj
        >
        > ta logika miażdży.
        >

big_grin
    • misoune Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 16:54
      Opryszczka?
      • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 13:57
        W zyciu tego nie mialam napewno nie
        • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 16:48
          Zawsze musi być ten pierwszy raz.
    • stara-a-naiwna Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 18:41
      półpasiec, zatoki, migrena, przewianie, jakieś zapalenie...

ps. lubisz czekac az Ci się pogorszy?

>Do lekarza nie ide bo mam to od wczoraj wiec bez paniki moze nie umre.
      • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:23
        wlasnie sie nie pogorszylo a polepszylo . Maz mi twarz amolem potraktowal kilka razy.
        • roks30 Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:28
          Za uchem nie boli? Może, oby nie, porażenie nerwu twarzowego?
          • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 13.02.18, 22:31
            Nie za uchem nie przy oku mam jakies czerwone
            • mozambique Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 13:46
              radze lekarza bo neuralgia czesto objawia sie asymetrią twarzy ( jedna strona jest porazona i twarz jakby "osiada", jest tez obrzęk ) ,asymetryczne też są ruchy mimiczne , mi kiedyś kącik ust z jednej strony sie nie domykał smile i to wlasnie siwadczyło porazeniu ( i to wcale nie bylo smieszne bo leczylam to sterydami ponad 2 tygodnie)
              • mozambique Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 13:48
                a pisze , bo powinien cie obejrzec ktos , kto wie na co zwracać uwage
                • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 13:55
                  Bylam rano u lekarza ale nic niepokojacego nie widzial. Na 17 ide do dentysty przy implancie siodemce mam spuchniete dziaslo rano dopiero zauwazylam i moze to od tego. Tylko ten bol twarzy jest juz o wiele mniejszy.
                  • alpepe Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 13:58
                    prawdopodobnie od tego. Masz implanta siódemkę? Wow. Tak ogólnie, nie złośliwie.
                    • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 14:17
                      Mam wszystkie zeby implanty jakos musialam okreslic o ktory chodzi .
                      • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 16:50
                        Wszystkie? Nie masz własnych zebow?
                        • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 22:45
                          Nie mam sobie wymienilam na implanty troche powiedzmy ze bylo pol na pol tych chorych i zdrowych . Raczej nie dziwne jest ze moja choroba zniszczyla mi zeby. W Pl oczywiscie sie nie dalo bo dentysci maja chora zasade ze zdrowych zebow nie wyrywaja. Ale ja jak sie upre to na koniec swiata pojade i po trupach a osiagne cel. Teraz mozesz sie dalej smiac skoro to takie zabawne.
                          • cosmetic.wipes Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 22:48
                            To już nie jest zabawne. To objaw ciężkich nieuleczalnych zaburzeń.
                            • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 23:00
                              Tak pewnie a chodzenie bez zebow jest objawem baraku zaburzen. Wiesz co zawsze odbieralam te twoje docinki jako zarty i w sumie nic do ciebie nie mialam ale teraz to juz mysle ze chyba jednak pomylilam sie.
                              • fragile_f Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 23:12
                                Wyrwałaś sobie ~16 zdrowych zębów i narzekasz, że dentysci mają chorą zasadę. Wiesz oczywiście, że każdy medyk przysięga uroczyście, żeby "po pierwsze: nie szkodzić"?
                                • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 23:43
                                  Nie czuje ze ktos kto zdecydowal sie to zrobic mi zaszkodzil wrecz przeciwnie. Robienie pojedynczych implantow bylo bez sensu bo jednak bylaby roznica miedzy zebami tymbardziej ze ja mialam z jednej strony od dwojki do leczenia lub wyrwania i wymiany.
                      • fragile_f Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 20:14
                        Myślałam, że już nic mnie w związku z Twoim ciałem nie zdziwi. A tu proszę.
                      • misoune Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 20:23
                        Czyli opryszczka.
                        To wcale nie musi być krosta-bąbel na wardze.
                        Może być w nosie, w buzi, albo w śluzowkach, albo w ogóle gdzieś pod skórą. Boli wtedy twarz, oko, skóra na twarzy.
                    • 89mumin Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 23:18
                      Kurczę, ja mam implant zamiast siódemki, co prawda zepsutej do cna, ale siódemki. Względami estetycznymi się nie kierowałam, bo przerwy nie było widać, ale 'łyso' mi było bez tego zęba. A poza tym moi dentyści twierdzili, że taka przerwa to nic dobrego dla reszty zębów i samego zgryzu.
                      • jola-kotka Re: Bol oka , twarzy? 14.02.18, 23:41
                        No bo tak jest . Zeby sie przez taka luke przesuwaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka