agrypina6 02.03.18, 20:46 Bo nie wiem, jaką kupić. Włosy mam do ramion. Używa ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domowapani Re: Polećcie lokówkę. 02.03.18, 23:15 Ja. Ale nie wiem jakiego efektu oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Polećcie lokówkę. 03.03.18, 08:28 Podepnę się Włosy za ramiona, podatne, interesuje mnie delikatne, naturalne podkręcenie. Na włosach córki-za chwilę komunistki. Sama mam całe życie krótkie, więc doświadczenia z lokówkami zerowe. Wymyśliłam lokówkę i lekkie podkręcenie, by opanować jej włoski do wężyka komunijnego i nadać fryzurce odświętnego wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Polećcie lokówkę. 03.03.18, 08:41 A może poprostu wieczór przed zawin jej włosy na papiloty? Takie z miękkiej pianki. Grosze kosztują w Rossmannie. I nie ma obawy, że oparzysz córkę, albo spalisz jej włosy. Wypróbuj wcześniej i zobacz czy efekt ci odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Polećcie lokówkę. 03.03.18, 08:42 Dla mnie im grubsza lokówka, tym naturalniejszy skręt. Zrobię ten filmik w końcu. Promise. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Polećcie lokówkę. 03.03.18, 09:32 Kupowałam jakiś czas temu i jeśli zdecydujesz się na najgrubsze, to były dwie-32mm i 38mm -firmy przodujące jak w innych gadżetach układających włosy dwie-Remington i Babyliss-obydwie bardzo dobre. Zdecyduj czy będziesz nakręcała bez klapki samymi palcami, przytrzymując końcówkę, czy za pomocą samej lokówki(albo mieszanie)-wtedy 'klapka' się przyda. Pogooglaj na pewno coś wybierzesz- ja zakupiłam Remingtona pro big curl-mam skręt dokładnie taki jakiego potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Polećcie lokówkę. 03.03.18, 09:51 Dokładnie tą mam i też rewelacyjnie mi się nią układa włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia-losu11 Re: Polećcie lokówkę. 03.03.18, 23:07 To ja się podepnę z pytaniem: a jaką lokówkę do cienkich, słabych włosów? Nie zamierzam jej używać często, żeby tych moich włosów nie męczyć, ale jednak potrzebuję czasami. I żeby było szybko, i baaardzo łatwo... Jest takie cudo na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Polećcie lokówkę. 04.03.18, 00:10 O, to ja też poproszę o podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Polećcie lokówkę. 04.03.18, 08:20 Nie ma lokówek lepszych/gorszych do cienkich, słabych włosów. Każda działa na tej samej zasadzie, przewodzi ciepło, ma jakąś powłokę na sobie, aby włosom za dużo krzywdy nie zrobić. Są spraye chroniące włosy-trzeba sobie dopasować metodą prób, bo to co dla jednych idealne, dla drugich do bani. Chcesz szybko-zapodajesz wyższą temperaturę, albo kupujesz takie cuś robiące szybko loki: www.youtube.com/watch?v=5FJOsTg6D_w Odpowiedz Link Zgłoś