Dodaj do ulubionych

Meluna helpunku!

25.02.18, 19:56
Dziewczyny powiedzcie, czy wam tez przy pierwszych razach kubeczek się nie rozwijał? Wkładam i czuję, że tak jak go ścisnęłam w „c” tak dokładnie tam siedzi.
Rozmiar dobrałam na podstawie wysokości szyjki i odpowiedzi w teście ze strony Meluny ale intuicja mi podpowiadała, żeby wziąć jednak mniejszy bo mimo, że rodziłam 2 razy i jestem po 30.to mam wąska miednicę i Hmm...te rewiry też 😉
A może coś źle wyczuwam i on jednak rozkłada się? Czy zakupić mniejszy?
Obserwuj wątek
    • sanrio Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 10:18
      Hej no, niech ktoś odpowie bo nie wiem co robić 😉
      • martas83 Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 10:42
        pytanie nr 7 magicznykubeczek.blogspot.com/2017/09/jak-zaozyc-kubeczek-menstruacyjny.html
        • sanrio Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 11:17
          o, dzięki.
    • rulsanka Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 11:40
      Spróbuj nie składać w c, tylko wgiąć jeden bok do środka. Dla mnie ta druga metoda jest dużo wygodniejsza (ale mam kubek innej firmy). Ja kupiłam kubek dla nieródki, pomimo 2 porodów. No i o ile przy pierwszych 2 cyklach był może trochę przymały, tzn. nie mogłam czekać do całkowitego napełnienia, to teraz ciało się przystosowało i jest naprawdę ok.
      • sanrio Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 12:17
        no właśnie rulsanko, bo my mamy zbliżone parametry wink
        Próbowałam na punch down, jest lepiej ale nadal się nie otwiera. Próbowałam przekręcać, wyjmować, obracać, ściskać i nic. Tobie ten mniejszy otworzył się od razu? Jakiej firmy kupiłaś?
        • rulsanka Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 14:53
          Mój się otwiera bez problemu, wręcz ciężko go utrzymać w pozycji wgiętej, jest bardzo sprężysty. Mam yuuki classic.
          • sanrio Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 21:30
            też go kupię i zobaczę jak będzie.
    • morgen_stern Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 14:58
      Ja miałam problemy z oceną, jak głęboko powinien być włożony. Wydawało mi się, że ta dolna część powinna być wyczuwalna od razu pod palcem i "końcówka" widoczna, a tu piszą, że jednak ma wejść cały - dobrze rozumiem? To by tłumaczyło, dlaczego mi czasami przecieka. Bałam się, że jak włożę cały, to potem nie wyjmę tongue_out
      • sanrio Re: Meluna helpunku! 26.02.18, 21:34
        no otóż to! Wg instrukcji, co robić jak się nie rozwinie jest opcja włożenia b.głęboko, pod szyjkę bo tam jest szerzej. Zrobiłam to sad nie pytaj co przeszłam, żeby go potem wyjąć...podrażniłam sobie śluzówkę paznokciami i teraz lekko krwawię (nie mam w tej chwili @)
        a jesteś pewna, że w tobie się rozwija? Z tego co pamiętam, też jesteś drobna i nie za wysoka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka