03.06.18, 11:47
Już w którymś wątku tutaj wspominacie o Zanzibarze jako o celu podróży. Napiszcie coś więcej, bo spojrzałam na fotki i wygląda bajecznie. Czy jest tam tak super jak na zdjęciach? czy ogarniacie wszystko same czy via BP?
Dlaczego warto pojechać na Zanzibarze?
Obserwuj wątek
    • zasiedziala Re: Zanzibar? 03.06.18, 12:37
      Ja nie wiem nic wiecej poza tym, że plaże tam są piękne oraz, że sama wyspa jest zamieszkała głównie przez wyznawców Islamu, więc na nocne alkoholowe balangi nie liczę. Pojadę (jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem) tylko dlatego, że mam tam gdzie spać, więc jedyne co muszę zrobić, to kupić bilety i wziąć trochę kasy do wydania na miejscu. Czyli dla mnie to tania okazja na wygrzanie się na pięknych plażach.
    • riki_i Re: Zanzibar? 03.06.18, 12:38
      Bieda przepotworna, nie ma po co wyłazić z hotelu. Poza tym cudne plaże. Dobry pomysł na polską zimę. Wszystko .
    • panna_lila Re: Zanzibar? 03.06.18, 14:40
      Trzeba się szczepić?
      • leanne_paul_piper Re: Zanzibar? 03.06.18, 14:55
        Tak, na Zanzibar i do Tanzanii potrzebujesz szczepienie na żółtą gorączkę.
        Oprócz tego ja do Kenii robiłam:
        błonica/ tężec
        WZW typu A, B
        dur brzuszny
        Przydałaby się też profilaktyka antymalaryczna, chociaż ja akurat nie brałam. Przez 2 miesiące (trzeba zacząć przed i kontynuować po) rozwaliłabym sobie wątrobę.
    • jeziorowa Re: Zanzibar? 03.06.18, 15:19
      Szczepić trzeba się, to już dziewczyny opisały. Klimatyczne miasteczko, bajeczne plaże, super roślinność i zwierzęta (polecam taką kilkugodzinną wycieczkę). Organizowaliśmy sami jako kilkudniowy wypad z Mombasy lokalnymi liniami lotniczymi. Polecam, ale nie jestem przekonana, że aż tak bardzo warto jeśli to miałaby być tylko wyprawa z Polski na Zanzibar i powrót (lepiej połączyć z Kenią lub Tanzanią).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka