Dodaj do ulubionych

Pojemniki termiczne na obiad

10.04.18, 14:11
Polecicie coś, co długo trzyma ciepło, nadaje się i do zup i do drugich dań?
Zostałam uszczęśliwiona informacja, ze od przyszłego tygodnia muszę gotować dzieciom żarcie do przedszkola na cały dzień, bo firma cateringowa obsługująca placówkę tak "dba" o dietę dzieciaków ( nie mogą jesc mleka i glutenu), ze w badaniach wyszło, jakby normalnie do każdego posiłku dostawali make i śmietanę sad zastrzelę się! A tak kombinowałam, co robię nie tak, ze starszy syn ciagle ma płyn w uszach sad
Liczę na pełen zwrot stawki żywieniowej i mam nadzieje, ze się wyrobie w tej kwocie, ale chyba tak.
Już nie mówiąc o tym, ze nie potrafię gotować dobrych zup sad
Wracając do meritum - któraś z Was korzysta z takich pojemników? Na co zwrócić uwagę? Design mam gdzieś...
Obserwuj wątek
    • annitka30 Re: Pojemniki termiczne na obiad 10.04.18, 18:42
      wpisz w googla thermos - jest tak amerykańska firma, ja mam taki:
      Termos obiadowy z łyżką Thermos King 470ml Granatowy THR123188 (jakby co sklep evertrek)
      wpisz w googla powinno ci wyskoczyć
      trzyma ciepło ok. 6 ,5 godzin.
      rano robie tak, że jak gotuje, podgrzewam jedzenie, to do termosu nalewam wrzatek i zamykam. jak jedzenie się przygotuje, wylewam wrzątek, wkładam jedzenie, termos jest nagrzany.
      ja najczesciej daję w tym synowi kaszę/makaron/ryż plus na wierzch mięso w sosie, albo pokrojony kotlet mielony, albo nawet kurczaka w kąskach itp. Zupy rzadko daję, ale to kwestia preferencji.
      jest od razu łyżka skłądana, którą sie wkłada w nakrętke.
      mój syn czasami je w szkole z termosa, czasami mu daja talerzyk i sobie przekłąda.
      spokojnie przyzwoita porcja obiadowa się mieści.
      • disco-ball Re: Pojemniki termiczne na obiad 11.04.18, 17:58
        Jesteście boskie, już myślałam, ze tu nikt nie zajrzy uncertain
        Od poniedziałku jadę z koksem...
        (To sobie odpoczęłam w połogu...)
    • lodomeria Re: Pojemniki termiczne na obiad 10.04.18, 19:08
      Najlepiej żeby jedzenie nie miało styczności z plastikiem, zwłaszcza ciepłe/kwaśne/tłuste.

Oprócz Thermosów ciekawe są Klean Kanteen, Contigo, Goodbyn (zwłaszcza ten taki 2+1).

Możesz też pomyśleć o izolowanej torebce na lunch.
    • izak31 Re: Pojemniki termiczne na obiad 10.04.18, 19:14
      Ja mam super....firma ariete. To jest linch box podgrzewany. Wlacza sie do pradu i jedzenie po 10 min jest dobrze cieple. Wnetrze jest ceramiczne wiec nie przechodzi zapachem jedzenia. Tylko trche ciezkawy i nie mozna nim rzucac.
    • berdebul Re: Pojemniki termiczne na obiad 10.04.18, 21:28
      Bergner, ładne, praktyczne, trzymają ciepło bardzo dobrze, można dodatkowo dokupić termo-torbę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka