26.04.18, 16:50
Wyprałam i powiesiłam firanki w dwóch pokojach,po jakimś czasie poczułam silny ból palców lewej dłoni. Mam kłopoty z kręgosłupem,głównie z szyjnym. Niby to wieszanie nie trwało długo,ale teraz od kilku godzin się męczę. Trzeci i czwarty palec z kolei, stawy, boli jak nie wiem co. Co byście zrobiły?
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Palce 26.04.18, 17:05
      Poszłybyśmy po skierowanie do neurologa. Choć to zapewne ma związek z kręgosłupem szyjnym, niestety (piszę niestety, bo ciężko się to rehabilituje - w sensie mikrych efektów). Nie podnoś rąk ani głowy do góry bez potrzeby.
      • klamkas Re: Palce 26.04.18, 20:05
        Iwonia, a jak się rehabilitowałaś?
        • iwoniaw Re: Palce 26.04.18, 20:24
          Miałam ćwiczenia dobrane pod kątem swojej wady. I lekarze i rehabilitant podkreślali konieczność bycia ostrożnym. Zdarzyło mi się stracić przytomność z powodu niewłaściwego ułożenia kręgów w odcinku szyjnym (z tego powodu w ogóle zaczęłam diagnostykę), więc raczej im wierzę. Najgorsze jest to, że człowiek odchyla głowę do tyłu w milionie sytuacji, w których nawet sobie z tego nie zdaje sprawy, dopóki nie zacznie na to zwracać uwagi.
    • alpepe Re: Palce 26.04.18, 18:33
      szyja pod prysznic ciepły, na masowanko i duże ilości ibuprofenu lub diclofenaku. Ale to ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka