Dodaj do ulubionych

Groszek cukrowy,jak jecie?

14.06.18, 22:54
Pytanie może i głupie ale ja groszku nie znosze,nie jem nienawidzę smile Nie znam się,czy taki groszek cukrowy jaki teraz jest w sklepachdzieci mogą jesc na surowo?Obiwrac sobie i wydłubywać ten środek czy to trzeba jakoś w całości ugotować i jesc jak fasolkę szparagowa
Obserwuj wątek
    • wkurzo-namama Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 22:59
      Niech tylko uważają na robaki wink
    • zasiedziala Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:01
      Jeśli mowa o świeżym groszku, to ja jem na surowo od parudziesięciu lat i żyję, więc raczej można. Do domu jeszcze nigdy nie udało mi się donieść nawet połowy tego co kupiłam. Zresztą jedzony na spokojnie w domu traci połowę swojego smaku. Z konserwowym groszkiem ma według mnie niewiele wspólnego w smaku. Za konserwowym nie przepadam, świeżym się objadam.
    • triismegistos Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:01
      ja smażę z sosem sojowym, albo duszę w sosie cytrynowym, jak mam to z miętą
      na surowo też się da, czemu nie? tylko bez sensu wydłubywać te minigroszeczki z łupin, bo łupiny są jadalne i bardzo smaczne
    • taki-sobie-nick Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:02
      beverlyja90210 napisała:

> Pytanie może i głupie ale ja groszku (...) nienawidzę smile

Zniszczył ci życie? Rozumiem, że nie znosisz i nie jesz, ale żeby nienawidzić?

Co to takiego jest?
      • taki-sobie-nick Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:03
        taki-sobie-nick napisała:

> beverlyja90210 napisała:
        >
        > > Pytanie może i głupie ale ja groszku (...) nienawidzę smile
        >
        > Zniszczył ci życie? Rozumiem, że nie znosisz i nie jesz, ale żeby nienawidzić?
        >
        > Co to takiego jest ten groszek?

• mikams75 Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:02
      lubie gotowany roznych azjatyckich daniach, jadala tez lekko obsmazany. W smaku zupelnie nie przypomina zielonego groszku.
      • mikams75 Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:04
        i oczywiscie w calosci
    • majenkir Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:10
      Mozesz jesc na surowo, ja od tego cukrowego wole groszek sniezny.
    • milamala Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:29
      Je sie groszek ze srodka. Trzeba rozlupac i zjesc groszki ze srodka na surowo. Ja gotuje w zupie lub lekko zasmazam ale en mrozony. Swiezy trzeba jest swiezy.
    • heca7 Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 14.06.18, 23:47
      Jem prosto z krzaka. Tzn z pędów wink zrywam , wydlubuje i zjadam. Mam w tym niestety konkurencję. W zeszłym roku w groszku cukrowym zakochała się moja buldozka. Najpierw czekała aż jej zerwe- zjada ze strączkiem a potem przyuwazyla skąd ja to biorę. Wchodzi między pędy, wyszukuje straki i je zjada! Szabrownik jeden wink
    • kafana Re: Groszek cukrowy,jak jecie? 15.06.18, 00:57
      Ja robie trochę jak szparagi. Na rozgrzana patelnie wlewam oliwę lub oliwę na pół z masłem. Dodaje kilka płatków chilli i smażę groszek 3-4 min na koniec dodaje sól morska swiezozmielona i koniec . Pycha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka