Dodaj do ulubionych

Dziewuchy Dziewuchom

20.04.18, 14:03
Słowo daję, PiS może spać spokojnie, kolejny ruch społeczny (po KOD-zie) wykańcza się sam. I znów w sumie chodzi o kasę.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23296197,haslo-dziewuchy-dziewuchom-zastrzezone-na-feministycznej.html#Z_BoxNewsImg&a=66&c=96
Obserwuj wątek
    • claudel6 Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 14:12
      właśnie siedzę na tym alternatywnym nowym profilu Dziewuch. jest koło 2,5 tys. członków, a już rozegrało sie kilka gó...burz na dowolne tematy, w tym metatematy i kilku nowych członków rzuciło focha i zdążyło odejść z grupy (sic!).
      grupa istnieje dobę big_grin
      • claudel6 Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 14:19
        przykłd: rozegrała sie przed chwilą dyskusja na temat jednego postu, w którym autor nawoływał do tego, by działać, a nie się wku...ać. rozwiązała się ostra dyskusja o prawie do wkurwu, a że autor był facetem, to dostał po głowie. autor się na koniec obraził i poszedł, wiec adminki zamknęły możłiwość komentowania tego posta. no to rozegrala sie dyskusja na temat tego zamkniecia posta (poziom meta meta) i czy tak należy robić.
        no nie wiem, może to jest choroba wszystkich nowych profili/inicjatyw - że przede wszystkim zajmują się sobą, a nie sprawą, dla której powstały.
        • pani-noc Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 14:25
          To ta sama grupa, na której właśnie trwa afera z powodu robienia screenów wypowiedzi i wysyłania ich do matki i ciotki piszacej by na nią wpłynęły?

Pytam, bo ponoć wczoraj powstało kilka nowych grup i nie wiem czy trafilam do tej "oficjalnej".

Nie mam czasu obserwować fb na bieżąco, ale od wczoraj na tych grupach jest goraco.
          • claudel6 Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 14:47
            no właśnie, to też jest znamienne - powstało kilka grup i każda pewnie jest ta najwłaściwsza big_grin
            powstało juz nawet fejkowe konto jednej z alternatywnych grup. normalnie kupa śmiechu.
        • tiszantul Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 22:15
          > przykłd: rozegrała sie przed chwilą dyskusja na temat jednego postu, w którym a
          > utor nawoływał do tego, by działać

od czasów przegranych wyborów opozycja codziennie gada o tym, żeby zacząć działać. Entuzjazmu mają sporo i na pewno by coś zrobili, tylko nie wiedzą co.
    • bigzaganiacz Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 14:33
      Hehe, baby sie pogryzly, no szokujace wrecz
    • livia.kalina Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 14:37
      Dla mnie to zupełnie nieistotny epizod. Ważne, że dzięki marszom, które współorganizowali, nie mamy w tej chwilii w Polsce przymusu rodzenia z gwałtu i donoszania ciąży ze strasznymi wadami. Gdyby nie te marsze już byśmy kiały piekło jak w Salwadorze.
      • berdebul Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 17:02
        O święta naiwności... PiS przepchnie wszystko, jeżeli uzna że na tym zyska. A temat aborcji będzie wypływał za każdym razem, jak PiS będzie chciał odciągnąć uwagę od czegoś grubszego co przepycha.
        • livia.kalina Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 17:42
          Oczywiście. Dzięki protestom uznali, że na tym stacą. Gdyby nie protesty przepchnęliby to w 3 dni, żeby włazić w d Rydzykowi i jego oszołomom.
          • mama.nygusa Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 18:17
            Oj kalina, nie przypuszczalam, ze jestes taka naiwan.
            • livia.kalina Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 19:19
              Może i naiwan ale widzę, że ta władza nie ma oporów, żeby krzywdą ludzką spłacać długi tym, którzy pozwolili im się dorwać do władzy. Boją się tylko siły a taką im pokazały ruchy kobiece. Wyjątkową naiwnością jest wiara, że istnieje jakakolwiek obrzydliwość przed którą cofnie się ta władza, jeśli jej to się opłaci. Trzeba im pokazywać siłę, żeby do nic h dotarło, że się jednak nie opłaci.
              • mama.nygusa Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 20:06
                Ja na obecna wladze glosowalam, a nie mam z tego tytulu zadnych przywilejow.500+ tez mnie nie dotyczy.

Czy uwazam, ze ONI boja sie kobiet, niee, nie boja.
                Moim zdaniem kaczynski nawet nie chce zaostrzenia przepisow.

I wiesz co, same sie grzebiecie, dzis znowu wyskoczyla cielecka. k[piac z pomnika.uwazam to za gruba przesade.
                Nie, nie jestem za tymi wszystkimi pomnikami, marszami czy miesiecznicami, ale takiego nabijania brzydze sie.Wielka feministka, dziewucha dziewuchom, i ta co bala sie w tramwaju bardziej od zydowskiego dziecka.tfu.
                • taki-sobie-nick Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 21:35

> I wiesz co, same sie grzebiecie, dzis znowu wyskoczyla cielecka. kpiac z pomn
                  > ika.uwazam to za gruba przesade.
                  > Nie, nie jestem za tymi wszystkimi pomnikami, marszami czy miesiecznicami, al
                  > e takiego nabijania brzydze sie.

Słuszną rację ma forumka, zgadzam się!

W kwestii żydowskiego dziecka Cielecka doczekała się zresztą niezłej riposty.

Poza tym na temat tramwaju zdała Cielecka dwie relacje, które były ze sobą sprzeczne. tongue_out Być może jedynym prawdziwym faktem w tym wszystkim jest istnienie samego tramwaju. tongue_out
                • tiszantul Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 22:11
                  > Czy uwazam, ze ONI boja sie kobiet, niee, nie boja.

Opozycji się narracja nie spina. Tych kobiet, co głosowały na dobra zmianę pis też się boi? Opozycja sobie wyobraża, że reprezentuje kobiety. To wygraną w wyborach ma w kieszeni - glosy kobiet, a do tego wielu mężczyzn.

> Nie, nie jestem za tymi wszystkimi pomnikami, marszami czy miesiecznicami, al
                  > e takiego nabijania brzydze sie.Wielka feministka, dziewucha dziewuchom, i ta
                  > co bala sie w tramwaju bardziej od zydowskiego dziecka.tfu.

Przejmujesz się jedną aktorką. Przecież pomnik nie podoba się całej opozycji. Tusk z Gronkiewicz zbudowaliby o wiele piękniejszy, taki naprawdę godny, i umieściliby go w innym miejscu, o wiele wspanialszym.
              • tiszantul Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 22:02
                > Może i naiwan ale widzę, że ta władza nie ma oporów, żeby krzywdą ludzką spłaca
                > ć długi tym, którzy pozwolili im się dorwać do władzy. Boją się tylko siły a ta
                > ką im pokazały ruchy kobiece. Wyjątkową naiwnością jest wiara, że istnieje jaka
                > kolwiek obrzydliwość przed którą cofnie się ta władza, jeśli jej to się opłaci.
                > Trzeba im pokazywać siłę, żeby do nic h dotarło, że się jednak nie opłaci.

Wylew złych emocji i fantazjowanie o sile. Zapewne dociera, że tylko siłą moglibyście wrócić do władzy, bo w demokratycznych wyborach nie macie szans. Żadnych szans na powrót do władzy, żadnej koncepcji, zamiast tego opowieści o sile. Psychika Ci siada mocno. Uważaj, żebyś z braku innych możliwości nie wyżyła się siłowo na kimś zdecydowanie słabszym.
                • sumire Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 22:20
                  Bla, bla, bla. Kolejny sondaż poleciał, premier obiecał nowy podatek, to tisz dostaje biegunki na forum. Uważaj, bo ktoś cię jeszcze potraktuje serio.
                  • taki-sobie-nick Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 22:25
                    sumire napisała:

> Bla, bla, bla. Kolejny sondaż poleciał, premier obiecał nowy podatek, to tisz d
                    > ostaje biegunki na forum. Uważaj, bo ktoś cię jeszcze potraktuje serio.

Ja w ogóle nie wiem, o co chodzi, Tisz jako prawica powinien wyrażać entuzjazm z powodu wsparcia byłych chorych poczętych dzieci.

A tu na stronie prawicowej jakiś pisze, że jak spotka jakiegoś sprawnego inaczej, to go pośle tam, gdzie mu pozwolą prawa fizyki.

• fadilla Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 21:49
      Jakoś mnie to nie dziwi.
    • tiszantul Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 21:51
      Dziewuchy dziewuchom zabrały 35 tys. ze zbiórki i nie rozliczyły. Wczoraj pisałem o liderce protestu rodziców niepełnosprawnych dzieci, że to nowy Kijowski, a dzisiaj już jest następny.

scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/30709422_468227806928741_2343868755571900416_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c9bfdf4b24652659425c503fad4ae813&oe=5B51DF38
      • pani-noc Re: Dziewuchy Dziewuchom 20.04.18, 22:08
        O tę firmę odziezową chodzi?

nenukko.com/interludedisrupted-pc-34.html

Matko i córko, nie wiem czy kiedykolwiek spotkałam się z tak obrzydliwymi ciuchami. Miejski styl, twórcze wzornictwo... pfff...
        • milva24 Re: Dziewuchy Dziewuchom 21.04.18, 08:37
          Jakoś zbyt futurystyczne jak dla mnie
    • sumire Re: Dziewuchy Dziewuchom 21.04.18, 08:49
      Jak tak czytam kolejne wpisy na Dziewuchowym Fejsie, to mam wrażenie, że komuś ego przebiło czaszkę i wyleciało w kosmos.
    • tiszantul Re: Dziewuchy Dziewuchom 22.04.18, 17:54
      sama opozycja przyznaje, że to kolejny numer a la Kijowski

https://pbs.twimg.com/media/DbVrTsSXUAALQbJ.jpg
      • pani07 Re: Dziewuchy Dziewuchom 22.04.18, 19:29
        Nawalanka i komentarze na TT są w sumie zabawne, piekiełko kobiet niesamowite.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka