aaa-aaa-pl 11.03.18, 13:46 Przeglądając na blogi urodowe zauważyłam, że wiele blogerek goli twarz( chodzi o ten meszek).To norma? Też tak robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 13:50 Ja nawet brwi reguluję sporadycznie. Naprawdę kobiety bez problemów hormonalnych golą twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:09 Ona nie piszesz o wąsach i brodzie, a o meszku na policzkach i innych częściach twarzy. I nie tylko twarzy, bo meszek (nie długie włosy) można mieć na całym ciele. Możliwe, że nie masz, bo masz ogólnie słabe owłosienie wszędzie, albo po prostu nie zwracasz na to uwagi, bo moim zdaniem każdy człowiek coś takiego ma i u ciemnowłosych z jasną skórą może to być bardzo widoczne, zwłaszcza w okolicach uszu i po nałożeniu pudru, czy innego makeupu. Ja jestem blondynką, mam delikatny, jasny meszek na policzkach i przez to moja skóra jest przyjemnie aksamitna w dotyku. Nie widzę więc powodu, by go golić. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 19:59 Mam słabe owłosienie wszędzie (niestety włosy na głowie też cienkie i delikatne). Jednakowoż nawet gdybym miała mocniejszy ten meszek nie widzę senau w goleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 13:53 No nie...jestem nie dosyć, ze niemodna to jeszcze ślepa, bo nie widzę tego co miałabym golic☹️ Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:03 Taki meszek - szczególnie występuje( u mnie) na poziomie uszu ( tzn. na twarzy).Po lekturze blogów przyjrzalam się dokładnie - jest taki mini- meszek. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 13:58 Wg mnie zdecydowanie nie jest to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:03 Na pewno nie golą, raczej używają wosku. Mój meszek jest niewidoczny, no i nie jestem blogerką, więc nie ma potrzeby go usuwać. Gdyby był ciemny i widoczny, z pewnością bym go potraktowała woskiem albo nawet laserem. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:06 Otóż mylisz się, golą: www.youtube.com/results?search_query=golenie+twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:10 Chodzi o GOLENIE. Nie wasika, tylko calej twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:10 www.youtube.com/watch?v=74hA6Q7vPI4 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:21 O tym, że co niektóre golą wiedziałam od dawna, ale trochę się dziwię, że golą, bo krótkie odrastające wygolone włosy mogą odczuwać się jak szczecinka i nie wiem, czy to taki dobry sposób. Wiele lat temu kobiety używały do tego wody utlenionej, włosy stawały się jasne, więc przez to mniej widoczne i do tego te deliktane włoski łatwo się wtedy wykruszały i znikały. Moja ciocia była brunetką i tak właśnie robiła. Małego wąsika też miała, ale tu włosy usuwała pęsetą. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:25 Chodzi raczej o to, ze makijaz niby lepiej sie trzyma i wyglada na twarzy. Nie o niechciane owlosienie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:34 O tym nie pomyślałam, bo nie tapetuję się jak blogerki do zdjęć, więc nie wiem, czy ta odrobina meszku wpływa jakoś na trzymanie się makijażu. Ja myślałam, że ciemny meszek może ewentualnie zmieniać światło i rzucać jakieś cienie na fotografiach. Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:05 Ale że np. na policzkach? Eeee. Ja usuwam wąsik i reguluje brwi. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:11 Na pewno nie norma. To raczej taki trend, troche eksperyment. Osobiscie nie ryzykowalabym-moja mama golila (wbrew radom wszystkich) wasik. Nie musze mowic co sie stalo potem... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 14:30 Golenie nie wzmacnia włosa, to mit. Tak samo, jak strzyżenie nie wzmacnia włosów na głowie. Przez golenie nie dostanie się więc więc większego wąsika, co najwyżej jest on bardziej wyczuwalny, bo niegolony włos ma cieńką, delikatną końcówkę, golony ma przyciętą końcówkę i przez to ostrą, drapiącą, jak zarost u faceta. U wielu kobiet jednak zarost na twarzy (na ciele też) staje się mocniejszy z czasem, więc można mieć wrażenie, że to golenie było winne. Przez golenie można mieć jednak inne problemy, takie jak pryszcze, stany zapalne, bo to podrażnia delikatną skórę twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 17:24 Tyle razy slyszalam, ze to mit, ze zaczynam sie zastanawiac czy to nie mit, ze to mit 😉 W kazdym razie wasik zaczal przypominac brew Brezniewa😁 Wloski były znaczaco dluzsze i grube (choc nie gestsze). Podejrzewam, ze sam masaz czy w jakims sensie podraznienie naskorka, tez moze swoje robic. W kazdym razie radze nie golic na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 20:04 Ja golę nogi od nie wiem ilu lat. I tak, to mit, moje włosy na nogach są wciąż tak samo rzadkie i miękkie, jak wtedy, gdy byłam nastolatką. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 20:09 Też tak mam z nogami.Ale z twarzą bałabym się eksperymentować. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Golenie twarzy. 11.03.18, 16:33 a nie.kysz <<<<<<<<<<<<<<< only the brave<<<<<<<<<<< ja nawet pach nie gole i mam bobra i co mi zrobicie.? Odpowiedz Link Zgłoś