Dodaj do ulubionych

Serial Durrellowie

21.03.18, 09:11
Jestem oczarowana. Dawno, może nigdy, nie widziałam nic równie błyskotliwego, inteligentnego, a przy tym lekkiego i poprawiającego nastrój. Właśnie wyszedł 1 odcinek 3 sezonu i znów oglądam wszystkie od początku. Nie wiem, czemu tak dobry serial nie jest bardziej promowany. Tak się chciałam podzielić. Ogląda ktoś i rozumie (lub nie) mój zachwyt?
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 09:23
      O, jest nowy sezon? To super, też z przyjemnością oglądaliśmy, w takim razie czekam, aż się pojawi na HBO GO.

Swoją drogą ciekawe, do jakiego stopnia jest zgodny z a) wspomnieniami Geralda, b) książkami Lawrence'a, c) faktami wink.
    • heca7 Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 09:23
      Nie oglądałam ale uwielbiam Geralda Durella za jego książkę" Moja rodzina i inne zwierzęta" smile
      • zeldaf Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 09:33
        To następna pozycją na mojej liście do przeczytania wobec tego. "Kwartet aleksandryjski" Lawrence'a już przeczytałam i pokochałam.
    • landora Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 09:28
      Próbowałam oglądać, ale serial tak bardzo różni się od książki, że nie dałam rady. A Durrella uwielbiam.
    • wapaha Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 09:36
      Podzielam zachwyt. Oglądałam kilka odcinków w grudniu. Mąż początkowo ironizował z filmidła kolejnego ale potem zaczął oglądać ze mną. Świetny film, klimat, gra aktorska, niby taki zwyczajny a jednak....Świetny humor sytuacyjny-uwielbiam. Gdzie to oglądasz ?
      • zeldaf Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 09:44
        Na ITV. Ale po polsku można na HBO GO, tylko nie wiem czy mają już 3 sezon.
        • mdro Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 09:56
          Jeszcze nie, przed chwilą sprawdzałam wink.
          • aqua48 Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 14:57
            Och ja trż uwielbiam Durrellów, muszę koniecznie oglądnąć!
    • kai_30 Re: Serial Durrellowie 21.03.18, 19:53
      Kocham Durrellów odkąd przeczytałam trylogię z Corfu. Serial mnie absolutnie zachwycił, działa na mnie identycznie jak Mamma Mia oglądana na przedwiośniu, zapominam o badziewnej pogodzie i braku słońca smile Czekam niecierpliwie na trzeci sezon na HBO Go w takim razie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka