Dodaj do ulubionych

Pamiętacie?

13.06.18, 13:58
Starszak przy okazji różnych manewrów młodej pyta czasem czy on też tak robił a jak robił to kiedy zaczął? Np. Młoda ssa stopę, starszak pyta "a ja też tak robiłem? A ile miałem miesięcy jak zacząłem tak robić?" A ja bez zaglądania w jego "kronikę " za cholerę tego dokładnie sobie nie przypomnę. . Ostatnio się wkurzył i mi powiedział "Ty w ogóle nic z mojego życia nie pamiętasz" .. I zaczęłam się zastanawiać czy to normalne że nie pamiętam po 12 latach kiedy sobie wsadził stopę do ust czy mam sklerozę? :p
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:03
      same-old_mona napisał(a):

> czy to normalne że nie pamiętam po 12 latach kiedy sobie wsadził stopę do ust czy mam sklerozę? :p

nie masz sklerozysmile.
      Ja nawet albumu do przypomnienia sobie nie mam.

P.S. Na takie pytania odpowiadałabym, że "w swoim czasie zacząłeś ssać stopę etc..."
    • aniani7 Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:03
      Ewidentnie jest zazdrosny.
      • same-old_mona Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:06
        Jest trochę zazdrosny, zdaję sobie z tego sprawę, pracujemy nad tym.
      • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie? 17.06.18, 12:29
        Ewidentnie padło pytanie na temat zazdrości w poście początkowym.
    • a.va Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:09
      Ja to w ogóle się błaźnię w takich sprawach, bo pamiętam tylko, kiedy zaczęła chodzić, a już kiedy siedzieć i mówić to nie bardzo, bo to płynne było. No i, niestety, kompletnie nie pamiętam, ile ważyła i mierzyła po urodzeniu. Mąż tak, ja nie i mimo że kilka razy potem sprawdzałam, nigdy ta wiedza nie weszła mi do głowy. Wstyd wink
      • same-old_mona Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:13
        Kiedy zaczął chodzić też pamiętam, bo to był pierwszy dzień po powrocie po dwóch tygodniach od teściowej do wyremontowanego mieszkania. Szczęśliwy dzień 😁
      • bialeem Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:55
        Moja matka coś załatwiała w związku ze mną i pani w urzędzie pytała ją o datę urodzenia. Rodzicielkę zawiesiło (daty urodzin u mnie w rodzinie nie są, nie były i nie będą priorytetem) i dostała od urzędniczki tekstem "no wie pani, takich rzeczy to zwykle tatusiowie zapominają"
    • hopsi-daisy Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:10
      Jak nie pamietam, to odpowiadam w przyblizeniu, albo na przykład ze "zimą" czy "w sobotę" - to zaspokaja potrzebę informacji.
    • alpepe Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:11
      Uff, jak to dobrze, że moja córka ma już prawie 11 lat.
      • same-old_mona Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:46
        Bo?
    • milva24 Re: Pamiętacie? 13.06.18, 14:13
      Dnia nie podałabym ale ogólnie pamiętam, np, że był gorący dzień albo, że to było po jakiejś uroczystości rodzinnej.
    • aerra Re: Pamiętacie? 13.06.18, 15:03
      Ej, a czemu ty masz pamiętać, skoro on nie pamięta? Twoja pamięć jakaś taka bardziej wypasiona musi być?
      • same-old_mona Re: Pamiętacie? 13.06.18, 15:18
        A to dobre pytanie 😀
    • aqua48 Re: Pamiętacie? 13.06.18, 15:24
      same-old_mona napisał(a):

>Ostatnio się
      > wkurzył i mi powiedział "Ty w ogóle nic z mojego życia nie pamiętasz" .. I zac
      > zęłam się zastanawiać czy to normalne że nie pamiętam po 12 latach kiedy sobie
      > wsadził stopę do ust czy mam sklerozę?

Było powiedzieć, że o takich rzeczach to powinien sam pamiętać. I zdziwić się, że nie pamięta.
    • mamolka1 Re: Pamiętacie? 13.06.18, 17:03
      Ja mam tych upiorów sztuk 4.
      Pamiętam daty urodzenia, wymiary po urodzeniu, okoliczności porodu każdego.
      Szczegóły typu ząbek, słowo, kiedy siadł, poszedł, odpieluchował się ( co do dnia ) to tylko najstarszego - a to już ponad 21 lat...
      Reszta tylko na zasadzie wcześniej/później niż Bartek
    • feliz_madre Re: Pamiętacie? 13.06.18, 17:11
      Nie pamiętam takich drobiazgów. Z rzeczy "zrobilo po raz pierwszy" pamiętam pieresze slowo, pierwsze kroki i pierwszą samodzielnie przeczytaną książkę. Nie pamiętam dokładnie nawet kiedy miało rozbitą głowę i jechaliśmy do szycia, pierwszych objętych włosów, czy nawet pierwszego zęba big_grin ale mam to wszystko zapisane, więc jakby trzeba było to mogę sprawdzić.
      • same-old_mona Re: Pamiętacie? 13.06.18, 18:08
        Zapisane to mam I ja :p oprócz pierwszych kroków to pamiętam jeszcze pierwsze użądlenie przez pszczołę :p
        • thaures Re: Pamiętacie? 17.06.18, 12:34
          Ja jeszcze mogę sobie przypomnieć jakieś wydarzenia dotyczące pierwszego dziecka- to jakoś wryło mi się w pamięć. Z drugim nie przykładałam takiej wagi do pierwszego zęba, kroku czy słowa..
          Dobrze, że trójki dzieci nie mam😀
    • meursalut Re: Pamiętacie? 17.06.18, 12:38
      Pamiętam, kiedy synowi (12 lat) urósł pierwszy ząb (kiedy wypadł - już nie) i kiedy zaczął chodzić. Reszta dokonań z pierwszego roku życia jest osnuta mgłą. W zasadzie nie pamiętam nawet, czy w ogóle ssał stopę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka