Dodaj do ulubionych

Przerażający efekt jojo

17.06.18, 15:09
zobaczylam u Dominiki Gwit. Waży teraz chyba więcej niż przed odchudzaniem, które widziałam w którymś DDTVN.
Normalnie mnie zmroziło.
Zakładam, że to odchudzanie, któremu się poddała było do kitu, ale dlaczego nie zgłosiła się do innego specjalisty, gdy przybieranie na wadze stało się widoczne.
Z drugiej strony brała udział w TZG, (którego nie oglądałam), co oznacza, że kondycję musi mieć i w tym tusza jej nie przeszkadza. A skoro ma kondycję to czy to oznacza, że i zdrowie jej dopisuje?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 15:12
      W TGZ była jakieś 20kg temu...
    • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 15:30
      Ja tylko kojarzę, ze schudła ale byla nieszczęśliwa.
      • 18lipcowa3 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 15:51
        nieszczęsliwa od schudnięcia? nie sądzę
        nawet jesli jest teraz szczęsliwsza niz kiedys to nie zmienia faktu że wygląda K.O.S.Z.M.A.R.N.I.E !
        • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 16:04
          Nie żartuję, pamiętam wywiad w którym tak stwierdziła. Ale nie jestem pewna dlaczego, chyba chodziło o wyrzeczenia przy utrzymaniu wagi.
          • pani_tau Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 16:16
            Aż sobie YT przeszukałam. Wychodzi na to, ze Dominika Gwit zmienia zdanie w zależności od sytuacji - gdy zeszczuplała mówiła, ze tak jest właśnie fantastycznie, a gdy utyła zaczęła powtarzać, że rozmiar 38 to był koszmar i dopiero teraz czuje się zdrowa i szczęśliwa. Eee no może bez przesady... tym bardziej, ze w wersji szczupłej wypowiada się w sposób stonowany i zrównoważony, podczas gdy teraz zachowuje się jakby wspomagała się czym mocno chemicznym.
            Niedobrze.
    • 18lipcowa3 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 15:36
      zartujesz? jaka kondycja i jakie zdrowie przy tej wadze?
      a poza tym fakt, ma wielkie jojo i szkoda ze znowu wygląda tak strasznie, taka młoda dziewczyna i taką cięzka prace wykonała po to by znowu wrocic do starego wygladu
      no szkoda szkoda
    • fornita111 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 15:47
      To dziewcze sie do psychiatry powinno wybrac. Inaczej sie utuczy na smierc.
    • heca7 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 15:54
      Sądzę że w jej przypadku tylko wyłączenie żołądkowe trwale może pomóc.
      • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 16:13
        Masz racje, ale jeszcze nie teraz bo chyba ciągle jest na etapie "akceptuję siebie taką jaka jestem i nie chce niczego zmieniać".
        • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 16:21
          Tzn oficjalnie, bo co jej w glowie siedzi- nie wiadomo...
          • thaures Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 17:20
            hosta_73 napisał(a):

> Tzn oficjalnie, bo co jej w glowie siedzi- nie wiadomo...
            >
            Ano właśnie. Za bardzo i za często pojawia się teraz twierdząc, że dobrze się czuje w swojej obecnej skórze, by było to wiarygodne
            • fornita111 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 17:44
              Kase na tym robi. Robila na chudnieciu, teraz robi na byciu gruba. Nie wiem czy sama siebie oszukuje, ale gorzej, ze oszukuje naiwnych ludzi.
            • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 18:40
              Moze dlatego często o tym mówi bo jest często o wagę pytana, kto wie? Jesli za niedługo znowu bedzie się odchudzać to wiadomo...
              • fornita111 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 18:50
                Sama sie po programach sniadaniowych wloczyla, zeby o odchudzaniu opowiadac a teraz placze, ze jej wahania wagi sa pod lupa mediow. I aktualnie robi biznes na warsztatach "piekno w rozmiarze xxl" i dalej sie dziwi, ze media o jej wadze pisza wink Albo jest bardzo glupia, albo hipokrytka.
                • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 19:00
                  Nie wiedziałam, mało tv oglądam, czasem na pudla wejdę.
                  Mysle, ze głupia nie jest tylko naiwna. Kariery nie zrobiła a mówi się o niej chyba tylko w kontekście wagi, no nie?
    • alpepe Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 16:20
      dopadł ją wypasacz i chyba nawet planują ślub, więc ona już nie schudnie.
      • marianna_gers Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 16:44
        alpepe napisała:

> dopadł ją wypasacz i chyba nawet planują ślub, więc ona już nie schudnie.
        >
        Co ją dopadło?
        • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 17:10
          Wielbiciel pań z nadwaga. Najlepiej olbrzymią. Tuczy i uzależnia od siebie. Chory układ
        • heca7 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 18:47
          Po angielsku to się chyba feders nazywa czy jakoś tak. Będzie pasl partnerkę aż nie będzie się mogła ruszać. Ich to podnieca.
          • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 19:10
            W sieci mają swoja społeczność gdzie wymieniaja sie uwagami na temat tuczenia, zdjęciami tych kobiet itp. Gdy te już są tak grube, ze nie mogą normalnie korzystać z toalety i łazienki ci dewianci myją je i takie tam.
            A ofiarami tych %&%€%@ są kobiety, z nadwaga juz na starcie i kompleksami powodu wagi bo wreszcie spotkały kogoś kto wręcz wielbi ich krągłości i podtyka żarcie.
            Po obejrzeniu tego dokumentu myślałam, że zwymiotuje z obrzydzenia 😭
            • marianna_gers Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 19:17
              Okropność
              • obrus_w_paski Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 21:20
                To trochę bardziej skomplikowane. Tzn są faktycznie faceci, którzy „po cichu” tuczą kobiety, ale bardzo często ich partnerki się na to godzą, na to codzienne mierzenie, jedzenie przez rurę, umawiają się z partnerami typu „przywiąż mnie i wlewaj we mnie żarcie nawet jak będę krzyczeć, ze już nie mogę”- przynajmniej tak wynika z pierwszych lepszych artykułów które mi wyskoczyły po wpisaniu feeders w wyszukiwarkę
    • lidek0 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 16:30
      Ona podobno odchudzała się z Gacą, zrobili na niej kasę i tyle, z takie programu trzeba mądrze wychodzić i mieć nawyki na całe życie, szkoda mi dziewczyny bo skraca sobie życie, powinna pracować z psychologiem a tak gigantyczne jojo to musi być efekt obżarstwa. Nie sądzę, żeby przyznała się publicznie do porażki stąd wychwalanie obecnej wagi.
    • obrus_w_paski Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 17:32
      A ja myśle, ze jej narzeczony ja specjalnie tuczy
      • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 18:43
        Jeśli tak, to jak sie opamięta będzie przykutą do łóżka inwalidką. Czarny scenariusz ale prawdopodobny.
        • wilan.an Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 18:53
          Jeżeli to feeders to nie, bo właśnie to jest w tym najlepsze. Kalectwo, uzależnienie całkowite, władza. Oglądałam kiedyś program na tlc i bylam przerażona, bo wcześniej sie z tym nie zetknelam
          • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 19:20
            wilan.an napisał(a):

> Jeżeli to feeders to nie, bo właśnie to jest w tym najlepsze

Chodzi ci o to, ze sie nie opamięta?
            No tak, bardzo, bardzo możliwe, choć niewykluczone.

> Oglądałam kiedyś program na tlc i bylam przerażona, bo wcześniej sie z tym nie zetknelam

Widziałam w tv chyba z 10 lat temu, długo zbierałam szczękę z podłogi.
            I o ile pamiętam były tam tez babki, które zdały sobie sprawę z tego co chłopy z nimi zrobiły ale juz nie chodziły i były zdane na nich.
            • hosta_73 Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 19:22
              A w ogóle mam nadzieje, ze Dominiki Gwit ten problem nie dotyczy. Naprawdę
              • wilan.an Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 20:23
                Ja też. Mam nadzieję ze zwyczajnie zaklina rzeczywistość.
      • kropkacom Re: Przerażający efekt jojo 17.06.18, 19:05
        W sumie współczuje facetowi skoro już wyrok wydany. Co do efektu to bywa. Nie ma co się obrażać.
    • mozambique Re: Przerażający efekt jojo 19.06.18, 12:14
      odchudzałą sie szumnie z GAcą
      znająć zasady tego jego programu uwazam ze efekt mosntrualnego jo-jo jest murowany
    • la_mujer75 Re: Przerażający efekt jojo 19.06.18, 13:52
      Strasznie jest mi jej żal. W teksty, że w rozmiarze 38 nie czuła się sobą, nie wierzę, jako osoba prawie całe życie walcząca z nadwagą! Nie wierzę, że patrząc w lustro jest szczęsliwa i oglądając swoje zdjęcia, gdy była szczupła, wzdryga się z obrzydzenia. Nie wierzę.
      A Gaca to powinien oprócz mega głodówki i cięzkich treningów zapewniać przede wszystkim psychologa.
      Mam kilka koleżanek, które poszły do Gacy - wszystkie schudły spektakularnie i wszystkie dopadł efekt jojo!
      • mozambique Re: Przerażający efekt jojo 19.06.18, 14:01
        wiesz , nawet psycholog nie pomoze jezeli z trybu zycia 'PRUSKIE KOSZARY CK" wchodzisz z powrotem w tryb "real life+ dzieci, +dom+praca+choroby+pierdyliard normalnych codziennych zobowiązań i spraw do załatwienia"

po prostu gaca nie jest wysoko eliminacyjną i restrykcyjną dietą dosc mocno rozlegulowującą metabolizm ( cos podobnego do kopenhaskiej, sądzac z opisu) , nie sposób na nim być dłuższy czas , kiedys kazdy wraca do wlasnego domu i zwyklego życia . I wtedy kicha
        • mozambique Re: Przerażający efekt jojo 19.06.18, 14:02
          tfu , mialo być GAca JEST restrykcyjną dietą , ofkors

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka