Dodaj do ulubionych

Szesnaste dziecko

18.03.18, 16:10
Prezydent był podczas chrztu dziewczyniki: www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/prezydent-pochwalil-sie-zdjeciem-internauci-zachwyceni/kzl5f6r
A ja tak myślę o matce Zuzi : 16 ciąż( chyba, że bliźniacze- to mniej)- jakie to było obciążające dla organizmu.
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 16:14
      Było.
      To około 12 lat w ciąży. Za żadne pieniądze bym się nie zgodziła.
    • livia.kalina Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 16:23
      Znalazłam taki artykuł z 2013 roku. Dzieci było wtedy 13.
      www.dziennikpolski24.pl/artykul/3250626,pietnastoosobowa-rodzina-to-wielki-skarb,id,t.html

I przeczytałam to:
      "Dlaczego tak wielką pomoc oferuje się np. rodzinom zastępczym, a nie tym, którzy tego najbardziej potrzebują, jak rodziny wielodzietne czy samotne matki - dodaje z goryczą pan Sławomir".

Czyli jak ktoś ma tak wiele dzieci bez odpowiedniego zabezpieczenia finansowego to mu trzeba pomagać a jak ktoś zajmie się cudzym dzieckiem, weźmie za nie odpowiedzialność- to pomoc już mu się nie należy?

I to:
      "Jednak pieniędzy nigdy nie jest za dużo. - Najgorsze jest to, że o pomoc trzeba prosić. Nikt nie zapyta sam od siebie, czy jest ona potrzebna - mówi Sławomir Nelec, tata "szczęśliwej" trzynastki."

No naprawdę to takie straszne, że o pomoc trzeba prosić?

• mamma_2012 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 16:23
      Ja tam bardzo lubiłam być w ciąży, ale niestety ten fajny okres się szybko kończy i przychodzi codzienność w której fasolkę trzeba utrzymac, wyleczyć i nakarmić na swój, a nie reszty koszt
    • default Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 16:45
      Oni nawet medal od Dudy dostali:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114883,23028514,specjalne-odznaczenia-od-prezydenta-zlote-krzyze-zaslugi-dla.html

Żal mi tej kobiety, wygląda na schorowaną... Jak można dać się tak udupić, całe życie tylko ciąża, poród, ciąża, poród, bez żadnej przerwy nawet, okropne. O tej katorżniczej pracy przy tylu dzieciach nie wspomnę sad
      • heca7 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 17:39
        Mogę się mylić oczywiście. Ale jak widzę zdjęcie nr 4 to chłopcy mają na sobie sweterki i czerwone polo takie jakie noszą uczniowie Sternika. Hmmm....
        • little_fish Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:04
          Ale na tym czwartym zdjęciu jest chyba inna rodzina.
        • ruscello Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:18
          Inna rodzina, mundurki Sternika. Bardzo dobrze sytuowani i nawet całkiem zadbane te dzieci, starsze nie są ograniczane na rzecz zajęcia się młodszym rodzeństwem. Dla mnie to niewyobrażalne, ale im się udaje wink
          • heca7 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:21
            A czyli miałam rację. Ci młodsi chłopcy w bluzach ze sternikowego przedszkola. To dość typowe dla tych szkół rodziny wielodzietne.
            • arwena_11 Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 15:58
              Tam czesne jest ustalane indywidualnie. Każdy płaci inaczej
              • heca7 Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 16:06
                Wiem , siostrzenica męża tam się uczy smile My byliśmy na rozmowie (mamy trójkę dzieci więc im pasowaliśmy) ale z różnych powodów nam nie odpowiadało. Nie przepadamy za oszołomstwem i indoktrynacją. Dzieci by się nam tam męczyły.
    • anika772 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 16:48
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,165764490,165764490,Rodzina_2_16.html
      • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 16:55
        Ale dlaczego temu ojcu wydaje sie, że ktokolwiek oprócz niego ma obowiązek utrzymywać jego potomstwo?
        • alicia033 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 17:27
          stara.mostowiakowa napisał(a):

> Ale dlaczego temu ojcu wydaje sie, że ktokolwiek oprócz niego ma obowiązek utrz
          > ymywać jego potomstwo?

bo to modelowy przedstawiciel "suwerena": zerowe poczucie odpowiedzialności za własne życie (i jego konsekwencje pt. szesnaścioro dzieci), a matematyka i ekonomia to dla niego "lewackie wymysły".
          • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 17:42
            To jest straszne życie, jak jakas maszyna do rodzenia, czy jej nie nachodzą żadne refleksje na retmat przyszłości dzieci wychowanych w takich warunkach?
            • znowu.to.samo Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 17:53
              Ja podejrzewam że te dzieci jako dorośli będą miały po jednym dziecku. Tak przynajmniej deklarowały w wywiadzie dzieci podobnej pary z anglii. Zapewne dzieciństwo w takiej licznej rodzinie niekoniecznie dzieciom sie podoba, bo pewnie młodszymi zajmują sie starsze a mama b. mało albo wcale.
            • k1234561 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 17:54
              Dla mnie masakra.Ale to tylko potwierdza jaki poziom reprezentuje społeczeństwo,które wybrało obecnie miłościwie nam panujących.Rodzina raczej z tych mocno kościółkowych.Za apelami księdza proboszcza aby produkcja wiernych nie ustawała poszli jak w dym.W końcu środki antykoncepcyjne kościół neguje,a kalendarzyk jak działa w praktyce to widać po tej rodzinie.Aczkolwiek wydaje mi się,że oni sobie czymś takim jak jakieś kalendarzyki,dni płodne,niepłodne głowy nie zawracają.Pani matka-dzieciorób,to chodzący cyc i inkubator.Nic tylko ciążą,poród,ciąża,poród.Co ta kobieta musi mieć w głowie,że dała się w coś takiego wkręcić.Albo czego w tej głowie brak.Szok jak dla mnie.Ciekawe też czy dzieci są tylko płodzone i jadą na ilość ,a potem hodowane,czy jednak ktoś wychowuje tą czeladź,ogarnia naukę,kontroluje itd.Masakra czysta reklama PISU z królikami.
              • mama.nygusa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:00
                Wiesz co niesadze, ze ta rodzina chodzi do kosciola.

Znam osobiscie rodzine w ktorej tez jest klikanascioro dzieci.Wlasnie tak.teraz dokladnie nie wiem, ale 12-13 na pewno, a to z pewnoscia nie koniec bo pani w mocno rozrodczxyw wieku.
                Dzieci przez wiele lat nie byly chrzczone i do komuni tez nie przystepowaly, wiec z tym kosciolem i wiara to nie przesadzaj.
              • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:02
                Trójke, czwórkę czy piątkę ciężko ogarnąć bo doba ma w końcu tylko 24 godziny a szesnastkę to ja sobie nie wyobrażam. I ta pernamentna ciąża... co ta kobieta ma z życia, jaką przyjemność? Ciekawe czy ma czas na choć tak drobne przyjemności jak kawa z koleżanką czy spokojne poczytanie książki czy obejrzenie filmu. A ten facet jest straszny.
                • k1234561 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:10

> Trójke, czwórkę czy piątkę ciężko ogarnąć bo doba ma w końcu tylko 24 godziny a
                  > szesnastkę to ja sobie nie wyobrażam. I ta pernamentna ciąża... co ta kobieta
                  > ma z życia, jaką przyjemność? Ciekawe czy ma czas na choć tak drobne przyjemnoś
                  > ci jak kawa z koleżanką czy spokojne poczytanie książki czy obejrzenie filmu. A
                  > ten facet jest straszny.

Ona ma tak wymieszane w głowie,że nawet nie wie,że coś takiego jak kawa z koleżanką istnieje.O czytaniu książki to nawet nie wspomnę.Pewnie ostatnia książka jaką miała w ręku to jakiś podręcznik z podstawówki.Bo zakładam ,że podstawówkę ukończyła i czytać i pisać umie.Chociaż to.
                • mala_czajka Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:48
                  Ona się prawdopodobnie tymi dziećmi nie zajmuje, bo to fizycznie niewykonalne. Przypuszczalnie młodszymi opiekują się starsze, które w związku z tym też niewiele z życia mają, mają za to wrażenie, że mieszkają w przedszkolu. Spróbuj sobie wyobrazić naukę do matury w takich warunkach. Nawet przy dwójce małych dzieci jest niekiedy w domu permanentny jazgot, a co dopiero przy takiej gromadce.

• alicia033 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:05
                k1234561 napisała:

> Ciekawe też czy dzieci są tylko płodzo ne i jadą na ilość ,a potem hodowane,czy jednak ktoś wychowuje tą czeladź,

pewnie nikt, bo doba ma tylko 24 godziny.
                Więc matka zajęta najmłodszym(i), a starsze puszczone na żywioł, znaczy pod "kontrolą" najstarszych.

>Masakra czysta reklama PISU z królikami.
                dokładnie tak.
    • 18lipcowa3 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 17:55
      patologia
      • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:08
        A jaka tam musi być wieczorem kolejka do mycia.
        • mamma_2012 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:11
          A skąd taki optymistyczny pomysł na wieczór w takiej rodzinie? Przemnożyć swój rachunek za wodę i zastanów się ile razy w tygodniu pozwoliłabyś myślę się 16 dzieci, żeby na tym punkcie nie zbankrutować?
          • thea19 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 22:09
            przeciez nie wszyscy maja i korzystaja z wodociagu. wlasna studnia i szambo bez dna to zerowe rachunki. tylko podgrzanie wody kosztuje
        • przystanek_tramwajowy Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:12
          Naprawdę sądzisz, że oni się codziennie myją?
          • berdebul Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:58
            Mam nadzieję?
            • heca7 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:06
              hahha smile

Nie tylko mycie się ale i pranie. Tony prania.
    • aaa-aaa-pl Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:34
      Moim zdaniem- jest to znęcanie się nad tą kobietą( jej organizmem).Ona nie ma możliwości " dojść do siebie" po kolejnej ciąży.Okrutne.
      • gosia.w40 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:01
        Jesteście wstrętne, nie znacie rodziny, a nazywacie ja - patologią, bo odbiega od waszego myślenia. Kobiecie można współczuć, a można i zazdrościć. Nie znam, więc się nie wypowiadam. Znam rodzinę z 13 dzieci, w tym jedno upośledzone. Starsze dzieci, są już dorosłe, samodzielne, do szkoły chodzą te młodsze, najmłodszy (3 klasa) w zadaniu napisał, że Order Uśmiechu przyznałby swojej mamie. Mama- kobieta bardzo zaradna, elegancko ubrana, figura nienaganna. Dzieci te szkolne, czyste, przyzwoicie ubrane, mające drugie śniadanie itp. I takim rodzinom warto pomagać, bo to inwestycja w dobro całego kraju. Dzięki programowi 500+naprawdę poprawiła się ich sytuacja. Tej matce też bym przyznała order i po moich czterech ciążach, chciałabym wyglądać, tak, jak ona po trzynastu.
        • przystanek_tramwajowy Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:06
          To co tu robisz między nami wredotami? Masz jakieś deficyty i chciałaś poprawić sobie samopoczucie? Rozczaruję cię - twoją opinię mamy w dudzie.
        • mamma_2012 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:07
          Tak długo jak taka rodzina radzi sobie bez pieniędzy sąsiadów to jej sprawa co robi.
        • heca7 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:09
          Oczywiście , nic tylko zazdrościć 13 połogów, ciąż i porodów tongue_out
          A drugie śniadanie? Faktycznie to dopiero zasługa- dać dziecku do szkoły drugie śniadanie. Szczególnie kiedy te starsze dawno same sobie robią.
        • aaa-aaa-pl Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:10
          Mój jedynak też twierdzi, że jego mamie ( czyli mi) należy się Order Uśmiechu .
        • cosmetic.wipes Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:09
          Niech sobie mają nawet dwadzieścioro, byle za własne pieniądze.
        • norra.a Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 10:40
          Ale czy jest czego zazdrościć jej dzieciom? Jak to jest kiedy uwagi rodzica ma się 1/16 doby? Przypuszczam, że sama logistyka (zakupy, przygotowanie posiłków, sprzątanie, pranie) zajmuje rodzicom tyle czasu, że na rozmowy i zabawę nie zostaje zbyt dużo.
          Nie rozumiem też lansowania się polityków na tle tej rodziny, co innego popieranie modelu z trójką, czwórką dzieci aby podkręcić demografię, ale 16? To jest przegięcie w drugą stronę.
    • ichi51e Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 18:34
      Rekordzistka 69 wiec tak jakby nie ma sie co piescic big_grin
    • janja11 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:20
      Dajcie ludziom żyć. Jak ktoś ma zdrowie i chęci do wychowywania takiej "gromadki" , to co mi do tego?
      Wkurza mnie ten pan polityk na zdjęciu. Jak to mówił klasyk "Widziała żaba, że konia kują i sama nogę podstawiła."
      • aaa-aaa-pl Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:28
        Też nie wiem na ile to chęci tej kobiety.I czy to jest jej wybór.
      • joa66 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:34
        Bp do takiej gromadki pieniądze też sa potrzebne.
      • cosmetic.wipes Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:12
        janja11 napisał(a):

> Dajcie ludziom żyć. Jak ktoś ma zdrowie i chęci do wychowywania takiej "gromadk
        > i" , to co mi do tego?

To mi do tego, że wyciągają łapy po moje pieniądze. Narobić dzieciaków to żadna sztuka i zasługa, trzeba jeszcze mieć za co je utrzymać.
        • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:17
          Dokładnie tak.
    • norra.a Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:24
      Sama mam troje, więc to już "wielodzietność", ale czegoś tak ekstremalnego sobie nie wyobrażam. Niby każde dziecko to cud, ale taka seryjna produkcja to już mi podpada pod jakieś zaburzenie. Może ta kobieta czuje szczęścia i spełnienie tylko w ciąży i z noworodkiem przy piersi i nie umie inaczej funkcjonować. Żal tylko dzieci, bo ile uwagi rodziców mogą mieć w takim układzie.
      • pani_tau Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:55
        Widziałam kiedyś program o angielskiej rodzinie z 17sciorgiem dzieci. Matka tej kobiety z rezygnacją powiedziała, ze córka jest uzależniona od niemowląt i nie słucha żadnych perswazji.
        • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 19:59
          Tylko co sie dzieje z tymi dziećmi gdy już wyrosną z niemowlęctwa? Straszne to.
          • mozambique Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 13:43
            wychowują sie same , pardą - przebywają pod opieką starszych dzieci
        • 18lipcowa3 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 21:11
          prymityw
    • malinadzika Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:09
      Niepokojące, że prezydent świeckiego państwa uczestniczy w obrządku religijnym obywateli.
      • lellapolella Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:12
        Musiał być, bo co, jakby hostia upadła, hę?
      • cosmetic.wipes Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:13
        Przecież wydało go na świat błogosławione łono.
      • leann32 Re: Szesnaste dziecko 20.03.18, 00:22
        Jakiego - przepraszam - Państwa??? big_grin
    • aandzia43 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 20:39
      Estetycznie odrażające. Fizjologia wszechogarniająca i dominująca całe życie człowiecze. Czuję obrzydzenie jakie czuję patrząc na kogoś ciągle jedzącego (żrącego), jak do nieustająco kopulującego lub masturbującego się uzależnionego od seksu. Fizjologia jest bardzo ok, jest częścią człowieczeństwa, ale kiedy jest się samą fizjologią...
      • heca7 Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 21:32
        Pani wygląda bardzo zdrowo to pan w tym związku sprawia wrażenie zmęczonego wink
        • panterarei Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 22:04
          nie, Pani nie wygląda zdrowo. Pan też nie, to się nadaje do leczenia psychiatrycznego i to zanim Pani macica pęknie, albo dostanie wylewu i pan zostanie z kilkunastoma nieletnimi dziećmi sam.
          • taki-sobie-nick Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 22:09
            panterarei napisała:

> nie, Pani nie wygląda zdrowo. Pan też nie, to się nadaje do leczenia psychiatry
            > cznego

Jaka jednostka chorobowa?
            • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 22:30
              Głupota?
              • taki-sobie-nick Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 22:14

> Głupota?

Nie ma takiej i bardzo dobrze, kolejki do psychiatrów nie kończyłyby się.
    • mamablue Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 21:46
      To ich życie i ich wybór, choć dla mnie niepojęty. Ale obrzydzają mnie te lansujące się na tej rodzinie polityczne szychy z tymi obłudnymi uśmiechami sad
      • mamablue Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 21:49
        Szych yjak wiadomo wielodzietne.......
        • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 22:09
          Ciekawe czy ta kobieta ma jeszcze jakieś marzenia- takie tylko dla siebie, typu ' jak podchowam dzieci to chciałabym zobaczyć Barcelone/Wenecje czy tam inny Paryż. Czy ona już całkiem zrezygnowała z siebie i poświęciła innym swe życie. Czy ona czuje jakąś taką swą odrębność i indywidualność?
          • taki-sobie-nick Re: Szesnaste dziecko 18.03.18, 22:24

> Ciekawe czy ta kobieta ma jeszcze jakieś marzenia- takie tylko dla siebie, typu
            > ' jak podchowam dzieci to chciałabym zobaczyć Barcelone/Wenecje czy tam inny P
            > aryż.

Może jej zapytaj?
          • k1234561 Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 17:32

> Ciekawe czy ta kobieta ma jeszcze jakieś marzenia- takie tylko dla siebie, typu
            > ' jak podchowam dzieci to chciałabym zobaczyć Barcelone/Wenecje czy tam inny P
            > aryż. Czy ona już całkiem zrezygnowała z siebie i poświęciła innym swe życie. C
            > zy ona czuje jakąś taką swą odrębność i indywidualność?

Marzenia,dbanie o siebie,chęć zobaczenia świata???Dziewczyno,toż to prymitywny tłumok ta kobieta jest.Jej horyzonty nie sięgają dalej niż do kuchni.Jedyne co ona potrafi to nogi rozkładać do zapłodnienia i porodu.
    • mozambique Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 13:40
      od razu przypomina mi sie slynan rodzina z chyab 20 dziecmi z USA - ostatnio okazalo sie ze dziecikai przykute do kaloryferów i regularnie katowane były

inan rodzina , mocno medialna , telewizyjnie popularna - okazało sie ze tatus molestował dzieci a po godzinach zawbiał dzieci z sąsiedztwa , brrr
      • aandzia43 Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 18:51
        mozambique napisała:

> od razu przypomina mi sie slynan rodzina z chyab 20 dziecmi z USA - ostatnio ok
        > azalo sie ze dziecikai przykute do kaloryferów i regularnie katowane były

Szalenie religijna rodzina.

> inan rodzina , mocno medialna , telewizyjnie popularna - okazało sie ze tatus
        > molestował dzieci a po godzinach zawbiał dzieci z sąsiedztwa , brrr
        >
        O kogo chodzi?
    • taje Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 15:47
      Ile matka Zuzi ma lat? Zastanawiam się, czy zakończą na 16.
      • stara.mostowiakowa Re: Szesnaste dziecko 19.03.18, 17:47
        Jest w wieku trudnym do określenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka